Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo kiaulių gripo

Susipainiojau visiškai dėl tų skiepų, mano skiepo "randez vous" poryt ir nežinau, ką daryti. Gavau kvietimą gal prieš pora savaičių, buvau nusiteikusi nesiskiepinti, bet šiandieną buvau pas ginių ir jis nustebo mano abejonemis. Gal valandą laiko nagrinėjom riziką nėščiosioms ir vakcinos sudėtį. Anot jo, didesnė žala vaisiui bus padaryta susirgus ir geriant vaistus nuo ligos, nei pačiu skiepu. Vakcinos sudėtyje abejones keliantys komponentai savo kiekiu yra tokie minimalūs, kad neverta dėl jų jaudintis. Antra vertus, jie vakcinų gamyboje naudojami jau 30 metų. Anot jo, visais laikais nėščiosios skiepinosi nuo sezoninio gripo ir pagimdė sveikus kūdikius, tad šiuo atveju tas pats. -Vakcina nauja? Juk visos vakcinos nuo gripo naujos, nes ir gripai kasmet nauji... Anot jo Belgijoj dabar tik ir sergama kiaulių gripu, kitų gripo atvejų nepasitaiko. O neščiosios šiuo gripu susirgti turi daug didesnę tikimybę nei kiti. Tad jis rekomendavo ne tik man skiepintis, bet ir paskiepinti dukrą bei vyrą.
Žodžiu, esu visiškai pasimetusi. Ir dar vienas atvejis dėl šio gripo išmušė mane iš vėžių: praeitą savaitę mano draugė pagimdė prieš laiką sirgdama kiauliniu gripu, jai buvo 36 savaitės, vaisiaus vandenys jau buvo žali, nors sirgo gal trečią dieną..
Ryt bus šviežesnė galva, bet linkstu link skiepinimosi. doh.gif
Atsakyti
Man jau turbut geriau butu buti LT, kur nera galimybes pasiskiepyti, tai ir svarstyt nereiktu doh.gif Suomijoj nesciasias skiepija, zinau bent dvi, kuriu nestumas dar mazesnis nei mano (man 11 sav.), ir jos jau pasiskiepyje. Tuo tarpu as kol kas girdejau tris mediku nuomones, ir visi jie sake nesiskiepyt... Pirma buvo gine LT, pasak kurios, niekas nezino, ar nebus man kokios ziaurios alergines reakcijos, anafilaksinio soko etc. Antra buvo cia mane priziurinti sesele, kuri sake, kad jei nestumas butu velyvas, butinai rekomenduotu skiepytis, o dabar - geriau ne. Na ir siandien dar skambinau i LT, ten kitam ginekologiniam skyriuj pasake, kad skiepytis nerekomenduoja, nors spresti visgi man ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Suomi: 24 lapkričio 2009 - 22:24
as einu sestadieni ryte skiepytis ax.gif
Atsakyti
Kanadoj be galo daug užfiksuota alerginių reakcijų nuo kiaulių gripo skiepų, todėl atšaukiama partija vakcinų.. ax.gif To ir reikėjo tikėtis...
Atsakyti
Ieškau argumentų skiepui, štai ką radau:

Antivirals key to preventing severe H1N1 disease-WHO

Last Updated: 2009-11-12 9:51:56 -0400 (Reuters Health)

* U.N. agency changes recommendations for treating flu

* Antivirals urged for sick pregnant women, young children

By Laura MacInnis

GENEVA (Reuters) - Antiviral medicines can prevent severe H1N1 flu and should be given to pregnant women, very young children and people with underlying medical problems who fall ill, a World Health Organisation official said on Thursday.

"In at-risk groups, in order to prevent progression to severe disease, antivirals need to be administered early," Nikki Shindo of the WHO's global influenza programme said.

"This also holds for otherwise healthy people who show progressive symptoms," she told a teleconference. "Patients with pneumonia also should be treated with antiviral medicines, antibiotics, oxygen, and balanced fluid management."

The WHO has previously said there were only "isolated and infrequent" cases of resistance to antivirals like oseltamivir, marketed by Switzerland's Roche Holding.

Shindo said the pandemic virus had not mutated and that research undertaken since H1N1 emerged earlier this year had shown that antiviral drugs were safe in pregnant women, children under the age of two, and other vulnerable patients.

"We are changing the recommendations to make (them) more explicit about early treatment," she said.

Many doctors have been waiting for laboratory confirmation that patients are infected with H1N1, and not something else, before administering antiviral drugs.

Shindo said doctors in places where the virus is known to be circulating "should not wait for the laboratory information" to start such treatment in high-risk groups.

But she also stressed that healthy people should not take antiviral drugs unless their symptoms worsen quickly, and said that most H1N1 patients would recover without needing any medicines or hospital care.

Hospitals in Afghanistan, Ukraine and Moldova have reported being overwhelmed with patients with H1N1 flu, said Shindo, who suggested early antiviral treatment could help ease this strain.

"One way to save lives and lighten the burden on the health care system is to prevent severe disease," she said.

