Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjų paplepėjimai 4

QUOTE(si1978 @ 2009 12 23, 13:30)
na žinoma , vaikai išlaiko save ir kitus  g.gif  bet juos reikia ir rimčiau prižiūrėti, jei pinigais naudojas, o jei vaikas ir neišeina iš tų kūdikių namų ??? ka ir bus toks kvailas ???
Taip pat akivazdžios ligos taip pat nelabai matoma kad šalinamos , beja iveikiamos jei laiku žiūrima,.. ko norėt kad jie nesiskirtų nuo mūsiškių ..

paLAUK PALAUK... pinigais naudojamasi.... vaikų namai gauna išlaikymą iš valstybės už kiekvieną jame gyvenantį vaiką... iš to paties krepšelio - kaip ir šeimoje - ir maistas, ir pastogė. žinoma, tėvai atlyginimo negauna. o 12 vaikų - ir dar tokių mažiukų - negauna tiek dėmesio kaip namuose vienintelis vaikas - vaikas, sūnėnas, anūkas ir pan. kai pagalvoju - mano vyriausiąjį sūnėną dviejų metų turėjo ištikti šokas, kai gimė - ir brolis ir jo pusbrolis. iki tol - keturių šeimų dėmesys - jam vieninteliam.

Braškei kažkokia pilnapadystė irgi. vienas klausimas - ji tuos spec. batelius turėjo... bet vat dėvėti pomėgio - ne. vėlgi - sužiūrėk ir įtikink dvylika. o to vieno vaiko iš dvylikos nelabai pritąsysi į spec. mankštą kitame miesto pakraštyje. nors mano vaikas žino ir kas yra masažas, ir kas kažkokia mankšta pas seselę. TIE globos namai turėjo psichologę. jos tvirtinimušitas vaikas neturėjo jokių problemų, auklėtojos sakė, kad kalba puikiai smile.gif kai pagalvoju - lyginant su kuo? su normaliu vaiku, kuris auga namie? ar su tuo, kurį vežė į psichiatrijos ligoninę?

Atsakyti
QUOTE(si1978 @ 2009 12 23, 13:00)
ten jie gauna ant vaiko didelius pinigus, klausimas kur juos deda ?????

Čia yra du skirtingi klausimai. Kiek vaikais rūpinamasi ir kur deda pinigus. Apie rūpinimasi nediskutuosiu, bet akivaizdu, kad svetimus pinigus skaičiuoti sunkokai sekasi mirksiukas.gif

Pvz. ten kur su buvo mano dukra (vaikai iki 2 metų) po dvi auklėtojas dešimčiai vaikų grupėje kiaurą parą. Kitaip sakant su 10 vaikų nuolat dirba 4 pilnu etatu dirbantys žmonės (nereikia pamiršti savaitgalių). Pabandykite paskaičiuoti atlyginimą su mokesčiais. Į tai dar neįeina virėjos, skalbėjos, med-personalas, administracija, šildymas, maitinimas, remontai, pampersai, mašinos išlaikymas ir kt.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 12 23, 13:49)
paLAUK PALAUK...  pinigais naudojamasi.... vaikų namai gauna išlaikymą iš valstybės už kiekvieną jame gyvenantį vaiką... iš to paties krepšelio - kaip ir šeimoje - ir maistas, ir pastogė. žinoma, tėvai atlyginimo negauna. o 12 vaikų - ir dar tokių mažiukų - negauna tiek dėmesio kaip namuose vienintelis vaikas - vaikas, sūnėnas, anūkas ir pan. kai pagalvoju - mano vyriausiąjį sūnėną dviejų metų turėjo ištikti šokas, kai gimė - ir brolis ir jo pusbrolis. iki tol - keturių šeimų dėmesys - jam vieninteliam.

