Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

Merginos help!!!
Mano ciklas paprastai svyruoja tarp 33-35d. Paskutinės mėnesinės buvo tik lapkričio mėn. 13d.
Ovuliacija kaip ir užfiksavau gruodžio mėn. 9d, t.y. ciklo 27d.
Vakar su vyru tyrėjom smileysex.gif be apsaugų, prieš tai gleivės buvo tirštos, o va šiandien ryte skaidrios, tąsios...... blink.gif blink.gif jau tris kart tikrinau ir vis tas pats, tąsios smarkiai ir skaidrios, tai negi tapsiu nestuke.gif dar nesinorėtų....
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 12 20, 17:50)
Gal taip ir yra, bet norint būti tikrai reikėjo ne keletą, o bent šešias dienas ją matuoti (o kol nėra patirties, patartina praktiškai kone nuo pat ciklo pradžios).
Papildyta:

tai , kad aš tik pradėjau prieš kelias dienas matuoti 4u.gif , žinoma vien BT nesivadovaujam-dar kalendorius mūsų ištikimas draugas thumbup.gif , bet dėl tikslumo ir pradėjau matuoti BT ax.gif

Taip ir įsižeisti galima. bebe.gif Aš va būtent "tokia", bet žodžio "stora" mano vyras man nė minėti neleidžia sakydamas, kad stora ir su pilvu/nėščia - du visiškai skirtingi dalykai. O galų gale ne amžina juk tai būsena. Taip kad nenoras matyti besikeičiančią savo žmoną greičiau sietinas visgi su nenoru susilaukti vaikučių. Bet čia jau ne į temą.

Ne doh.gif , tu ne taip supratai, jis nenori, kad būčiau nėščia ir tiek, dar leliukų nenori, dėl to ir labai saugosi. O dėl storumo, tai tikrai aš it pati nesulaukus net kokios užuomenos drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2009 12 21, 10:05)
Merginos help!!!
Mano ciklas paprastai svyruoja tarp 33-35d.  Paskutinės mėnesinės buvo tik lapkričio mėn. 13d.
Vakar su vyru tyrėjom smileysex.gif be apsaugų, prieš tai gleivės buvo tirštos, o va šiandien ryte skaidrios, tąsios......  blink.gif  blink.gif  jau tris kart tikrinau ir vis tas pats, tąsios smarkiai ir skaidrios, tai negi tapsiu  nestuke.gif dar nesinorėtų....

na ką, reikės po savaitėlės NT daryti, nes jeigu koks spermatozoidžiukas užsiliko pasislėpęs kur kamputį, tai jau taip ir bus, tik nereikia nusivilti Dievulis žino ką daro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(magija499 @ 2009 12 21, 11:08)
Ne doh.gif , tu ne taip supratai, jis nenori, kad būčiau nėščia ir tiek, dar leliukų nenori, dėl to ir labai saugosi. O dėl storumo, tai tikrai aš it pati nesulaukus net kokios užuomenos drinks_cheers.gif
Papildyta:
na ką, reikės po savaitėlės NT daryti, nes jeigu koks spermatozoidžiukas užsiliko pasislėpęs kur kamputį, tai jau taip ir bus, tik nereikia nusivilti Dievulis žino ką daro mirksiukas.gif

Na taip.... paguodei sad.gif kažkaip dar nelabai norėtųsi lėliuko, bet arba man iš baimės, arba tikrai vaisingos dienos, viskas šlampa.... ajajai ir kam reikėjo taip rizikuot doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2009 12 21, 09:05)
Merginos help!!!
Mano ciklas paprastai svyruoja tarp 33-35d.  Paskutinės mėnesinės buvo tik lapkričio mėn. 13d.
Vakar su vyru tyrėjom smileysex.gif be apsaugų, prieš tai gleivės buvo tirštos, o va šiandien ryte skaidrios, tąsios......  blink.gif  blink.gif  jau tris kart tikrinau ir vis tas pats, tąsios smarkiai ir skaidrios, tai negi tapsiu  nestuke.gif dar nesinorėtų....

