Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

Sveikos mamos. Norėčiau truputėli pasikonsultuoti apie leliaus primaitinimą. Aišku aš čia ne į temą, bet tikiuosi nesupyksit smile.gif
Mums jau 6,5 mėn. Nuo 6 mėn. bandom papildomą maistelį - daržovių košę, bet vat per porą savaičių lelius visai nerodo susižavėjimo koše. Nevalgo ir viskas. Vakarais bandau obuoliuko pasiūlyti, bet irgi nelabai valgo. Galvoju, gal pabandyti kokios grūdinės košės ar kokios vaisių tyrelės nupirkti. Kaip manot Jūs? Kokios yra pagrindinės primaitinimo taisyklės, ar nieko tokio, kad nuo daržovių taip iš karto pradėsim ragauti grudinių košių?
Atsakyti
QUOTE(meid @ 2009 11 02, 21:29)
Sveikos mamos. Norėčiau truputėli pasikonsultuoti apie leliaus primaitinimą. Aišku aš čia ne į temą, bet tikiuosi nesupyksit smile.gif
Mums jau 6,5 mėn. Nuo 6 mėn. bandom papildomą maistelį - daržovių košę, bet vat per porą savaičių lelius visai nerodo susižavėjimo koše. Nevalgo ir viskas. Vakarais bandau obuoliuko pasiūlyti, bet irgi nelabai valgo. Galvoju, gal pabandyti kokios grūdinės košės ar kokios vaisių tyrelės nupirkti. Kaip manot Jūs? Kokios yra pagrindinės primaitinimo taisyklės, ar nieko tokio, kad nuo daržovių taip iš karto pradėsim ragauti grudinių košių?

Sveika,
tave lelius elgiasi visiskai normaliai. Daug leliuku nenori to papildomo maisto is pradziu. Nesijaudink, siulyk ir toliau. Pripras, ismoks, pati atrasi kas jam tinka ir patinka. O kokia kose darai? Is kiek darzoviu? is kokiu?
Obuoliuko siulyciau dar neduoti - per mazas jis tikrai dar. Zalia obuoli apskritai rekomenduoja duoti nuo 9 ar 10 men (nepamenu dabar tiksliai) del rugsciu, kurios gali suerzinti jautru skranduka. Vaisiu tyreliu taip pat neskubeciau duoti. O grudine kose gali pabandyti, o gal patiks smile.gif
Na o pati pagrindine taisykle - nieko nedaryti per prievarta. Jei nenori - tegu nevalgo, bet tavo reikalas kasdien pasiulyti. Pamatysi, prades valgyt. Buna vaiku kurie ir iki 10 men nelabai pripazista kitoki maista mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 11 02, 15:57)
Viskas gerai  mirksiukas.gif po keleto mėnesių nebereikės  4u.gif

Aciu, nuraminai, nes kaip tik maitinu taip kiekviena karta merliukas visas perslapes, tai gerai kad pienuko uztektinai, o tai butu gaila kad tiek pro sona isbega blink.gif
O be to jei kur iseinu, tai labai nepatogu maitinti viesoj vietoj, nes ir as ir mazius bunam slapi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vilte-vilte @ 2009 11 02, 21:19)
Aciu, nuraminai, nes kaip tik maitinu taip kiekviena karta merliukas visas perslapes, tai gerai kad pienuko uztektinai, o tai butu gaila kad tiek pro sona isbega  blink.gif
O be to jei kur iseinu, tai labai nepatogu maitinti viesoj vietoj, nes ir as ir mazius bunam slapi ax.gif

mes ir vis dar slapi bunam, nors jau lyg po maziau
rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 11 02, 14:50)
na as tai siulyciau kruti kada tik vaikiukas nori. tam nereikia jokio rezimo, bent jau pirmais metais, kol MP yra pagrindinis maistas. Nebijokit po pietu koses su mesa duoti MP, vandenukas - bevertis. MP - pati zinai kokia sudetis ir verte. O neduodat speju del to kad daktarai pasake jog PIENAS trukdo pasisavinti gelezi. Taigi problema tame jog MP si taisykle negalioja. Gaila kad medikai daznai to nezino, o gal specialiai nepasako  g.gif
jei maziukei uzkieteje viduriukai, galima pabandyti kokia slyvu tyrele. MOrku gal maziau, jos kietina. Daugiau kokio moliugo (beje, pas mane vis dar yra tongue.gif REKLAMA)

Ačiū, kad nepatingėjai atrašyti 4u.gif
Tai visa bėda ir yra tame, kad jos nenori unsure.gif Pavalgius daržovienės ar kruopienės į MP nelabai net žiūri sad.gif Esu bandžius duot prieš daržovienė, tai MP gėrė, bet tuomet daržuovienės net neragavo, viskas į šiukšlinę nukeliavo... Morkas nuo šiandien laikinai išimsiu iš daržovienės... Ir ryžių rečiau duosiu (čia jų mylimiausia košė, tai valgydavom kas vakarą, o rytais kruopas keisdavau dėl įvairovės blush2.gif )...