Grupėj dirba tikrai ne viena auklėtoja , tai jusu manymu ju neimanoma gerai ruosti , kodel galima paruosti darzelyje ???ten grupeje taip pat buna nuo 10 vaiku ir daugiau, o buna auklyte ir aukletoja , kartais buna pavaduojanti, jos sugeba , o ten kelios ne, tiek to pinigų neskaičiuosim, bet faktas kad priežiūra kuria jie užsiima ,nepakanka unsure.gif

O kad daug vaiku cia nepasiteisinimas , augom penkiese su mama, visi buvom priziureti, pamaitinti ir padoriai isaukleti , neivienas niekur nenuklydo negeriame ir t,t.
Atsakyti
QUOTE(si1978 @ 2009 12 23, 14:26)

O kad daug vaiku cia nepasiteisinimas , augom penkiese su mama, visi buvom priziureti, pamaitinti ir padoriai isaukleti , neivienas niekur nenuklydo negeriame ir t,t.

o jūs penki buvote gimę per du metus? bigsmile.gif
ir visviena, yra skirtumas - mama ar auklėtoja. beje - keturios auklėtojos ir 10-12 vienmečių vaikų. kurių patirtys, bent mano mergaitės grupėje - ojojoj... žodynas (kai auklėtojos negirdi) - irgi...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 12 23, 14:53)
o jūs penki buvote gimę per du metus?  bigsmile.gif
ir visviena, yra skirtumas - mama ar auklėtoja. beje - keturios auklėtojos ir 10-12 vienmečių vaikų. kurių patirtys, bent mano mergaitės grupėje - ojojoj... žodynas (kai auklėtojos negirdi) - irgi...

Na ne per du metus, bet demesiu nesiskundem, o jei turi širdy reiskia gali myleti ir ne tik savus smile.gif tuo labiau kad pasirinkai toki darba, vaikai ne zaisliukai
Atsakyti
QUOTE(si1978 @ 2009 12 23, 16:18)
Na ne per du metus, bet demesiu nesiskundem, o jei turi širdy reiskia gali myleti ir ne tik savus  smile.gif tuo labiau kad pasirinkai toki darba, vaikai ne zaisliukai

skaiciau kelis kartus ir nesupratau ka tuom noreta pasakyti.

Aukletoja nera mama. Tai jos darbas. Jai uz tai mokama. Per aukletojas rankas pereina daugybe vaiku. Ar imanoma kiekviena apsokineti? Ar imanoma kiekvienu pasirupinti? Bent as jau taip nemanau.

Vaiku namai tai nera seima. ir nereiketu lyginti. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2009 12 23, 18:28)
skaiciau kelis kartus ir nesupratau ka tuom noreta pasakyti.

Aukletoja nera mama. Tai jos darbas. Jai uz tai mokama. Per aukletojas rankas pereina daugybe vaiku. Ar imanoma kiekviena apsokineti? Ar imanoma kiekvienu pasirupinti? Bent as jau taip nemanau.

