Įkraunama...
Įkraunama...

Peršalimo ligos. Gydytojo konsultacija

QUOTE(RETYRA @ 2009 11 24, 15:52)
Sveiki, norejau pasiteirauti, vaikui metukai, temperaturos nera, nesloguoja, zvalus, geraivalgo, tik nosyte gargaliuoja. Kai ipurskiu fizologinio tirpalo snargliukas nebega, traukiant nesitraukia, suciaudi kokius 8 kartus dienoje.Ka daryti su nosytes gurgimu, ar tinka influcid ir arnieko jei migdau kieme?

Labas vakaras.Vaikucio nosyte reaguoja i salta ora,truputi paburksta gleivine,atsiranda ciaudulis,tai normalu.Labai gerai kad vaikas miega kieme,o influcida,aisku,galima duoti profilaktiskai.
Papildyta:
QUOTE(Rani @ 2009 11 24, 20:33)
Sveiki,

Norejau pasikonsultuoti, del dukreles (16men )gydymo, pries 5 d smarkiai pakilo temeratura, tapo nerami, nevalge, nelabai gere, simptomai atitiko gripo simptomus
po dienos prasidejo sloga, kosulys

nuo tem gerem ibufeno sirupa, nuo kosulio prospan, nosi plovem hummer

po triju paru temp nukrito iki normalios 36.6

po paros vel prasidejo vandeninga sloga, temp pasoko iki 38.5, prasidejo dregnas, priepuolinis kosulys

ar cia naujas virusas ar senojo tasa, ar cia jau galima itarti komplikacijas
ka patartumet daryt?

Sveiki,Jusu atveju jau galima itarti komplikacijas(bronchitas arba plauciu uzdegimas).Reikalinga pokartotina gydytojo apziura.
Papildyta:
QUOTE(myleaa @ 2009 11 24, 17:49)
sveiki, mano dukrytei beveik pusantro menesio. I nosyte purskiu juros vandeni ir istraukiu su pompyte. valgydama pienuka pradeda begti per viena nosytes snerve,bet ir tada istraukiu su pompyte. nesuprantu kodel ji snopuoja, kai kvepuoja, atrodo, kad kas nosytej istrige butu. nakti dazniau pakrenkscia ir kartais kosija sausai 4,5 kartus i diena. ar ar tai normalu? gal isaugs visa tai?

Sveiki.
Atsakyti
aciu pediatrei uz visus atsakymus 4u.gif labai sauni temele, be to labai naudinga siuo metu biggrin.gif kad daugiau tokiu geru gydytoju kurios po taip siuo metu sunkaus darbo randa laikelio pakonsultuoti thumbup.gif aciu jums rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Mūsų mergaitei 2 metai. Lankome lopšelį ir kas savaitę sergame. Jau ir baisu darosi pasveikus vėl grįžti į lopšelį. Ne per seniausiai gydėmės tonzilitą, trachėjitą trimis praktiškai iš eilės antibiotikų dozėmis blink.gif jau net šlapimo kvapas buvo pasidaręs aštrus. Atrodo tai praėjo, savaitę namie dar pabuvom, baigėme visus vaistus, išėjome į lopšelį ir po savaitės penktadienį vėl išlindo sloga. Tą patį vakarą mirkėme kojytes, ištryniau su Rezorban tepalu, bandėme kviepuoti arbatos garais (tiesa tai jai ne labai patinka), daviau Umcolor lašiukų. Kitą savaitę likome namie. Temperatūros nėra, bet savaitės viduryje atsirado šlapias kosulys (kas pusvalandį). Vis duodu Umcolor. Ant kaklo jau metai nenykstantis pupos dydžio limfmazgis (jis tai padidėja, tai sumažėja, bet visada yra). Kraujo tyrimas prieš pusmetį buvo normalus. Pastarasis mūsų sirgimas jau užsitęsė 2 savaites. Apetitas normalus, gerti niekada nebuvo mėgėja. Dabar sloga apytirštė, bet kvėpuoti netrukdo. Kosulys, kaip jau minėjau šlapias ir kartojasi kas pusvalandį. Temperatūra normali. Savijauta gera. Kaip patartumėte mums elgtis? Iš anksto ačiū už atsakymą.
Atsakyti
.sveiki, mano dukrytei beveik pusantro menesio. I nosyte purskiu juros vandeni ir istraukiu su pompyte. valgydama pienuka pradeda begti per viena nosytes snerve,bet ir tada istraukiu su pompyte. nesuprantu kodel ji snopuoja, kai kvepuoja, atrodo, kad kas nosytej istrige butu. nakti dazniau pakrenkscia ir kartais kosija sausai 4,5 kartus i diena. ar ar tai normalu? gal isaugs visa tai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo myleaa: 25 lapkričio 2009 - 11:20
QUOTE(Feminute @ 2009 11 24, 20:13)
aciu pediatrei uz visus atsakymus 4u.gif  labai sauni temele, be to labai naudinga siuo metu biggrin.gif kad daugiau tokiu geru gydytoju kurios po taip siuo metu sunkaus darbo randa laikelio pakonsultuoti thumbup.gif aciu jums rolleyes.gif  4u.gif

