Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas

QUOTE(werde @ 2009 11 27, 16:33)
Maciau uk yra pirkti specialus elektroniniai termometrai bazinei temperaturai matuoti, na mazdaug raso, kad jie tikslesni nei paparasti.... gal ir lt yra?  g.gif

bigsmile.gif Gal galėtum prie progos žvilgterėti vaistinėje, kokios jie firmos ar pan.? blush2.gif Gal ir Lt yra, tik aiškiai neparašyta, kad skirti BT (arba bent jau atsisiųsti internetu iš kur nors gal įmanoma, kai jau žinai ko tiksliai ieškoti).

Beje gal kas nors jau spėjote išbandyti tą "atrodantį kaip gyvsidabrinis" termometrą?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 11 27, 16:45)
bigsmile.gif Gal galėtum prie progos žvilgterėti vaistinėje, kokios jie firmos ar pan.? blush2.gif Gal ir Lt yra, tik aiškiai neparašyta, kad skirti BT.
Beje gal kas nors jau spėjote išbandyti tą "atrodantį kaip gyvsidabrinis" termometrą?

Fertilityfriend.com apie spec.termometrus raso:
"A fever thermometer, even a digital one, is not usually able to give you the sensitivity and precision you need for fertility charting. You need to make sure that your thermometer is a BBT one. It should say BBT, Basal Thermometer, or Fertility Thermometer on the package."
Trumpas vertimas: paprasti karsti matuojantys termometrai ovuliacijos sekimui netinka. Perkant spec.termometra ant jo turi buti parasyta BBT, BASAL THERMOMETER arba FERTILITY THERMOMETER.

Siaip iejus i google ir isivedus tuos BBT, Basal t....... ismeta ju gan nemazai. Gal imanoma atsisiut ir i LT (siaip beveik prie visu uk parduodamu net prekiu raso "shipping to overseas", sunkumu gali buti nebent su apmokejimu). mirksiukas.gif

O kas tas "atrodantis kaip gyvsidabrinis" termometras? g.gif Pirma kart girdziu.
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 28, 11:45)
O kas tas "atrodantis kaip gyvsidabrinis" termometras? g.gif  Pirma kart girdziu.

Berods šioje temoje ir buvo minėta, kad esama kažkokių stiklinių, kurių vamzdelis užpildytas ne gyvsidabriu, o kažkokiu kitu skysčiu. Aš vis iki vaistinės nenukanku, tai tiek ir težinau. blush2.gif

O už info apie specialius termometrus dėkui 4u.gif - reiks kada užsiimti rimta paieška. (Na žinoma būtų labai malonu, jei ką nors panašaus įsigijusios ir sėkmingai ar nelabai naudojančios irgi netylėtų ax.gif ). Gelyteee, tas elektroninis, kurį peikei, kiek suprantu, pirktas Lt ir nėra spacialus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 29 lapkričio 2009 - 10:13
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 11 29, 09:13)
*Berods šioje temoje ir buvo minėta, kad esama kažkokių stiklinių, kurių vamzdelis užpildytas ne gyvsidabriu, o kažkokiu kitu skysčiu. Aš vis iki vaistinės nenukanku, tai tiek ir težinau. blush2.gif

**O už info apie specialius termometrus dėkui 4u.gif  - reiks kada užsiimti rimta paieška. (Na žinoma būtų labai malonu, jei ką nors panašaus įsigijusios ir sėkmingai ar nelabai naudojančios irgi netylėtų ax.gif ). Gelyteee, tas elektroninis, kurį peikei, kiek suprantu, pirktas Lt ir nėra spacialus? g.gif

* Tai turbut apie sita jus cia kalbejot: http://www.walgreens...ree_thermometer
As kaip tik vakar apie tuos termometrus nemazai intere skaitinejaus, tai va sitie tai nelabai pagirti buvo, neva tas skystis viduj daznai sutrukineja i atskiras padaleles, na zodziu nekokybiski ir tiek (nors is pradziu tai vos nenusipirkau as jo, bet pasidomejus persigalvojau).

