Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 4

mergaites o jei as noriu lankyti vaikuti globos namuose, neisivaikinti, bet atvaizuot pas ji pabendrauti, pasiimti savaitgaliais, praleisti laika su juo ?
nes skaitau visas temas ir ten kalbama apie globa arba ivaikinima. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledi @ 2009 11 23, 23:21)
mergaites o jei as noriu lankyti vaikuti globos namuose, neisivaikinti, bet atvaizuot pas ji pabendrauti, pasiimti savaitgaliais, praleisti laika su juo ?
nes skaitau visas temas ir ten kalbama apie globa arba ivaikinima. unsure.gif

tai vadinama savanoriška globa. cituoju ką apie tai rašo įvaikinimo tarnybos tinklapyje :
Labai džiugu, kad norite pasidalyti savo šeimos šiluma su vaikų globos namuose augančiu vaikučiu. Vaiko paėmimas savaitgaliais ar per šventes iš vaikų globos namų – savanoriška globa. Savanorišku vaiko globėju gali tapti pilnametis asmuo arba šeima, kurių ketinimai geriausiai atitinka vaiko interesus ir poreikius. Vaikų, gyvenančių vaikų globos namuose, išleidimą svečiuotis reglamentuoja Bendrieji valstybės ir savivaldybių vaikų globos namų nuostatai, patvirtinti Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2005-03-03 įsakymu. Remiantis dokumente išdėstyta tvarka, asmuo, norintis laikinai paimti vaiką svečio teisėmis, globos namų direktoriui turi pateikti prašymą, kuriame nurodytas vaiko vardas, pavardė (jei numatytas konkretus vaikas), amžius, giminystės ryšys bei kuriam laikotarpiui įsipareigojama vaikui sudaryti tinkamas priežiūros ir auklėjimo sąlygas. Direktorius per 3 darbo dienas raštu kreipiasi į asmens gyvenamosios vietos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos tarnybą (skyrių) dėl informacijos apie šio asmens galimybes laikinai paimti vaiką į savo šeimą. Vaiko teisių apsaugos tarnyba (skyrius), gavusi tokį prašymą, ne ilgiau kaip per 12 darbo dienų surenka informaciją apie asmenį ir raštu informuoja globos namų direktorių dėl šio asmens tinkamumo ar netinkamumo laikinai rūpintis vaiku. Direktorius, remdamasis turima informacija, priima motyvuotą sprendimą dėl leidimo asmeniui išdavimo.
Atsakyti
4u.gif Labai geras, teisingas zingsnis , jei viskas gerai seksis-galite nueiti ir toliau. man taip buvo.
Atsakyti
Ir man wub.gif
Atsakyti
Labas visoms sio forumo mamytems 4u.gif
Turiu Jusu prasymeli blush2.gif esu Kauno kolegijos, socialines pedagogikos IV kurso studente, rasau diplomini darba, tema "Vaiku, esanciu globos sistemoje, rengimas savarankiskam gyvenimui". Gal atsirastu kelios mamytes, kurios sutiktu uzpildyti anketa? Anketa anonimine. Si anketa, padės išsiaiškinti, kaip globojami vaikai yra ruošiami savarankiškam gyvenimui. Jei atsirastu mamytes, kurios sutiktu padeti, lauksiu zinutes i AZ ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natali69 @ 2009 11 27, 14:09)
Labas visoms sio forumo mamytems  4u.gif
Turiu Jusu prasymeli  blush2.gif esu Kauno kolegijos, socialines pedagogikos IV kurso studente, rasau diplomini darba, tema "Vaiku, esanciu globos sistemoje, rengimas savarankiskam gyvenimui". Gal atsirastu kelios mamytes, kurios sutiktu uzpildyti anketa? Anketa anonimine. Si anketa, padės išsiaiškinti, kaip globojami vaikai yra ruošiami savarankiškam gyvenimui.  Jei atsirastu mamytes, kurios sutiktu padeti, lauksiu zinutes i AZ  ax.gif

Parasykit savo el.pasto adresa, kad galeciau persiusti anketa mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes.ar neuzpuole kiauliukai?as net savo paneliu i mokykla neleidau,o po keliu dienu ir mokyklas uzdare.pirmadieni dar neleisiu,ziuresiu gal dar prates karantina.mes nelendam niekur.gyvenam sodu bendrijom,bakteriju aplink nera,tai dar nesergam.

