Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(vilte-vilte @ 2009 11 01, 18:57)
Sveikos mamytes, oi kaip gerai kad yra tokia temute, kuria atradau visai atsitiktinai.
Siandien beziurint Mamyciu klubo laida iskilo klausimelis, ar jus kai maitinate krutimi savo mazulelius ar jums reikia merliuko ar seilinuko. Na ziurejau ten rode kaip maitinti, tai mamyte visiskai nenaudojo nieko, na as pvz jei nepasitiesciau merliuko, tai ir mazylis ir as butume slapi, nes kai zinda tai per krastus pienukas bega. Bet pagalvojau gal but neteisingai duodu kruti ar pan, gal but jei zindai tai neturi begti pro sona pienukas.  Taigi pasimeciau, ka darau ne taip... Labai prasau pasidalinti jusu savo patirtimi  blush2.gif

Na galiu nuraminti, kad tikriausiai ir ateityje reikės merliuko smile.gif Bent mums jo tikrai reikia, jei tik išbūnam ilgiau nepavalgę, tai, kai iš vienos maitinu, į kitą įsidedu merliuką, nes kitaip šlapia esu. Gal čia priklauso dar nuo to, kad mes naktį valgome labai dažnai, kas 2-3 val. Todėl dabar vėl gaminasi daugiau pienuko, tai valgant bėga ir per kraštus, o jei išspauna, tai ir plaukai šlapi palieka smile.gif Buvo laikai kai išmiegojo ir 8 val. nevalgius.
Atsakyti
vat jus man paaiskinkit kodel valgydamas vaikas atsitraukia nuo papulio ir muistosi i visas puses?vat tada prasideda didziausi atpilinejimai bevalgant doh.gif ar jis valgydamas ir atpildamas pasisotina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglencija @ 2009 11 09, 09:24)
vat jus man paaiskinkit kodel valgydamas vaikas atsitraukia nuo papulio ir muistosi i visas puses?vat tada prasideda didziausi atpilinejimai bevalgant doh.gif  ar jis valgydamas ir atpildamas pasisotina? g.gif

gal jam stipriai pienukas bega g.gif arba nori atsirugti o neatsirugus atpila.. pabandykit daryti pertraukeles atsirugimui.
Atsakyti
Labutis mamytes,

Kaip gerai, kad radau si skyreli thumbup.gif Gal jus man galesit patart, kaip tureciau sprest savo problema. Savo pupa maitinu 2,5 men lyg siol neturejau jokiu bedu susijusiu su maitinimu krutim, taciau pastaraja savaite pastebejau, kad mano dukryte desine kruti siek tiek pazinda ir spjauna ir taip kartoja daug sykiu, tuo tarpu kairiaja zinda be jokiu panasiu "issidirbinejimu". Is pradziu nieko blogo del to negalvojau, bet dabar pastebejau, kad toje krutyje, kurios mazoji nelabai nori pienuko yra turbut maziau, nes kai zinda kairiaja, pati girdziu kaip bega pienukas ir kaip mazoji godziai ryja, tuo tarpu su desiniaja nieko panasaus. Ir niekaip negaliu suprast, kodel taip atsitiko, nes anksciau butent desinioji krutis turejo daugiau pienelio. Gal galetumete man patart, ka tureciau daryt siuo atveju. Busiu labai dekinga uz jusu pabalba.
Atsakyti
QUOTE(Liberi @ 2009 11 09, 11:35)
Labutis mamytes,

Kaip gerai, kad radau si skyreli thumbup.gif Gal jus man galesit patart, kaip tureciau sprest savo problema. Savo pupa maitinu 2,5 men lyg siol neturejau jokiu bedu susijusiu su maitinimu krutim, taciau pastaraja savaite pastebejau, kad mano dukryte desine kruti siek tiek pazinda ir spjauna ir taip kartoja daug sykiu, tuo tarpu kairiaja zinda be jokiu panasiu "issidirbinejimu". Is pradziu nieko blogo del to negalvojau, bet dabar pastebejau, kad toje krutyje, kurios mazoji nelabai nori pienuko yra turbut maziau, nes kai zinda kairiaja, pati girdziu kaip bega pienukas ir kaip mazoji godziai ryja, tuo tarpu su desiniaja nieko panasaus. Ir niekaip negaliu suprast, kodel taip atsitiko, nes anksciau butent desinioji krutis turejo daugiau pienelio. Gal galetumete man patart, ka tureciau daryt siuo atveju. Busiu labai dekinga uz jusu pabalba.

Aš tai kaitaliodavau krūtis, nes kartais irgi iš vienos valgydavo iš kitos nelabai norėdavo. Gal tiesiog jai sunkiau traukti iš tos krūties, todėl renkasi kitą. o paspaudus iš tos krūties bėga pienukas, nes jei bėga tai viskas tvarkoje, su laiku susireguliuos. Nes sakau iš patirties.

