Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(AusraR @ 2009 12 21, 00:19)
oooj tada mums nuolatine pieno krize, ypac kai privalgo kokiu raugintu kopustu ar bulvikiu  lotuliukas.gif tada tai jau kas 20 min keliasi pabezdeti, o be kruties burnoj pabezdeti jie negali  doh.gif  Zinoma, jusiskiai dar mazi, raugintu kopustu nevalgo, bet faktas, kad daznas kelimasis naktimis nebutinai yra is alkio. Mano Nojus tai dabar zodzius naujus kartojasi atsibudes  doh.gif turbut del to ir keliasi tiap daznai, na kad neuzmirst  doh.gif

kodel toks keistas palyginimas del pieno krizes? manau per 9 men. kiekviena normali mama budama diena nakti su savo kudikeliu (be aukliu ar kitu pagalbos...) ismoksta atskirti mazylio poreikius ir jo versksmo ar neramumo pobudi... taip pat savo krutu stovi: ar jose yra pieno, ar grezk negrezes..Pirmais menesiais buna sunkiau, gali kilti abejones savo instinktais.. bet veliau mamos ismoksta suprasti be zodziu. Gal neidealiai bet ismoksta. ir kas tinka vienai mamai, nebutinai tiks kitai...
Kaip tuomet paaiskinti, kad pavalges vaikas miega lyg angelelis 5 val. nekrusteldamas, jei pries tai pyko nieko nerades krutyse?
Gal nepulkim absoliutinti ir lygintis viena su kita
Beje, mano nei mama, nei mociute nemaitino krutimi, nes nebuvo pieno. As irgi sventai tikejau, kad jos nemokejo ar nenorejo maitinti, kaltinau jas. O dabar manau, kad as pati kalta, save ir vaika kankinau 8 menesius: vaikas neramus, nuo kruties nenulipa, svoris mazas. Ale is paskutiniuju stengiausi... Galvojau nebus gal alergiju ir virskinimas tipo geresnis ir visa kita nauda. kurios nesulaukiau. dabar jei kas atsuktu laika atgal, tai gal vis tik duociau misinelio - sudejus visus pliusus ir minusus.
Sakau, nereikia absolutinti, kad visoms imanoma maitinti sklandziai, ypac be kriziu ar su kopustinem krizem doh.gif lyginti . Dziaugiuos kad jums sekmingai pavyko du ismaitinti, bet ne visoms taip sekasi...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

As siandien jpo daktares... klausiau del tolimesnio mazes maitinimo, tai ji vienareiksminskai pasake, kad jejgu nevalgo maziuke misinuko, o MP nebeturiu, duoti karves piena...
apie tuos 'zarnyno kraujavimus' ji pasake labai aiskiai ir numojo ranka - tokie mikrokraujavimai buna ir nuo astresnio, riebesnio maisto ir t.t. visiems zmonems jie buna ir nieko cia baisaus doh.gif
visi misinukai ruosiami tik karves pieno pagrindu ir altymu koncentracija panasi.. aiskiai ji pasake, kad visi misiniai - komercija ir gastroenterologu asociacija ruosiasi vel priimti sprendima, kad KP kudykiams duoti nu 6 menesiu, kaip kad buvo tarybu laikais. tai tiek info as gavau.
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 12 21, 16:06)
kazkaip pastebiu, maniske tai stena, nervuojasi, nzn ar cia ji alkana buna ar irgi pilvukas? pavalgo, paguldai, tai stena stena, paskui jau ir verkt pradeda, tai mes nezinodami ka daryt ir espumizana bandom ir papa duodu,  nurimsta, tik neaisku ar vaistukas padeda ar zindimas  g.gif  taip saugausi, ka valgau, na negi pilvukas?

