Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimo ligos. Gydytojo konsultacija

QUOTE(Gydytoja pediatrė @ 2010 03 16, 14:41)

Sveiki.Gali būti ir dėl dantukų,g.būti ir virusas,patarčiau dar nors 1 diena pasekti,jei temp.vėl pakils,vaikas bus neramus,rytoj pas gydytoja.Duokite tik savo pieną ir arbatos,kitų produktų reikia vengti.Šlapimo tyrimas virusines infekcijos nerodo.

Visgi buvom pas gydytoja. Kai pasakiau, kad sipriai skauda ir pucia pilva ir dabar jau laisvoki viduriukai, tai sake gali buti roto virusas (nors as tuo labai abejoju, nes vaikui nuolat daugiau ar maziau pucia ta pilvuka). Gerklyte tik siek tiek paraudusi. Kas bebutu, svarbu, kad vaikas dabar jau jauciasi visai neblogai. Tikiuosi, kad temperatura stipriai nebepakils... O pagerti gerasias bakterijas tikrai nepakenks smile.gif
Atsakyti
Laba diena
noreciau paklausti.Vaikui (1.8 m) yra kosulys (jis slapias, nedaznas), slogos nera, temperaturos taip pat nera.Noreciau suzinoti na ir aisku ateiciai bus naudinga, nuo kada reikia gydyti vaika vaistais, sirupais nuo kosulio. Nes kol kas gydom zolelem, eukalipto tepalu tepam krutine, kojites. Noreciau zinoti nuo kada reikia vaikui duoti vaistus, pas gyd.neeinam, nes gydytojos viens sprendimas antibiotikai ir kiti ivairus vaistai. Aciu
Atsakyti
QUOTE(tata11 @ 2010 03 18, 09:28)
Laba diena
noreciau paklausti.Vaikui (1.8 m) yra kosulys (jis slapias, nedaznas), slogos nera, temperaturos taip pat nera.Noreciau suzinoti na ir aisku ateiciai bus naudinga, nuo kada reikia gydyti vaika vaistais, sirupais nuo kosulio. Nes kol kas gydom zolelem, eukalipto tepalu tepam krutine, kojites. Noreciau zinoti nuo kada reikia vaikui duoti vaistus, pas gyd.neeinam, nes gydytojos viens sprendimas antibiotikai ir kiti ivairus vaistai. Aciu

Sveiki.Labai gerai darote,kiek įmanoma mažiau vaistų.Ateičiai:jei būtu plaučiu uždegimas su labai aukšta temperatūra,stipriu kosuliu,bloga savijauta -tada reiktu antibiotikų,o taip net ir bronchitus galima gydyti be jų.
Atsakyti
Laba diena,

Dukra (4 metukai) susirgo prieš savaitę. Temperatūra buvo neaukšta - iki 38 laipsniu. Ir laikėsi kokias keturias dienas. Atsirado stiprus kosulys (vaika net supykina kai koseja) ir sloga. Tačiau šalia visų šių požymių, dukra jau tris vakarus iš eilės vėmė (nors diena beveik nieko nevalgo). Iš pradžių maniau, jog uzsikosejus supykino. Tačiau ir vakar ir užvakar ne iš šio nei iš to apsivėmė. Poliklinikoj mum diagnozavo sinusitą ir skyrė antibiotikų bei Actifed'o. Norėjau paklausti, Jūsų nuomone, dėl ko tas vėmimas atsiado. Ačiū labai už atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolita2: 18 kovo 2010 - 11:13
Laba diena ,na mes pasidarėm kraujo tyrimus ,tai rodo virusinį susirgimą ax.gif ,tik po to virusinio laringito prasidėjo stipri žalia sloga,garinamės su Berodual ,lašinam Protorgol ,gal turit patarimų kaip greičiau atsikratyti tokia sloga ,ačiū labai .
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja pediatrė @ 2010 03 18, 10:39)
Sveiki.Labai gerai darote,kiek įmanoma mažiau vaistų.Ateičiai:jei būtu plaučiu uždegimas su labai aukšta temperatūra,stipriu kosuliu,bloga savijauta -tada reiktu antibiotikų,o taip net ir bronchitus galima gydyti be jų.