p.s. moliūgų tai mes nupirktume ax.gif , bet ne dabar, nes kol kas valgom savo, o kur sandėliuot neturime doh.gif Jei po mėnesio gero dar turėsite, tai kreipsimės rolleyes.gif (o gal ir greičiau) nes šią daržovę labai mėgstam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2009 11 02, 23:59)
Ačiū, kad nepatingėjai atrašyti  4u.gif
Tai visa bėda ir yra tame, kad jos nenori  unsure.gif Pavalgius daržovienės ar kruopienės į MP nelabai net žiūri  sad.gif  Esu bandžius duot prieš daržovienė, tai MP gėrė, bet tuomet daržuovienės net neragavo, viskas į šiukšlinę nukeliavo...  Morkas nuo šiandien laikinai išimsiu iš daržovienės... Ir ryžių rečiau duosiu (čia jų mylimiausia košė, tai valgydavom kas vakarą, o rytais kruopas keisdavau dėl įvairovės  blush2.gif )...

p.s. moliūgų tai mes nupirktume  ax.gif  , bet ne dabar, nes kol kas valgom savo, o kur sandėliuot neturime  doh.gif  Jei po mėnesio gero dar turėsite, tai kreipsimės  rolleyes.gif  (o gal ir greičiau) nes šią daržovę labai mėgstam  thumbup.gif

ok, kai reiks sakykit smile.gif
o del MP tai mums irgi buvo toks etapas kai nelabai norejo,. mazdag apie 7-8 men. Gal kad daug veiklos idomios buvo...tai atsimenu lakstydavau is paskos su papais kad tik isvalgytu, nes pieno prisigamindavo daug ir skaudedavo. Nieko praejo, dabar tik duok.
Atsakyti
Merginos, ar galima skiepytis nuo erkinio encefalito zindyvem?
Atsakyti
Sveikos mamytes, 4u.gif
Noriu jusu paklausti (atrode, kad turiu nemaza patirti, bet pasirodo, kiekvienas vaikas skirtingas):
Dabar mano mazajai 5,5men. Nuo 3,5men. maitinimas krutimi pavirto kazkokiu kosmaru. Kaip tik reikia maitinti, ji griebia kruti, paskui muistosi, issprusta, vel giebia, vel sukinejasi i salis, kos issprusta krutis. Skausmas - tai gali numirti. Jei bandau prilaikyti galvyte, ji visiskai priesinasi, stumesi atgal. Jau krutine i ka panasi- speneliai sutrukineje, raudona odele, lupinejasi. Gydau be pabaigos. Kodel ji taip blaskosi? Tikrai zinau, kad ji nori valgyti, o pienuko uztenka. Tiesa, dabar isisgudrino pavalgyti per 5-10min. Maitinu kas 1,5-2val.
Gal kas zinot kokia cia problema?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 11 03, 10:28)
ok, kai reiks sakykit smile.gif
o del MP tai mums irgi buvo toks etapas kai nelabai norejo,. mazdag apie 7-8 men. Gal kad daug veiklos idomios buvo...tai atsimenu lakstydavau is paskos su papais kad tik isvalgytu, nes pieno prisigamindavo daug ir skaudedavo. Nieko praejo, dabar tik duok.

sakysim drinks_cheers.gif
taigi vat, ir man lygiai 7 mėn. proga pirmas rimtas guzas susidarė, net kopūsto prireikė unsure.gif Tikiuosi, kad praeis šis etapas ir mano mergytės vėl dienom normaliai valgys MP rolleyes.gif
Atsakyti
Labai ačiū AušraR. Obuolio nebeduosiu. nu bet ir gydytoja mūsų su tokio rekomendacijom. O tai tada nuo kada ir kokius vaisius galima duoti? Iš leituviškų be obuolių daugiau vaisių jokių ir nesugalvoju, tai tikriausiai reiks tyreles pirkti?
iš daržovių duodu bulvę, moliūgą ir nuo šeštadienio morką. Šiandien badžiau grikių duoti, bet irgi neliko sužavėtas, bet užtai kai tik pamato krūti, tai net palzdėti pradeda biggrin.gif
o dar norėčiau jūsų nuomonės tokiu klausimu. Man niekaip nepavyksta nusitraukti pieno košytei užbalinti, nei rankom, nei pientraukiu. Su pientraukiu per 20 min. kokius 10 ml gaunasi. Kol kas tiek užtenka, bet ką reiks daryti kai vaikis pradės normaliai valgyti. Įdomu, kame čia problema pas mane.
Atsakyti
Sveikos mamytės ir aš ateinu prašyt pagalbos pas jus.
Mums dar tik kelios dienelės. Vaikutis ramus. Ligoninėj man liepė vaikutį žindyti dienos metu kas 3 val., o naktį kas 4 val. Taip ir bandau daryt, bet tenka mažulėlį žadinti. Visų pirma vargstu, kol pažadinu, o kai duodu krūtinę, tai vaikutis lyg ir bando ją imti bet pradeda spiegti ir taip kokias 5 min., kol abu su vyru šiaip taip nuraminam. O va tada jau pasiima krūtį ir godžiai valgo. Iš pradžių spiegimai dar buvo pakenčiami, bet kuo tuoliau tuo labiau spiegia verysad.gif Ką ne taip darau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurukasr: 03 lapkričio 2009 - 20:10
QUOTE(meid @ 2009 11 03, 20:40)
Labai ačiū AušraR. Obuolio nebeduosiu. nu bet ir gydytoja mūsų su tokio rekomendacijom. O tai tada nuo kada ir kokius vaisius galima duoti? Iš leituviškų be obuolių daugiau vaisių jokių ir nesugalvoju, tai tikriausiai reiks tyreles pirkti?
iš daržovių duodu bulvę, moliūgą ir nuo šeštadienio morką. Šiandien badžiau grikių duoti, bet irgi neliko sužavėtas, bet užtai kai tik pamato krūti, tai net palzdėti pradeda biggrin.gif
o dar norėčiau jūsų nuomonės tokiu klausimu. Man niekaip nepavyksta nusitraukti pieno košytei užbalinti, nei rankom, nei pientraukiu. Su pientraukiu per 20 min. kokius 10 ml gaunasi. Kol kas tiek užtenka, bet ką reiks daryti kai vaikis pradės normaliai valgyti. Įdomu, kame čia problema pas mane.

