Man tai atrodo, kad čia užsienio šalių tam tikri asmeny perlenkia lazdą. Tokiu atveju iš karto prašyčiau skambinti į Lietuvos ambasadą. Nes pvz. mano pavardė visiškai kita, negu mano vaikų, tai vadinasi jeigu važiuočiau be vyro, tai santuokos liudijimą arba vaikų gimimo liudijimus turėčiau vežiotis? Niekur nėra parašyta, kad aš tokius dokumentus turiu kažkam pateikinėti ir kažkam rodyti, todėl čia truputį peržengiamos ribos. Pvz. tikrai žinau, kad Lietuvoje pasieniečiai tikrai nereikalauja iš užsienio piliečių tokių dokumentų, nes jie net neturi teisės neišleisti užsienio piliečio iš Lietuvos.
o kaip tu irodysi, kad tai tikrai tavo vaikas ? kad tu nepagrobei svetimo vaiko ?
ir ta pati ambasada pasidomes tais dokumentais....
ir ta pati ambasada pasidomes tais dokumentais....
Kodėl aš turiu įrodinėti tai, ko nėra. Jeigu aš nesu paieškoje, jeigu to vaiko niekas nieško, vadinasi viskas yra gerai. Daugiau užsienio šalies atstovams niekuo nereikia rūpintis, jie net neturi jokio pagrindo mane, ar mano vaikus sulaikinėti. O jeigu jau visi taip rūpinasi pagrobtais vaikais, tai tegul numato, kad tėvai važiuodami su vaikais, su savimi turi turėti visus šeimos dokumentus ir jų vertimus priedo.
QUOTE(*saulė* @ 2010 03 04, 07:14)
Kodėl aš turiu įrodinėti tai, ko nėra. Jeigu aš nesu paieškoje, jeigu to vaiko niekas nieško, vadinasi viskas yra gerai. Daugiau užsienio šalies atstovams niekuo nereikia rūpintis, jie net neturi jokio pagrindo mane, ar mano vaikus sulaikinėti. O jeigu jau visi taip rūpinasi pagrobtais vaikais, tai tegul numato, kad tėvai važiuodami su vaikais, su savimi turi turėti visus šeimos dokumentus ir jų vertimus priedo.
jei vaiko ir mamos pavardes vienodos,tai niekas nieko ir nereikalauja irodineti ar verstis,bet kalba eina apie globojama vaika...galima piktintis kiek norim,bet tikrove yra tokia:net vaikui susirgus su tuo paciu"popierium"lietuvoje einam i poliklinika,sodrai "popieriu"pristatinejam...tai i uzsieni irgi vezames ta pati "popieriu",tik isversta,kad nereiketu dar laukti pagalbos is ambasados.jei branginam savo ir kitu laika,bei nervus.

suprantama tikriausiai kodel verciam i anglu kalba,nezinau kas butu jei vaziuotume pvz.i prancuzija?
...laaabai daug laiko praeis kol patikrins ar vaikas nepagrobtas...
tiesiog pasikliaukim tu mamu patarimais - kurios jau vazineja
kad ir lietuvoje, eini su vaiku, kuriuo pavarde kitokia i kokia institucija ir rodai dokumenta kas jus sieja su tuo vaiku... ir ten tas pats, tik isverstas... vnz.. geriau pasirupinti viskuo, negu irodyneti, draskyti akys, laika gaisti ir nervus

Visiskai teisingai mergaites,zinoma po ilgu aiskinimu ir debatu uzsienio pareigunai praleis visur su vaikais,bet kiek sugaisit laiko ir nervu ,o pareigunai su placia sypsena ir apsibarikadave kantrybe jums ramiai aiskins ,kad kur nors ivyko koks nors nesusipratimas ir ju darbas viska nuosekliai issiaiskinti.Ir pabandyk kurioje nors vietoje pakelti balsa
.