**Dabar vel dilemoj esu, ar pirkt ta BBT term, ar naudotis tuo kuri turiu - nespecialiu. Siaip as ji pirkau UK, nes esam cia "trumpam" emigrave rolleyes.gif . Man atrodo ju skirtumas tik toks, kad BBT tr. rodo 100 padala, ta prasme 36.65, o tie paprasti klinikiniai tik 10aja - 36.6. Na nezinau, gal bandysiu koki parsisiust (tik reik mmm sulaukt gal pirmiau, nes kaip rasiau, jau 31ciklo diena, o mano termometrai dar vis nerodo, kad ovuliacija ivyko, nors gleives jau buvo) unsure.gif Gal vel nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 27, 12:57)

Beje, Indraja, ar tu susirgai mmm?

ne nesusirgau, taciau dar ir ne laikas.

dabar grafikas atrodo taip:

user posted image

manau, kad programa nemeluoja ir is tiesu ovuliacija buvo butent tada. o ten kur yra vienadienis pakilimas laikyciau nesusipratimu. Ka manot?
Atsakyti
user posted image
Ojojoj doh.gif unsure.gif
Vakar išsidūriau matyt doh.gif Žodžiu vakare nebuvo beveik iš vis jokių gleivių, gimdos kaklelis buvo žemai, vidutinio atsidarymo ir kietas, na ir mes nusprendėm, kad ai, galim atidėt guminukus šiąnakt į šoną ir... šiandien pasimatavau BT - nuo 36,9C (nesuprantu kas vyksta, bet labai jau "karšta" mano pirma fazė po tų KT) pakilo iki 37,1C. Kaip manot ar suklydau? unsure.gif
Dar baisiau, kai matau su kokiu grafiku pastojau antrąkart unsure.gif Gleivių nebuvo, gimdos kaklelis buvo uždaras? Kaip taip galėjo būti? Na, bet vienas veikėjas dabar aplink laimingas stoviniuoja šalia wub.gif
user posted image
Indrajos, man irgi atrodo, kad gerai programytė brėžia. Buvo vienkartinis šoktelėjimas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 30 lapkričio 2009 - 10:40
QUOTE(Horo @ 2009 11 30, 11:35)
Ojojoj doh.gif  unsure.gif
Vakar išsidūriau matyt doh.gif Žodžiu vakare nebuvo beveik iš vis jokių gleivių, gimdos kaklelis buvo žemai, vidutinio atsidarymo ir kietas, na ir mes nusprendėm, kad ai, galim atidėt guminukus šiąnakt į šoną ir... šiandien pasimatavau BT - nuo 36,9C (nesuprantu kas vyksta, bet labai jau "karšta" mano pirma fazė po tų KT) pakilo iki 37,1C. Kaip manot ar suklydau? unsure.gif

Kas labiausiai krinta į akis, tai labai jau, sakyčiau, nestropiai matuota ta BT g.gif - galėjo panašių pakilimų būti jau ir anksčiau. Na į paniką labai nepulk console.gif , bet pabarti tai Tave reikėtų... Iš tokio grafiko išvada, kad 25 ciklo dieną ovuliacija jau ko gero įvykusi, sakyk kaip nori, bet ne logika remiantis išprotauta. Ir apskritai, jei priimtina NŠP kaitalioti su "guminukais", tai kam šitaip rizikuoti? Mano manymu, BT, jei tokia matuojama, yra pagrindas, o visi kiti požymiai - labai subjektyvu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 30 lapkričio 2009 - 17:05
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 11 30, 16:04)
Mano manymu, BT, jei tokia matuojama, yra pagrindas, o visi kiti požymiai - labai subjektyvu.

