QUOTE(drugelis. @ 2009 12 18, 19:49)
kad NŠP negalimi lytiniai santykiai vaisingomis dienomis su apsaugom, nes tai išbalansuoja moters organizmą, šitaip gali kisti gleivės, na, žodižiu, kažką tokio aiškina.
Va šito tai aš nesuprantu, mes su MB kai tai aptariam atrodo propaganda kažkokia

Na, kaip tas prezervatyvas gali ką nors išbalansuoti?(nekalbu apie lateksui alergiškus žmones) Na, nebent dėl žvakučių gali pakisti gleivės, dėl šito 100 proc sutinku. Man atrodo visa esmė labai tiksliai nustatyti vaisingas dienas. Pradžią šiaip ar tai, kur dingsi, nustatysi Bilingso metodu, o pabaigą mylėsis pora ar ne, BT parodys.
drugelis, dėl Tavo klausimo dėl

Tik nepagalvok, kad noriu tave įžeisti ir t.t., bet siūlau kol kas naudoti gumutes, nes tas klausimas kurį uždavei, toks kaip žmogaus kuris nieko apie tai nežino. Jei ovuliaciją nustatei gruodžio 9 d., dabar jau daugiau nei 10 dienų po to praėjo nepastosi niekaip. Gleivės galėjo pasikeisti dėl sekso, bei kai kurioms moterims, prieš mmm pasirodo gleivės labai panašios į vaisingąsias (čia fertilityfriend skaičiau). Taip yra dėl hormonų pokyčių: geltonkūnis pamažu pradeda gaminti mažiau progesterono, tada organizme būna šiek tiek daugiau estrogeno ir tai iššaukia tas gleives). Pamatysi, tuoj sulauksi raudonųjų draugių
QUOTE(zuzu @ 2009 12 21, 08:51)
nu va, matot

šiaip, anot literatūros, tas natūr planavimas turi atnešti daugiau pliusų. po susilaikymo aistra didesnė. ir šiaip-kad kontra ryjanti moteris nebūtų vyrui prieinama kaip prekė. bet pasirodo, kad yra šeimų, kurie kad ir natūr planuoja, bet abu sekso nori ir nori.
vat man įdomu kitokie dalykai. jūs visus psl sprendžiat tech dalykus (ir tai gerai), o kaip visgi su natūr filosofija?
juk į natūr planavimą turi įeiti susilaikymo laikas, o ne "prezikus užsimaunam ir davai toliau

"...
vat man įdomu, ar kas taip galvojat? ar patiriat sunkumų dėl to.
turbūt mitas, kad vyras vien "nori" , o moteris "nenori". dabar abu poroje, jei sex life viskas puiku, labai nori to sexo, ir nori jo beveik visada, nu kas antrą trečią dieną. argi ne taip?
kita vertus: prisimenu kažkokio filosof.žodžius: aistros fazę turi keisti susilaikymo fazė, nes kitaip tikrai aistra nebėr iš kur užgimti.
ar tiki tos, kur natūr planuojat , kasd susilaikymas būtinas, na o jo metu- kaip kam, išradingumas, ar kitokios švelnumo formos? o gal geriausia išvis nesiliest, kad būtų dar karščiau po to? bet gal kitiems tai perdaug dirbtina, tas visiškas susilaikymas, tarsi žaidimas dėl adrenalino???
Mes taip galvojam

Bet nemanykit, kad mudu kaip zuikiukai. Ne, mes tiesiog nepririšam

laiko ir mano ciklo. Mes susiejam ciklo laiką su apsaugos priemonės pasirinkimu. Kai norim mylimės, kai nenorim nesimylim ir po to vėl mylimės vienas kito pasiilgę. Bet priežastys, kodėl būna ilgesnės pertraukos, kai nesimylim, būna kitos: gal mudu nuvargę nuo mokslų ar mažylių priežiūros, gal apsipykę, gal šiaip ne ūpas ir kiti dalykais galva užimta. Mūsų porai NŠP filosofija nėra priimtina, nes man atrodo visi nepasitenkinimai kyla, kai reikia save varžyti. Visi žino, kokios nepakenčiamos būna moterys besilaikančios dietos, kai nori valgyt ir nevalgo. Būna porų, kurie pykstasi kai nėra patenkinti seksualiniu gyvenimu. O gamta taip sutvarkė,

labiausiai ir norisi tuo vaisinguoju metu. Tai mes čia nestabdom. Iš kitos pusės tame yra ir minusų. Nes aš žinodama, kad vaisingu metu mylėjausi, nervinuosi, ar nebūsiu pastojus, nors tuo laiku ir naudojam prezervatyvus. Dažniausiai, kad buvo vaisingos dienos sužinau tik iš pakilusios BT. Nes gleivių po savo pametinukų nebeatsirenku kol kas. Manau, kad jeigu tiksliai žinotume vaisingas dienas galbūt mudu su MB susilaikytume, ar pasirūpintume stipresne apsauga. Manau, kad tiek daug NŠP kalbama apie susilaikymą, būtent dėl to moters ramybės. Nes kaip žinia - susilaikai ir ramu 100 proc. Kad nebūtų spaudimo iš vyro pusės, tarkim pasinaudoti galimybe nutraukti aktą, kas nėra saugu. Manau, kad mylintis vyras visada saugos moters ramią širdį. Na, o mūsų šeimoje, šioje srityje tas neįmanoma. Kai planavom antrą mažiuką, o tai vyko tris mėnesius, nenaudojom gumučių, bet vaisingų dienų Bilingso metodu nenustatydavau niekaip

Ir dabar nors natūraliai

ir būna kas 2-3 dienas, aš jų nematau, nors turėčiau matyti, tai pasirinkom kitą alternatyvą: kalendorinio ir BT matavimo + prezervatyvų naudojimo būdą.