Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

tada as dar viena klausima turiu biggrin.gif
Su BT kol kas viskas kaip ir aisku... O va su gleivem - nelabai dar... Kokiu budu jas reikia patikrinti? Ir kaip tarkim skirti - lipnus tas pojutis ar sausas? doh.gif nes taip kad visai sausa, man atrodo, niekada ir nebuna... O gal as tiesiog niekada neatkreipiau demesio??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2009 11 10, 08:33)
tada as dar viena klausima turiu biggrin.gif
Su BT kol kas viskas kaip ir aisku... O va su gleivem - nelabai dar... Kokiu budu jas reikia patikrinti? Ir kaip tarkim skirti - lipnus tas pojutis ar sausas?  doh.gif nes taip kad visai sausa, man atrodo, niekada ir nebuna... O gal as tiesiog niekada neatkreipiau demesio???  g.gif

Vat aš irgi labai norėčiau, kad kas nors išsamiau papasakotų šiuo klausimu... ax.gif
Visiškai sausa nebūna ir pas mane. Bet apie 10 - 11 CD atsiranda akivaizdus pagausėjimas, kurį aš ir laikau vaisingomis gleivėmis. g.gif Pakilus BT, gausesnės gleivės išlieka dar dieną ar daugų daugiausia dvi ir vėl ryškiai sumažėja.
O jų pavidalų skirti taip ir nemoku blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazza: 10 lapkričio 2009 - 08:55
Gelyteee, aš matuoju Bioself'u.

QUOTE(Jazza @ 2009 11 09, 16:16)
Ir dar man patinka tas temperatūros kritimas dieną iki mm. Vat, nukrito BT - ir aišku, rytoj sulauksiu mm. Nebelieka to spėliojimo - o gal rytoj, o gal dar tik poryt.

man irgi čia vienas didelių NŠP pliusų.

--
dėl gleivių, tai pradėjus stebėti kokius 3 mėnesius nieko nemačiau biggrin.gif Be to, buvo vasara: tai stovyklos, tai kelionės - kažkaip to kitimo taip ir neužfiksuodavau. O 4 ciklą "pamačiau" ir pagal jas ovuliacija daugmaž sutapo su BT pakilimu.
Tiesiog manau, kad įgūdžių daugiau reikia - su laiko pamatysite. Pati dar nesijaučiu gerai įsikirtus į tą metodą, bet lyginant su ankstesniais metais, jau tikrai geriau save pažįstu.

Atsakyti
O man su gleievemis kaip tik viskas aisku, nes kaip sakiau, santuokos pradzioje jomis tik ir naudojomes.
Kaip kad, Jazza, rasei, jos pakinta dazniausiai vidury ciklo, pries ovuliacija. Kadangi maksties receptoriai labai jautrus, tikrai atsiranda tas "slapumo" pojutis. Iki tol aisku gleiviu gali buti, bet jos tokios tirstos, kaip ryziu piure ir gan gelsvos/baltos. Artejant ovuliacijai jos skaidreja (darosi panasios i nevirto kiausinio baltyma) ir lengvai tysta (jei suimi tarp dvieju pirstu) - per pacia ovuliacija galima istyst iki 15cm.
Siaip as jas tikrinu kasdien bent rytais tai visada, tarkim po WC, nusivalius i WC popieriu. Galima ir kelnaitese matyt ju spalva, gausa. Labai gerai pasitikrinti po rimto reikaliuko (sorry ax.gif ), nes tada ju nemazai susikaupia ant isoriniu maksties lupu. mirksiukas.gif
Atsakyti
tai kai gleives buna baltos ir tirstos - nevaisingos dienos... permatomos ir tasios - ovuliacija (kazkur tai) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutylein @ 2009 11 10, 15:39)
tai kai gleives buna baltos ir tirstos - nevaisingos dienos... permatomos ir tasios - ovuliacija (kazkur tai) blush2.gif

TAIP TAIP mirksiukas.gif
Pacios tasiausios ir skaidriausios issiskiria buten ovuliacijos diena.
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 11 10, 17:16)
O 4 ciklą "pamačiau" ir pagal jas ovuliacija daugmaž sutapo su BT pakilimu.