Siaip is esmes tai sutinku... Na bet kad si menesi mano BT (o gal termometrai unsure.gif - nors kasryt su dviem: gyvsidabriniu ir elektroniniu matavaus) labai mane pavede. verysad.gif Pakilimo per cikla taip ir nebuvo, a nei vienai dienai. Siaip tai jau susirgau clap.gif , tai matau, kad Ov ivyko butent tada, kada maciau gleives.
Gal sakau as pati kazka negerai dariau... Gal negerai tuos skirtumus valandu pridelinejau, nes nesigaudavo, kad visad tuo pat metu BT matuociaus.

O kiek jus pridedat tarkim jei pasimatuojat 50min veliau?

Horo, gal jus labai preciziskai ir nesisaugojot, na ta prasme vaikuti beveik ir planavot? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2009 11 30, 18:04)
Kas labiausiai krinta į akis, tai labai jau, sakyčiau, nestropiai matuota ta BT g.gif - galėjo panašių pakilimų būti jau ir anksčiau. Na į paniką labai nepulk console.gif , bet pabarti tai Tave reikėtų... Iš tokio grafiko išvada, kad 25 ciklo dieną ovuliacija jau ko gero įvykusi, sakyk kaip nori, bet ne logika remiantis išprotauta. Ir apskritai, jei priimtina NŠP kaitalioti su "guminukais", tai kam šitaip rizikuoti? Mano manymu, BT, jei tokia matuojama, yra pagrindas, o visi kiti požymiai - labai subjektyvu.

blush2.gif nestropiai blush2.gif mano ciklai labai ilgi, kartais ovuliacija įvyksta gerokai vėliau nei 25 CD. Dažniausiai aš BT pradedu matuoti kai jaučiu, jog artėja vaisingos dienos, nes kitu atveju veltui galiu ir mėnesį pramatuoti be O. Bet vistiek aš tikra kvailė.

QUOTE(Gelyteee @ 2009 11 30, 18:43)
Siaip is esmes tai sutinku... Na bet kad si menesi mano BT (o gal termometrai  unsure.gif - nors kasryt su dviem: gyvsidabriniu ir elektroniniu matavaus) labai mane pavede.  verysad.gif Pakilimo per cikla taip ir nebuvo, a nei vienai dienai. Siaip tai jau susirgau clap.gif , tai matau, kad Ov ivyko butent tada, kada maciau gleives.
Gal sakau as pati kazka negerai dariau...  Gal negerai tuos skirtumus valandu pridelinejau, nes nesigaudavo, kad visad tuo pat metu BT matuociaus.

O kiek jus pridedat tarkim jei pasimatuojat 50min veliau?

Horo, gal jus labai preciziskai ir nesisaugojot, na ta prasme vaikuti beveik ir planavot?  rolleyes.gif

Mano antras vaikutis planuotas, todėl ir turiu tokius išsamius grafikus. O dabar po to blogo nutikimo išgėriau postinor doh.gif Daugiau jau taip nedarysiu unsure.gif
O dėl BT. Aš nepridedinėju/neatiminėju. 50 min - juk labai mažai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2009 11 30, 19:20)
blush2.gif nestropiai  blush2.gif mano ciklai labai ilgi, kartais ovuliacija įvyksta gerokai vėliau nei 25 CD. Dažniausiai aš BT pradedu matuoti kai jaučiu, jog artėja vaisingos dienos, nes kitu atveju veltui galiu ir mėnesį pramatuoti be O. Bet vistiek aš tikra kvailė.
Mano antras vaikutis planuotas, todėl ir turiu tokius išsamius grafikus. O dabar po to blogo nutikimo išgėriau postinor doh.gif Daugiau jau taip nedarysiu  unsure.gif
O dėl BT. Aš nepridedinėju/neatiminėju. 50 min - juk labai mažai smile.gif

50 min nera mazai, temperatura gali kisti laipsniu. tiksliau, ir reiketu atitinkamai mazinti arba didinti. as asmeniskai keiciu duomenis net jei 30 min paklaida yra.
o nebaisu, kad postinor dar labiau viska sugadins ir isbalansuos organizma? neatrodo tai suderinama su NSP, nebent kazka maisau...
Atsakyti
O tas postinor - tai jauciu, kad neleidziantis apvaisintam kiausineliui isitvirtinti gimdos membranoje? unsure.gif Ar ne?
Aisku cia ne vieta ir ne ta tema, kad apie tai sneket ar moralizuot, bet siaip tai... Nu nezinau, kaip kad Indraja sake, labai jau su NSP nedera.

