Įkraunama...
Įkraunama...

Ausų uždegimas

QUOTE(ccamile @ 2010 10 31, 23:10)
na jeigu jai ir skaudėjo, tai tikrai nežymiai. ji linksma, ji neverkia, nezyzia. tik kankina sloga. temperatūra buvo prieš dvi dienas užkilus iki 37,2 galvojau nuo slogos. ir dabar ji miega kaip angeliukas smile.gif  ryt būtinai ieškosim pagalbos  mes nelaukiame eilėje lankomės privačiai pas ta pačią lor daktarę. ir praeitą kartą taip buvo, tai tokia sesutė sako man kaip tu nepastebėjai kad vaikui ausų uždegimas, bet kaip kad jai neskauda. sako reikia paspaust prie ausytės, tai spaudžiau, nu ir nereguoja. tik matau kad supūliavo ir plius labai prakaituoja.  tai visada jeigu tik serga tai taip ir prakaituoja. vėl iš naujo antibijotikai, vėl vaiko kankinimas su plovimais. nu negaliu kaip gaila savo mažiukės. tik tiek gerai kad jeigu tinka vaistai tai max 2 dienos ir nustoja pūliuoti.

Pas mumi ta pati situacija - mergaite tik viena karta skundesi, kad jau jai skauda ausyte, kai jau su temperatura buvo...o dabar visa savaite atvaiksciojo su raudona ir nieko nesake, miega daugiau maziau ramiai, kosulys kankina, tai del to nervinasi. O ausyte suraeguoja su kiekviena sloga doh.gif
Atsakyti
Visgi issigydem ausyte per laisvas dieneles thumbup.gif gydytoja siandien paziurejo - jau neraudonos ax.gif liko tik...bronchitas doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo piene_66: 02 lapkričio 2010 - 11:48
QUOTE(piene_66 @ 2010 11 02, 13:48)
Visgi issigydem ausyte per laisvas dieneles thumbup.gif gydytoja siandien paziurejo - jau neraudonos ax.gif liko tik...bronchitas doh.gif  biggrin.gif

na o mums tai atsitiko įdomiai. supūliavo vieną vakarą ir viskas dingo pūliai. nuėjome pas daktarę šeimos šiandien sako nu jūsų gerklė raudona, ausis lyg paraudus, liepė gert antibijotikus. na bet man kažkaip nekėlė jos žodžiai super pasitikėjimo. nuvažiavau pas daktarą privačiai, jis viską nuo a iki z išsiklausinėjo, pažiūrėjo ausis, gerklę ir nusprendė kad antibijotikų pakolkas tikrai nereikia, svarbiausia gerai išsigydyti slogytę kuri jam atrodo alergiška. liepė neduoti produktų kurie sukelia aleriją, pvz šokolado, sūrelių šokoladinių, netgi nepatarė kiaulienos duot, jokių pirktinių sulčių. liepė pasidaryti bendrą kraujo tyrimą, kas nebuvo daryta nuo pavasario, nors ir sirgom. ir svarbiausia kad jeigu dar supūliuos pasidaryti pasėlį iš ausytės, kad matytų ar yra kokia bacila. kažkodėl man toks daktaras sukėlė pasitikėjimą smile.gif pasidarė ramiau. po 10 dienų liepė vėl atvažiuotižiūrės geriau ar ne nes darė kažkokiu aparatu tyrimą tai būgnelio kreivė nėra tokia kokia turėtų būti. gal kuri buvote susidūrę su panašia situacija?
Atsakyti
QUOTE(ccamile @ 2010 11 02, 19:20)
na o mums tai atsitiko įdomiai. supūliavo vieną vakarą ir viskas dingo pūliai. nuėjome pas daktarę šeimos šiandien sako nu jūsų gerklė raudona, ausis lyg paraudus, liepė gert antibijotikus. na bet man kažkaip nekėlė jos žodžiai super pasitikėjimo. nuvažiavau pas daktarą privačiai, jis viską nuo a iki z išsiklausinėjo, pažiūrėjo ausis, gerklę ir nusprendė kad antibijotikų pakolkas tikrai nereikia, svarbiausia gerai išsigydyti slogytę kuri jam atrodo alergiška. liepė neduoti produktų kurie sukelia aleriją, pvz šokolado, sūrelių šokoladinių, netgi nepatarė kiaulienos duot, jokių pirktinių sulčių. liepė pasidaryti bendrą kraujo tyrimą, kas nebuvo daryta nuo pavasario, nors ir sirgom. ir svarbiausia kad jeigu dar supūliuos pasidaryti pasėlį iš ausytės, kad matytų ar yra kokia bacila. kažkodėl man toks daktaras sukėlė pasitikėjimą smile.gif pasidarė ramiau. po 10 dienų liepė vėl atvažiuotižiūrės geriau ar ne nes darė kažkokiu aparatu tyrimą tai būgnelio kreivė nėra tokia kokia turėtų būti. gal kuri buvote susidūrę su panašia situacija?

