Įkraunama...
Įkraunama...

Kur sportuoti?

QUOTE(mazhulia @ 2005 03 14, 00:46)
TRENERE,
o ar sveika nesciajai eiti sparciu zingsniu? As iki nestumo buvau gana aktyvi sportininke- kelias dienas begiodavau, kelias aerobika, ir pan. Dabar, laabai retai pavaikstau. Koks kuno apkrovimas yra normalus? Ar galima apskritai daryti kokius nors pratimus pilvo presui? Visad turejau presiuka, bet dabar, kai pastojau, nutraukiau mankstas. Ir per tuos pora menesiu nieko nebeliko, lik issiputes pilvukas sad.gif Noriu mankstintis, tik nezinau kiek galima...

lialius
user posted image


Vaikščioti galima, žingsnis turėtų būti tokio intensyvumo, kad galima būtų kalbėtis. Pulsas neturėtų pakilti daugiau nei 120 - 130 k/min. Pilvo preso pratimus galima daryti, bet prieš tai reikėtų patikrinti (atlikti tiesiųjų pilvo raumenų testą) pilvo preso būklę.
Atsakyti
QUOTE(trenere @ 2005 03 14, 13:31)
Pulsas neturėtų pakilti daugiau nei 120 - 130 k/min.


na cia biski gincytina, fizinis kruvis nestumo metu priklauso nuo fizinio aktyvumo pries nestuma ir nestumo bukles, tai labai individualu. Realiai jeigu moteriai apie ir maziau nei 30m ir treniruotes metu pulsas maziau nei 120 - tai cia jau miegi beveik mirksiukas.gif , ir geriausias rodiklis sportuojant yra moters savijauta per ir po sportu. Bet kokiu atveju pritarciu minciai , kad nestumas nera tas laikotarpis, kai reikia siekti kazko tooooookio ir butinai reikia pasitarti gyvai su treneriu.

O bendrai tai man labai imponuoja kanadieciu gydytoju nuomone i sportus nestumo metu, visai neseniai kalbejau su saviske, na tiesiog buvo idomu ka ji galvoja, taigi nors ir buvo labai keista man, bet jos nuomone nescia tai ne ligone ir jeigu nestumas nera komplikuotas ir pries nestuma stangas kilnojo nera reikalo stabdyt nesciai g.gif as tam nepritariu, ta prasme kad bent jau svori reiketu sumazint jeigu jau stangos labai traukia, bet nuomone pakankamai idomi.
Atsakyti
QUOTE(trenere @ 2005 03 15, 12:28)
Ar ten užsiėmimai nėščiosioms? Jei ne, tai gal geriau ten, kur treneriai specializuojasi ir turi patirties.



na baltu sporto centras yra sarase reiskia ten vyksta specialios treniruotes mirksiukas.gif O kas del treneriu tai tikrai nera butinybes eiti pas specializuota treneri, bet koks profesionalus treneris ( kokie ir turetu buti sporto klubuose) turi moketi elgtis su nestukemis smile.gif ir aisku sudarineti joms programas.

