Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimo ligos. Gydytojo konsultacija

QUOTE(Gydytoja pediatrė @ 2010 05 31, 12:27)

Sveiki.Labai prašau rašyti vaikų amžių,tai svarbų.Jei sirgo visa šeima,tai be abejo virusas,jei karščjojant yra stiprus seilėtekis,galima įtarti stomatitą,dažnai būna po virusines.Temperatūra aukštą,yra ir pūlingos anginos galimybę.Bet kokių atvejų reiks daryti kr.tyr.ir gyd.k-cija.

Vyresniajam 3metai, mazajam 1 metukai.
Aciu
Atsakyti
Labas vakaras gydytoja
Pirmiausia tai noriu padekoti, kad Jus cia esate. Manau tikrai paglebejate ne vienai mamytei.
Pagalbos prasysiu ir as
Bronchitas mano sunui ( 4 m ir 4 men.) daznas svecias, bet stengiuosi isgydyti be antibijotiku. Visada jis prasideda aisku sloga slapiu kosejimu ir ilgas laikas kol issikosejam. Bet va syryt sunus pradejo kosineti sausai. Ir toks vaizdas, kad jam kazkas kazkur kirbintu. Slogos nera, tik va tas kosulys toks idomus.(toks gerklinis). sunus "pasizymi" biggrin.gif dideliomis tonzilemis, bet LOR nerekomenduoja ju salinti. Norejau paklausti ar galiu savo sunui duoti paxeladine, kad slopintu jam ta kosuli?
Atsakyti
QUOTE(jolax @ 2010 05 31, 22:20)
Labas vakaras gydytoja
Pirmiausia tai noriu padekoti, kad Jus cia esate. Manau tikrai paglebejate ne vienai mamytei.
Pagalbos prasysiu ir as
Bronchitas mano sunui ( 4 m ir 4 men.) daznas svecias, bet stengiuosi isgydyti be antibijotiku. Visada jis prasideda aisku sloga slapiu kosejimu ir ilgas laikas kol issikosejam. Bet va syryt sunus pradejo kosineti sausai. Ir toks vaizdas, kad jam kazkas kazkur kirbintu. Slogos nera, tik va tas kosulys toks idomus.(toks gerklinis). sunus "pasizymi" biggrin.gif  dideliomis tonzilemis, bet LOR nerekomenduoja ju salinti. Norejau paklausti ar galiu savo sunui duoti paxeladine, kad slopintu jam ta kosuli?

na va si ryta sunus jau pradejo koseti "lojanciai" verysad.gif .
Atsakyti
Laba diena

Turiu du sunus, vyresnis kuris jau per menesi du kartus sirgo ir sloga ir kosuliu, sergame ir dabar. Bet va as esu maitinanti mamam turiu 2,5 men kudiki ir susirgau puliuojancia angina, geriu antibijotikus ospamoxsa po 500. Ar mano mazyliui labai jie gali pakenti, pienuko turiu daug, tiesiog gaila pirkti misinuku. Pati esu su temperatura tad dar geriu paracetamoli. Ka galima man vartoti su puliuojancia angina? Nes noriu pati maitinti. Dekui is anksto.
Atsakyti
laba vakara.musu dukrai 4.2 menesiai..pirmus metus, kai pradejom lankyt darzeli, jai buvo 2.5m gerem 10 -12 kart antibiotika, siais metais beveik panasi istorija,.pragerem kursa luivac (gerem vasara)ir ribomunil(gerem ziema)...gal kazkiek padejo, bet....vis vien imunine sistema labai silpna.patarkit, kaip galima stiprinti.labai daznai serga tonzilitu, bronchitu, persalimo ligom.darem tyrima del mikoplazmos, rezultatas teigiamas.....labai dekoju uz atsakyma
Atsakyti
Labas rytas,
norėčiau ir aš jūsų patarimo. Dukrytei 5 mėn. Prieš savaitę pradėjo truputėlį kosėti, kimšosi nosytė. Gydytoja telefonu pakonsultavo, liepė plauti nosį ir lašinti vibrocil. Kosuliukas nepraeina, bet dažnėja, vakar jau buvom nuvaževę pas gydytoją, tai sakė plaučiukai švarūs, paraudusi gerklytė, bet gydyti taip pat, tik vibrocil lašiukais slogą, nors man atrodo, kad slogytės ji beveik ir neturi, na būna ryte truputį pasikimšus nosytė, bet kvepuoja laisvai, nebėga snargliukai. O del gerklytės ir kosulio jokio gydymo neskyrė. Bet man labai neramu, ar tikrai praeis taip savaime tas kosuliukas, ar tikrai nera jokių vaistukų pagelbėti vaikui ir ar nesulauksim kokios rimtesnės ligos, kai jau reiks rimtų antibiotikų. Labai būčiau dėkinga už patarimą.
Atsakyti
QUOTE(tabiss @ 2010 06 01, 22:45)
laba vakara.musu dukrai 4.2 menesiai..pirmus metus, kai pradejom lankyt darzeli, jai buvo 2.5m gerem 10 -12 kart antibiotika, siais metais beveik panasi istorija,.pragerem kursa luivac (gerem vasara)ir ribomunil(gerem ziema)...gal kazkiek padejo, bet....vis vien imunine sistema labai silpna.patarkit, kaip galima stiprinti.labai daznai serga tonzilitu, bronchitu, persalimo ligom.darem tyrima del mikoplazmos, rezultatas teigiamas.....labai dekoju uz atsakyma