labai slidus reikalas gleives suziureti po smileysex.gif gali buti,kad tas skaidrumas ir tasumas yra nuo vyro gyvuneliu, palauk iki rytdienos ir tada ziurek, sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2009 12 21, 11:38)
labai slidus reikalas gleives suziureti po  smileysex.gif  gali buti,kad tas skaidrumas ir tasumas yra nuo vyro gyvuneliu, palauk iki rytdienos ir tada ziurek, sekmes  4u.gif

Na, jei šįsyk ramiai praslysiu, tai man dar teks išmokt savo baimių atsikratyt, nes kai su apsaugom gyveni 6 metus, o jų po to imi nebenaudot, po kiekvieno karto jauti didelę baimę, nesakau, jog taip kūdikio nenoriu, tiesiog dar šiuo metu antram ne pats tinkamiausias laikas... Reikės išmokt įveikt tą nerimą, nes taip labai jau bjauru.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2009 12 21, 10:05)
Merginos help!!!
Vakar su vyru tyrėjom smileysex.gif be apsaugų, prieš tai gleivės buvo tirštos, o va šiandien ryte skaidrios, tąsios......  blink.gif   blink.gif  jau tris kart tikrinau ir vis tas pats, tąsios smarkiai ir skaidrios, tai negi tapsiu  nestuke.gif dar nesinorėtų....

O ovuliaciją kaip užfiksavai? BT pagalba? Juk jei BT jau 12 dienų kaip pakilusi, tai tikrai gali nebijoti. O kad gleivės po smileysex.gif pasikeitė, tai čia gi normalu, taip ir turi būti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazza: 21 gruodžio 2009 - 17:00
QUOTE(Scorpy @ 2009 12 20, 09:48)
Jau trečia diena, kaip matuoju BT. Bet T labai šokinėja
1CD 36,65
2CD 38,00
3CD 36,60
Kaip žiūriu grafiką tai labai baisiai atrodo, net neisivaizduoju, kaik bus galima nustatyti, kada bus O.
Aišku nieko nuostabaus, kai 7 mėn vartojau KT.
O tam grafike, kur merginos įdeda, raudona linija rodo O?

Po KT gali būti, kad ovuliacijos, o kartu ir mm nebus kurį laiką (t.y. vieną ar keletą ciklų).
Taip, grafike raudona ištisinė linija reiškia ovuliaciją, patvirtintą papildomo požymio (gleivių), punktyrinė - ovuliaciją nustatytą tik BT pagalba.

QUOTE(zuzu @ 2009 12 21, 07:51)
* vat man įdomu kitokie dalykai. jūs visus psl sprendžiat tech dalykus (ir tai gerai), o kaip visgi su natūr filosofija? juk į natūr planavimą turi įeiti susilaikymo laikas, o ne "prezikus užsimaunam ir davai toliau smile.gif "...vat man įdomu, ar kas taip galvojat? ar patiriat sunkumų dėl to.
** kita vertus: prisimenu kažkokio filosof.žodžius: aistros fazę turi keisti susilaikymo fazė, nes kitaip tikrai aistra nebėr iš kur užgimti.
*** ar tiki tos, kur natūr planuojat , kasd susilaikymas būtinas, na o jo metu- kaip kam, išradingumas, ar kitokios švelnumo formos? o gal geriausia išvis nesiliest, kad būtų dar karščiau po to? bet gal kitiems tai perdaug dirbtina, tas visiškas susilaikymas, tarsi žaidimas dėl adrenalino???  bigsmile.gif
g.gif  g.gif