ai tiesa norit pratima - labai gerai pasiruosti gimdymui toki daryt kad ir kiekviena diena bet kokio pasiruosimo nestuke.gif ir iki pat gimdymo- ji galima pavadinti kegelio pratimai+presas 4u.gif zodziu itempiat tarpviete, tada presa ( na jeigu tokio nerasta, tada pilva mirksiukas.gif ) paskui atpalaiduojat pilva, tada tarpviete. Kiekviena stadija laikyti po keleta sekundziu. thumbup.gif
Atsakyti
as tai pritariu tam, kad pradet nesciajai sportuot reiktu su kineziterapeuto pagalba. as pvz 10 metu buvau sportininke, profesianaliai tuo uzsiemiau, paskui meciau, veliau sportavau klubuose intensyviai kokius metus, pasku dar pora ne intensyviai, o prie pastojima tai kokius pusantru metu isvis nesportavau. siaip po pertrauku man uztekdavo kokios vienos treniruotes, kad vel isivaziuoti ir prikelti savo raumenukus is miego. bet pvz dabar i baseina nuejus ir padrius, mano akimis, juokinga manksta, tai oi kaip pasijaute, kad jau ilgai nesportavau. vis delto nestumas daro savo.
as ejau i mazylio baseina, labai patiko is tikro. ir kadangi as pirma karta buvau, tai manes vis klausdavo, ar nepavargau, ir neleido daryt pratimu presui, zodziu daugiau laiko relaksavau. tai sakau, kad gerai, jog mane taip pakontroliavo, nes as tokia kaip buvusi sportininke, tai greit pagaunu azarta ir visus pratimus norisi daryt kuo intensyviau, kuo sunkiau.. bet per nestuma matau, kad prie sportavimo teks pratintis palengva mirksiukas.gif
Atsakyti
Bijančioms persitreniruoti nerekomenduočiau pradėti nuo akvarobikos - nemanau, kad norėsite tinginiauti ar pasirodyti silpnos, taigi nesunku perdozuoti. Manau, labiau tinka bendro fizinio parengimo užsiėmimai, kuriuose krūvis gali būti labiau individualizuojamas.
Atsakyti
Labai noriu tavęs Trenere paklausti, ar galima nėštukei lipti laiptais? Aš kasdien lipu laiptukais į aleksoto kalną ( kur funikulierius yra ) Nesakyčiau, kad labai lengva, bet aš vis ilsiuos ir lipu labai palengva. Bet čia, forume, mane kelios nėštukės prigąsdino, jog tai labai pavojinga. Ar iš tiesų man geriau nelaipioti, o užkilti funikulierium?
Atsakyti
Lipimas laiptais yra vienas iš gimdymo skatinimo būdų. Tačiau, jei tai daroma pastoviai, tai nėra vienkartinis užlipimas į devintą aukštą, tuometorganizmas pripranta prie tokio fizinio krūvio, adaptuojasi ir reaguoja žymiai ramiau. Jei savijauta gera, nepradeda spazmuoti gimdos ar dar kažkokių nesklandumų neatsiranda, tai galima tęsti. Tik reikia jausti savo kūną ir kreipti dėmesį į jo duodamus signalus.
Atsakyti
Sveikos nestukes!
As kadangi esu forumo naujoke , tai labai norisi i visas temas atsakyti ax.gif . Tai parasysiu apie sportus. Man 29 savaites , ir nieko as nesportuoju , tik jau pora kartu buvau slidineti kalnuose! Aisku , mano gydytoja labai abejojo mano sporto sakos pasirinkimu nestumo metu , bet viskas baigesi laimingai. Slidinejau pamazu , lengvom trasom. Ir jauciausi labai gerai , nepriaugau slidinejimo metu nei svorio , nei jauciausi nusilpus. Bet... grizau namo ir taaaip aptingau , kad geda kam ir pasakyt blush2.gif . Labai norejau pradeti lankyti baseina , jau ir trenerei skambinau , bet niekaip neprisiverciu iki baseino nuvaziuot... O kad fiziniai pratimai iseina tik i nauda , tai galiu garantuot! Nes i pirma slidinejima vaziavau praejus menesiui po gresiancio persileidimo ir viskas buvo liux! Gal net geriau , negu buciau lovoj gulejus. Bet kaip dabar prisiverst , tai nezinau , nes tik miegu per dienas ir viskas blush2.gif O jei jus netingit , tai sportuokit ir kitas nestukes agituokit!
Atsakyti
Aurea thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif šaunuolė, kad taip visos mirksiukas.gif geriau sportuoti, negu paskui aimanuoti, kaip sunku pilva tampyti, kaip svori numesti ir t.t.

Drugeliui irgi spaudžiu dešinę - šaunuolė drinks_cheers.gif

QUOTE(trenere @ 2005 03 23, 12:54)
Lipimas laiptais yra vienas iš gimdymo skatinimo būdų.


blink.gif g.gif keli klausimai:
1. kodėl?
2. kokias šaltiniais remiantis tokios išvados?

