Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena - 5 dalis,

Sveikutes 4u.gif
Jungiuosi ir as prie Jusu su sia “nuostabia” liga. ax.gif
Taigi mano istorija: galvos skaumai prasidejo bebaigiant 11 klase (beveik pries 4 metus). Kadangi ksausmai prasidedavo nuo akiu skausmo, tai apie metus vaisciojau pas okulistus. Galiausiai apsilankiau santariskese. Istyrinejo mane ten gal kokie 5 gydytojai. Nieko nerado. Liepe pagerti raminaciu arbateliu, jei nepades, eiti pas neurologa. Arbatytes nepadejo. Nuejau pas neurologa. Pasisakiau kas mane kankina, o jis ramiu balsu sako : va, nusipirk sita vaista (cinie), jei pades- tau migrena, jei ne kazkas kita. Vaistukas padejo. Kita kart apsilankius paskyre tyrimus, EEG ir dar kazkoki kurio pavadinimo nepamenu, na kraujagysles tyre. Kadangi rezultatai buvo geri, jokiu sutrikimu ar anomaliju neparode, jis diagnozavo migrena (pries 2metus). Israse gerti skausmo metu cinie, o kasdien gerti antidepresantus (amitriptylinum) dvi tabletes i diena. Skausmai nemazejo (ju turejau i savaite po pora ir daugiau). Nuejau i konsultacija pas kita neurologe. Kai suzinojo kad geriu amitriptylina- pakraupo. O dar kai pasakiau kad geriu dvi i diena, buvo sokiruota, klause ar nevaikstau mieganti (bet nejauciau jokio migdancio poveikio- is viso jokio poveikio). Atliko KT- nieko blogo nerado. Israse gerti betoloc zok. Pageriau. Skausmai apmazejo. Bet issigandau, kad visa gyvenima teks gerti tokius stiprius vaistus, juk esu jauna, susigadinti sveikatos nesinori, jei dabar be vaistu negaliu –kas bus senatvej? Nustojau gerti betaloc’a. Pabandziau gerti “spigelon”- jokio poveikio. Gryzau prie “betaloc”. Pageriau pora menesiu ir vel nustojau. Dabar bandau mazinti skausmus su “sermion”. Tikiuos sitie vaistukai pades sumazinti skausmu kieki. O ir geriu ne „cinie“, o „imigran“- sitie man greičiau padeda. Esu bandziusi ir purskianu imigrana- labai veiksmingas, greitai suveikia (deja brangokas). DIDELIO skausmo metu kai nebepadeda jau imigrantas, geriu maxalt (greitai suveikia- eje kaina irgi nemaza).
Kiekviena isgyventa diena be migrenos- tai lyg mazas pasiekimas ir dziaugsmelis. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 22 sausio 2010 - 10:24
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 01 18, 17:37)
„Migrane Action“ organizacijos direktorė Lee Tomkins teigia: „Remdamiesi anksčiau atliktais tyrimais, mes žinojome, kad jautrumą gali sukelti mėlynos šviesos spektro šviesos bangos, tačiau tai, kad reikia vengti pilkos šviesos, yra naujas aspektas. Šiuo metu mes svarstome, ar šis tyrimas galėtų padėti mums geriau suprasti, kodėl tiek daug migrena sergančių žmonių yra taip pat jautrūs energiją taupantiems šviesos šaltiniams.“

Pastebejau, kad Maximos, klubu ir t.t. tuoletuose pradeda galva suktis nuo tokio apsvietimo, ar kam nors yra taip? g.gif

