QUOTE(zmogs @ 2010 01 18, 01:01)
Gal žinai kokių nuorodų, kur galėčiau pasiskaityti apie komponavimą? Bo dabar mano žinios apsiriboja tuo, kad geriau nelyginis augalų sk. grupėje, na ir kad atsikartojimas turi būt
Nezinau deja. Rojaus soduose siek tiek yra apie tai.
Vakar guledama lovoje kilo ta mintis, kad nuo akmeneliu pagrindo sunku bus nusluoti daug lapu ir negraziai atrodys, todel siulyciau rinktis tokius krumus, kurie turi smulkius lapelius ir jie nubyreje ant akmeneliu susiniveliuoja, taip pat kad tie lapai pakankamai velai kristu. Jei zeme yra sausa ir smelinga, reikes renkantis lapuocius atkreipti i tai demesi - gali reiketi gerinti zeme (sprendziu pagal egluna, bet gal neteisingai?).
Siulyciau 'siulines tujas' ala pas rokoko. Tokius spygliuocius, kurie pasisiause, neturi aiskaus silueto, yra siuliski. Is lapuociu - raugerskius (geriau zalia), pukeni (susikertantys egluno ir jo zydejimas turetu ispudingai atrodyti, nors is tikro tai tie kamuoliai nera pukenio ziedai, bet tai cia OT).
Nezinau koks pas tave rododendras, bet salia tuju jis ten galetu visai idomiai atrodyti.
Taigi pirmame arde galetu buti eglunas (manau jo vieno uzteks), pora ar trejeta tuju, pukenis - raugerskis - rododendrai. Kadangi eglunui reikia daug saules, tai rododendrams ten jos neperdaug? As cia tik spelioju, kad gal ten pietine puse.
Pradzioje reiketu suskaiciuoti kiek is viso ten augalu pirmame arde tilps. Kai sugalvosi 1 arda, tada prie jo derinti 2-aji.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2010 01 18, 12:05)
kai zmogs iškėlė savo klausimą, man prieš akis stojo vienas pastruoju metu vienur-kitur užmatytas visžalis augalas

maniau, kad tai tuja, bet pasikapsčiau ir panašu, kad puskiparisis STARDUST ,
lot. chamaecyparis stardust (jei klystu, gal kas pataisysit). Man labai patiko jo spalvinė gama, visas toks geltonai žalias, vidus labiau žalias, o viršūniniai ūgliukai labiau geltoni ir tokie kaip išsidarkę, liauni, išlinkę į šalis. Visas augalas sakytum turi taisyklingą kūgio formą, tačiau labai gražiai ta išsidarkiusi "šukuosena" atrodo. Štai internete sužvejotas vizdelis, bet kažkaip maži tokių vaizdelių teradau, matyt dar nėra paplitusi rūšis:
Pataisysiu siek tiek jei nesupyksi - Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' (Lausono puskiparisis). Jautrokas salciui, gali apsalti jei nera apsaugota nuo vejo vieta..