Įkraunama...
Įkraunama...

Ausų uždegimas

QUOTE(Giedre.vs @ 2010 12 17, 11:58)
Po vieno uždegimo tikrai gal viskas ir gerai yra tik laiko reikia atsistatymui, bet jei turi abejonių- būtinai nueik pas daktarus. Tikrai nepakenks. Šiame skyrelyje gal tik mano vienos mergaitė yra prikurtus nuo nuolatinių ausų uždegimų. Bet mum buvo jų labai daug ir per trumpą laiką. verysad.gif

Jusu mergaite ne viena sitame skytelyje... pas mus siais metais jau 6 ausu uzdiegimas... vaziavom i Santariskius ir nustate, kad dukryte biski nedagirdi verysad.gif uzsirasem operacijai, operuos adenoidus ir des vamzdukus i ausytes... dabar sedim namie - geriam antibiotikus Zinat i darzeli nebeeisim iki operacijos paskirtos datos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija2008 @ 2010 12 17, 21:49)
Jusu mergaite ne viena sitame skytelyje... pas mus siais metais jau 6 ausu uzdiegimas... vaziavom i Santariskius ir nustate, kad dukryte biski nedagirdi  verysad.gif  uzsirasem operacijai, operuos adenoidus ir des vamzdukus i ausytes... dabar sedim namie - geriam antibiotikus Zinat i darzeli nebeeisim iki operacijos paskirtos datos  verysad.gif

Kaip jums tai nustate?
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2010 12 17, 22:37)
Kaip jums tai nustate?

Mums taip pat buvo 10 men ir 5 ausu uzdegimas, bet Klaipedoje klausiau del vamzdeliu istatymo nieko negalejo pakonsultuoti verysad.gif
Ar kam nors yra istate vamzdelius Klaipedoje? Ir ar tikrina klausa, mums kaskodel to nedare verysad.gif
O ar vartoti antibijotikus esant puliams is savo patirties sakyciau, kad labai neskubeti pradeti vartoti, reikia ziureti kaip vaikas jauciasi, ypac atsizvelgti kaip miega naktimis, jei daznai kilnojasi reiskia nera jam gera, nors diena linksmas ir atrodo viskas tvarkoje, taciau puliai kaupiasi angoje uz ausyciu kurie gali eiti i smegenis arba pradeti puti kaulas, kurio pasekmes gali buti sutrikusi klausa doh.gif
Beto esant puliams visada pirmiausiai pasidaryciau paseli is ausyciu, nors sako kad norint kad paiimtu paseli reikia butinai gultis i ligonine, bet istikruju galima atsakima pasiimti ir veliau mirksiukas.gif ir tada spersti koks gydymas reikalingas ir kokiais antibijotikais gydytis, jei neaiskiai rasau klauskite mirksiukas.gif
Mums is pradziu taip pat niekas nieko neisaiskino schmoll.gif , esu labai nusivylusi Klaipedos LOR gydytojais doh.gif
Pas kuriuos jus lankotes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija2008 @ 2010 12 17, 20:49)
Jusu mergaite ne viena sitame skytelyje... pas mus siais metais jau 6 ausu uzdiegimas... vaziavom i Santariskius ir nustate, kad dukryte biski nedagirdi  verysad.gif  uzsirasem operacijai, operuos adenoidus ir des vamzdukus i ausytes... dabar sedim namie - geriam antibiotikus Zinat i darzeli nebeeisim iki operacijos paskirtos datos  verysad.gif

Niu mūsų atvejis dar kitoks, jau rašiau anksčiau, kad mano mergytė po 6 operacijų, o po vamzdelių įstatymo klausą atstatinėjam pusę metų. Tik prieš adenoidų operaciją buvo apkurtę 50 proc, po maždaug 15 ausų uždegimų - klausa buvo ant žemutinės ribos. Deja, paskutinį tyrimą kartosim, nes nepatiko audiologė ir rezultatai prasti. Truputį neprigirdėjimas duoda Jums daug vilčių, o mane kiekvienas tyrimas priverčia jaudintis. Nes ir dabar rodomas prikurtimas. verysad.gif O taip laukiu to pasakymo, kad klausa atistatė pilnai verysad.gif
Papildyta:
Kaip jums tai nustate?

Mano dukra ir turi klausos problemų dėl nuolatinių ausų uždegimų. Yra daromos audiogramos. Vaikui be vamzdukų vienaip, su įstatytais vamzdeliais kitaip. Aparatūra parodo, kiek decibelų girdi vaikas. Mes kas mėnesį darom audiogramas.
Atsakyti
QUOTE(as123 @ 2010 12 18, 02:05)
Pas kuriuos jus lankotes? g.gif

Mes daug daktaru perejome. ax.gif Ilgeliau lankemes pas gyd.Samiene,ji neskubedavo su antibiotikais. ax.gif

QUOTE(Giedre.vs @ 2010 12 18, 02:12)
Mano dukra ir turi klausos problemų dėl nuolatinių ausų uždegimų. Yra daromos audiogramos. Vaikui be vamzdukų vienaip, su įstatytais vamzdeliais kitaip. Aparatūra parodo, kiek decibelų girdi vaikas. Mes kas mėnesį darom audiogramas.