* Jei netingi, žvilgtelk į pirmąją temelę (pirmam puslapyje yra nuoroda) - ten beveik vien filosofinės ir ideologinės diskusijos NŠP tema.
** drinks_cheers.gif
*** Pas mus būna visko - ir visiško susilaikymo, ir išradingumą pasitelkiam, kai jau labai labai sunku sulaukti to saugaus periodo. Man tai neatrodo dirbtina, kaip tik pakankamai natūralu. Juk nebūna taip, kad vat tik užsimanei - ir yra (čia aš apie bet kurį gyvenimišką dalyką, nebūtinai apie seksą). Na, o kai tenka palaukti - labiau vertini ir brangini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazza: 21 gruodžio 2009 - 17:20
Sveikos, mielos mamos,

aš čia užklydau ieškodama pagalbos savo magistro darbui. Jo tema "NŠP kaip kokybiškų sutuoktinių tarpusavio santykių saviugdos veiksnys". Darau kokybinį tyrimą ir man labai labai labai reikia sutuoktinių porų, kurios norėtų jame dalyvauti smile.gif Galbūt sutiktumėte dalyvauti?

O vėliau bus labai smalsu įsijungti į pasidalijimus žiniomis apie NŠP smile.gif

Eglė
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2009 12 18, 19:49)
kad NŠP negalimi lytiniai santykiai vaisingomis dienomis su apsaugom, nes tai išbalansuoja moters organizmą, šitaip gali kisti gleivės, na, žodižiu, kažką tokio aiškina.

Va šito tai aš nesuprantu, mes su MB kai tai aptariam atrodo propaganda kažkokia biggrin.gif Na, kaip tas prezervatyvas gali ką nors išbalansuoti?(nekalbu apie lateksui alergiškus žmones) Na, nebent dėl žvakučių gali pakisti gleivės, dėl šito 100 proc sutinku. Man atrodo visa esmė labai tiksliai nustatyti vaisingas dienas. Pradžią šiaip ar tai, kur dingsi, nustatysi Bilingso metodu, o pabaigą mylėsis pora ar ne, BT parodys.
drugelis, dėl Tavo klausimo dėl nestuke.gif Tik nepagalvok, kad noriu tave įžeisti ir t.t., bet siūlau kol kas naudoti gumutes, nes tas klausimas kurį uždavei, toks kaip žmogaus kuris nieko apie tai nežino. Jei ovuliaciją nustatei gruodžio 9 d., dabar jau daugiau nei 10 dienų po to praėjo nepastosi niekaip. Gleivės galėjo pasikeisti dėl sekso, bei kai kurioms moterims, prieš mmm pasirodo gleivės labai panašios į vaisingąsias (čia fertilityfriend skaičiau). Taip yra dėl hormonų pokyčių: geltonkūnis pamažu pradeda gaminti mažiau progesterono, tada organizme būna šiek tiek daugiau estrogeno ir tai iššaukia tas gleives). Pamatysi, tuoj sulauksi raudonųjų draugių mirksiukas.gif

QUOTE(zuzu @ 2009 12 21, 08:51)
nu va, matot  smile.gif  šiaip, anot literatūros, tas natūr planavimas turi atnešti daugiau pliusų. po susilaikymo aistra didesnė. ir šiaip-kad kontra ryjanti moteris nebūtų vyrui prieinama kaip prekė. bet pasirodo, kad yra šeimų, kurie kad ir natūr planuoja, bet abu sekso nori ir nori.

vat man įdomu kitokie dalykai. jūs visus psl sprendžiat tech dalykus (ir tai gerai), o kaip visgi su natūr filosofija? juk į natūr planavimą turi įeiti susilaikymo laikas, o ne "prezikus užsimaunam ir davai toliau smile.gif "...vat man įdomu, ar kas taip galvojat? ar patiriat sunkumų dėl to.

turbūt mitas, kad vyras vien "nori" , o moteris "nenori". dabar abu poroje, jei sex life viskas puiku, labai nori to sexo, ir nori jo beveik visada, nu kas antrą trečią dieną. argi ne taip?
kita vertus: prisimenu kažkokio filosof.žodžius: aistros fazę turi keisti susilaikymo fazė, nes kitaip tikrai aistra nebėr iš kur užgimti.