tikrai tai 4u.gif as su jumis sutinku 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(n-e-r-i @ 2009 11 25, 01:04)
Mūsų mergaitei 2 metai. Lankome lopšelį ir kas savaitę sergame. Jau ir baisu darosi pasveikus vėl grįžti į lopšelį. Ne per seniausiai gydėmės tonzilitą, trachėjitą trimis praktiškai iš eilės antibiotikų dozėmis  blink.gif jau net šlapimo kvapas buvo pasidaręs aštrus. Atrodo tai praėjo, savaitę namie dar pabuvom, baigėme visus vaistus, išėjome į lopšelį ir po savaitės penktadienį vėl išlindo sloga. Tą patį vakarą mirkėme kojytes, ištryniau su Rezorban tepalu, bandėme kviepuoti arbatos garais (tiesa tai jai ne labai patinka), daviau Umcolor lašiukų. Kitą savaitę likome namie. Temperatūros nėra, bet savaitės viduryje atsirado šlapias kosulys (kas pusvalandį). Vis duodu Umcolor. Ant kaklo jau metai nenykstantis pupos dydžio limfmazgis (jis tai padidėja, tai sumažėja, bet visada yra). Kraujo tyrimas prieš pusmetį buvo normalus. Pastarasis mūsų sirgimas jau užsitęsė 2 savaites. Apetitas normalus, gerti niekada nebuvo mėgėja. Dabar sloga apytirštė, bet kvėpuoti netrukdo. Kosulys, kaip jau minėjau šlapias ir kartojasi kas pusvalandį. Temperatūra normali. Savijauta gera. Kaip patartumėte mums elgtis?  Iš anksto ačiū už atsakymą.

Sveiki.manau Jusu mergytes imunine sistema dirba normaliai,juk imunitetas gaunamas tik per ligas(arba skiepu pagalba).bet nuo virusu skiepu praktiskai nera(o ju virs 200) ir lieka tik vienas kelias----persirgti.Patarciau tik kuo maziau duoti antibiotiku,tik butiniausias atvejias,gerai pasverti uz ir pries,dar galima ateityje pasiskiepytis Pneumowax23.O padidintas limfazgis rodo,kad mergyte nepraleidzia infekcija gyliau i organizma.I lopseli leiskite(jei dirba),kitaip nebus,imunitetas formojasi iki 3-4mt.(pirmas etapas),veliau sirgs maziau.
Papildyta:
QUOTE(myleaa @ 2009 11 25, 12:18)
.sveiki, mano dukrytei beveik pusantro menesio. I nosyte purskiu juros vandeni ir istraukiu su pompyte. valgydama pienuka pradeda begti per viena nosytes snerve,bet ir tada istraukiu su pompyte. nesuprantu kodel ji snopuoja, kai kvepuoja, atrodo, kad kas nosytej istrige butu. nakti dazniau pakrenkscia ir kartais kosija sausai 4,5 kartus i diena. ar ar tai normalu? gal isaugs visa tai?

Sveiki.Mazi vaikuciai turi labai siaurus nosies kanalus,rudens-ziemos laikotarpiu paburksta gleivine ir oras sunkiai praeina----snopuoja,nosyte reikia tik valyti su juros vand.
Atsakyti
QUOTE(lemurmur @ 2009 11 22, 12:47)
Laba diena.
Mums neramu, vaikutis 5 metu, persirgo kazkokia virusine liga, sloga buvo baisuline , net zandai, nosis zaizdom, rodes pasveiko bet sloga uzsitese ir LOR gydytoja diagnozavo- sinusita, uzgule ausytes-nebegirdi kaip visada. Paskyre vaistukus Amoksicilinas/Cinnabsin/Actifed, mes juos naudojam 6 dienos -slogos nebera, bet pradejo skaudet ausyte, sunkiai kvepuoja, kaip koks slibinas putyneja nosyte-bet ji sausa nesivalo. I poliklinika tik po savaites, o su neramia sirdim ten lys bijom-ten tokia padetis kad jei dar sita negeruma pasigausim nezinau kaip istversim  blush2.gif
Ka mums daryti? Kodel vaikuciuj negereja?  blush2.gif


QUOTE
(Gydytoja pediatrė @ 2009 11 22, 23:14)
Sveiki.Jeigu po 6dienu bukle  negereja,reikia keisti antibiotikus,Amoxicilinas neduoda efekto,gerai butu Augmentinas,bet tai receptinis vaistas.Ir nors nakciai ipurksti Olynth,lengviau bus kvepuoti.