matia , diegliukai toks jau dalykas....savo maistu nelabai pakoreguosi. Aisku, yra maistas nuo kurio labiau kaupiasi dujos ir pucia pilvuka, bet kol vaikutis mazas, raumenukai nestiprus, zarnynas nesubrendes, tol ir diegliukai gali kankinti.
Kai stena - pamasazuokit pilvuka, parieskit kojytes link galvytes. Dazniau ant pilvuko guldykit, tegu sportuoja. Pavalgius ar netgi valgant darykit pertraukeles atsirugti.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 12 20, 20:00)
Tokiam amžiuj (8mėn) nėra "normalus" maistas  mirksiukas.gif
Klijukai atgyvena, nei energetinės, nei vitamiminės vertės nėr.
Bet visada galite pasirinkt, kas geriausia vaikui  mirksiukas.gif 
trečdaliui visų kūdikių karvės pienas sukelia kraujavimus iš skrandžio ir žarnų gleivinės. Nustatyta, kad karvės pienas yra dažniausias maisto alergenas
čia info:
http://www.mamosdien...dex.php?id=1298
http://gyvunuteises....eikatai-27.html

kad karves pienas yra vaikui alergenas, tai mamos klaida, o ne karves pieno mirksiukas.gif jei vaikas nepernesa karves pieno, jo mama perdeda su savo gerumu, toks vaikas nuo mazens nori savo gyvenima tvarkyti pats.
ozkos pienas gydo alergija karvies pieno baltymams, bet alergija karves pieno cukrui negydo.

kai skaitote protingus straipsnius, nors truputi mastykite ir savo galva... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2009 12 21, 20:57)
kai skaitote protingus straipsnius, nors truputi mastykite ir savo galva... 4u.gif

Kur tai prieš šventes ją pamečiau mirksiukas.gif
bėda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 21 gruodžio 2009 - 19:12
QUOTE(gluosnis @ 2009 12 21, 19:57)
kad karves pienas yra vaikui alergenas, tai mamos klaida, o ne karves pieno  mirksiukas.gif  jei vaikas nepernesa karves pieno, jo mama perdeda su savo gerumu, toks vaikas nuo mazens nori savo gyvenima tvarkyti pats.
ozkos pienas gydo alergija karvies pieno baltymams, bet alergija karves pieno cukrui negydo.

nieko nesupratau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 12 21, 21:36)
nieko nesupratau  blink.gif

as irgi drinks_cheers.gif
Atsakyti
na aš kaip suprantu, čia vėl ta nuomonė, kad motinos nusiteikimas gali paveikti kūdikio sveikatą g.gif

lincia_pincia
vyras vakar neprileido prie kompjuterio, turėjo skubiai pabaigti savo vertimą, o jo laptopas sugedo sad.gif. Nespėjau tau atrašyt. Kaip jums dabar sekasi, ar bandot valgyt mp? Gal vis gi nepasiduok, duok patraukti kiek lelytė nori iš vienos, po to iš kitos kruties, po to galima vėl grįžti prie pirmos ir taip kelis kartus.

Dar vienas dalykas - problema gali būti su apžiojimu - žinau, kad jau labai ilgai maitinot ir viskas buvo gerai, bet tas dalykas keičiasi su amžium, jį reikia sekti visą laiką, o jeigu naudojat buteliuką, ypač. Ar gali būti, kad vaikas pačiulpia, pačiulpia, ištraukia pienuką iš laktakų, o tą, pagrindinį, kuris gaminasi toliau krutyje nepasiekia g.gif. Tada žinoma ir gaminasi jo mažiau kitą kartą.

Krutinės tuštumas - pilnumas neturi labai didelės reikšmės, tai yra ženklas, kad pieno gamyba sureguliota. Galit kartelį patikrinti - pvz išeiti pusdieniui ir praleisti vieną įprastą maitinimą, pamatysit, kiek iš tikrųjų paruošė fabrikėlis būtent tam įprastam laikui.

Dėl klijukų - kaip supratau, jie yra verdami ir su kitom kruopom. Bet man atrodo, kad čia beveik ta pati skysta košė g.gif
aš pati neviriau, bet vienam vaikui naudojau ryžių pieną - užbalinti košę, nes ji buvo alergiška pienui. Turbūt čia kažkas panašaus
va čia mamytės aptaria klijukus:
http://www.supermama...?...127&t=14700
Atsakyti
Sveikos, mamytės,

Jau aš pasimečiau, kurioj čia temoj ieškot atsakymų - ar prie žindymo, ar prie diegliukų, ar prie verksmo priežasčių, tai čia parašysiu, gal atpažinsit, kas mums yra.
Tai va - mums beveik 3 mėn., maitinamės MP - naktį (tarkim, nuo 24 iki 9 val.) - viskas tvarkoj - kas 3 valandas tvarkingai vaikas pabunda, gražiai ir ilgai (apie 15 min) žinda, bežįsdamas užmiega toliau ir būna ramus 3 val iki kitos sesijos.

Bet štai dieną, nuo kokios 12-14 val. prasideda cirkai. Vaikas jau taip gausiai ir ilgai nebežinda, pačiulpia ir ima nusisukinėti, jei tik siūlau dar. Šypsosi, "šneka" - žodžiu žaidžiam ir bendraujam kokį gerą pusvalandį. Tada jis ima niurzgėti ir nori verkti. Jei pasiūlau valgyti - iškart nusisuka ir paleidžia gerklę visu balsu. Tada dar kurį laiką blaškau jo dėmesį barškučiais, nešiojų stačią ant peties, kol jau niekas nebepatinka ir jis klykia. Bet krūties neima nors tu ką. Vaiką galų gale pavyksta nuraminti sūpuojant su soske dantyse, nors tą soskę jis intensyviai čiulpia, vis spjauna ir jos negavęs vėl verkia. Krūties neima ir tik dar labiau klykia, jei siūlau.

Galiausiai vaikis užmiega ir pamiegojęs po kokio pusvalanduko pabunda - tada pažinda, bet vėl tik truputį - ir istorija nuo pradžių. Arba būna, kad užmiega, bet muistosi, galvytę suka tai į vieną, tai į kitą pusę, kol aš jau apsnūdusiam pagaliau įsiūlau vietoje soskės papą ir jis tada jį pažinda.

Retais atvejais pavyksta ir dieną ilgai ir sočiai pažįsti - dažniausiai tokioje apsnūdusioje būsenoje.

Mano klausimas - kai jis verkia ir neima krūties, kaip suprasti, ar jis alkanas, ar aš jį tik erzinu ir virkdau per jėgą bandydama įsiūlyti krūtį, kai jis dar sotus?

Tiesa, sunkiausia verksmą būna nuraminti vakarais - tuomet esu tikra, kad tai diegliukai ir duodu espumisano, nors jis padeda daugiau kaip priemonė atkreipti dėmesį į kitokį skonį burnoje, ir tada imti čiulpti soskę ir taip nusiraminti..

Kad pieno turiu pakankamai net neabejoju - upeliais bėga, o kai vaikas žinda - aiškiai gurkšnoja, net jei kelis tokius trumpus maitinimus duodu tą pačią krūtį (taip tikiuosi, kad jis "prisikas" iki to sotesnio pienuko).

Ar tai vis dar diegliukų problemos pas mus ir reikia palaukti dar bent pusę mėnesiuko? Ar aš kartais per anksti bandydama įgrūsti vaikui papuką neduodu jam normaliai išalkti ir tada normaliai pavalgyti?

Bet kaip tada suprasti vaiko verksmą, jei jis nealkanas? Ligos požymių kaip ir nėra. Svoris auga, tiesa, lėčiau nei per pirmą mėnesį (per pirmą priaugom 1 kg, per antrą - tik 600 g). Ai, tiesa - kakučiai dažnai būna žalsvoki - tokie geltonai chaki, ir retesni, nei anksčiau - vieną arba du kartus per dieną.