ar tiki tos, kur natūr planuojat , kasd susilaikymas būtinas, na o jo metu- kaip kam, išradingumas, ar kitokios švelnumo formos? o gal geriausia išvis nesiliest, kad būtų dar karščiau po to? bet gal kitiems tai perdaug dirbtina, tas visiškas susilaikymas, tarsi žaidimas dėl adrenalino???  bigsmile.gif
g.gif  g.gif

Mes taip galvojam biggrin.gif Bet nemanykit, kad mudu kaip zuikiukai. Ne, mes tiesiog nepririšam smileysex.gif laiko ir mano ciklo. Mes susiejam ciklo laiką su apsaugos priemonės pasirinkimu. Kai norim mylimės, kai nenorim nesimylim ir po to vėl mylimės vienas kito pasiilgę. Bet priežastys, kodėl būna ilgesnės pertraukos, kai nesimylim, būna kitos: gal mudu nuvargę nuo mokslų ar mažylių priežiūros, gal apsipykę, gal šiaip ne ūpas ir kiti dalykais galva užimta. Mūsų porai NŠP filosofija nėra priimtina, nes man atrodo visi nepasitenkinimai kyla, kai reikia save varžyti. Visi žino, kokios nepakenčiamos būna moterys besilaikančios dietos, kai nori valgyt ir nevalgo. Būna porų, kurie pykstasi kai nėra patenkinti seksualiniu gyvenimu. O gamta taip sutvarkė, smileysex.gif labiausiai ir norisi tuo vaisinguoju metu. Tai mes čia nestabdom. Iš kitos pusės tame yra ir minusų. Nes aš žinodama, kad vaisingu metu mylėjausi, nervinuosi, ar nebūsiu pastojus, nors tuo laiku ir naudojam prezervatyvus. Dažniausiai, kad buvo vaisingos dienos sužinau tik iš pakilusios BT. Nes gleivių po savo pametinukų nebeatsirenku kol kas. Manau, kad jeigu tiksliai žinotume vaisingas dienas galbūt mudu su MB susilaikytume, ar pasirūpintume stipresne apsauga. Manau, kad tiek daug NŠP kalbama apie susilaikymą, būtent dėl to moters ramybės. Nes kaip žinia - susilaikai ir ramu 100 proc. Kad nebūtų spaudimo iš vyro pusės, tarkim pasinaudoti galimybe nutraukti aktą, kas nėra saugu. Manau, kad mylintis vyras visada saugos moters ramią širdį. Na, o mūsų šeimoje, šioje srityje tas neįmanoma. Kai planavom antrą mažiuką, o tai vyko tris mėnesius, nenaudojom gumučių, bet vaisingų dienų Bilingso metodu nenustatydavau niekaip doh.gif Ir dabar nors natūraliai smileysex.gif ir būna kas 2-3 dienas, aš jų nematau, nors turėčiau matyti, tai pasirinkom kitą alternatyvą: kalendorinio ir BT matavimo + prezervatyvų naudojimo būdą.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2009 12 21, 19:25)
Va šito tai aš nesuprantu, mes su MB kai tai aptariam atrodo propaganda kažkokia biggrin.gif  Na, kaip tas prezervatyvas gali ką nors išbalansuoti?(nekalbu apie lateksui alergiškus žmones) Na, nebent dėl žvakučių gali pakisti gleivės, dėl šito 100 proc sutinku. Man atrodo visa esmė labai tiksliai nustatyti vaisingas dienas. Pradžią šiaip ar tai, kur dingsi, nustatysi Bilingso metodu, o pabaigą mylėsis pora ar ne, BT parodys.
drugelis, dėl Tavo klausimo dėl  nestuke.gif Tik nepagalvok, kad noriu tave įžeisti ir t.t., bet siūlau kol kas naudoti gumutes, nes tas klausimas kurį uždavei, toks kaip žmogaus kuris nieko apie tai nežino. Jei ovuliaciją nustatei gruodžio 9 d., dabar jau daugiau nei 10 dienų po to praėjo nepastosi niekaip. Gleivės galėjo pasikeisti dėl sekso, bei kai kurioms moterims, prieš mmm pasirodo gleivės labai panašios į vaisingąsias (čia fertilityfriend skaičiau). Taip yra dėl hormonų pokyčių: geltonkūnis pamažu pradeda gaminti mažiau progesterono, tada organizme būna šiek tiek daugiau estrogeno ir tai iššaukia tas gleives). Pamatysi, tuoj sulauksi raudonųjų draugių mirksiukas.gif
Mes taip galvojam biggrin.gif Bet nemanykit, kad mudu kaip zuikiukai. Ne, mes tiesiog nepririšam  smileysex.gif laiko ir mano ciklo. Mes susiejam ciklo laiką su apsaugos priemonės pasirinkimu. Kai norim mylimės, kai nenorim nesimylim ir po to vėl mylimės vienas kito pasiilgę. Bet priežastys, kodėl būna ilgesnės pertraukos, kai nesimylim, būna kitos: gal mudu nuvargę nuo mokslų ar mažylių priežiūros, gal apsipykę, gal šiaip ne ūpas ir kiti dalykais galva užimta. Mūsų porai NŠP filosofija nėra priimtina, nes man atrodo visi nepasitenkinimai kyla, kai reikia save varžyti. Visi žino, kokios nepakenčiamos būna moterys besilaikančios dietos, kai nori valgyt ir nevalgo. Būna porų, kurie pykstasi kai nėra patenkinti seksualiniu gyvenimu. O gamta taip sutvarkė, smileysex.gif labiausiai ir norisi tuo vaisinguoju metu. Tai mes čia nestabdom. Iš kitos pusės tame yra ir minusų. Nes aš žinodama, kad vaisingu metu mylėjausi, nervinuosi, ar nebūsiu pastojus, nors tuo laiku ir naudojam prezervatyvus. Dažniausiai, kad buvo vaisingos dienos sužinau tik iš pakilusios BT. Nes gleivių po savo pametinukų nebeatsirenku kol kas. Manau, kad jeigu tiksliai žinotume vaisingas dienas galbūt mudu su MB susilaikytume, ar pasirūpintume stipresne apsauga. Manau, kad tiek daug NŠP kalbama apie susilaikymą, būtent dėl to moters ramybės. Nes kaip žinia - susilaikai ir ramu 100 proc. Kad nebūtų spaudimo iš vyro pusės, tarkim pasinaudoti galimybe nutraukti aktą, kas nėra saugu. Manau, kad mylintis vyras visada saugos moters ramią širdį. Na, o mūsų šeimoje, šioje srityje tas neįmanoma. Kai planavom antrą mažiuką, o tai vyko tris mėnesius, nenaudojom gumučių, bet vaisingų dienų Bilingso metodu nenustatydavau niekaip doh.gif Ir dabar nors natūraliai smileysex.gif ir būna kas 2-3 dienas, aš jų nematau, nors turėčiau matyti, tai pasirinkom kitą alternatyvą: kalendorinio ir BT matavimo + prezervatyvų naudojimo būdą.