QUOTE
Susisiekem su gydytoja, liepe butinai atvezt parodyt. Israse naujus vaistus, sake turim virusa nes negyjam o rausta gerklyte, burksta kvepavimo takai  ir jei sukils temperatura iskart vaziuot i ligonine

Laba diena, labai prasau patarkit ka daryti- vakar vakare vaikuciuj pradejo skaudeti kojyciu keliukus, bet jie netino, neraudo, praskaudejo iki 3val nakties, pulsas iki 127 , temperatura normali doh.gif , ar tai normalu ? Ar gali tokie dalykai darytis geriant antibijotikus ? Kaip reaguoti?
Atsakyti
QUOTE(lemurmur @ 2009 11 26, 14:22)
Laba diena, labai prasau patarkit ka daryti- vakar vakare vaikuciuj pradejo skaudeti kojyciu keliukus, bet jie netino, neraudo, praskaudejo iki 3val nakties, pulsas iki 127 , temperatura normali  doh.gif , ar tai normalu ? Ar gali tokie dalykai darytis geriant antibijotikus ? Kaip reaguoti?

Sveiki.Cia 5mt.vaikas su sinusitu?Koki antibiotika dabar geriate?Manyciau kad tai"kaltas"ne vaistas,greciausiai tai pakankamai piktos infekcijos,esancios dabar vaiko organizme,poveikis ir sanariu gleivinei,g.but ir kitiems organams(juk pirmas antibiotikas visai neveike),gydymas tik prasidejo ir reikia laiko.Tiesa, o kaip jusu tyrimai?
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja pediatrė @ 2009 11 27, 17:30)
Sveiki.Cia 5mt.vaikas su sinusitu?Koki antibiotika dabar geriate?Manyciau kad tai"kaltas"ne vaistas,greciausiai tai pakankamai piktos infekcijos,esancios dabar vaiko organizme,poveikis ir sanariu gleivinei,g.but ir kitiems organams(juk pirmas antibiotikas visai neveike),gydymas tik prasidejo ir reikia laiko.Tiesa, o kaip jusu tyrimai?