va dar gruodzio 8 Danutes 14 asis gimtadienis.o 9 teismas.nu net pasimeciau kai atejo saukimas,o danute is vis vo nesuviduriavo.tai paskambinau i vaiku teises,sako vis tiek procesas pradetas ir kazkoks aptarimas teisme bus.ir danutei gal bus gera pamoka.
Atsakyti
manau Danutei turi buti gera pamoka kad sokineti nera kur nes su savo santazu prisidarys tik bedos.
Atsakyti
turiu didele dilema: mano draugo (esame kartu 5 metus) puseseres vaikas siuometu yra kudikiu globos namuose (jau beveik metus, vaikuciui beveik 2 metukai). jo mama turi psichiniu sutrikimu ir kaip mums pasake globos namu direktore, mmatinai vaikucio nebegrazins verysad.gif nes ju nuomone pasikeitimai juos gyvenime nelabai tiketini. ji nedirba, turi vartoti kiekviena diena stiprus antidipresinius vaistus, jai nelabai sekasi savimi pasirupint, nekalbant kad ji galetu rupintis kudikiu. nors savo akimis maciau, kad ji labai ta vaikeli myli, lanko ji.
mano draugo gimine didele, daug pusbroliu su seimom ir vaikas. taciau niekas ne buvo nei aplankyt to vaikucio, nei su ta mama rysio nepalaiko, nors ir gyvena visi tame paciame meste verysad.gif
realus tokie to vaikucio likimo scenarijai:
1. niekas is giminiu jo i laikina glaba nepaims ir jis uzaugs vaiku namuose (kur mes buvom apsilanke ir man iki dabar baisu apie tai prisiminti)
2. ikalbeti motina atsisakyti motinistes teisiu ir tiketis, kad kas nors ta vaikuti ivaikins (tikimybe didele, bet tada niekas nei jo mama nei gimines jau jo gyvenime nebepamatys)
3. mums su daraugu paimti ji pas mus (mes gyvename uzsenyje, mama vaika matytu retai)
vat ir nezinau kas geriau? ir ar as turiu aplamai i visa tai kistis? tik labai jau to vaikucio gailo, kuo jis nusikalto, kad augtu be meiles ir seimos silumos?
Atsakyti
QUOTE(Natali69 @ 2009 11 27, 14:09)
Labas visoms sio forumo mamytems  4u.gif
Turiu Jusu prasymeli  blush2.gif esu Kauno kolegijos, socialines pedagogikos IV kurso studente, rasau diplomini darba, tema "Vaiku, esanciu globos sistemoje, rengimas savarankiskam gyvenimui". Gal atsirastu kelios mamytes, kurios sutiktu uzpildyti anketa? Anketa anonimine. Si anketa, padės išsiaiškinti, kaip globojami vaikai yra ruošiami savarankiškam gyvenimui.  Jei atsirastu mamytes, kurios sutiktu padeti, lauksiu zinutes i AZ  ax.gif

www.manoapklausa.lt/apklausa/200262189/

Atsakyti
QUOTE(ele_bc @ 2009 11 29, 02:37)
turiu didele dilema: mano draugo (esame kartu 5 metus) puseseres vaikas siuometu yra kudikiu globos namuose (jau beveik metus, vaikuciui beveik 2 metukai). jo mama turi psichiniu sutrikimu ir kaip mums pasake globos namu direktore, mmatinai vaikucio nebegrazins  verysad.gif nes ju nuomone pasikeitimai juos gyvenime nelabai tiketini. ji nedirba, turi vartoti kiekviena diena stiprus antidipresinius vaistus, jai nelabai sekasi savimi pasirupint, nekalbant kad ji galetu rupintis kudikiu. nors savo akimis maciau, kad ji labai ta vaikeli myli, lanko ji.
mano draugo gimine didele, daug pusbroliu su seimom ir vaikas. taciau niekas ne buvo nei aplankyt to vaikucio, nei su ta mama rysio nepalaiko, nors ir gyvena visi tame paciame meste  verysad.gif
realus tokie to vaikucio likimo scenarijai:
1. niekas is giminiu jo i laikina glaba nepaims ir jis uzaugs vaiku namuose (kur mes buvom apsilanke ir man iki dabar baisu apie tai prisiminti)
2. ikalbeti motina atsisakyti motinistes teisiu ir tiketis, kad kas nors ta vaikuti ivaikins (tikimybe didele, bet tada niekas nei jo mama nei gimines jau jo gyvenime nebepamatys)
3. mums su daraugu paimti ji pas mus (mes gyvename uzsenyje, mama vaika matytu retai)
vat ir nezinau kas geriau? ir ar as turiu aplamai i visa tai kistis? tik labai jau to vaikucio gailo, kuo jis nusikalto, kad augtu be meiles ir seimos silumos?

Puikiausias sprendimas butu 3 variantas, padekite jei tik galite...
Atsakyti

Atvirų durų dienos, kurios vyks š.m. gruodžio 3-11 dienomis. Aplankykite artimiausius vaikų globos namus, kurie labai Jūsų laukia ir padovanokite dalelę savo meilės.

Vaikų globos namuose vyks speciali programa, žaidimai, parodėlės, koncertukai. Vaikai šiai dienai ruošia specialias programas smile.gif ...

http://www.tv3.lt/co...tegory/897/977/
Atsakyti