Horo, neįsižeidžiu, ovuliaciją nustačiau tik pagal pilvo skausmą - jis būna kietesnis, išsipūtes, maudžia..., taigi man kas mėnesį maždaug tuo pačiu metu skauda pilvą, o po 12-15d. sulaukdavau mėnesinių. Anksčiau tik daugmaž naudodavausi nšp - žinodavau, kad apytikriai 9 dienos iki mėnesinių nevaisingos, na ir į gleives dėmesio nei prieš, nei po nekreipdavau, nes tiesiog nežinodavau... O dabar, kai jau gaunu daugiau info, baimė atsiranda, o jei tas pilvo skausmas nebuvo ovuliacija, o tik šiaip skausmas ir t.t... ir tų gleivių tiek daug, ko anksčiau gal tiesiog nefiksuodavau, žodžiu, kai nežinai tai ir neskauda... Bet nežinoti ir žaisti irgi kvaila, tad dėl to ir lankau kursus ir į viską galbūt perdėtai reaguoju. Tikiuosi supratai, ką norėjau pasakyti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 21 gruodžio 2009 - 20:28
QUOTE(Horo @ 2009 12 21, 20:25)
Va šito tai aš nesuprantu, mes su MB kai tai aptariam atrodo propaganda kažkokia biggrin.gif  Na, kaip tas prezervatyvas gali ką nors išbalansuoti?(nekalbu apie lateksui alergiškus žmones) Na, nebent dėl žvakučių gali pakisti gleivės, dėl šito 100 proc sutinku. Man atrodo visa esmė labai tiksliai nustatyti vaisingas dienas. Pradžią šiaip ar tai, kur dingsi, nustatysi Bilingso metodu, o pabaigą mylėsis pora ar ne, BT parodys.