Man visada kelia pasitikejima daktarai, kurie nevengia atsakomybes uz klienta, t.y. paskyriau antibus ir atsifutbolink doh.gif poliklinikose taip ir yra, kiek man teko susidurt. Musu gydytoja privaciai iki paskutinio tempia, tik tada skiria antibus, jei jau kitaip niekaip. Ir dabartinej situacijoj kitas gal skirtu antibus ( ypac penktadieni, kai ir ausys, ir gerkle buvo raudoni + kosulys). Pirmuosius du per savaitgali sutvarkem su Tonsilgonu, Belladona ir Tobradex, dabar bronchitas liko sutvarkyt, bet vaikas nekarsciuoja, zvalus, tai apie antibus net minties nera.
Na o del ausyciu jusu situacijoj - keistai kazkaip, nesusidurus, mano panelei niekada nebuvo bugnelis trukes, musu gydytoja net neleidzia det jokiu kompresu ant ausu, nes jie ir salygoja daznai trukimus, pasak jos, su suolaikine medicina nera tikslo to daryt, ausyte galima isgydyt ir taip. Bet cia jau kiek daktau, tiek nuomoniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2010 11 02, 21:33)
Man visada kelia pasitikejima daktarai, kurie nevengia atsakomybes uz klienta, t.y. paskyriau antibus ir atsifutbolink doh.gif poliklinikose taip ir yra, kiek man teko susidurt. Musu gydytoja privaciai iki paskutinio tempia, tik tada skiria antibus, jei jau kitaip niekaip. Ir dabartinej situacijoj kitas gal skirtu antibus ( ypac penktadieni, kai ir ausys, ir gerkle buvo raudoni + kosulys). Pirmuosius du per savaitgali sutvarkem su Tonsilgonu, Belladona ir Tobradex, dabar bronchitas liko sutvarkyt, bet vaikas nekarsciuoja, zvalus, tai apie antibus net minties nera.
Na o del ausyciu jusu situacijoj - keistai kazkaip, nesusidurus, mano panelei niekada nebuvo bugnelis trukes, musu gydytoja net neleidzia det jokiu kompresu ant ausu, nes jie ir salygoja daznai trukimus, pasak jos, su suolaikine medicina nera tikslo to daryt, ausyte galima isgydyt ir taip. Bet cia jau kiek daktau, tiek nuomoniu doh.gif

tai va kad pas mus kažkaip viskas įdomiai. mums net neskauda, tik matai jau pūliai bėga. mano šeimos daktarė net kraujo tyrimo taip ir nepadarė, ir dar nežinau kaip reiks paprašyt. man daktaras tas pas kurį buvau tuo patiko, kad jis ieškojo priežasties nuo ko taip yra, o ne kaip numalšinti simptomus. beje maniškė labai prakaituoja, tas irgi kelia nerimą. dar reikės žiūrėti kame šaknys. nors ji tik tada prakaituoja kai užeina kokia liga.
Atsakyti
As niekaip negaliu suprasti-kaip seimos gydytoja zinodama ,kad yra problemu su ausytemis,jauciasi kompetetinga skirti gydyma,nesiuncia pas LOR. g.gif Kiek esame susidure su tom problemos,gydytoja visada be kalbu ,jei nors menkiausiais itarimas del ausu,siuncia pas LOR.Netgi LOR'as LOR'ui nelygus..o cia bendrosios praktikos gydytoja,lengva ranka gydo... unsure.gif

Mums yra buve,kad is ausytes bego toks sekretas,skystis(ne puliai).Kita diena,kai nuvykom pas gydytoja to skyscio jau nenebuvo,bugnelis nebuvo trukes,bet nustate paprasta ausu uzdegima. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 02 lapkričio 2010 - 22:08
QUOTE(piene_66 @ 2010 11 02, 12:48)
Visgi issigydem ausyte per laisvas dieneles thumbup.gif gydytoja siandien paziurejo - jau neraudonos ax.gif liko tik...bronchitas doh.gif  biggrin.gif

Vaikas mažutis ir jūs džiaugiatės, kad liko...bronchitas? blink.gif Man tai pati baisiausia diagnozė. Tai komplikacija netinkamai gydomų kitų, lengvesnių, ligų.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 11 03, 07:54)
Vaikas mažutis ir jūs džiaugiatės, kad liko...bronchitas? blink.gif Man tai pati baisiausia diagnozė. Tai komplikacija netinkamai gydomų kitų, lengvesnių, ligų.

