Susipainiojau visiškai dėl tų skiepų, mano skiepo "randez vous" poryt ir nežinau, ką daryti. Gavau kvietimą gal prieš pora savaičių, buvau nusiteikusi nesiskiepinti, bet šiandieną buvau pas ginių ir jis nustebo mano abejonemis. Gal valandą laiko nagrinėjom riziką nėščiosioms ir vakcinos sudėtį. Anot jo, didesnė žala vaisiui bus padaryta susirgus ir geriant vaistus nuo ligos, nei pačiu skiepu. Vakcinos sudėtyje abejones keliantys komponentai savo kiekiu yra tokie minimalūs, kad neverta dėl jų jaudintis. Antra vertus, jie vakcinų gamyboje naudojami jau 30 metų. Anot jo, visais laikais nėščiosios skiepinosi nuo sezoninio gripo ir pagimdė sveikus kūdikius, tad šiuo atveju tas pats. -Vakcina nauja? Juk visos vakcinos nuo gripo naujos, nes ir gripai kasmet nauji... Anot jo Belgijoj dabar tik ir sergama kiaulių gripu, kitų gripo atvejų nepasitaiko. O neščiosios šiuo gripu susirgti turi daug didesnę tikimybę nei kiti. Tad jis rekomendavo ne tik man skiepintis, bet ir paskiepinti dukrą bei vyrą.
Žodžiu, esu visiškai pasimetusi. Ir dar vienas atvejis dėl šio gripo išmušė mane iš vėžių: praeitą savaitę mano draugė pagimdė prieš laiką sirgdama kiauliniu gripu, jai buvo 36 savaitės, vaisiaus vandenys jau buvo žali, nors sirgo gal trečią dieną..
Ryt bus šviežesnė galva, bet linkstu link skiepinimosi.