nesutinku, tuomet galima teigti, kad bet koks fizinis aktyvumas yra gimdymo skatinimas.
Atsakyti
Šitą teko girdėti, kai pati buvau nėščia iš savo gydytojos, dažnai dar dabar tenka atsakyti nėštukėms, kodėl gydytoja pataria vengti lipimo laiptais. Buvo keletas atvejų, kai užsitęsus nėštumui, gydytojai patarė palaipioti laiptais. Manau tai gali būti susiję su tuo, kad lipant laiptais reikia nugalėti savo kūno svorį, kuris nėštumo metu smarkiai kinta. Tai galima būtų lyginti ne su bet kokiu fiziniu krūviu, o pavyzdžiui su step aerobika.
Atsakyti
Trenerei:

vadovautis nuogirdomis biški keista mano akim žiurint. Tai, ką sako ginekologai irgi ne visuomet yra tiesa, priklauso nuo gydytojos kompetencijos, todėl ir šiaip informaciją iš gydytojų aš asmeniškai vertinu tiek tiek ji yra patvirtinta moksliškai.
O šiuo metu yra patvitinta tik keletas dalykų apie tai ko geriau vengti esant normaliai nėštumo eigai:
- uzsiimti tokia veiklą, kuomet yra padidintas pavojus susižeisti, nukristi ir pan, pvz. čiuožimas, kovų menai, šuoliai su parašiutu ir pan. dėl suprantamų priežasčių.
- skrydžiai lektuvu paskutiniais neštumo mėnesiais, nes pasikeitęs oro slėgis gali išprovokuoti gimdymą, todėl nuo 36 nėštumo savaitės jokia aviakompanija į lektuvą nepasodins. Prie to paties, statistiškai dauguma moterų gyvenančių aukštikalnėse pagimdo ankščiau laiko, pvz. Kanados Albertos valstija yra pakilusi apie 1000m virš jūros lygio ir čia pats didžiausias priešlaikinių gimdymų % visoje Kanadoje.
- aktyvus šuoliukai dėl galimo placentos atsidalijimo ir todėl siūloma sportuojant sausumoje, kad turėti kontaktą su žeme, kitaip tariant galima naudotis eliptiniu treniruokliu, bet begioti ant takelio ar šiaip kur nors nerekomenduojama.

visa kita leidžiama thumbup.gif su tam tikrom išlygom, tokiom kaip fizinis aktyvumas ir jo pobūdis prieš nėštumą ir savijautą sportuojant.

kas liečia gimdymo skatinimą tai bet koks fizinės veiklos padidėjimas paskutinėm nėštumo savaitem gali išprovokuoti gimdymą, na šiaip ne tik tas, dar stresas, seksas viskas kompekse kartais labai gerai veikia - šitą įrodinėti nereikia smile.gif ir žinoma, jeigu moteris visa nėštumą gulejo lovoje arba panašiai ir pabaigoje sugalvojo užlipti laiptais į kokį daugiaaukštį- tai gali sąlyguoti priešlaikinį gimdymą.

Sutikčiau su teiginiu, kad lipimas laiptais pagal fizinį krūvį yra lyderis tarp kitų veiklų rušių, tačiau tai gera priemonė stiprinti kojų raumenis, ypač blauzdų, o tai yra būtina norint išvengti venų išsiplėtimo, kas labai aktualu neštukėms, ypač turinčioms polinkį, aišku vietoj to galima tiesiog lipti į įkalnę. O savo kūno svorį nestuke.gif reikia nugalėti kiekviename žingsnyje, ypač kai tas padidejęs kūno svoris spardosi į visas pusės wub.gif
Atsakyti
kai buvau 6ta menesi nescia, pradejau sportuoti. ir ne bet kur, o treniruokliu saleje biggrin.gif kazkaip nenorejau eiti i spec. aerobikos treniruotes nesciosioms... ax.gif bet man laaaabai patiko smile.gif treneris sudare programa ir as sau ramiai darydavau "nekenksmingus" pratimus, mindavau dvirati smile.gif veliau treneris priverte daryti pratimus su kamuoliu, ale sustiprinancius tuos raumenis, kurie pades per gimdyma. sunku buvo, bet zinau, kad jis norejo man tik gero smile.gif ir siaip buvau vienintele ten besilankanti nestuke.gif ( sportavau "olimpyc gyme"), todel sulaukiau daaaug demesio ir pagalbos thumbup.gif pastebejau, kad po treniruociu zymiai lengviau judet ir pilvo svorio beveik nesijaucia smile.gif galvojau, jei viskas bus gerai, sportuosiu iki pat gimdymo biggrin.gif

bet... po menesio mano sportai baigesi... ax.gif paprasciausiai aptingau... blush2.gif blush2.gif blush2.gif

taip kad moralas butu toks- jai gerai jauciates ir NETINGIT, sportuokit i sveikata drinks_cheers.gif
Atsakyti