Vaiku namai tai nera seima. ir nereiketu lyginti.  4u.gif

Kalbėta apie atsidavimą darbui, sąžiningą pareigų vykdymą, pašaukimą. Įmanoma apšokinėti kiekvieną, bet reikia šopkinėti ir rimtai.
Mama dirbo vaikų namuose, aš po pamokų dažnai žaisdavau iki vėlumos kartu su mamos auklėtiniais. Mamai visi buvo kaip savi. Visiems dalijo ne tik saldumynus, bet rūpinosi kiekvieno buitimi, stengėsi pastebėti kiekvieną, žinojo nuoskaudas, svajones, rūpesčius. Išleido 2 laidas. II laidos ir mano amžius jau labai skyrėsi, tad mama dažnai dalindavosi su manimi vaikų problemomis, tardavomės, ieškodavom išeičių. Iki šiandien bendrauja su buvusiais savo auklėtiniais ir mokiniais, žino jų likimus, džiaugioasi pasisekimais, pergyvena dėl nesėkmių. Tokių pedagogų daug, bet, deje, teko matyt ir kitokių: nedėmesys vaikams, sugebėjimas darbo metu tvarkyti savo asmeninius reikalus, labdaros vagystės, projektinių pinigų vagystės ir t.t...
Atsakyti
g.gif manau kad sistema be galo idinga ir dideli vaiku globos namai tai nieko gero. Vaiku islaikymas labai brangus ten ,pavyzdziui pas mus kudikiu namuose darbuotoju daugiau 30procentu nei vaiku, kituose vaiku namuose apylygiai tai vien atlyginimai vidurkis iseina tikrai 1500 litu nes administracija tai badu nemirsta. Nu tai komunalines paslaugos dar baisi dalis ir prasom- suma didziausia susidaro.Aisku yra neigalus vaikai bet juos ten dauguma neigaliu padaro nes vistiek vystymosi sutrikimas neisvengiamas, gaunasi suletejes psichinis vystymasis ir verysad.gif liudnas vaizdas
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2009 12 23, 18:30)
Kalbėta apie atsidavimą darbui, sąžiningą pareigų vykdymą, pašaukimą. Įmanoma apšokinėti kiekvieną, bet reikia šopkinėti ir rimtai.
Mama dirbo vaikų namuose, aš po pamokų dažnai žaisdavau iki vėlumos kartu su mamos auklėtiniais. Mamai visi buvo kaip savi. Visiems dalijo ne tik saldumynus,  bet rūpinosi kiekvieno buitimi, stengėsi pastebėti kiekvieną, žinojo nuoskaudas, svajones, rūpesčius. Išleido 2 laidas. II laidos ir mano amžius jau labai skyrėsi, tad mama dažnai dalindavosi su manimi vaikų problemomis, tardavomės, ieškodavom išeičių. Iki šiandien bendrauja su buvusiais savo auklėtiniais ir mokiniais, žino jų likimus, džiaugioasi pasisekimais, pergyvena dėl nesėkmių. Tokių pedagogų daug, bet, deje, teko matyt ir kitokių: nedėmesys vaikams, sugebėjimas darbo metu tvarkyti savo asmeninius reikalus, labdaros vagystės, projektinių pinigų vagystės ir t.t...

Kalba apie tai ir eina, yra žmonių tikrai atsiduodančių šiam darbui tikrai mažai unsure.gif
Auklėtojos yra auklėtojos ,ir tegu dirba savo darba o ne globos namų pinigus skičiuoja.

Ir kaip pav,.. kodel paprastam darželyja pora auklėtoju sugeba apšokinėt daugiau nei dešimt vaikų, nekarta bent ten kur lanko mano dukros teko matyt jų nuoširdų darba smile.gif
Atsakyti
user posted image

Mielosios,siltu ,jaukiu Kuciu,viltingu,laimingu sv.Kaledu wub.gif
Atsakyti
newyear.gif clap.gif thumbup.gif clap_1.gif essen.gif gathering.gif gathering.gif drinks_cheers.gif 000054.gif santa2.gif assa.gif alc.gif drinks_cheers.gif friends.gif assa.gif assa.gif assa.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif su kalėdom newyear.gif:

kai naujiems šeimos nariams kalėdos?
mano braškė žviegė "eglutėje" pamačiusi kalėdų senį. Tokios reakcijos niekada nesu mačiusi biggrin.gif vat paimi ir supranti, kad dėl tokių momentų gyventi verta biggrin.gif
o vat dovanų po kalėdų eglute nėjo ieškoti unsure.gif nors ir laišką rašėm, ir tarėmės kaip puošim... susikraustė į mano lovą ir pareiškė, kad valgyti nenori, keltis nenori (10 val. ryte) tik ar pagulės...
na, paskui buvo žviegimo biggrin.gif toks įspūdis, kad bijojo nusivilti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 28 gruodžio 2009 - 16:20