Gerb.gydytoja,
Mano dukrytei tuoj 3metukai, ką tik pradėjome lankyti darželį ir po savaitės ten lankymosi, gydytojos nuomone, susirgome Ūmiu nazofaringitu. Susirgusios vartojome tik temp mažinančius vaistus, po 3-4d. temperatūra visgi nenukrito, vis buvo 37,6, tai karts nuo karto vis gi duodavau Eferalgan, nes dukrytė neužmigdavo su tokia temp. Stipri sloga, be kosulio . Buvo 9d. kaip sirgome, gyd. išrašė antibiotikus, nes sako, kad tai bakterinis uždegimas tik pažiūrėjus gerklytę, be jokio kraujo tyrimo, ar bakterinę infekciją galima įveikti be antibiotikų? g.gif Ačiū už atsakymą mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dūle: 18 kovo 2010 - 13:20
Labas vakaras. Labai noreciau patarimo, nes tikriausiai esu visiskai nepatyrusi mamyte, kadangi mano maziuke dar niekda nesirgo. O stai si vakara grizom is tevu ir tokia lyg silta ji man pasirode ir siaip kazkokia kaip zombiukas. Pasimatavom temp 38.5! Nezinau ar vaikui 1.5 metuku cia daug, bet man pasirode, kad na tikrai auksta temperatura. Kai mergaite pradejo verkti pasiziurejau pries lempa gerklyte, rodos kad siek tiek paraudusi. Idejau eferalgan zvakute, padariau pienuko su medum silto ir paguldizua miegoti. Kol kas miega lyg ir ramiai, bet man baisiai neramu del tos temperaturos ir kaip ta gerklyte gydyti. Girdejau, kad prie tokiu maziu labai angina megsta prikibti verysad.gif Buciau labai dekinga uz atsakyma, gal be reikalo as cia taip baisiai nerimauju, ar reiktu mums rytoj pas gydytoja pasirodyti??
Atsakyti
QUOTE(Lolita2 @ 2010 03 18, 12:09)
Laba diena,
  Dukra (4 metukai) susirgo prieš savaitę. Temperatūra buvo neaukšta - iki 38 laipsniu. Ir laikėsi kokias keturias dienas. Atsirado stiprus kosulys (vaika net supykina kai koseja) ir sloga. Tačiau šalia visų šių požymių,  dukra jau tris vakarus iš eilės vėmė (nors diena beveik nieko nevalgo). Iš pradžių maniau, jog uzsikosejus supykino. Tačiau ir vakar ir užvakar ne iš šio nei iš to apsivėmė. Poliklinikoj mum diagnozavo sinusitą ir skyrė antibiotikų bei Actifed'o. Norėjau paklausti, Jūsų nuomone, dėl ko tas vėmimas atsiado. Ačiū labai už atsakymą.

Sveiki.Tikriausiai yra bronchitas arba pradžia plaučiu uždegimo,atsiranda bronchų spazmas,kas priveda prie vėmimo.Antibiotikai reikalingi.
Papildyta:
QUOTE(Agniukas86 @ 2010 03 18, 23:00)
Labas vakaras. Labai noreciau patarimo, nes tikriausiai esu visiskai nepatyrusi mamyte, kadangi mano maziuke dar niekda nesirgo. O stai si vakara grizom is tevu ir tokia lyg silta ji man pasirode ir siaip kazkokia kaip zombiukas. Pasimatavom temp 38.5! Nezinau ar vaikui 1.5 metuku cia daug, bet man pasirode, kad na tikrai auksta temperatura. Kai mergaite pradejo verkti pasiziurejau pries lempa gerklyte, rodos kad siek tiek paraudusi. Idejau eferalgan zvakute, padariau pienuko su medum silto ir paguldizua miegoti. Kol kas miega lyg ir ramiai, bet man baisiai neramu del tos temperaturos ir kaip ta gerklyte gydyti. Girdejau, kad prie tokiu maziu labai angina megsta prikibti verysad.gif Buciau labai dekinga uz atsakyma, gal be reikalo as cia taip baisiai nerimauju, ar reiktu mums rytoj pas gydytoja pasirodyti??

