Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 12 16, 23:26)
Kai maniskei buvo menuo man irgi padedavo skysciu reguliavimas, laikymas prie kruties ir t.t.
o dabar niekas nebepadeda, ko tik as nebandau  doh.gif net ir nusitraukinet bandziau, akd paskainti gamyba, bet kad keli laseliai tenusitraukia  doh.gif  doh.gif  doh.gif nebezinau net ka daryt  doh.gif

Labutis

o kada pradėjai jausti, kad pienuko truksta? Dėl ko taip jautiesi? Kaip leliukas reaguoja, ar verkia, parašyk daugiau kas pas jus vyksta ax.gif

Šiaip jau laikasi primaitinti košytėm, porą maitinimų jau kaip ir reikėtų pakeisti koše arba tyrele. Medikai mano, kad mišinukas yra geriau negu ožkos arba karvės pienas. Bet gal vis gi nėra viskas taip blogai su tuo pienuku ir viskas pasitaisys 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 12 17, 03:56)
kokio pagerėjimo jus tikites?  g.gif Kiek aplamai vaikutis priaugo per savaitę, kiek kartų tuštinasi, šlapinasi?
Nėra tokios absoliučios taisyklės, kiek laiko turi trukti vienas maitinimas, kaip ir tai, ar maitinti iš vienos, ar iš abėjų krutų. Jeigu jus matot, kad lelytė ištuštino vieną krutį ir nori dar - duokit kitą, kartais gali tekti pabaigti ir antrą ir dėti prie pirmos - čia yra labai individualu. Gali būti, kad jūsų krutinė turi mažiau pieno liaukų ir ji yra mažesnio "turio" - tokiu atvėjų jūsų organizmas tikrai gamins pakankamai pieno, bet teks dažniau keisti krutį, maitinti iš abėjų per vieną maitinimą. Ir tai yra normos ribose.  4u.gif

Pagerijmo tokio tikiuosi, kad vienu maitinimu maitinti tik is vienos kruties ax.gif
dabar pasveriau, tai per savaite panasu, kad 300na gr priaugo blink.gif na dar bandysim svertis, nes kazkaip daugoka atrodo g.gif Tustinames pora trejeta kartu per diena, o slapinames tai net nezinau kiek, bet manau, kad 6 kartus tai tikrai blush2.gif
Et, o gaila, kad nera formules del maitinimo MP rolleyes.gif
Aciu uz patarimus, nes tikrai nezinau ka daryti, nes vieni sako matink tik is vienos kruties, kiti, kad maitinti is dvieju, tai taip ir blaskausi doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes as ir vel cia su klausimais....

Mano mergyte diena valgo kas dvi val, kaip tik ateina vakaras, taip kosmaras.....kelis kartus patraukia ir spjauna, pavaikstom, ir vel is naujo ir taip kokia pora val...kol nurimsta ir pavalgo....Aisku mus pilvo diegliukai kankina.....gal del to g.gif
Ir kitas klausimas, pradejo kistis kumstuka i burnyte ir ciulpti....Jei neleidi, verkia....
Beje, paprastai kai tik pradeda valgyti, labai stipriai pienukas ciurksle bega, ji ryja greitai, kartais ir springsta......ir nesvarbu ar pradzioje valgymo, ar jau siek tiek isvalgius pienuko jis taip bega......Ar taip visoms mamytems?
Atsakyti
QUOTE(KlementinaR @ 2009 12 17, 13:37)
Sveikos mamytes as ir vel cia su klausimais....

Mano mergyte diena valgo kas dvi val, kaip tik ateina vakaras, taip kosmaras.....kelis kartus patraukia ir spjauna, pavaikstom, ir vel is naujo ir taip kokia pora val...kol nurimsta ir pavalgo....Aisku mus pilvo diegliukai kankina.....gal del to  g.gif
Ir kitas klausimas, pradejo kistis kumstuka i burnyte ir ciulpti....Jei neleidi, verkia....
Beje, paprastai kai tik pradeda valgyti, labai stipriai pienukas ciurksle bega, ji ryja greitai, kartais ir springsta......ir nesvarbu ar pradzioje valgymo, ar jau siek tiek isvalgius pienuko jis taip bega......Ar taip visoms mamytems?

del vakarinio neramumo, tai cia dauguma kudikiu vakare buna nelaimingi ir neramus smile.gif tai pilvas, tai ispudziu gausa nuvargina..

pas mane panasiai labai stipriai bega pienas,ypac is kaires kruties, ten daug latakeliu yra daugiau nei desinej ir kai atleidzia pienuka tai mazyle nespeja ryti, supyksta spjauna, tenka palaikyti uzspaudus speneli kol nustos doh.gif zodziu visur buna pritaskyta pieno doh.gif bet nieko cia nepadarysi..
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 12 17, 14:00)
del vakarinio neramumo, tai cia dauguma kudikiu vakare buna nelaimingi ir neramus smile.gif tai pilvas, tai ispudziu gausa nuvargina..

pas mane panasiai labai stipriai bega pienas,ypac is kaires kruties, ten daug latakeliu yra daugiau nei desinej ir kai atleidzia pienuka tai mazyle nespeja ryti, supyksta spjauna, tenka palaikyti uzspaudus speneli kol nustos  doh.gif zodziu visur buna pritaskyta pieno  doh.gif  bet nieko cia nepadarysi..