Labas visoms sirgaliukems! 4u.gif Apleidau truputi jus unsure.gif Jauciuosi as neblogai,tik va snd labai galva skauda,nes pati sergu(turbut gripas) tai tikiuosi skausmas neilgalaikis ax.gif
Man nuo tu neoniniu sviesu irgi ne kas,ne kiek man galva sukasi,bet kiek akis pradeda skaudeti o kai iseinu i normalia sviesa,dar labiau suskausta unsure.gif
Papildyta:
tiutiute sveika prisijungusi 4u.gif
Atsakyti
Sveiki.
Netycia visai radau sia temuke. Man galvos skausmai prasidejo dar mokykloje, su vaistais vis gyvenau(paprastais nuo glvos), kartais padedavo, kartais nepadedavo ir kelios tabletes. Na o prries pora metu taip galva isiskaudejo per diena po truputi, su sirdies pykinimu, kad vakare sedejau tualete bliuda pasidejus po kojom . doh.gif Gerai kad vaikai jau miegojo. Mamaai skambinaus pasiklaust ka daryt, tai greitaja man iskviete, vat tada ir tesuzinojau kad cia gali but migrena. Suleido kelis vaistus ir po keliu valandu praejo. Na bet bjauresnio dalyko turbut ir nereik. Na o siaip galva skauda kelis kart maziausiai per savaite... Tai ibumetino stipruji ikalu, ir praeina dazniausiai, bet nelaukiu kol visiskai isiskaudes...
Atsakyti
Labutis ir senbuvems ir naujai prisijungusioms.Ale kur visos dinge? verysad.gif
Atsakyti
Laba, matyt galvos neskauda tai ir nesirodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
man tik pamaudžia, bet aš kai pažiūrėjau į savo migrenikės kalendorių tai kaip čia parašius iš 25 dienų - 10 skaudėjo galvą 4 stipriai, o 6 silpnai... doh.gif kaip kitoms?
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 01 25, 18:42)
kaip kitoms?

As siandien Zomig'a vel geriau... rolleyes.gif Speju laiku, nes po gero pusvalandzio pasijutau gerai. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2010 01 25, 13:18)
Labutis ir senbuvems ir naujai prisijungusioms.Ale kur visos dinge? verysad.gif

turbut sparciai visos sveiksta ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Lutė @ 2010 01 25, 19:42)
Laba, matyt galvos neskauda tai ir nesirodo thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
man tik pamaudžia, bet aš kai pažiūrėjau į savo migrenikės kalendorių tai kaip čia parašius iš 25 dienų - 10 skaudėjo galvą 4 stipriai, o 6 silpnai... doh.gif kaip kitoms?

Na as kaip jau minejau normaliai,vakar visa diena gerai jauciausi,tik vakare labai isiskaudejo galva,tai po dusu ir miegoti greit nulekiau,ryte vel kaip agurkelis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 01 25, 18:42)
Laba, matyt galvos neskauda tai ir nesirodo thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

o mane šaltis gal veikia (žinot, kam sąnarius gelia orams keičiantis, kam galvą...) nes maudeno vakar, maudena šiandien..o iki tol neskaudėjo 2 savaites thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes,

dziugavau, kad seniai (tai cia beveik savaite) nejauciau jokio skausmo... bet snd jau sulaukiau... maudzia truput, ibumetin isgeriau, laukiu pagerejimo ax.gif
o as niekaip neprisiverciu kalendoriuko uzsivest blush2.gif bent zinociau kaip daznai dabar skauda. bandziau kazkada, kai pasiziurejau tai issigandau, kad taip daznai skauda. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 26 sausio 2010 - 12:53
Labas,
Na man daugiadieniai skausmai jau baiges, nes buvo nukankine mane,kai 2 savaites kasdien skaudejo,veidas pajuodo net...
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 01 25, 20:54)
As siandien Zomig'a vel geriau... rolleyes.gif Speju laiku, nes po gero pusvalandzio pasijutau gerai. rolleyes.gif

thumbup.gif gera girdėti

smile.gif +2010 01 26, 00:02-->
QUOTE(Lina smile.gif @ 2010 01 26, 00:02)
Na as kaip jau minejau normaliai,vakar visa diena gerai jauciausi,tik vakare labai isiskaudejo galva,tai po dusu ir miegoti greit nulekiau,ryte vel kaip agurkelis rolleyes.gif

thumbup.gif džiugu ir dėl tavęs

QUOTE(rusiuke @ 2010 01 26, 08:07)
o mane šaltis gal veikia (žinot, kam sąnarius gelia orams keičiantis, kam galvą...) nes maudeno vakar, maudena šiandien..o iki tol neskaudėjo 2 savaites thumbup.gif

4u.gif tikiuosi jauties geriau

man neblogai, matyt šaltis teigiamai veikia mano smegenukus, nors nusispjaunu tris kartus
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2010 01 26, 18:37)
4u.gif tikiuosi jauties geriau

man neblogai, matyt šaltis teigiamai veikia mano smegenukus, nors nusispjaunu tris kartus

maudena, bet matyt todėl, kad mm atėjo. tikiuosi maudenimu ir pasibaigs.

tai ir laikykis 4u.gif
Atsakyti