Kiek zinau jei mikoplazmos tyrimas teigiamas-tai jas isnaikinti gali ti spec. antibijotikai, jei neklystu Klacid. O daugiau visa jusu vaiko istorija analogiska maniskio, laikykimes 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, gerb. gydytoja,

3 metukų sūnus šį pavasarį serga ypač dažnai (po dviejų savaičių ligos sveikas pabūna vos kelias dienas ir vėl atkrenta). Kosulys ir sloga, dar kartais ir gerklytė būna raudona. Temperatūra laikėsi tik porą dienų 37,2. Kraujo tyrimai geri, jokio uždegimo nerodo. Gal tai gali būti alerginė liga? Anksčiau niekam alergijos nepastebėjom. Mūsų gyd. vis skiria vis kitokius vaistukus nuo kosulio: gėrėm Stodal, Ambroxol sirupą, Paxeladine, Zyrtec, dabar skyrė Biseptol. Ar nepakenks kitiems organams šitiek vaistų, kurie geriami beveik 2 mėn. be pertraukos? Šiuo metu kosulys toks šniokščiantis, su atsikosėjimu. Geriam dar Biseptol ir umcalor po 10 lašų tik ryte. Ar gerai gydomės?
Atsakyti
Laba diena Gerb. gydytoja,
Mano mergytei 3 metai ir beveik 10 mėn. Šį pavasarį labai dažnai serga bronchitu, ir dabar juo serga. Šiuo metu geriam Unasyn antibijotikus, kuriu kursas baigsis ketvirtadienį. Norėjau paklausti ar galiu mergytę vesti į lauką ,temperatūros ji neturi, o ir kosa jau šlapiai bei atsikosa,mes gyvenam kaime? Gal galit patarti kokiomis šviežių daržovių ar vaisių sultimis galėčiau stiprinti dukrytės imunitetą? Prieš darželį visai nesirgom, o dabar vienos ligos keičia kitas. verysad.gif Dėkoju už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Laba diena gerb.gydytoja 4u.gif
Turiu klausima, vaikas (beveik 4metai) praeita savaite pastebejau kad kalba pro nosi, bet nelabai kreipiau demesi, isivalom su juros vandenuku,patepam nakciai Nisita tepaliuku landas, kaip ir gerai viskas. Bet sia savaite pradejo garsiai knarkti miego metu, anksciau kartai budavo kad paknarkia uzmigdamas, o dabar net istisai tas knarkimas,ir nuo to prastai miega,nes sunku kvepuoti. Buta vedinu pries miega. Daugiau jokiu preparatu neduodu, tik tuos isvardintus, sloga taip ir neatsirado. Kas cia galetu buti?
Adenoidai salinti ir tonziles pakirptos daugiau nei pries 1metus. Saltuoju sezonu daznai serga.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivona24 @ 2010 06 02, 15:46)
Laba diena gerb.gydytoja 4u.gif
Turiu klausima, vaikas (beveik 4metai) praeita savaite pastebejau kad kalba pro nosi, bet nelabai kreipiau demesi, isivalom su juros vandenuku,patepam nakciai Nisita tepaliuku landas, kaip ir gerai viskas. Bet sia savaite pradejo garsiai knarkti miego metu, anksciau kartai budavo kad paknarkia uzmigdamas, o dabar net istisai tas knarkimas,ir nuo to prastai miega,nes sunku kvepuoti. Buta vedinu pries miega. Daugiau jokiu preparatu neduodu, tik tuos isvardintus, sloga taip ir neatsirado. Kas cia galetu buti?
Adenoidai salinti ir tonziles pakirptos  daugiau nei pries 1metus. Saltuoju sezonu daznai serga.
Aciu 4u.gif

Sveiki.Galiu patarti išsitirti dėl alergines slogos,t.y.LOR ir alergologo k-cija.
Papildyta:
QUOTE(jolax @ 2010 05 31, 22:20)
Labas vakaras gydytoja
Pagalbos prasysiu ir as
Bronchitas mano sunui ( 4 m ir 4 men.) daznas svecias, bet stengiuosi isgydyti be antibijotiku. Visada jis prasideda aisku sloga slapiu kosejimu ir ilgas laikas kol issikosejam. Bet va syryt sunus pradejo kosineti sausai. Ir toks vaizdas, kad jam kazkas kazkur kirbintu. Slogos nera, tik va tas kosulys toks idomus.(toks gerklinis). sunus "pasizymi" biggrin.gif  dideliomis tonzilemis, bet LOR nerekomenduoja ju salinti. Norejau paklausti ar galiu savo sunui duoti paxeladine, kad slopintu jam ta kosuli?