Na maziukui audiogramos nepadarysi. g.gif O nuo kiek amziaus jums ja dare?
Kazkaip sunku butu labai objektyviai vertinti ir didesnio vaiko audiograma,nes visgi vaikas gali neviska tiksliai padaryti (ne tuoj pat spusteleti mygtuka ir pan.)g.gif Na cia mano pamastymai,nes audiogramu pati esu daug turejusi. ax.gif
Atsakyti
Kaip jums tai nustate?

atliko audiograma
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2010 12 18, 12:15)
Mes daug daktaru perejome. ax.gif Ilgeliau lankemes pas gyd.Samiene,ji neskubedavo su antibiotikais. ax.gif
Na maziukui audiogramos nepadarysi. g.gif O nuo kiek amziaus jums ja dare?
Kazkaip sunku butu labai objektyviai vertinti ir didesnio vaiko audiograma,nes visgi vaikas gali neviska tiksliai padaryti (ne tuoj pat spusteleti mygtuka ir pan.)g.gif Na cia mano pamastymai,nes audiogramu pati esu daug turejusi. ax.gif

Audiogramas daro kūdikiams irgi. Mums pirmą darė gal 1,5 metų. O dabar kadangi negali daryti normaliu būdu tik aparatūros pagalba, tai reikia ir vaiko iniciatyvos. Bet vaikui visko būna, nevisada gali reaguoti, klausyti, tai kiek jos tikslios net nežinau.
Atsakyti
Mes pirma karta susidurem su ausytes uzdegimu, tikriausiai. Pasake, kad raudonas bugnelis, tai cia jau uzdegimas? Vaikui neskauda siaip. Israse antibiotiku g.gif Galvoju, ar jau kitaip niekaip negalima?
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2010 12 28, 15:16)
Mes pirma karta susidurem su ausytes uzdegimu, tikriausiai. Pasake, kad raudonas bugnelis, tai cia jau uzdegimas? Vaikui neskauda siaip. Israse antibiotiku g.gif Galvoju, ar jau kitaip niekaip negalima?

jeigu abejojate geriausiai butu jei nueitumete pas kita lor daktara pasikonsultuoti ...mes pavz aplankem tris skirtingus ir issirinkom viena daktare pas kuria dabar vaikstom siuo klausimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2010 12 28, 16:16)

jeigu nesiskudet skausmu,tai ko tada tikrino ausytes? g.gif

Pritariu ,kad abejojant geriau pasikonsultuoti su dar vienu LOR.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 29 gruodžio 2010 - 21:56
Na, nakti pasake, kad skauda ausyte. Ilasinau Otinum ir praejo, nes svtg buvo. Pirmad seimos gydytoja paziurejo, kad raudona ir israse antibiotiku. Pas LOR net nesiunte. Tipo, del tokio raudonumo niekas nesiuncia, ji ir pati mato unsure.gif Siaubas, paskaiciau sita tema, kiek as dar daug ko apie ausis nezinojau, kol susidurus nebuvau g.gif Tik va tu komplikaciju bijau visokiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2010 12 30, 13:56)
Na, nakti pasake, kad skauda ausyte. Ilasinau Otinum ir praejo, nes svtg buvo. Pirmad seimos gydytoja paziurejo, kad raudona ir israse antibiotiku. Pas LOR net nesiunte. Tipo, del tokio raudonumo niekas nesiuncia, ji ir pati mato unsure.gif Siaubas, paskaiciau sita tema, kiek as dar daug ko apie ausis nezinojau, kol susidurus nebuvau g.gif Tik va tu komplikaciju bijau visokiu g.gif

absurdas unsure.gif Mes esame ne karta su "tokiu" raudonumu praslyde be antibu,bet visada buvom siunciami pas LOR.Reikalaukit siuntimo,privalo duoti. ax.gif
Ziuriu siais laikais seimos gydytojai imasi diagnozuoti ir gydyti visas ligas,staiga visaziniais patapo doh.gif Na,lengva gydyti- antibus rasai ir tiek lotuliukas.gif verysad.gif

Jeigu ausyte nebeskauda,nereiskia,kad uzdegimas praejo,bet jeigu temperatura nekyla,nekosejat,nesloguojat, gal uztektu ilgeliau palasinti vaistukus ir tiek.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 30 gruodžio 2010 - 14:39