Pas mane is abieju taip pat, issimaudom piene kaip as sakau, speju ir ja valyti ir dar ciurksles uzspausti... doh.gif
Papildyta:
Tiesa dar, ne su kiekvienu maitinimu, bet labai daznai maitinant is vienos kruties is kitos irgi bega.....Kol pamaitinu visa slapia bunu....Ka su ta kita krutim daryti, kad nebegtu...
Atsakyti
QUOTE(KlementinaR @ 2009 12 17, 15:17)
Pas mane is abieju taip pat, issimaudom piene kaip as sakau, speju ir ja valyti ir dar ciurksles uzspausti... doh.gif
Papildyta:
Tiesa dar, ne su kiekvienu maitinimu, bet labai daznai maitinant is vienos kruties is kitos irgi bega.....Kol pamaitinu visa slapia bunu....Ka su ta kita krutim daryti, kad nebegtu...

pas mane ta pati situacija drinks_cheers.gif
Atsakyti
O kaip visgi suzinoti, kad mazai pienuko? Ar kad mazyle neprivalgo? pasvert? tai pas gyd. po menesiuko tik, o mano svarstykles tai gramu nerodo g.gif as manau, kad ji nelieka soti po maitinimo, nes traukia labai vangiai, kaboti gali ir val. ir nieko ji ten neciulpia beveik, po kiek laiko jau vel alkana. Anksciau bent is vienos eme gerai, o dabar ir is tos patrauke 7min. tada paleidzia, tada vel ciumpa, bet nezinda doh.gif as jau nemanau, kad ji tik siaip pas mama pabut nori, manau ji jauciasi alkana, o kad ten nlb kas bega, tai tik kabo ant krutines ir tiek. Ir aisku poto nesijaucia ji rami, neuzmiega visadien g.gif tik vakare siaip ne taip nusnaudzia. Esme, kad daznai praso, o zinda ne kazin kiek. Manau jai truksta. Nzn, gal su gyd. konsultuotis.
Atsakyti
Ir vel as cia siandien jau kelinta karta blush2.gif

Ar gali 1men ir 2sav kudikis valgyti kas 5val.

Nakti miegojo nuo 2 iki 7, paskui valgem 9val, dabar vel miegam jau 5ta valanda blink.gif Mano krutys jau sprogsta....Vakar tokiu metu jau kas dvi val valgem po nakties blink.gif
Atsakyti
QUOTE(KlementinaR @ 2009 12 17, 15:17)
.Ka su ta kita krutim daryti, kad nebegtu...

isidek ikloteli arba dar buna tokie kauseliai/suriktukai.
po kazkiek laiko susireguliuos pienelio gamyba ir nebebegs. Nors buna kad ir bega ilgai.
Atsakyti
QUOTE(KlementinaR @ 2009 12 17, 16:12)
Ir vel as cia siandien jau kelinta karta  blush2.gif

Ar gali 1men ir 2sav kudikis valgyti kas 5val.

Nakti miegojo nuo 2 iki 7, paskui valgem 9val, dabar vel miegam jau 5ta valanda  blink.gif Mano krutys jau sprogsta....Vakar tokiu metu jau kas dvi val valgem po nakties  blink.gif

per visas 17d. neturejau malonumo - kudikio miego doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nelly_K: 17 gruodžio 2009 - 15:21
QUOTE(AusraR @ 2009 12 17, 15:13)
isidek ikloteli arba dar buna tokie kauseliai/suriktukai.
po kazkiek laiko susireguliuos pienelio gamyba ir nebebegs. Nors buna kad ir bega ilgai.

Dedu iklotelius, jie kiaurai perslampa doh.gif Nebent tuos surinktuvus reikia nusipirkti....
AusraR, o kaip galvoji del kumstuko ciulpimo? Leisti ciulpti....ciulptuko tikrai nenoriu duoti, nes man visu pirma labai negrazu, kai juo ciulpia blush2.gif

QUOTE(Nelly_K @ 2009 12 17, 15:21)
per visas 17d. neturejau malonumo - kudikio miego  doh.gif

Cia man kelinta naktis tai ir diena, kad taip blink.gif O mums 1men ir 2sav.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 12 17, 00:28)
gal intensyvesnis zindymas nakti galetu padeti?

schmoll.gif kadangi nakti maziuke atpratinau nuo maitinimo, tai dabar ji nebenori kruties imti doh.gif

QUOTE(Natuke @ 2009 12 17, 06:12)
Labutis

o kada pradėjai jausti, kad pienuko truksta? Dėl ko taip jautiesi? Kaip leliukas reaguoja, ar verkia, parašyk daugiau kas pas jus vyksta ax.gif

Šiaip jau laikasi primaitinti košytėm, porą maitinimų jau kaip ir reikėtų pakeisti koše arba tyrele. Medikai mano, kad mišinukas yra geriau negu ožkos arba karvės pienas. Bet gal vis gi nėra viskas taip blogai su tuo pienuku ir viskas pasitaisys  4u.gif  4u.gif

primaitinu kosytem... jau darzoviene su mesyte gaunam per pietus, avizu kosyte vakare, taciau jauciu kad net ir tarp kosiu pienelio nebeuztenka... doh.gif visalaik krutys tuscios... jejgu anksciau, tarkime po nakties krutyse jausdavosi kad yra pienelio, dabar jos minkstutes, potustes visai.. maziuke pageria minute is vienos kruties, tada taip ciulpia, kad net skauda, tampo labiau nei ciulpia.. tada sukeiciu krutis ir ta pati istorija ir su kita krutimi - paciulpia minute, o tada tik tamp, cepsi garsiausiai ir nieko doh.gif doh.gif nakti maziuke nerami labai, lygtaij valgyti nori, duodu kruti, paciulpia ir rekia... doh.gif doh.gif doh.gif o davus arbata ispliurina du kartus po 220 g doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti