Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena - 5 dalis,

Mano bendradarbei po pusmečio vaikštinėjimo per daktarus pagaliau nustatė migrenos priežastį - padidėjusi SKYDLIAUKĖ. bigsmile.gif Kaip skaoma, geriau vėliau, negu niekad mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gloris @ 2009 12 09, 16:50)
Mano bendradarbei po pusmečio vaikštinėjimo per daktarus pagaliau nustatė migrenos priežastį - padidėjusi SKYDLIAUKĖ. bigsmile.gif Kaip skaoma, geriau vėliau, negu niekad mirksiukas.gif

Ir ka? ax.gif Jos gi nesumazins! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zizelius @ 2009 12 09, 08:50)

Noriu paklausti Lutės ir kitų, kurioms labai dažnai skauduliuoja- o jums nustatė daktarai, kad tikrai migrena, o ne kiti galvos skausmai?

Taip nustate daktarai.atlikinejo visokius tyrimus, o paskui kaune klinikose neurologe patvirtino migrenos diagnoze
Atsakyti
Labutis, kaip galviukai?

QUOTE(zizelius @ 2009 12 09, 08:50)
Noriu paklausti Lutės ir kitų, kurioms labai dažnai skauduliuoja- o jums nustatė daktarai, kad tikrai migrena, o ne kiti galvos skausmai?

aga man nustatė greit po 2 apsilankymų, pirmą iškėlė kaip neaiškumą, o po antro galutinė diagnozė

QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 12 09, 09:39)
As antra diena po priepuolio bunu issunkta kaip citrina, mano viena drauge, kuri ne karta buvo su manim priepuolio metu ir daznai mane matanti (dziausiuosi, kad kai gali visada padeda man per priepuolius, nes zino ka tai reiskia, pas jos seseri epilepsija yra, tai nei mano elgesys, niekas jos nesokiruoja ir negazdina thumbup.gif ) Jei ta diena manes nemato (kai priepuolis buvo), kita diena vos pamaciusi, gali pasakyti, kad esu po priepuolio... rolleyes.gif

vat man ir kitą dieną sunku būna - slenki, šliauži, jėgos iš paskos atsivelka, galvoj vaizdai praplaukia kitą syk doh.gif

QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 12 09, 13:41)
As juos visus be recepto perku... rolleyes.gif

dėl tų 4-6Lt neapsimoka pas daktarą už durų po 2-3 val laukti
o man vakar buvo kažkas baisaus... bet užėjo staigiai ir praėjo, o vat šiandien, kaip keista ne be jėgų, o atvirkščiai, bet tik jaučiuos kaip nemiegojus kokias 5 naktis (atsiprašau, jei klaidų darau, nesirašo biškiuką)

QUOTE(rusiuke @ 2009 12 09, 15:09)
OI šiandien prasikankinau...Paryčiais išgėriau analgino, upsarin c, bet net nepalengvėjo, tik didėjo skausmas, tai valandėlę pabuvau darbe ir važiavau namo. imigranas irgi suveikė ne po 15-30 min. o tik po kelių valandų, kai nusnaudžiau. o galvą ir "žvaigždute" tepiau, ir kopūsto lapą dėjau... doh.gif
Tai vat, jau esu pakilusi, papietavau, valgau ledus ir galvoju ką dar skanaus suvalgius biggrin.gif Jau bevaik viskas ok ax.gif

Ale ir apetitas yra? bigsmile.gif nu džiugu, bent tiek, kad praėjo

QUOTE(Gloris @ 2009 12 09, 16:50)

Man ir šitą tyrė, bet sakė egzempliorinė pas mane - nu viskas čiki
Atsakyti
Sveikutes smile.gif niu man vel nekas verysad.gif vakar po pietu toookia migrena uzejo, kad nepadejo nei vaistai nuo skausmo, nei cinie... turbut per velai isgeriau, nezinau. prasidejo kai buvau ne namie, ir isibegejo per kokias 10min doh.gif o kai man priepolis, apie miega net galvot negaliu, atrodo kad pagalve ir plaukai i galva lenda kaip i kose kokia doh.gif verysad.gif taip ir prasikankinau. o siandien ryte buvi dar normaliai,bet dabar i vakara vel uzeina, bijau kad nebutu taip kaip vakar verysad.gif o su tom kompensacijom rimtai tik kokius 5lt maziau moket reik? g.gif sake kazka kad puse kainos nuima.. man jau virs metu patvirtinta migrena, bet atsisako man kompensacija rasyt kazkodel unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gloris @ 2009 12 09, 17:50)

Man irgi yra bėdų su skydliauke, geriu vaistus, bet niekas nesieja migrenos ir skydliaukės. dar klausiau endokrinilogės, gal dėl to skauda, sako ne g.gif
QUOTE(Lutė @ 2009 12 09, 19:34)

Ale ir apetitas yra? bigsmile.gif nu džiugu, bent tiek, kad praėjo

aha buvau išalkusi, nes nei pusryčių nebuvau valgiusi, nei pietų, kuriuos apie 12-13 valgau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2009 12 09, 20:48)
Sveikutes  smile.gif  niu man vel nekas  verysad.gif vakar po pietu toookia migrena uzejo, kad nepadejo nei vaistai nuo skausmo, nei cinie... turbut per velai isgeriau, nezinau. prasidejo kai buvau ne namie, ir isibegejo per kokias 10min  doh.gif  o kai man priepolis, apie miega net galvot negaliu, atrodo kad pagalve ir plaukai i galva lenda kaip i kose kokia  doh.gif  verysad.gif  taip ir prasikankinau. o siandien ryte buvi dar normaliai,bet dabar i vakara vel uzeina, bijau kad nebutu taip kaip vakar  verysad.gif  o su tom kompensacijom rimtai tik kokius 5lt maziau moket reik?  g.gif  sake kazka kad puse kainos nuima.. man jau virs metu patvirtinta migrena, bet atsisako man kompensacija rasyt kazkodel  unsure.gif

čia mums žiūriu kažkoks skausmingas laikotarpis? gal orai keisis? šals? jau net nežinau su kuo susiet... blush2.gif
Atsakyti
man kai aura buna tai toks vaizdas lyg salmas ant galvos butu uzdetas ir ja spaustu,o jus nesiejat migrenos su pms?
man irgi tikrino skydliauke,bet viskas gerai,nera.
Papildyta:
as kai pabunu nevalgius tai man ir nuo to migrena gali prasideti,o anksciau galedavau ir visa diena but nevalgius,jei uzsiemus labai budavau,dabar tokia islepus,butinai reik pavalgyt ,nesinervuot visiskai,bet siais laikais nesinervuot neymanoma
Atsakyti
QUOTE(rusiuke @ 2009 12 09, 20:22)
Man irgi yra bėdų su skydliauke, geriu vaistus, bet niekas nesieja migrenos ir skydliaukės. dar klausiau endokrinilogės, gal dėl to skauda, sako ne g.gif

Pas mane irgi yrra, bet sake ji nedominuojanti pas mane, todel nekreipti demesio! rolleyes.gif

QUOTE(odelija1 @ 2009 12 09, 21:09)
man kai aura buna tai toks vaizdas lyg salmas ant galvos butu uzdetas ir ja spaustu,

o jus nesiejat migrenos su pms?

Na "salmas" ant galvos, tai ne aura! 4u.gif Aura kitaip pasireiskia, o salmas ir man duna po auros, kai galva skauda... ax.gif

Man nesusije, neurologe tyre, bet nesusiejo! schmoll.gif
Atsakyti
Kas yra aura?
Aura yra vienas iš požymių, kurie gali pasireikšti prieš įsiskaudant galvai. Dažniausiai tai regėjimą sutrikdantys simptomai, pavyzdžiui:

•Neryškus regėjimas
•Šviečiantys objektai regėjimo lauke (kibirkštėlės, blyksinčios šviesos)
•Iškraipytas vaizdas ar juodos dėmės regėjimo lauke
•Matomos taip vadinamos “cik-cak” linijos
•Sutrikusi kalba ir gebėjimas susikaupti
•Tirpimo pojūtis galūnėse ar sutrikęs jų jautrumas
Migrena, kai pasireiškia šie požymiai vadinama migrena su aura. Šis migrenos tipas pasireiškia maždaug 20% migrena sergančių pacientų. Kitiems 80% procentų migrena sergančių žmonių, migrena būna be auros.

Papildyta:

QUOTE(odelija1 @ 2009 12 09, 21:09)
o jus nesiejat migrenos su pms?

as kai pabunu nevalgius tai man ir nuo to migrena gali prasideti

Aš tai sieju su mėnesinėmis. Man dažniausiai ir būna migrena per mėnesines. Labai retai kitomis mėnesio dienomis. Kažką esu girdėjusi, kad gal tai susiję ir su hormoniniais pokyčiais, nes kažkaip ten sumažėja estrogenų ar kažkas panašaus smile.gif

Man irgi kartais iššaukia migreną jei susideda, kad tą dieną daug streso, tempas didelis ir nespėju pavalgyti. Tad stengiuosi valgyti bent kažką būtinai ryte ir per pietus, o ne tik prisikirsti vakare smile.gif
Atsakyti
QUOTE(odelija1 @ 2009 12 09, 22:09)
man kai aura buna tai toks vaizdas lyg salmas ant galvos butu uzdetas ir ja spaustu

matau jau atsakė, kad tai ne aura, nes tas spaudimas ir man būna...

Šiandien vėl skauda galvą doh.gif nulėkiau pas savo gydytoją kad suleistų vaistų, nes vakar gėriau imigran, šiandien nesinori kartoti vėl.. Tai pora analgino į veną, 1 nošpos į raumenis, laukiu pagerėjimo...

Jau įtariu kas išprovokuoja....Geriu vaistus/mikstūrą, bronchus plečia, nes kažkaip sunkiau buvo kvėpuoti paskutinėm savaitėm, matyt bacila kokia. Tai vat prie galimų šalutinių poveikių įrašytas ir galvos skasusmas unsure.gif ir kaip man linkusiai į galvos skausmą, nepasireikš, šitas šalutinis poveikis...žodžiu vieną gydau, kitą išprovokuoja doh.gif

Atsakyti
QUOTE(rusiuke @ 2009 12 10, 09:18)
Jau įtariu kas išprovokuoja....

Man gydytoja irgi sake, kad kai kurie vaistai isprovokuoja skausma, kai dantis taisiau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 12 10, 11:01)
Man gydytoja irgi sake, kad kai kurie vaistai isprovokuoja skausma, kai dantis taisiau... unsure.gif

jau po biškelį šviesėja ant akių, jau tas skausmas taip atrodo tolsta tolsta... ax.gif

Ar jum taip nebūna, kad kai skausmas praeina, pradeda varyti į tualetą? gal kokius skysčius varo? g.gif
Atsakyti