Sveiki.Na,brangioji,kam iškarto toks vaistas,juk veikia centrine nervų sistema,daug pašalinių efektų.Manau,kad reikia padaryti inhaliacijas drėgnais garais,papurkšti Bioparox,duoti čiulpti Islamoos,gerti karštų arbatų.Sėkmes.
Papildyta:
QUOTE(giedryte @ 2010 06 01, 15:57)
Laba diena

Turiu du sunus, vyresnis kuris jau per menesi du kartus sirgo ir sloga ir kosuliu, sergame ir dabar. Bet va as esu maitinanti mamam turiu 2,5 men kudiki ir susirgau puliuojancia angina, geriu antibijotikus ospamoxsa po 500. Ar mano mazyliui labai jie gali pakenti, pienuko turiu daug, tiesiog gaila pirkti misinuku. Pati esu su temperatura tad dar geriu paracetamoli. Ka galima man vartoti su puliuojancia angina? Nes noriu pati maitinti. Dekui is anksto.

Sveiki.Galite ramiai gydytis ir galite maitinti,vaistai vaikui nekenks,yra tam tikri barjerai.
Papildyta:
QUOTE(tabiss @ 2010 06 01, 22:45)

Sveiki,patarčiau skiepą Pneumowax-23.
Papildyta:
QUOTE(luxa @ 2010 06 02, 07:32)
Labas rytas,
norėčiau ir aš jūsų patarimo. Dukrytei 5 mėn. Prieš savaitę pradėjo truputėlį kosėti, kimšosi nosytė. Gydytoja telefonu pakonsultavo, liepė plauti nosį ir lašinti vibrocil. Kosuliukas nepraeina, bet dažnėja, vakar jau buvom nuvaževę pas gydytoją, tai sakė plaučiukai švarūs, paraudusi gerklytė, bet gydyti taip pat, tik vibrocil lašiukais slogą, nors man atrodo, kad slogytės ji beveik ir neturi, na būna ryte truputį pasikimšus nosytė, bet kvepuoja laisvai, nebėga snargliukai. O del gerklytės ir kosulio jokio gydymo neskyrė. Bet man labai neramu, ar tikrai praeis taip savaime tas kosuliukas, ar tikrai nera jokių vaistukų pagelbėti vaikui ir ar nesulauksim kokios rimtesnės ligos, kai jau reiks rimtų antibiotikų. Labai būčiau dėkinga už patarimą.

Sveiki.Niekas išanksto negali pasakyti kaip rutuliosis liga,tokiam vaikučiui patarsiu duoti Stodal po 1/2arb.š.x3k.per diena,čiobrelių silpnos arbatos,patepti nugarą,krutinę Eucabalio tep.
Papildyta:
QUOTE(linxmute @ 2010 06 02, 10:24)
Laba diena, gerb. gydytoja,

3 metukų sūnus šį pavasarį serga ypač dažnai (po dviejų savaičių ligos sveikas pabūna vos kelias dienas ir vėl atkrenta). Kosulys ir sloga, dar kartais ir gerklytė būna raudona. Temperatūra laikėsi tik porą dienų 37,2. Kraujo tyrimai geri, jokio uždegimo nerodo. Gal tai gali būti alerginė liga? Anksčiau niekam alergijos nepastebėjom. Mūsų gyd. vis skiria vis kitokius vaistukus nuo kosulio: gėrėm Stodal, Ambroxol sirupą, Paxeladine, Zyrtec, dabar skyrė Biseptol. Ar nepakenks kitiems organams šitiek vaistų, kurie geriami beveik 2 mėn. be pertraukos? Šiuo metu kosulys toks šniokščiantis, su atsikosėjimu. Geriam dar Biseptol ir umcalor po 10 lašų tik ryte. Ar gerai gydomės?

Sveiki.Panašumo į alergija nematau,vaistai nuo kosulio nekenks,aš dar pagal simptomus duočiau Prospan,tai natūralus vaistas,padeda kai yra šniokščiantis kosulys.
Atsakyti
labai dekoju uz atsakyma.patarkit, kada geriausiai daryti skiepa(pneumowax-23) .?kiekviena poliklinika ji turi?gyvenom vilniuje....dar karta dekoju
Atsakyti