As tai irgi taip issiskaiciusi esu, kad jei valanda veliau ar anksciau, tai + arba - 0.1 padala reik pridet/atimt.

"BKT matuojama rytą vos pabudus, neatsikėlus iš lovos, bent po 3 val. miego su ne didesne kaip 0,5 val. paklaida;
Pamatavus anksčiau ar vėliau negu nurodyta paklaida, žymėjimų lape reikėtų atlikti korekcijas: nuleidžiant reikšmes po 0,1° C kiekvienai pramigtai valandai. Pamatavus anksčiau nei įprasta, koreguojama temperatūros reikšmes atitinkamai pakeliant;"

Citata is cia:
http://www.gyvybe.lt/index.php?id=29
Atsakyti
QUOTE(Indrajos @ 2009 12 01, 13:18)
50 min nera mazai, temperatura gali kisti laipsniu. tiksliau, ir reiketu atitinkamai mazinti arba didinti. as asmeniskai keiciu duomenis net jei 30 min paklaida yra.
o nebaisu, kad postinor dar labiau viska sugadins ir isbalansuos organizma? neatrodo tai suderinama su NSP, nebent kazka maisau...

Man atrodo, kad temperatūros kitimas priklauso nuo organizmo, gyvenimo būdo ir t.t. Pav. aš skirtingu metu einu miegoti nuo 22 val iki 2val verysad.gif kartais taip nutinka ir keliuosi nuo 7 val iki 11 val. biggrin.gif Pati žiūriu į miego trukmę. Jei labai ilgai miegu, pasižymiu, kad taip buvo. Ir kai planavau vaikutį ir matuodavau BT, bandžiau keisti ir nekeisti, tiksliau buvo kai nekeičiau. Na, bet kiekvienai juk skirtingai ax.gif
O dėl postinor. Aišku, kad baisu ir labai liūdna unsure.gif Ir tikrai kvaila būtų vis nesusilaikyti per vaisingas dienas, ar nenaudoti guminukų ir vis naudoti vaistus. Tikrai labai kvaila ir nesveika. Bet aš manau, kad jeigu jau taip nutinko, kad pavedė apsauga, labai apsikvailini, reikia kažką daryti, jei padėtis tokia kaip mano. NŠP aš nenaudoju iš idėjos: mano vaikai maži ir pametinukai, aš dirbu ir studijuoju ir mūsų šeimoje nėra tokia padėtis, kad trečias nepamaišys verysad.gif Man tikrai būtų ramiau gerti KT ir nesukti galvos, bet man negalima dėl kojų venų. O trečio mažylio neplanuojam, todėl stengiuosi kuo geriau perprasti NŠP. Man labai pikta ir liūdna, kad per savo kvailą galvą tenko gerti tą brudą (kaži kuo tai baigsis, nes ir KT pradėjau ir mečiau ši ciklą ir postinoras doh.gif unsure.gif ), bet tai širdelėje vis geriau nei trečias nestuke.gif
Mergaitės, iškilo toks klausimas... O jūs į NŠP įtraukiat savo antras puses? Va vakar mudu su MB aptarėm, kad galbūt per daug man vienai atsakomybės ir jis sakė, kad dabar jo pareiga bus man paduoti ryte termometrą. Nes kur dvi galvos geriau nei viena... MB sako, kad jei jis būtų žinojęs, kad dabar tik 25 CD būtų kitaip pasielgęs.
Atsakyti