Lu lu prašom info:
Kas yra UltraPlus ?
UltraPlus tai indas šaldytuvui. UltraPlus tai indas šaldymo kamerai. UltraPlus tai indas mikrobangų krosnelei. UltraPlus tai indas serviravimui.
Ir pagaliau...
UltraPlus tai indas gaminimui orkaitėje. Skirtas įvairiam maisto gaminimo ciklui: paruošimui, serviravimui, šaldymui, saugojimui, pašildymui. Jame galima ruošti ir žuvį, ir mėsą, ir daržoves, ir pyragą,ir makaronus.
UltraPlus naudojimo temperatūrų intervalas nuo -25 laipsnių šaldiklyje iki +230 laipsnių orkaitėje. Tik išėmus iš šaldiklio, galima dėti į mikrobangų krosnelę.
Ultra Plus tai XX amžiaus indas. Jis pagamintas iš politermio. Patogios, didelės rankenėlės leidžia patogiai paimti ir apsaugoja Jūsų rankas nuo įkaitusio indo. Jis labai lengvas, pagamintas tokios formos, jog pašildžius maistas visame inde vienodai įšyla. Indas turi mažas kojeles, todėl pastačius ant stalo, karštas dugnas nesiliečia su stalo paviršiumi.
Išgaubtos formos dangtelyje vienodai pasisikirsto garų kondensatas. UltraPlus pagamintas taip, kad ruošiant maistą, karšta oro srovė išgarinama iš indo. Baigiant gaminti patiekalą, galima nuimti dangtį, kad patiekalo paviršius apskrustų.
Naudojant šiuos indus, galima gaminti iš karto du patiekalus (dviem aukštais), pavyzdžiui apatiniame inde ruošti mėsą, o ant viršaus, uždėjus apverstą dangtį, daržoves.
UltraPlus dangtį galima naudoti kaip pagrindą, o pačiu dubeniu patiekalą uždengti. Tokiu būdu galima ruošti vištą: 13 min. dėkime ją į mikrobangų krosnelę, po to nuimkime dangtį ir baikime kepti 17 min. 220 laipsnių temperatūroje. Užtruksite tik 30 min., t.y. dvigubai greičiau nei įprasta.
Šiame inde galime puikiausiai kepti duoną. Pirmiausia jame užmaišyti tešlą, leisti pakilti ir tada kepti. Viskas viename inde.
Ruošiant nesaldžius patiekalus, rekomenduojama nenaudoti riebalų. Kepant pyragus, indą reikia patepti riebalais.
UltraPlus lengvai plaunamas, taupo Jūsų jėgas ir laiką!
Naudojimas ir priežiūra:
Saugus naudoti įprastoje orkaitėje ir mikrobangų krosnelėje.
Medžiaga atlaiko temperatūrą iki 230 laipsniu celsijaus, tačiau mes nerekomenduojame gaminti tokioje temperatūroje arba kaitinti ilgiau kaip 2 valandas, nes suprastėja maisto kokybė.
Saugus naudoti šaldiklyje iki - 25 laipsnių celsijaus.
Nenaudokite gaminti maistą ant viryklės, grilyje arba mini orkaitėje.
Naudodami "UltraPlus", "UltraPro" indą, palikite 5 cm tarpą tarp orkaitės sienelių ir orkaitės paviršiaus.
"Ultra" kolekcijos indus dėkite tik į kaitintą orkaitę.
Troškintuvą iš orkaitės arba mikrobangų krosnelės, saugumo sumetimais, imkite abiem rankois, mūvėdami pirštines. Leiskite pastovėti 4 - 5 minutes, kad karštis pasiskirstytų tolygiai.
Nukeldami "UltraPro" ar "UltraPlus" dangtį, visada nukreipkite jį nuo savęs, kad išvengtumėte garų.
Naudokite plastikinius įrankius, o ne metalinius, kurie gali pažeisti indą.
Prieš naudodami indą išvalykite. Prieš dėdami į orkaitę, rūpestingai išluostykite, kad pašalintumėte visus maisto likučius ir nešvarumus, nes indui esant karštoje orkaitėje, jie gali sudžiūti ir pridegti prie sienelių.
Indas gali būti plaunamas indų plovyklėje. Iš karto po naudojimo troškintuvą pamerkite karštą muiluotą vandenį.
Jei aukštoje temperatūroje riebalai, esantys ant indo sienelių, sudega ir dėl to lieka rudų dėmių, įmerkite indą mažiausiai 2 valandoms į tirpalą, pagamintą iš 4 valgomųjų šaukštų balinamosios medžiagos ir 5 litrų drungno vandens. Po to švelniai nuvalykite minkšta šveičiamąją kempine.
Venkite šiurkščių valiklių.
http://www.kitaforma..._id=275&lang=ltapie silikonus čia:
http://www.kitaforma..._id=278&lang=ltDar būtinai persiskaityk instrukcijas

Receptai nebūtini

kepk viską ką lig šiol kepei orkaitėje.
Dėl Ultrapliuso : orkaitėje nenaudok grilio, ir kad indas nesiliestų prie sienelių (nei iš viršaus, nei apačios, nei šonų). Kepant jame nereikia (bent jau aš nedapilinėju) papildomai vandens ar riebalų. pvz. jei plovą darysi, tai vandens jau teks dapilt, jei darysitroškinį ar pvz, cenakus, tai vandens nepilk, atsiras ir taip labai daug...
O kas dėl mikrobangės ir tavojo Ultrapliuso, vadinas tavo mikrobangė per maža tam indui, tai jei jis nesisuka, tai nieko ir nedaryk, nes mikrobangėj vistik indas turi suktis. Mano ir mikrobangė per maža jam
Žodžiu klausk, visad padėsim