Tokia mano istorija (atleiskit už prirašytą paklodę), bet gal patarsit nepatyrusiai mamai, ką čia aš darau ne taip (o gal nėra ko jaudintis?)...
Atsakyti
EvitaMaria, sunku pasakyti priezastis verksmo, vaikutis gi pats nepasakys...bet manau kad dauguma jusu nuojatu teisingos. Gal diegliukai, gal vaikas nori pabendraut su mama, juk didelis jau smile.gif Pasaulio pazint, pro langa paziuret ir tt smile.gif O tai vien papukas ir papukas, kiek galima smile.gif
Be to is sprendima puiku jau esat rade smile.gif t.y. maitinti apsnudusi vaika.
Gal dar kartais jam pienukas per smarkiai bega, del to gali susinervinti. Be to, pradejus valgyti suaktyveja zarnyno veikla, tai gali buti skausminga, del to vaikas gali pykti, mesti kruti.
Rasei kad soske ciulpia. Gal vaikas nori nusiraminti ciulpdamas, taciau yra ne alkanas. Kai ciulpia kruti, pradeda begt pienas, o valgyt nenori, tai ir pyksta smile.gif Cia jau mano teorija, bet mums irgi taip buvo. Tiesa soskes mes nenaudojom, bet budavo kad vaikas supyksta kai pradeda begt pienukas.
Zodziu manau kad viskas jums gerai. Jei daktare apziurejo, nieko nepamate itartino (ausytes, burnyte) tai vadinasi reik augt. jei diegliukai tai galit padeti nesiodama pilvuku zemyn, prideti pasildyta vystykla ar spec pagalvele, pamasazuoti pilvuka, pariesti kojytes link galvytes ir tt.
Del kakucio. Tik MP maitinamas kudikis gali tustintis ir po kiekvieno maitinimo ir karta per 10 dienu - tai normalu, nuo vaiko priklauso. Zalsvas kakutis gali buti ir nuo maisto kuri valgai pati. Mums irgi buvo zalsvas, daktarei rodem, sake nieko tokio. Tik va jei kakutis l.stipraus kvapo, su gleivem ar putotas - tada jau reik sunerimti ir rodyti daktarytei.
Kol kas tiek minciu, gal dar kas ka prides.
Atsakyti
Gal tikrai pernelyg jaudinuos - va, buvom svečiuose, tai ištisai gulinėt ir bandyt, ar ims papą, nebuvo sąlygų - kartą pasiūliau, nenorėjo, tai nutariau nešiotis ant peties (tik tokiu būdu jis neverkė), kol ir tai galutinai vaikui pabos ir tikrai bus alkanas. Tai finale gavosi, kad praėjo lygiai 3 val. nuo paskutinio maitinimo, ėmė niurzgėti ir viską graužti, galvytę tankiais judesiais sukioti - tuomet pažindė nesipriešindamas ir užmigo iškart.

Man tik baisu vaiką nevalgiusį laikyt, ir laukt, kol jis tikrai išalks, kad paskui nepritrūktų jam maistelio... (nes o kas jei jis jau bus alkanas, o aš dar lauksiu ir neduosiu, galvodama, kad jis dėl kitko verkia?!) Ypač, kai lyg ir trumpokai būna pažindęs - mano galva - ne tiek, kad išlauktų visas 3 val.
Atsakyti
QUOTE(Mamuliukas2009 @ 2009 10 23, 11:57)
Sveikos mamos. As cia naujoke, todel atsiprasau jei ka padarysiu ne taip. kaip sakant visiems buna pirmas kartas  smile.gif  turiu tokia problema ir noriu jusu patarimo. mano pupa nuo pat gimimo klyke nesavu balsu, pirma para net akiu nesumerke. tas pats vykdavo visa diena ir grizus namo. po savaites tokiu klykimu iki pamelynavimo, is nevilties ir nezinojimo ka daryti, nusprendem, kad jai truksta pienelio, pradejom primaitinti misinuku. tas aisku negelbejo. taciau problema tokia, kad mazei dabar 2men ir savaite, pienelio turiu vos kelis gurksnelius pries maitinima, pradejus maitinti maziuke ji pyksta, spiria kojytem... labai labai noriu vel pati maitinti. ar imanoma padidinti pienelio kieki ir kaip tai padaryti? kazkur girdejau kad tai imanoma tik iki dvieju menesiu  sad.gif

man irgi buvo kritiniu dienu,atrode ka per diena darau, tai tik maitinu vaikiuka,nesitraukdavo nuo kruties doh.gif bet svarbiausia buvo iskesti visa tai....dar ir dabar sekmingai geriam pienuka thumbup.gif
svarbu NEPALUZTI viskas susitvarkys...kaip viema mamyte minejo,kad jie valgo daugiau,noredami pasididinti pienuko kieki smile.gif pilnai sutinku.....verta iskesti tas beprotiskas dienas vardan maziuku thumbup.gif
sekmingo maitinimo!!!!!
Atsakyti