QUOTE(zmogs @ 2010 01 17, 00:44)
Sveikos
imu planuoti savo fasadinę augalų juostą, reik jūsų pagalbos
Ji turi atlikti porą funkcijų
- užstoti nuo žmonių akių mūsų didžiulius virtuvės langus ir priekinę kiemo dalį
- pro tuos pačius langus būti graži žiemą ir vasarą.
Keblumai - juosta gana siaura, o prie tvoros augalai glaustis negali, nes iš vidinės tvoros pusės važinėja vartai.
Kažkaip sunkiai man jos vizija formuojasi. Pradžioje maniau, kad pasodinsiu miškinių kadagių eilę. Iš gal 14-kos prigijo 4, ir tie patys negražūs, kažkokie nupiepę. Be to, pamaniau, kad vien kadagiai bus nuobodu, reik primaišyt lapuočių, dar spalvotų. Bet tada - makalynė. Na, galiausiai po konsultacijos su Toratoros tėčiu naujausias planas - vien spygliuočiai, įvairių spalvų ir formų.
Na, augalų dydis ribotas, kaip sakiau į plotį ne daugiau 80cm, aukštis nuo 1-1.5 iki 2-2.5. O dar mano skonis podurnis - nekenčiu taisyklingų formų. Taigi, norisi kažkokių artimesnių gamtai (iš dalies dėl to pradžioj galvojau apie miško kadagį). Todėl jokių skyrocketų ir pan.
Dabar vaizdas galvoj toks - sodinti pramaišiui aukštesnius su kiliminiais/mažiukais. Dėl gyvybės norisi ir gėlių ar viksvinių tarpuose, bet dvejoju ar nepadarysiu mišrainės. Galbūt galėtų būti truputį miško stilius, su viržiais, kokiu čiobreliu, dar kažkuo nžn, fantazija neneša, gal ką pasiūlysit.
Dar - reikėtų palikti jau esamus augalus - tai eglūnas maždaug per vidurį, purpuriniais lapais šeivamedis pačiam kampe, šalia jo dar nėra, bet suplanuotas rododendras. Na, ir tie 4 prigiję kadagiai, bet juos galiu perkilnot.
Permečiau dabar puslapiukus su spygliuočiais kokie yra pasiūloj, bet sunku rinktis, norisi gyvo žodžio. Tiesa, dar vienas apribojimas - finansai, kurie dabar labai kandžiojasi. Noriu apseiti su kuo mažiau išlaidų.
Na, kaip atrodo, ar visai jau mission impossible, ar pamanoma dar?
Čia pabraižiau, nelabai ryškiai, bet gal matysis. Sklypo riba raudonai.
Is mano puses tokie pastebejai:
Dar labai metaisi ir saudai placiai, mastydama apie galimus variantus, tai arba tiesiog pasitikek kazkieno patarimais ir jais vadovaukis, o jei taip neiseina - dar stipriai pakontempliuok.
Vakarop ikelsiu nuotrauka uzaugusiu 'miskiniu' kadagiu, kad butu lengviau isivaizduoti. Nes kolkas tai man skaicius 14 atrodo bauginantis:) kaip ir isivaizdavimas, kad uzauges jis nera geometrines formos

Kiliminiai, maziukai, viksvos ir geles

Reikia koncepcijos pradziai:)
Tokiame mazame plote patartina labai gerai vizija isdirbti ir apsiskaiciuoti, kad susodinus didele augalu ivairove ir vaizdelis butu geras. Todel siulyciau nedaryti nei didelio auksciu mikso, nei dideles ivairoves. Ir jei mastai apie tai, kad augalai turi DENGTI langus nuo praeiviu, tai na po kiek laiko tai atsitiks su letai auganciais spygliuociais?
Ir dar. Vadovauciausi taisykle - arba tai fonas viduje esanties augalams (augalams kurie auga pries laisvos formos gyvatvore), arba atvirksciai - viduje augantys augalai neturi sudaryti margumyno.