kazi ar kada pamatys, nes jau taip duodas... o jei jau ramesnis, tai kojom dengiasi
na, bet man tai is esmes jokio skirtumo, kas bus, tik kad labai jau noris vardeliu vadint
QUOTE(L'aurora @ 2010 02 24, 19:08)
na va, as po echo. deja, pamatyt stonis nieko negalejo, nes kol dare skana, vaikas taip judejo... tai rankos, kojos makaluojas, tai pats sukinejas, net pilvas kilnojosi, o galiausiai skersas atsigule ir uzmigo
tai lyg prabegom pastebejo, kad tarp koju nieko nera, bet 100% negali pasakyt
na, laukiam siurpriziuko
Dabar jam daug vietos pilvelyje, uz tai taip ir duodas
QUOTE(Diglė @ 2010 02 24, 19:19)
Mergaitės, o prieš gimdyma jlizma stato?
Nea, reikia paciom pasistatyt
Vis prisimenu, kaip viena mama rase, jog su saremiais guli palatoj tol, kol kaklelis atsiveria ir tik tada i gimdykla veda. Tai jau imu melstis, kad tik palatoj viena guleciau, nes jei ne viena ir dar pas kita lankytojai nuolat sedes, tai siaubas
Mamos, kurios neseniai gimdet, kaip ten buvo? Nu gal nera tiek jau daug gimdyviu, kad negaletu rast tuscios palatos?
kodel jus cia taip pasibaiseje del tu klizmu? as gimdziau Vilniuj bet netgi prasiau kad statytu
Gal ir nemaloni procedura, bet pagalvokit apie tai kad dar nemaloniau jeigu jusu vaikutis sh... gimtu
Atsiprasau
mano nuomone cia labai naturalus dalykas, tas pats kaip ir depiliacija
aisku sita tai gal jau ir pacios pasidaryti sugebam
Niekas nesakė apie klizmas, nei nusipirkt, nei juo labiau pačiai statytis, net nemokėčiau
Sveikutes
Siaip klizmu niekur jau nebestato. As kai gimdziau Ukmergeje, tai prasiau,kad man pastatytu. Nes maniau man taip bus lengviau gimdyti, zinosiu kada jau vaikuti reik stumti
Na ir man tikrai buvo geriau po klizmos. Gydytojas nepriestaravo ir sesute pastate. O ten nieko baisaus, pastate klizma ir nuvede mane i toki kambari, kur buvo tuoletas ir dusas, paliko viena. Galejau ramiai susitvarkyti
Nors ir namuose galejau pati susitvarkyti, bet jau labai iskubejau i ligonine
Bet skaitau ir nesuprantu, kodel Utenoje is karto i gimdykla neveza
Taigi jos ten dvi yra ar daugiau. Gana tos vietos. Jau ne duok Dieve ten palatoj prie zmoniu kankintis
Jokio privatumo, na man tai butu negera
Ukmergeje mane prieme, paruose gimdymui ir is karto i gimdykla nuveze. As ten sau ramiai isgyvenau saremius
OOTE o tu nepergyvenk, jei tareisi su Dumse, tai as manau jam tik uzsimink ir jis jau pasirupins kad liktum su savo skausmu viena
Siaip klizmu niekur jau nebestato. As kai gimdziau Ukmergeje, tai prasiau,kad man pastatytu. Nes maniau man taip bus lengviau gimdyti, zinosiu kada jau vaikuti reik stumti
Bet skaitau ir nesuprantu, kodel Utenoje is karto i gimdykla neveza
OOTE o tu nepergyvenk, jei tareisi su Dumse, tai as manau jam tik uzsimink ir jis jau pasirupins kad liktum su savo skausmu viena
o jai aš be susitarimo, tai teks kankintis prieš svetimus žmones palatoj
QUOTE(oote @ 2010 02 25, 08:58)
Vis prisimenu, kaip viena mama rase, jog su saremiais guli palatoj tol, kol kaklelis atsiveria ir tik tada i gimdykla veda.
Siaip tai nedaug tu dvivieciu palatu. beje prasidejus saremiams veda i gimdykla ir tik krastutiniu atveju, kai yra moteru antpludis, tada gali tekt palaukt.
As kai nuvaziavau diena pries gimdyma, sesute sake, kad taip dar nebuvo - islydejom paskutini leliuka, moteru mazai. O kai gimdziau per para 4 pagimdem tai sake, juoda diena
QUOTE(oote @ 2010 02 25, 09:58)
Dabar jam daug vietos pilvelyje, uz tai taip ir duodas
Manau, kad treciam trimestre apsiramins ir, jei tik bus patogi padetis, tikrai pamatys
kazi, ka ten bepamatys, jei bus uzsidenges visas gedas
Papildyta:
pries pora dienu prisiziurejau vaizdeliu apie gimdyma, kirpima ir pan, tai nebenoriu gimdyt
QUOTE(shharka @ 2010 02 25, 10:30)
kodel jus cia taip pasibaiseje del tu klizmu? as gimdziau Vilniuj bet netgi prasiau kad statytu
Gal ir nemaloni procedura, bet pagalvokit apie tai kad dar nemaloniau jeigu jusu vaikutis sh... gimtu
Atsiprasau
mano nuomone cia labai naturalus dalykas, tas pats kaip ir depiliacija
aisku sita tai gal jau ir pacios pasidaryti sugebam 
As namie pasidariau klizma pries vaziuodama gimdyt. Anyksciuose sesele paklause gydytojos, ar reikia man statyt klizma, tai gyd. atsake, kad ne.