Sveiki.Pavasariui būdingos virusines infekcijos,manau tik duokite vaistus nuo temperatūros,arbatų daugiau,vit.C ir stebėkite vaiko būkle.
Atsakyti
Laba diena,
kaip atsikratyti kosulio:dregnas,bet kažkur "užstriges"neatsikosti.Geriam antibiotiką-sumamed forte(1 kartą į parą),brontex sirupą,i nosį-colargolis ir tobradex lašai(taip LOR paskyre,nes nustate adenoidita).Ar gerai i nosį lašinti tobradex(nors tai akių lašai)?Kokius vaistus dar reiktų pavartoti nuo kosulio?O gal reiktų kokių masažų ar pašildymų?Ar nesusiklomplikuos tie "užstrigę "skrepliukai į plaučių uždegimą?(gal tie klausimai šiek tiek vaikiški,bet tiesiog tokio kosulio niekada neturėjom ax.gif ).Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausree: 19 kovo 2010 - 09:55
QUOTE(Dūle @ 2010 03 18, 14:15)
Gerb.gydytoja,
Mano dukrytei tuoj 3metukai, ką tik pradėjome lankyti darželį ir po savaitės ten lankymosi, gydytojos nuomone, susirgome Ūmiu nazofaringitu. Susirgusios vartojome tik temp mažinančius vaistus, po 3-4d. temperatūra visgi nenukrito, vis buvo 37,6, tai karts nuo karto vis gi duodavau Eferalgan, nes dukrytė neužmigdavo su tokia temp. Stipri sloga, be kosulio . Buvo 9d. kaip sirgome, gyd. išrašė antibiotikus, nes sako, kad tai bakterinis uždegimas tik pažiūrėjus gerklytę, be jokio kraujo tyrimo, ar bakterinę infekciją galima įveikti be antibiotikų? g.gif  Ačiū už atsakymą mirksiukas.gif  4u.gif

Sveiki.Gryna virusine trunka 3-5 dienas,jus sergate ilgiau,reiškia tikrai prasidėjo bakterinis uždegimas,o kraujas net ir tokiu atvejų gali būti ramus.Be antibiotikų gydymas bus žymiai ilgesnis,gali būti net komplikacijų,bet įmanomas,jei dukrytes organizmas pakankamai stiprus.
Papildyta:
QUOTE(ausree @ 2010 03 19, 10:52)
Laba diena,
kaip atsikratyti kosulio:dregnas,bet kažkur "užstriges"neatsikosti.Geriam antibiotiką-sumamed forte(1 kartą į parą),brontex sirupą,i nosį-colargolis ir tobradex lašai(taip LOR paskyre,nes nustate adenoidita).Ar gerai i nosį lašinti tobradex(nors tai akių lašai)?Kokius vaistus dar reiktų pavartoti nuo kosulio?O gal reiktų kokių masažų ar pašildymų?Ar nesusiklomplikuos tie "užstrigę "skrepliukai į plaučių uždegimą?(gal tie klausimai šiek tiek vaikiški,bet tiesiog tokio kosulio niekada neturėjom ax.gif ).Ačiū už atsakymą.

Sveiki.Geriant antibiotiką,užtektu į nosį Colargolio+jūros vanduo.Tobradexo vengčiau,nes tai hormoninis preparatas.Nuo kosulio duočiau Prospan pagal amžių.Gerai dar papurkšti gerklę Jox,bet jis neskanus,su jodų,o veliau išgerti visa kursą Imunotrofina.
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2010 03 18, 12:13)
Laba diena ,na mes pasidarėm kraujo tyrimus ,tai rodo virusinį susirgimą ax.gif  ,tik po to virusinio laringito prasidėjo stipri žalia sloga,garinamės su Berodual ,lašinam Protorgol ,gal turit patarimų kaip greičiau atsikratyti tokia sloga ,ačiū labai .

Sveiki.Žalia sloga reiškia,kad esami nosytėje mikrobai sukėlę vietinį bakterinį nosies gleivines uždegimą,be antibiotikų trunka ilgai,gali prasidėti ir sinusitas.Reikia dažnai plauti nosį su jūros(Nisita)vandenių,po 5-10min.Protargolio laš.Aš dar bandyčiau purkšti į nosį Bioparox(Augalines kilmes vietinio veikimo antibiotikas)x4 kartus per diena,tiesa,jis nuo 2mt.amžiaus.
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja pediatrė @ 2010 03 19, 11:24)
Sveiki.Žalia sloga reiškia,kad esami nosytėje mikrobai sukėlę vietinį bakterinį nosies gleivines uždegimą,be antibiotikų trunka ilgai,gali prasidėti ir sinusitas.Reikia dažnai plauti nosį su jūros(Nisita)vandenių,po 5-10min.Protargolio laš.Aš dar bandyčiau purkšti į nosį Bioparox(Augalines kilmes vietinio veikimo antibiotikas)x4 kartus per diena,tiesa,jis nuo 2mt.amžiaus.

Ačiū ,Bioparox turiu ,bandžiau įpurkšt ,bet jis labai smirdi ,tai vaikas po pirmo įpurškimo net purtosi ir įpurkšt neduoda ,tai dabar plaunam nosytę ,lašinam Protorgol ,ir dar paleistuvės ,kad iščiaudėtų sekretą. Tikiuosi kaip nors ,nors kosti dar ,bet šlapiai ,neblogai atsikosti .
Atsakyti