Rasydama intonacijos neparinksiu juk doh.gif jei jum pasirode, kad as dziaugiuosi del vaiko bronchito, tai ka zinau smile.gif ir visiskai ne komplikacijos, mum sloga per dvi dienas nueina iki plauciu uzdegimo, tai ka dar galima kalbet, savaime aisku, kad nuo tos pirmos dienos imamasi priemoniu, bet vaiko organizmas ne trupucio nekovoja pats (cia pavasari turejom toki malonuma), o dabar taip pat ememes priemoniu, kai tik pajutom nosytes uzgulima, bet nulis sveiku, nuejo iki ausyciu, pradejo pakosciot, nors daviau Tonsilgona, Pertusina, tada jau Brontexa, nekalbu apie kompresus ir kojyciu kaitinimus...Kiekvienas atvejis individualus mirksiukas.gif ir daktare ne prie ko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo piene_66: 03 lapkričio 2010 - 11:56
mamytes o pasveikus po ausu uzdegimo po kiek laiko predejote leisti savo atzalas i darzeli? mes jau cia sirgom apie 3men galvoju jeigu dabar nuo pasveikimo dienos po dvieju savaiteliu pradesiu vesti gal per anksti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikita_G @ 2010 11 03, 15:03)
mamytes o pasveikus po ausu uzdegimo po kiek laiko predejote leisti savo atzalas i darzeli? mes jau cia sirgom apie 3men galvoju jeigu dabar nuo pasveikimo dienos po dvieju savaiteliu pradesiu vesti gal per anksti? g.gif

mes tai neleisim menesiuka, nes nemazai antibiotiku sugerem per pora menesiu, tai bandysim dabar per menesi sustipret ir vel bandysim eiti i darzeli 4u.gif Taip mums LOR daktaras patare 4u.gif sake dvi savaites po pasveikimo stebet ar neatsinaujins, jei netasinaujina, vadinasi viskas ok, pasveikom smile.gif o kitas dvi uztvirtinimui pabusim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iewuzze: 03 lapkričio 2010 - 15:30
QUOTE(1-oji mama @ 2010 11 03, 00:06)
As niekaip negaliu suprasti-kaip seimos gydytoja zinodama ,kad yra problemu su ausytemis,jauciasi kompetetinga skirti gydyma,nesiuncia pas LOR. g.gif Kiek esame susidure su tom problemos,gydytoja visada be kalbu ,jei nors menkiausiais itarimas del ausu,siuncia pas LOR.Netgi LOR'as LOR'ui nelygus..o cia bendrosios praktikos gydytoja,lengva ranka gydo... unsure.gif

Mums yra buve,kad is ausytes bego toks sekretas,skystis(ne puliai).Kita diena,kai nuvykom pas gydytoja to skyscio jau nenebuvo,bugnelis nebuvo trukes,bet nustate paprasta ausu uzdegima. ax.gif

bet mano mergaitei kai išbėgo tai taip tirštokai man pasirodė. nors kai nuėjom pas daktarus sakė sausa.
tai taip šeimos daktarei sakau tai gal mes nuvyksime pas lor privačiai gerai sako kaip norit, o prieš tai aš jai kai pasakiau apie ausis tai dar ir paprašyt turėjau kad pažiūrėtų, tik sakė gerklė baisi net su pūlinukais, o lor daktaras tą pačią dieną pasakė kad gerklė nėra tokia, kuriai reiktų antibijotikų
galima šitaip ir išprotėt.
Atsakyti
QUOTE(ccamile @ 2010 11 03, 19:12)
bet mano mergaitei kai išbėgo tai taip tirštokai man pasirodė. nors kai nuėjom pas daktarus sakė sausa.
tai taip šeimos daktarei sakau tai gal mes nuvyksime pas lor privačiai gerai sako kaip norit, o prieš tai aš jai kai pasakiau apie ausis tai dar ir paprašyt turėjau kad pažiūrėtų, tik sakė gerklė baisi net su pūlinukais, o lor daktaras tą pačią dieną pasakė kad gerklė nėra tokia, kuriai reiktų antibijotikų
galima šitaip ir išprotėt.

As pas dvi gydytojas lankausi (tik pastaraji karta privaciai, i poliklinika nejom), tai apziura buna poros valandu skirtumu, viena sako, kad gerkle baisiai baisiai , ausis baisiai baisiai - antibai ne kitaip. Kita sako, kad viena ausyte ciut ciut, kita daugiau raudona, bet ne tragedija ir kad galima kol kas be antbibu bandyt. Manau, kad priklauso nuo daktaro poziurio, jei jis nenori ne gramelio atsakomybes prisiimt - skiria antibus ir buk laisvas doh.gif

Del darzelio po ligos , LOR pasake, kad ausies uzdegimas pilnai po 2-3 sav., praeina, jei per ta laika nesusloguoja vaikiukas, tai viskas ok, bet tik sloga ir vel viskas atsinaujina, net nesvarbu, ar pries tai antibai buvo, tiesiog gijimo procesas ilgas ir tiek. Tad jei yra galimybe palaikyt namuose - valio, bet logiskai mastant namuose bunant pasigaut sloga beveik tokia pat tikimybe, jei dar brolis/sese yra...Kadangi esu dirbanti ir tris savaites nedarbingumo imt negaliu - ejom po savaiteles su trupuciu, po triju savaiciu vel gavom tokia pat dovenele, tik gerokai svelnesne, be temperaturos, issisukom su lasiukais.
Atsakyti