Papildyta:

QUOTE(spyglencija @ 2009 11 09, 10:24)
vat jus man paaiskinkit kodel valgydamas vaikas atsitraukia nuo papulio ir muistosi i visas puses?vat tada prasideda didziausi atpilinejimai bevalgant doh.gif  ar jis valgydamas ir atpildamas pasisotina? g.gif

Gal per stipriai bėga pienukas, jis nespėja ryti. Aš darydavau tai taip, jei vaikas ilgiau išmiegojo, ir pienuko jaučiu yra su kaupu, tai šiektiek nusispausdavau it tik tada duodavau, tada nespringdavo. gal padarykit pertraukėles, pakelkit atsirūgti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vrb: 09 lapkričio 2009 - 13:22
Sveikos mamytes, iskilo toks kvailas klausimas. Kiek zinau vaikas turi zisti is kiekvienos kruties po 30 min. O jeigu mano dukra vienu kartu pasisotina per 10 min, tai ar jai duoti tris kartus zisti is vienos kruties ir tik paskui duoti kita? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vrb @ 2009 11 09, 14:24)
Aš tai kaitaliodavau krūtis, nes kartais irgi iš vienos valgydavo iš kitos nelabai norėdavo. Gal tiesiog jai sunkiau traukti iš tos krūties, todėl renkasi kitą. o paspaudus iš tos krūties bėga pienukas, nes jei bėga tai viskas tvarkoje, su laiku susireguliuos. Nes sakau iš patirties.

Kai paspaudziu pienukas pasirodo. Ar teisingai supratau, kad Jus vieno maitinimo metu siulydavot abi krutis? As kazkodel bijau ir galvoju, kad jei taip darysiu, tai ir kaireje (toje geroje) krutyje sumazes pienuko, nes tuomet ji nebus pilnai isvalgyta. Ar as klystu? Dar galvoju, gal bandyt pientraukiu nusitraukinet ta kruti ir tokiu budu pastimuliuot pienelio gamyba? Vnz, esu labai pasimetus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kubilelis @ 2009 11 09, 13:52)
Sveikos mamytes, iskilo toks kvailas klausimas. Kiek zinau vaikas turi zisti is kiekvienos  kruties po 30 min. O jeigu mano dukra vienu kartu pasisotina per 10 min, tai ar jai duoti tris kartus zisti is vienos kruties ir tik paskui duoti kita? blush2.gif

Nu šiaip tai kiekvienas vaikas valgo individualiai. Pavyzdžiui anksčiau valgydavom gan ilgai, dabar trumpai. Aš tai duočiau iš kitos 4u.gif Šiaip tai aš žiūrėdavau pagal situaciją, kuri pilnesnė.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 11 07, 23:40)
Medikamento ir žindymo saugumą pasitikrins:(anglų kalba) www.e-lactancia.org
arba http://www.pradzia.org/node/297

didelis aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liberi @ 2009 11 09, 11:35)
Labutis mamytes,

QUOTE(Liberi @ 2009 11 09, 15:07)
Kai paspaudziu pienukas pasirodo. Ar teisingai supratau, kad Jus vieno maitinimo metu siulydavot abi krutis? As kazkodel bijau ir galvoju, kad jei taip darysiu, tai ir kaireje (toje geroje) krutyje sumazes pienuko, nes tuomet ji nebus pilnai isvalgyta. Ar as klystu? Dar galvoju, gal bandyt pientraukiu nusitraukinet ta kruti ir tokiu budu pastimuliuot pienelio gamyba? Vnz, esu labai pasimetus doh.gif

Liberi, man vakar atsitiko tas pats doh.gif kudikiui tik savaite... bet pieno turejau iskart ir daug. Vakar paastebejau kad vienoje krutyje ryskai maziau pieno, siandien tas pats, su kita- desine viskas tavrkoje. Zindo daug ir ta ale pustuste kruti irgi daug zindo, nu bet gamyba toje krutyje perpus letesne, as irgi galvoju, kad dar po maitinimo ja su pientraukiu pastimuliuoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 10 21, 21:51)
Sveikos, kadangi sena tema uzdaryta, o naujos vis niekas nesukuria, emiausi inicityvos, kad naujos mamytes turetu kur klausimus uzduoti ir pasitarti. Taigi mamytes - laukiam jusu pasiruose padeti.

AusraR, o tu dar maitini? bigsmile.gif senokai čia bebuvau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 11 09, 21:37)
AusraR, o tu dar maitini? bigsmile.gif senokai čia bebuvau smile.gif

Sveika,
tikrai kad senokai smile.gif
taip , as dar maitinu pilnu tempu. Tai reiskia pagal poreiki, o poreikis pas juos dyyyydelis doh.gif noriu maitinti iki naturalios pabaigos. Bet tam reikes susimazinti maitinimu skaiciu iki man patogaus ir nenervinancio. Tai dabar bandau ta ir daryti. Noriu maitinti kokius 3-4 kartus diena ir panasiai nakti. Na naktiniu maitinimu tai nelabai pareguliuosi, nes ner kuom uzimt, o diena stengiames ka nors kita veikt. Nes jau erzina mane tas kabejimas istisinis doh.gif doh.gif
o kaip tau sekasi, maitini dar?
Atsakyti