Va tas "daugmaž" man daugiausiai ir kelia abejonių - turbūt tik kokį kartą ar porą ir tebuvo, kad aiškiai ir idealiai sutaptų su BT duomenimis. Pagal simptoterminį metodą šiaip juk privaloma laukti vėlyvesnio požymio, bet aš vis tiek nelabai suprantu, kokia prasmė vadovautis tomis "vėluojančiomis" gleivėmis, jei BT grafikas nepriekaištingas - neva dėl tų išimtinių atvejų, kai pasitaiko kelios ovuliacijos per tą patį ciklą? g.gif
Atsakyti
man NŠP yra vienintelis minusas - labai bijau suklysti doh.gif Nes pas mus vis įvyksta kažkas tokio, kai gali suabejoti ar viskas gerai.
Buvau nusprendus gerti KT ir netgi pradėjau (išgėriau 5 tabletes) bet tenka mesti, nes pradėjo skaudėt kojų venas doh.gif o galvojau ramiai gyvensiu lotuliukas.gif Jau geriau nėščia, nei negyva.
Aš NŠP naudoju taip: mano ciklai ilgi. Trumpiausias buvęs 29 dienos(kažkada baisiai seniai), ilgiausias, kai nemaitinu 56, bet dažniausiai būna 33-38 dienos. Kiek matavau nustačiau, kad mano antroji fazė 16 dienų. 29-16=13 anksčiausiai mano gyvenime ovuliacija įvyko 13 CD. Iš to skaičiaus atėmiau dar 5(nes tiek laiko prieš O galima pastot) ir liko 8. Iki 9 CD meile užsiimam laisvai. Tada pradedam naudoti prezervatyvus. Pagal gleives ir gimdos kaklelio padėtį (kas nors dar tai daro be manęs, t.y. seka gimdos kaklelio padėtį?) aš laukiu kokių nors vaisingumo ženklų ir pamačius pirmus griebiu termometrą. Kai aptinku O, o tai nėra sunku, nes dieną prieš temperatūra krenta (paprastai pirmoje fazėje būna 36,6C-36,7C, o dieną prieš O 36,4C-36,5C), Ovuliacijos dieną 36,8-36,9C, 1 dieną po ovuliacijos šoktelna virš 37,1C. Na, ir po to įsitikinus, kad kitą dieną temperatūra nenukrito, metam į šalį prezervatyvus ir laukia 2 savaitės laisvos meilės. Bet... mane nuolat kamuoja paranoja ir baimė nestuke.gif Bet ką man daryt jei man jokie hormonai netinka. Baisu man į tą koją dabar žiūrėt ir maudžia bjauriai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 10 lapkričio 2009 - 22:14
na taip... man irgi dar kaip NŠP naujokei baisu juo visiskai pasikliauti.. Dar neesu tikra, ar pati viska darau gerai? smile.gif Tai mano "isskaiciuotas" pavojingas dienas aplenkiam kilometriniu spingduliu biggrin.gif o "saugiom" vistiek dar naudojam prezervatyvus... Gal po menesiuko kito isdrisim jau laisvai blush2.gif Tada ir vaikiukas nebutu jau nieko blogo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 11 10, 21:50)
neva dėl tų išimtinių atvejų, kai pasitaiko kelios ovuliacijos per tą patį ciklą? g.gif

jei taip atsitinka, kad įvyksta antra ovuliacija, tai ji būna per 24 val. nuo pirmosios. Ar tai ką keičia? g.gif

QUOTE(Horo @ 2009 11 10, 22:13)
Tada pradedam naudoti prezervatyvus.
Pagal gleives ir gimdos kaklelio padėtį (kas nors dar tai daro be manęs, t.y. seka gimdos kaklelio padėtį?)

dar klausimas -- o prezervatyvai neiškreipia gleivių stebėjimų? ypač, jei nanoksinoliu-9 sutepti g.gif

kaklelio padėties netikrinu - neturiu nė įgūdžių, nė teorijos ką ten stebėt.
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 11 12, 12:54)
dar klausimas -- o prezervatyvai neiškreipia gleivių stebėjimų? ypač, jei nanoksinoliu-9 sutepti g.gif

hm.. o man toks klausimas nė nekilo.. t.y. net nepagalvojau, kad taip gali būti g.gif
kas čia turi kompetencijos atsakyti?
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 11 12, 12:54)
jei taip atsitinka, kad įvyksta antra ovuliacija, tai ji būna per 24 val. nuo pirmosios. Ar tai ką keičia? g.gif

Na 24 val. - tai jau visa para. Yra manau skirtumas, ar tris, ar keturias paras po ovuliacijos pagal BT pakilimą laikyti vaisingomis. Ar toks dviejų ovuliacijų atvejis jau įskaičiuotas į tas tris paras apsidraudimui? mastau.gif Kiek suprantu, iki trijų parų gali išgyventi kiaušialąstė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 12 lapkričio 2009 - 18:11