tai obuoliuka gali duoti, tik siek tiek apvirta. Nors gali ir neskubeti, tegu pripranta prie darzoviu, paskui kruopienes, o tada ir vaisines tyreles. Siaip pagal visas taisykels reiketu pradeti pvz nuo darzoviu, tada menesi valgyti darzovines koses po truputi jas ivairinant. (nauja darzove ivesti po kokiu 5 dienu) Po menesio pradeti pvz kruopas ir menesi duoti vis pratinant prie naujos kruopos. PO to ivesti mesyte. Na bet mums taip nesigavo. Pradejom mes nuo kruopieniu, na nevalge jie ne pro kur. Visiskai. PO savaites pabandziau darzoves. Valge. Iki siol jie kruopiniu kosiu beviek nevalgo doh.gif Kruopines kol maziukai buvo pirkdavau pirktines uzpilamas pieniskas (na su misiniu) tai tas valgydavo. Bet kadangi man nelabai patinka tie uzpilami milteliai tai nedaznai ir duodavau.
Del nusitraukimo tai viskas normalu. Norint normaliai nusitraukti pieneli reikia igudziu, ipratimo, nes siaip tai dazniausiai moterims nepavyksta nusitraukti pienelio daugiau. Cia turbut kaltas pienelio atleidimo refleksas (nakaip karvei, jei melzeja netinka tai ir neatleidzia pienelio lotuliukas.gif ) As tai tiesa sakant irgi traukdavau tik is pradziu, na kad pazistamesnis skonis butu vaikams tu kosiu. O paskui nebevargau, virdavau vandeny, idedavau sviestuko ar kelis lasus aliejaus (alyvuogiu, moliugu seklu ir kt) kad butu skaniau ir maistingiau ir viskas. Taip kad nesijaudink ir tu per daug. Pavyks gerai, ne tia virk ant vandens ir tiek. Skanaus !
Papildyta:
QUOTE(Laurukasr @ 2009 11 03, 21:07)
Sveikos mamytės ir aš ateinu prašyt pagalbos pas jus.
Mums dar tik kelios dienelės. Vaikutis ramus. Ligoninėj man liepė vaikutį žindyti dienos metu kas 3 val., o naktį kas 4 val. Taip ir bandau daryt, bet tenka mažulėlį žadinti. Visų pirma vargstu, kol pažadinu, o kai duodu krūtinę, tai vaikutis lyg ir bando ją imti bet pradeda spiegti ir taip kokias 5 min., kol abu su vyru šiaip taip nuraminam. O va tada jau pasiima krūtį ir godžiai valgo. Iš pradžių spiegimai dar buvo pakenčiami, bet kuo tuoliau tuo labiau spiegia verysad.gif Ką ne taip darau?

Gaila kad dar yra ligoniniu kurios vadovaujasi pasenusiom rekomendacijom.
Kruti duokit vaikeliui kai tik jis nori, bet zinoma ne reciau nei kas 3 val diena ir ne reciau nei kas 4 val nakti.
Negirdint spiegimo sunku pasakyti kas yra. Aisku net ir girdint sunku pasakyti smile.gif
variantai kurie ateina man i galva:
per tris valandas krutis pritvinksta gan smarkiai, todel vaikeliui pradejus valgyti, pienelis plusta srove ir jam sunku ryti. Iseitis - trupuciuka nusitraukti pries maitinima.
Gali buti kad vaikiukas pyksta nes is kruties pienelis nebega iskart vos patraukus, reikia padirbeti. Gal yra gaves buteliuko? Gal ciulptuka duodat? iseitis - pamasazuoti kruti, pasildyti, kad lengviau pienelis begtu, trupuciuka nutraukti, na pora ciurksliu.
Jei vaikutis is tiesu spiegia (auksto tono garsas) tuomet reiktu pasirodyti gydytojai. Gal jam ka nors skauda (ausytes, burnyte ar dar ka)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusraR: 03 lapkričio 2009 - 22:09