Aš gal nevartočiau žodžio "išbalansuoti", bet kad nesusilaikymas trukdo vertinimui, tai faktas (va ir drugelio nerimas ko gero su tuo susijęs) ir matyt ne vien dėl to, kad spermą galima palaikyti gleivėmis, bet kad ir pačios gleivės kinta dėl šiokių tokių hormoninių pokyčių, nulemtų pačių lytinių santykių. g.gif

Be to, kalbant apie NŠP nebūtinai omenyje turimas simptoterminis metodas - kai kurios moterys ir apie vaisingo periodo pabaigą sprendžia pagal gleives, nes BT nesimatuoja dėl kėlimosi naktimis kas kelias val. prie lėliuko, šiaip dėl disciplinos stokos ar tiesiog dėl puikaus Bilingso metodo įvaldymo ir nematymo prasmės papildomai vargintis.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 12 21, 08:51)
kita vertus: prisimenu kažkokio filosof.žodžius: aistros fazę turi keisti susilaikymo fazė, nes kitaip tikrai aistra nebėr iš kur užgimti.

ar tiki tos, kur natūr planuojat , kasd susilaikymas būtinas, na o jo metu- kaip kam, išradingumas, ar kitokios švelnumo formos? o gal geriausia išvis nesiliest, kad būtų dar karščiau po to? bet gal kitiems tai perdaug dirbtina, tas visiškas susilaikymas, tarsi žaidimas dėl adrenalino???  bigsmile.gif
g.gif  g.gif

Apie tai tikrai nemažai kalbėta pirmojoje temoje, vienur kitur ir skyrelyje "Religija bei ezoterika" (manau, kad tokiems svarstymams ten visgi ir yra tinkamiausia vieta). Vienos sutuoktinių poros NŠP naudoja tiesiog kaip vieną iš daugelio daugmaž lygiaverčių kontracepcijos būdų, kitos - visų pirma iš idėjos. Pastarosios šiaip jau nėra retenybė - Lietuvoje tai daugiausia krikščioniškos šeimos. O filosofija filosfijai nelygu - koks nors tūlas budistas apie susilaikymą pašnekėtų kaip apie savaiminį gėrį ir sudėtinę dalį tiesiausiame dvasinio tobulėjimo kelyje, Tavo minėtasis filosofas susilaikymą aiškintų kaip būdą auginti aistrą, tarsi tikrai "žaisti dėl adrenalino". Krikščionių požiūris yra dar kitoks (nesiplėtosiu, literatūros juk nestinga). Nors turbūt yra ir tokių porų, kurioms klausimas, kodėl jos naudoja NŠP, kažkuo panašus į tą: "kas pirmiau - višta ar kiaušinis?" O pirmiausia, norisi tikėti, visgi pagarba gyvybei.
Atsakyti