Įdomu. Man taip susiklostė, kad tikrai daug teko keliauti kartu su ne savo vaiku. Niekada niekur nebuvau sustabdyta. Nes ES, nei už jos ribų. Lietuvoje parodydavau lietuvišką vaiko tėvų sutikimą (to visada paprašydavo) ir viskas.
Buvo kur kas keisčiau, kai važiuojant į UK, vaiką (ne mano) pirma manęs praleido, o manęs nenorėjo praleisti (mano buvo švarus ką tik pakeistas pasas, gal tai sukėlė įtarimų). Galiausiai jau pasakiau - klausykite, įleidote į UK nepilnametį, jis jau kažkur nužygiavo nuo posto, o nenorite įleisti atsakingo už tą vaiką žmogaus. Praleido po diskusijų.
Buvo kur kas keisčiau, kai važiuojant į UK, vaiką (ne mano) pirma manęs praleido, o manęs nenorėjo praleisti (mano buvo švarus ką tik pakeistas pasas, gal tai sukėlė įtarimų). Galiausiai jau pasakiau - klausykite, įleidote į UK nepilnametį, jis jau kažkur nužygiavo nuo posto, o nenorite įleisti atsakingo už tą vaiką žmogaus. Praleido po diskusijų.
As vaziuodama i JAV turejau visus dokumentus lietuviu k., vertimus ir dar su apostilem. Niekur manes nepaprase dokumento, ar turiu teise vaikus isvezti is LT teritorijos, o veliau is Amsterdamo.
Sveikinu visas moterys su kovo 8

Norėčiau mamyčių patarimo
Mūsų bernaitis jau pora savaičių namuose. Išryškėja vis daugiau charakterio bruožai, bet vienas niuansas kelia daugiau susirūpinimo: iš niekur nieko nutyla, klausinėjamas neatsako, kviečiamas neprieina. Tenka pasitelkti "sunkiaja artilerija" pažadą kurnors važiuoti, multikus, tada atgyja. O jei ne, tai geriausia ką išgirsi: aš pabėgsiu, aš pasislėpsiu, tu manęs nematai.....
Jei pataikom ant "patylėjimo" ir primenam, kad reikia padėkot, atsiprasyt ar pnš., tai tikriausia pusę dienos pratylėtų
Gal kam panašiai yra buvę? tiesiog nenorim padauginti tiek pažadų, tiek įkalbinėjimų, tiek bendros tylos.

Mūsų bernaitis jau pora savaičių namuose. Išryškėja vis daugiau charakterio bruožai, bet vienas niuansas kelia daugiau susirūpinimo: iš niekur nieko nutyla, klausinėjamas neatsako, kviečiamas neprieina. Tenka pasitelkti "sunkiaja artilerija" pažadą kurnors važiuoti, multikus, tada atgyja. O jei ne, tai geriausia ką išgirsi: aš pabėgsiu, aš pasislėpsiu, tu manęs nematai.....
Jei pataikom ant "patylėjimo" ir primenam, kad reikia padėkot, atsiprasyt ar pnš., tai tikriausia pusę dienos pratylėtų

Gal kam panašiai yra buvę? tiesiog nenorim padauginti tiek pažadų, tiek įkalbinėjimų, tiek bendros tylos.
o tuo metu kai nutyla - apskritai į aplinką reaguoja ir tiesiog sustingsta, atitrunka nuo realybės ar užsisvajoja, ar gal kažkaip?
mano panelytė tai kartais būna "įššišeidus", jos reikia "atšiprašyti", Lyg būtų pyktis, kad teko globos namuose gyventi.
p.s. Profilyje bernaičio gimimo data?
mano panelytė tai kartais būna "įššišeidus", jos reikia "atšiprašyti", Lyg būtų pyktis, kad teko globos namuose gyventi.

p.s. Profilyje bernaičio gimimo data?
Mūsiškė irgi "rengia" nekalbadienius.Ir ne tik mums,bet ir savo draugams.Tai atsitinka be jokios priežasties.Kartais net akių kontakto vengia.Tokio "priepuolio" metu mažai juda-pasilieka ten,kur buvo-jei sėdi,tai sėdi,jei stovi kur nors,tai ir gali stovėt kažin kiek laiko.
Galvojau,kad jei neakcentuosiu,gal praeis.Dėja...
Psichologė sako,kad tai gan rimta problema
Galvojau,kad jei neakcentuosiu,gal praeis.Dėja...
Psichologė sako,kad tai gan rimta problema