Daugiau informacijos apie gripą ir skiepus galima rasti www.influenza.com Nors apie nėščiųjų skiepinimą jos mažokai...

Atsakyti
Bet "antivirals" - tai ne vakcina, o priesvirusiniai vaistai, kaip suprantu, tie Tamiflu ar Relenza ax.gif Del skiepu reikia ieskoti su "vaccination" ar kaip nors panasiai.
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2009 11 25, 15:15)
Bet "antivirals" - tai ne vakcina, o priesvirusiniai vaistai, kaip suprantu, tie Tamiflu ar Relenza ax.gif Del skiepu reikia ieskoti su "vaccination" ar kaip nors panasiai.

ups.. blush2.gif tiek ieškojau argumentų, kad neatkreipiau dėmesio, jog ne apie vakciną kalba..

Pastebėjau, kad už vakcinavimą ir vakcinos saugumą nėščiosioms pasisako oficialios organizacijos, o neigiamą nuomonę išsako atskiri gydytojai. Paprastai žmonės linkę "užsikabinti" už neigiamos info ir labiau ja tiki. Nusprendžiau skiepintis blush2.gif , nes bijau, kad jei pasigausiu šį gripą, komplikacijos atveju "nusigraušiu" nagus, jog nieko nedariau. Širdis man sako, kad vaikeliui nepakenksiu šiuo skiepu, be to ir ne pirmas nestuke.gif trimestras.
Atsakyti
QUOTE(ievbuk @ 2009 11 25, 21:18)
tiek ieškojau argumentų,

Baimes akys dideles smile.gif

Sekmes, Ievbuk, as tikriausiai jei butu didesnis nestumas irgi daryciau ta pati, ypac todel, kad baisiai panikuoju del paties gripo smile.gif Bet dabar kazkaip turbut butu keistoka gavus triju mediku nuomones "pries" imti ir nueit pasiskiepyt g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2009 11 25, 22:49)
Baimes akys dideles smile.gif

Sekmes, Ievbuk, as tikriausiai jei butu didesnis nestumas irgi daryciau ta pati, ypac todel, kad baisiai panikuoju del paties gripo smile.gif Bet dabar kazkaip turbut butu keistoka gavus triju mediku nuomones "pries" imti ir nueit pasiskiepyt g.gif biggrin.gif

Žinai, kas man keista: jog lietuviai, nors Lietuvoje dar nėra vakcinos, nusiteikę prieš. Juk Lietuvoje nėra paskiepintų žmonių ir patys daktarai praktiškai nesisidūrė su šalutine reakcija, tai kaip jie gali taip kalbėti?
Gal būtent dėl to skeptiškumo, lietuvių nepasiruošimo dabar ir paskelbta Lietuvoje epidemija ir tiek daug sergančių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ievbuk @ 2009 11 26, 13:16)
Žinai, kas man keista: jog lietuviai, nors  Lietuvoje dar nėra vakcinos, nusiteikę prieš. Juk Lietuvoje nėra paskiepintų žmonių ir patys daktarai praktiškai nesisidūrė su šalutine reakcija, tai kaip jie gali taip kalbėti?
Gal būtent dėl to skeptiškumo, lietuvių nepasiruošimo dabar ir paskelbta Lietuvoje epidemija ir tiek daug sergančių? g.gif

Lietuviai tiesiog nera tokie naivus kaip amerikieciai. Zinoma Lietuvoje daktarai nesusidure su salutine reakcija, nes vakcinos cia dar nera, taciau uzsienyje apstu persileidimu ir velyvame nestume iskart po skiepyjimosi. Pasiziurek ir kita nuomone - http://www.youtube.c...h?v=185HKE2c5Gg .
Atsakyti
Na aš tai sakyčiau gal tai ne skeptiškumas, o atsargumas... g.gif Nepuolam bala žino kuom badytis kaip bandomosios žiurkės ar triušiai...Bandome saugotis natūraliais būdais... ax.gif Ne veltui, kaip ir rašiau atšaukė Kanadoje vakcinų partija...Dabar pasireiškė alergijos, o kai gims tie vaikučiai tai dar nežinia kas gali būti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patrakusi: 26 lapkričio 2009 - 12:34
QUOTE(ievbuk @ 2009 11 25, 22:18)
ups.. blush2.gif  tiek ieškojau argumentų, kad neatkreipiau dėmesio, jog ne apie vakciną kalba..

Pastebėjau, kad už vakcinavimą ir vakcinos saugumą nėščiosioms pasisako oficialios organizacijos, o neigiamą nuomonę išsako atskiri gydytojai. Paprastai žmonės linkę "užsikabinti" už neigiamos info ir labiau ja tiki.

Na, ne, zmones linke panikuoti ir tuomet nemastant priimti aplinkiniu elgesio modeli, ty elgtis kaip dauguma. O oficialios organizacijos pasisako uz, nes tai lemia tiesiog pinigai, atskiri gydytojai nuo sio verslo savo dalies negauna
Atsakyti