Taip cia vaikutis su sinusitu. Daugiau kaip pries menesi nakti pradejo vemti daug kartu, kita vakara sukilo temperatura 38,7 , siaubinga sloga- nosyte ir zandai buvo nueja zaizdom. Atliktas bendras kraujo tyrimas ir slapimo paselis. Gydytoja diagnozavo slapimo taku infekcija ir virusini susirgima. Skyre Biseptoli, Actifed, Influcid, vaikutis labai alergiskas daug ko negalim duot. Po dvieju savaiciu gydimo isleido i darzeli, dar po dvieju dienu sloga atsinaujino temperatura 37,7 bet laikesi neilgai, plovem nosyte Sterimar, tepem aliejum, saltalankio aliejum. Pradejo skaudet ausytes, pakliuvom pas LOR diagnozavo sinusita, nes uz ausyciu bugneliu matesi skysciai ir nosyteje tirsta gelsvai zalia sloga- skyre Amoxicillinum/Amoksiklav 10 dienu, bet po jusu koncultacijos kai kreipemes su nesibaigenciu skausmu paskyre naujus Sumamed forte 3 dienom ir kadangi mes juos baigsim gerti sestadieni, ispejo jei kils temperatura vaziuot i ligonine, nes tada pasitvirtins kiauliu gripas. O va vakare ir nakti prasidejo tie kojyciu skausmai ir siektiek problematiskas slapinimasis (nors slapimo paselis buvo kartotas ir infekcijos neberode) Ir tas sirdutes darbas-pulsas tai 65, tai 127. Siandien lygtai jauciasi geriau ausytes jau nebeskauda, pulsas 103, bet putineja nosyte kaip koks slibinas- paaiskint del ko nemoka, gal ten kas erzina, nesuvokiu. Bijau savaitgalio verysad.gif Pirmadieni liepe pasirodyt.
Kojytes skaudedavo ir anksciau, bet vis buvo motivuojama kad augimo skausmai, tyrimas buvo padarytas primygtinai prasant, bet juk pasveiko ar vistik ne, nieko nebesuprantu ir nebezinau ka galvoti ir ka daryti. verysad.gif
Atsakyti
Sveiki, reikia ir man Jūsų konsultacijos. Mano 3 metų sūnus persirgo laringitu (gana sunkiai, gulėjom ir ligoninėje) po kelių savaičių - plaučių uždegimu. Sugėrėm net keturis antibiotikus per visą ligų maratoną. Jau lyg ir pasveikom, nebekarščiavom, nekosėjom. Praėjus savaitei, kai baigėme gerti antibiotikus, jau kokios penkios dienos vėl užkyla temperatūra 37,0-37,5. Vaikas žvalus, nekosti, nesloguoja. Pirmas dienas stebėjau, galvojau, kad kas nors išlys, bet ne. Jau tiesiog nežinau ką ir galvoti, į neviltį varo visos ligos.
Atsakyti
QUOTE(lemurmur @ 2009 11 27, 20:25)
Taip cia vaikutis su sinusitu. Daugiau kaip pries menesi nakti pradejo vemti daug kartu, kita vakara sukilo temperatura 38,7 , siaubinga sloga- nosyte ir zandai buvo nueja zaizdom. Atliktas bendras kraujo tyrimas ir slapimo paselis. Gydytoja diagnozavo slapimo taku infekcija ir virusini susirgima. Skyre Biseptoli, Actifed, Influcid, vaikutis labai alergiskas daug ko negalim duot. Po dvieju savaiciu gydimo isleido i darzeli, dar po dvieju dienu sloga atsinaujino temperatura 37,7 bet laikesi neilgai, plovem nosyte Sterimar, tepem aliejum, saltalankio aliejum. Pradejo skaudet ausytes, pakliuvom pas LOR diagnozavo sinusita, nes uz ausyciu bugneliu matesi skysciai ir nosyteje tirsta gelsvai zalia sloga- skyre Amoxicillinum/Amoksiklav 10 dienu, bet po jusu koncultacijos kai kreipemes su nesibaigenciu skausmu paskyre naujus Sumamed forte 3 dienom ir kadangi mes juos baigsim gerti sestadieni, ispejo jei kils temperatura vaziuot i ligonine, nes tada pasitvirtins kiauliu gripas. O va vakare ir nakti prasidejo tie kojyciu skausmai ir siektiek problematiskas slapinimasis (nors slapimo paselis buvo kartotas ir infekcijos neberode) Ir tas sirdutes darbas-pulsas tai 65, tai 127. Siandien lygtai jauciasi geriau ausytes jau nebeskauda, pulsas 103, bet putineja nosyte kaip koks slibinas- paaiskint del ko nemoka, gal ten kas erzina, nesuvokiu. Bijau savaitgalio  verysad.gif  Pirmadieni liepe pasirodyt.
Kojytes skaudedavo ir anksciau, bet vis buvo motivuojama kad augimo skausmai, tyrimas buvo padarytas primygtinai prasant, bet juk pasveiko ar vistik ne, nieko nebesuprantu ir nebezinau ka galvoti ir ka daryti.  verysad.gif

Dar karta labas.Savaitgalio nereikia bijoti,Sumamedas veikia dar 6-7dienas po to kai baigiama gerti.I slapimo taku infekcija klinika nepanasi.Nosi pucia del susikaupusio sekreto, kuris dirgina gleivine.Manau,vaikas labai jautrus(kaip ir mama) ir dar alergiskas,ir dar dabar serga,juk nervu sistema negelezine ir irgi pavargsta.Kaip reiktu gerai issimieguoti:mamai 1tb.valerjono nakciai,vaikui-1/2tb. loratino(antialerginis),galima ir jam valer.1/2tb.Man patogiau butu bendrauti per e-mail,gal galite atsiusti?Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(3xmamytė @ 2009 11 27, 20:37)
Sveiki, reikia ir man Jūsų konsultacijos. Mano 3 metų sūnus persirgo laringitu (gana sunkiai, gulėjom ir ligoninėje) po kelių savaičių - plaučių uždegimu. Sugėrėm net keturis antibiotikus per visą ligų maratoną. Jau lyg ir pasveikom, nebekarščiavom, nekosėjom. Praėjus savaitei, kai baigėme gerti antibiotikus, jau kokios penkios dienos vėl užkyla temperatūra 37,0-37,5. Vaikas žvalus, nekosti, nesloguoja. Pirmas dienas stebėjau, galvojau, kad kas nors išlys, bet ne. Jau tiesiog nežinau ką ir galvoti, į neviltį varo visos ligos.

Sveiki.Kartais po sunkiu ligu lieka termoreguliacijos centro nestabilumas,nervu sistemos padidintas dirglumas.Reikia padaryti slapimo tyrima ir paprasciausiai sekti vaiko bukle,pagal viena simptoma sunku ka nors pasakyti.
Atsakyti