Gimdyti su nejautra, ar be? Stai kur klausimas - buti ar nebuti? Tiesa sakant, man viskas atrodo vienos spekuliacijos: ir nugara skauda nuo nejautros, ir paralyziuoti gali nuo nejautros, ir ojojoj kiek dar baubu nuo tos nejautros. Beje, girdejau, ir gimdant be nejautros, pvz., gali paralyziuoti, nuo gimdymo traumos.
Na, o mano patirtis tokia: kadangi pirmasis gimdymas, tai as optimiste, naturalisciu prisiklausiusi - kaip gi as cia save ir vaika nuodysiu? bet uzteko proto ir geru aplinkybiu, kai ginekologe diena pries gimdyma sugalvojo man gimdos kakleli "paciupineti" (mat jis jau atsiverinejo po truputi) - vos nuo to vadinamo "lektuvo" nenushokau, kaip uz strenu sugriebe... tada ir supratau, kad gimdyti naturaliai - ne mano silpniems nervams. Ir, zinote (cia kreipiuosi ypac i naturalistes) - man to naturalumo vis tiek dar per akis buvo. nes ir kvepuoti reikejo, ir stumti reikejo. taip kad - nuskausmino man tik saremius gimdos kakleliui veriantis, vat! aisku, ir gimdymo metu (gydytoja sako) buvau is dalies dar nuskausminta, nors vaistu daugiau ir nebeleido, po to kai gimdos kaklelis atsivere, kiek reikia.
Nugaros neskaudejo, tik dar kokia valanda po gimdymo drebejau kaip epushes lapas. Vienos drauges sako, kad nuo nejautros (vaistu), kitos - kad nuo nervines itampos, nes gimdymas - darbas nelengvas, ypac pirmasis.
O gydytoja irgi sake: visi mes skirtingi, tad skirtingai ir i skausma reaguojame. Taip kad - kiekvienam savo. As ne pries, jei kam nors tos nejautros nereikia, nes gali lengvai su skausmu susidoroti. bet negaliu suprasti (ir isvis esu labai nepakanti), kai kokia labai smarki naturaliste dainuoja ditirambus naturaliam gimdymui, o paskui dar priduria: "oooooj, kaip sunkiai gimdziau!... - du gimdymai, ir abu - ne dovana. labai skausmingi, daug prisikentejau"
Papildyta:
QUOTE(Juritele @ 2007 03 20, 22:01)
nu as tai nesidariau epiduro,ir jei reiktu antra kart nesidaryciau

Man atrodo mamos turi pirma vaikuti pagimdyt be epiduro,ir tada turi nusprest ar nores antra kart epiduro ar ne,as nesidaryciau nei su antru
Tik prie sito dar reiketu pridurti toms, kurios ruoshiasi gimdyti: kai jau pamatysit, kad negalit be epiduro - tada beliks tik rekti, o daktaras pasakys: "pozdno, batia, prokompostirovali".
Cia man viena drauge pasakojo. sako, nutare be epiduro. o kai sugalvojo, kad vis delto ne labai gales ishkesti skausma, eme rekti, kad ja nuskausmintu, daktaras taip ir pasake: "kol nuskausminimas suveiks, jau, tamsta, busi pagimdziusi".
Nenoriu dramatizuoti situacijos, tik noriu pasakyti viena minti toms, kurios dar negimde: nesvarbu, kaip bet SKAUDA visada, tik vienos ta skausma gali pakelti, kitos - ne. Jau rashiau siame forume, bet manau, kad "signalas", jog negalesi to skausmo atlaikyti - jei gydytoja tikrina, kiek prasiveres gimdos kaklelis, o tu raitaisi tuo tarpu is skausmo.
Taip kad - jusu teise rinktis. Ir - optimizmo neshtukems!
As po gimdymo (netgi su nejautra) masciau, kad dabar turetu praeit gal 5 metai, kad ryzciausi antra vaika gimdyt. bet praejo dar pora savaiciu nuo gimdymo, viskas uzgijo, liko tik tas "stebuklelis", ir kai pamatai, kaip jis rytais shypsosi - nejucia pamastai: gal reiketu dar vieno tokio?..