QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 02 16, 13:00)
Ne viskam reikia mokslinio saltinio

. Jei noretumete suzinoti kokia druskos sudetis pvz, uztektu wikipedijos. Tikrai nereiktu perskaityti mokslinio straipsnio druskos tyrimu tema
Nesutinku dėl šaltinio.

Įkėlėte nuorodą tiesiai į lazerio paslaugas siūlančios klinikos puslapį. O pvz. kremo X gamintojas sako, kad jų kremas iki 70% naikina veido raudonį.

Aš visiškai pritariu, kad lazeriai kol kas realiai yra vienintelis kapiliarų naikinimo būdas (nors yra kažkokie minimalūs įrodymai dėl geriamų medikamentų veiksmingumo). Bet neinvazinių kelių paieškos, išryškėję kapiliarai, jų naikinimo-gydymo tema vis dar yra atvira naujiems tyrimams (ir, žinoma, spekuliacijoms), ir tie tyrimai yra atliekami. Tad tai kiek kita kategorija, nei cheminė druskos sudėtis ar Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo data. Aš, pvz., laukiu stebuklingos tabletės, net jei tai bus vitaminų K ir C derinys.
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 02 16, 18:03)
Beje, idomu pasidare apie tuos "smegenu rukus", pasiskaiciau. Ir ka pastebejau, jog tie "rukai", kaip ir candida, rasta tik pas amerikonus

Kame reikalas?
Aš su vadinamuoju brain-fog susidūriau tik buitiniame lygmenyje (t.y. jei terminas vartojamas kad ir moksl. straipsnyje - jis vartojamas kaip kažkas, ką įprastai nurodo patys pacientai) ir jis indikuoja pačių įvairiausių neurologinių simptomų raiškos visumą - nuo lengvo apsinešimo iki negebėjimo kažką padaryti. Ir priežasčių irgi x+n, ir man atrodo, kad tokie pojūčiai nepaaiškinami žymiai dažniau, nei paaiškinami. O gal tik deguonies trūkumas, gal kažkokie pokyčiai smegenų centruose, gal gliukozės kraujyje svyravimas. Na, gal ir tas pats maistas ir
nedavalgymas.

Čia aš iš tos pusės skaičiau ir tik iš tos susidūriau (realu, kad aiškinimas prie kiekvienos diagnozės kitas) - tai visiška abstrakcija, kaip kad man skauda pilvą, kai reali priežastis (pvz. apsinuodijimas maistu, vartojami medikamentai ir pan.) nėra nustatyta. Pačiam pacientui tai net gali būti tiesiogiai susiję su ligos suaktyvėjimu ir tai savotiškas jo žymeklis. Todėl nebūtina iš karto šaukti, kad viskas yra
amerikonų išmislas.

Tiesiog bandymas kažkokiu terminu apibendrinti nepaaiškintos kilmės ligomis (oficialiai diagnozuotų!) sergančių individų tam tikrus kartais pasireiškiančius simptomus. Bet ta simptomatika yra minima ir egzistuoja ji turbūt ne vien pasąmoniniame pacientų lygmenyje?
Neturiu jokio supratimo, kaip tai susiję su kandidoze. Dar nežinau, kas yra kandidozė ir kaip nuo jos gydytis. Bet tai sveikatos, ar ką.