Mamos, kurios dar negimdziusios ir galvojat, kad per gimdyma galima kazkaip suturet kakuti, jei jis neisklizmuotas, tai klystat. Be sansu
Taigi klizma nieko baisaus tikrai.
O del depiliacijos tai jo... Sudetinga ja pasidaryt, kai pilvuzas didziausias, bet imanoma.
QUOTE(Diglė @ 2010 02 25, 10:50)
Niekas nesakė apie klizmas, nei nusipirkt, nei juo labiau pačiai statytis, net nemokėčiau 
Man tai sake pries pirma gimdyma gine. Nusipirk Microlax, naudotis labai paprasta. Isspausi visa turini i ruryte, pagulesi keliolika min. ir suspaus i tualeta
QUOTE(Wiva @ 2010 02 25, 11:46)
Labai tikiuosi. Kai jau zinau, kas tas gimdymas per daiktas, tai eina sau, jei dar ziurovu butu...
QUOTE(Diglė @ 2010 02 25, 12:17)
Manau ne, gal nebus daug gimdyviu... Kad tik pilnatis nepakliutu, kaip mazmona rase
Nakti bet kokiu atveju nebus lankytoju, o diena... Na jei pati moteris naturaliai gimdziusi guletu kartu, tai, manau, suprastu ir kita ir apmazintu lankytoju skaiciu.
Bet kazkaip manau, kad jie turetu turet kokia tuscia palata
QUOTE(mazmona @ 2010 02 25, 14:36)
sake per pilnati buna padidejes gimstamumas.
Tuoj ziuresiu, kada pilnatis bus
QUOTE(L'aurora @ 2010 02 25, 17:11)
kazi, ka ten bepamatys, jei bus uzsidenges visas gedas 
Papildyta:
pries pora dienu prisiziurejau vaizdeliu apie gimdyma, kirpima ir pan, tai nebenoriu gimdyt
Papildyta:
Geriau neziurek. As tai neziuriu ir nenoriu. Kazkada apie cz buvau vaizdeli susiruosus ziuret, bet pamaciau, kaip pradeda pjaut ir isjungiau iskart
O gimdyt teks, niekur nedingsi
Uz tai ir nenorejau, kad vyras visa ta vaizda matytu, jis irgi nelabai, todel tik per saremius buvo su manim. Dabar irgi bus taip pat, per pati stumima busiu tik su medikais.
Mano nuomone, jei vyras ginekologas butu, jam gal savo vaiko gimimo stebejimas ir butu sventas, jaudinantis dalykas... O kai vyriokas ne gydytojas, tai paskui susitraumuos visam gyvenimui
QUOTE(oote @ 2010 02 24, 12:50)
Man per pirma nestuma kai 2 kartus grese persileidimas, tai irgi norejosi tik, kad isnesiociau ir sekmingai pagimdyciau. Be to, pirmas vaikutis nelabai ir svarbu - berniukas ar mergaite. Kadangi dauguma tevu porytes nori, tai antro lytis jau svarbesne, bet irgi toli grazu ne esme
Va turesiu dvi mergytes ir kaip tuo dziaugiuosi
Pranesk ir mums
Tai tau arciau turbut Visaginas? Daug nesidomejau, bet girdejau, kad ten neblogi GN
O as jau gimdymo pradedu bijot
Sako, pirmo gimdymo bijot nereikia, nes nezinai, kas tai yra. O va su antru jau kitaip
Labai tikiuosi, kad bus greiciau nei su pirmu. Jei dabar kas pasakytu, kad vel reiks kankintis 20val., tai nugriuciau vietoj 
Pranesk ir mums
Tai tau arciau turbut Visaginas? Daug nesidomejau, bet girdejau, kad ten neblogi GN
O as jau gimdymo pradedu bijot
na beveiks tas pats atstumas, na gal iki visagino 5 km. arčiau....
na tu teisi, kad nežinau kaip ten kas bus-tai dar kažkaip nebijau, gal dar delto, kad man dar tolokai.....bet siaip domiuosi....
As ir girdejau, kad Visagine neblogai, bet nelogai ir Visagine, tik galvoju gal Visagine butu maziau gimdanciu ir kaip merginos diskutuoja, skausma viena noreciau sutikti.
QUOTE(oote @ 2010 02 25, 19:22)
Man tai sake pries pirma gimdyma gine. Nusipirk Microlax, naudotis labai paprasta. Isspausi visa turini i ruryte, pagulesi keliolika min. ir suspaus i tualeta
znau as jas, naudojau po gimdymo kada pasiuvineta buvau gerokai