Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

aš dar tiek daug savim nepasitikiu, kad nusiimtume gumutes pirmoj ciklo fazėj. Be to, mano ciklas ilgokas. tai mes darom taip: pirmos 7-8CD - nenaudojam nieko, jeigu gleivės nesiunčia jokių signalų. Nuo 8CD iki 2DPO - prezervatyvai. Na, o kai temperatūra pakilusi laukia 2 savaitės meilės nesukant galvos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 11 12, 19:11)
Na 24 val. - tai jau visa para. Yra manau skirtumas, ar tris, ar keturias paras po ovuliacijos pagal BT pakilimą laikyti vaisingomis. Ar toks dviejų ovuliacijų atvejis jau įskaičiuotas į tas tris paras apsidraudimui? mastau.gif Kiek suprantu, iki trijų parų gali išgyventi kiaušialąstė.

Na, kiek pamenu, tokie atsparūs (net iki 7 dienų) yra tik spermatozoidai, kiaušialąstė - gal iki paros, taigi į tas tris dienas įskaičiuota. smile.gif
Atsakyti
Radau atsakymą fertilityfriend į šį klausimą
Can I get pregnant from intercourse on the day of the temperature rise?

By the time you see a thermal shift on your chart, it is usually too late to conceive that cycle. Ovulation occurs on the day before your temperature rises. The best times to have intercourse are the few days before you see a thermal shift on your chart. A single rise, however, does not always mean that you have ovulated. You need to see a clear and sustained rise to confirm ovulation, so do not stop having intercourse until you see several elevated temperatures and ovulation is confirmed.

Verčiu iš anglų k., nes gal ne visos mergaitės supranta:
Ar galiu pastoti, jei tą dieną kai pastebiu temperatūros pakilimą turiu lytinių santykių?
Kai savo grafike pamatysite temperatūros pakilimą, paprastai jau bus per vėlu pastoti šį ciklą. Ovuliacija įvyksta tą dieną, kai pakyla temperatūra. Jeigu norima pastoti, geriausia turėti lytinių santykių keletą dienų prieš temperatūros pakilimą. Tačiau vienkartinis temperatūros pakilimas nereiškia, kad įvyko ovuliacija. taigi, jei norite pastoti nesusilaikykite nuo lytinių santykių, kol nepamatysite, kad kelias dienas temperatūra išliko pakilusi, taigi ovuliacija yra patvirtinta.

user posted image
Grafike pavaizduoti tikimybė pastoti dienomis iki ir po ovuliacijos.
Taigi antra diena po ovuliacijos yra nevaisinga. O manau tos trys dienos NŠP rekomenduojamos tam, kad įsitikintume, jog tikrai ovuliacija įvyko, Nes pav man būna per mėnesį kartais koks 1 pakilimukas 37,1C, o kitą dieną vėl krenta iki 36,6C
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 18 lapkričio 2009 - 12:03
QUOTE(Horo @ 2009 11 18, 10:58)
Taigi antra diena po ovuliacijos yra nevaisinga. O manau tos trys dienos NŠP rekomenduojamos tam, kad įsitikintume, jog tikrai ovuliacija įvyko, Nes pav man būna per mėnesį kartais koks 1 pakilimukas 37,1C, o kitą dieną vėl krenta iki 36,6C

Na stai - labai logiskas ir teisigas atsakymas, kodel 3 dienos po BT pakilimo. thumbup.gif
Aciu Horo 4u.gif

Tik ko tais grafike labai mazai procentu duoda pastojimui mylintis pries pat pat ovuliacija... g.gif
Atsakyti
Sveikos,

ką manot apie šį grafiką? visiškai nežinau kaip į jį žiūrėti, visada tokie aiškūs buvo.. o ir priežasčių, kodėl galėtų būti kitaip nesugalvoju.. g.gif
paprastai ciklas trunka apie 32 dienas, ovuliacija vyksta apie 20.

Laukiu interpretacijų smile.gif Ačiū.

user posted image
Atsakyti
mano praejes ciklas irgi atrode panasiai, kai tik viena diena BT soktelejo i virsu ir po to nusistovejo iki ciklo galo... Tai daktare sake, kad tas pakilimas ir rode ivykusia ovuliacija. Mat siais laikais retai pasirtaiko taisyklingu ciklu ir tu triju dienu su pakilusia BT huh.gif
Atsakyti
INDRAJOS, mistinis ciklas biggrin.gif Sakyčiau, kad O dar nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siracusa: 26 lapkričio 2009 - 11:47
Aš irgi manau dar nebuvo. Man irgi pasitaiko, kad vieną dieną iš niekur nieko pakyla temperatūra.
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2009 11 26, 09:20)
Mat siais laikais retai pasirtaiko taisyklingu ciklu ir tu triju dienu su pakilusia BT  huh.gif

Na jau, na jau... unsure.gif Manau, kad pasitaiko visgi dažniausiai (nebent "šie laikai" - tai laikai be gyvsidabrinių termometrų, tada gal ir sutikčiau g.gif ).
Atsakyti
O as kaip tycia sudauziau savo paskutini gyvsidabrini termometra cray.gif . Kad ji galas ta elektronini - jei pasimatuoju 2 kart iskart, tai rodo skirtingas temperaturas... unsure.gif

Siaip tai pas mane pries 6 dienas pasibaige vaisingos gleives - jas tikrai maciau, nors siaip tai lb.trumpai jos buvo, gal tik 4 dienas. Taciau mano temperatura nepakilo unsure.gif . Ar gal sakau ovuliacijos ir nebuvo (nors jau 30 ciklo diena)? Man cia antras ciklas po gimdymo/zindymo, tai turbut ovuliacija vyks dar veliau... Gal gali kas nors patart?

Beje, Indraja, ar tu susirgai mmm?
Atsakyti
mano muomone geriau ne su elektroniniu
Atsakyti
Maciau uk yra pirkti specialus elektroniniai termometrai bazinei temperaturai matuoti, na mazdaug raso, kad jie tikslesni nei paparasti.... gal ir lt yra? g.gif
Atsakyti