Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 7 tema

QUOTE(Keli Mutu @ 2009 12 01, 14:28)
Tai va, kad bandžiau klausti ne kartą - kiek norėtum kinderių (bakuganų, saldainių ir t.t.) - dviejų ar penkių. Dviejų sako. Tada klausiu - o trys būtų daugiau. Kodėl? - klausia. Bandau aiškinti, ne nusisuka, nusimuilina ir ate tada ax.gif

maniskis tai zino, kas daugiau ar maziau iki 10. Bet virs 10, tai irgi neiveikiama. 10 jam yra vienas ir nulis ir viskas. O 11 ir daugiau, tai net nesigilina. beto dar labai sunkiai su 6 ir 9. Sakiau "zinai, siandien prasidejo ziema", o jis paziurejo pro langa ir sako, "kodel gi nera sniego". Klausiu, kas bus po ziemos, tai sako "vasara"... Nu vienu zodziu... smile.gif Tai bandau aiskinti pagal kalbendoriu "kai atversim ta ir ana lapa, tai ateis pavasaris". Lyg ir supranta, lyg ir ne...Vakar mums suejo 5 metai! Bet gal ateis pacios tos savokos kada tai...
Idomu tai, kad tuos skaicius jau mokau nuo 3 metu ir visvien problemos. O raides kazkaip darzelyje ismoko ir visas zino. Nei mokiau nei ka. Ir parasyt gali. bet dvigarsiu paskaityti irgi dar nesupranta kaip. Spelioja ir tiek.
Atsakyti
skruzdeda, maniskis 2 metu visas raides mokejo, ale jungti jas buvo be sansu iki pirmos kalses vidurio. Jam tai buvo zenklai, simboliai ir viskas.
metu laiku, adreso savokos irgi..nu jau ne viena syki pasakojau, kaip bandziau adresa ismokinti..dabar jau moka..nu tikiuosi, akd pavasariniame patikrinime pasakys ir gatves pavadinima ir nama su butu.
laiko matai is viso verysad.gif gali kilometrais matuoti, metais, sekundem, visai nesigaudo..nu dar kg ir g pamazu, nes sese daznai sveriam ir aisku, akd sese gramais, o jis kilogramais matuojamas
kalendorius irgi nepadejo..tik dabar kazkaip su pazymiu knygele susiejo ir lengviau pasidare.
Siaip del metu laiku tai pas mus buvo du metu laikai Kaledos-Jura..viskas..paskui jau pamazu atsirado eziu laikas, grybu laikas, silumos ir sniego laikas.

Suz iema man pernai buvo..neleidau saldytu braskiu, nes jos ziemai, tai paciia man neleido gruodi ju valgyti, nes nebuvo sniego doh.gif
Atsakyti
Skruzdėda, pavėluotai, bet vis tiek sveikinam su 5 happybday.gif

QUOTE(Alchemie @ 2009 12 01, 22:20)
Siaip del metu laiku tai pas mus buvo du metu laikai Kaledos-Jura..viskas..paskui jau pamazu atsirado eziu laikas, grybu laikas, silumos ir sniego laikas.

O ežių laikas - čia pavasaris? smile.gif

Na aš bandysiu mokinti tų skaičių po truputį, tik va kai žalia esu metodikose, tai taip sunku doh.gif Bet reikia...
Atsakyti
nea eziu laikas - ruduo biggrin.gif kai jie is lapu guolius darosi ir grybus nesasi. nes reikejo kazkaip gatves pavadinima ismokyti..o pas mus cia eziu seimyna gyvena..bandziau pritempti..ale tada ir buvo gatve, kur eziai gyvena doh.gif

Skruzdeda, nu ir as prisidedu prie sveikinimu su 5 gimdieniu user posted image

keli Mutu..man su metodikom irgi ne kas..tiesiog ziuri, i ka vaikas orientuojasi, kas jam svarbu: nu vasara asociasija su jura pas mus, ziema - kaledos, ruduo eziai, pavasaris - Velykos, kiausiniai, medziu zaluma, siuksliu rinkimas blink.gif doh.gif nu zodziu..taip lengviau vaikui prisiminti..ir karoti daznaiusiai reikia, ne taip, akd nu va dabar mokysimes, o tiesiog bezaidziant, netycia, vis priminti, tada nera to "nesimokysiu", "man sunku" barjero 4u.gif
Atsakyti
Norejau pasidziaugti wub.gif siemet klaseje vaikai pasiskirste i tris grupes ir tarp[usavyje patys stato vaidinimus..maniau, akd maniskis liks siemet nevaidines ir ka..ateinu, man ikisa i rankas scenariju, parodo, kur ezio zodziai ir maniskis bus eziukas wub.gif thumbup.gif vaikai patys sumaste, kur ji istraukti, kad nedaug zodziu, bet dalyvautu wub.gif
Atsakyti
Man kažkaip liūdna per šventę... Aiškinau aiškinau, kad jam jau trys metai doh.gif jokio supratimo. Dabar kalėdos darželyje bus, kaip norėčiau pamatyti su visais vaikais šokantį verysad.gif Kad ateis senis šaltis , tai nesupranta... Tik džiugina tai, kad pagaliau pradėjo rodyti pirštuku į daiktus ir "klausinėt" - tai aš jam vis aiškinu. Neseniai pradėjo i tualetą prašytis, čia mūsų didžiausia pažanga thumbup.gif Ai dar man keista labai, jis namie, savo žodžiais visa gerkle traukia dainas, kur darželį mokina, melodija atkartoja idealiai. Stebi mano lūpas, kai aš dainuoju, gal sakau jau pagerėjimo ženklai ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ViduxKLP @ 2009 12 04, 19:26)
Man kažkaip liūdna per šventę... Aiškinau aiškinau, kad jam jau trys metai  doh.gif jokio supratimo. Dabar kalėdos darželyje bus, kaip norėčiau pamatyti su visais vaikais šokantį  verysad.gif  Kad ateis senis šaltis , tai nesupranta... Tik džiugina tai, kad pagaliau pradėjo rodyti pirštuku į daiktus ir "klausinėt" - tai aš jam vis aiškinu. Neseniai pradėjo i tualetą prašytis, čia mūsų didžiausia pažanga  thumbup.gif  Ai dar man keista labai, jis namie, savo žodžiais visa gerkle traukia dainas, kur darželį mokina, melodija atkartoja idealiai. Stebi mano lūpas, kai aš dainuoju, gal sakau jau pagerėjimo ženklai ?  g.gif

Jo, svarbiausia, kad vyktų progresas - visi tie dainavimai, klausinėjimas ir t.t. Maniškis irgi 3 metų nekalbėjo - tik tada pradėjom dirbti, VRC, logopedai.

O dėl Kelėdų senio nesijaudink - svarbiausia, kad pamatytų ir gautų dovanų, greitai supras kame reikalas ir per kitas Kalėdas jau lauks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 12 04, 18:22)
Jo, svarbiausia, kad vyktų progresas - visi tie dainavimai, klausinėjimas ir t.t. Maniškis irgi 3 metų nekalbėjo - tik tada pradėjom dirbti, VRC, logopedai.

O dėl Kelėdų senio nesijaudink - svarbiausia, kad pamatytų ir gautų dovanų, greitai supras kame reikalas ir per kitas Kalėdas jau lauks  biggrin.gif

Tai jau keliausim net i dvi eglutes smile.gif eilėraštį aiškų man reiks sakyt, ai bet mums tikrai patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
Labą vakarą. 4u.gif
Kviečiu pasižvalgyti čia ir čia. Tikrai nieko neparduodu hihihi.gif . Tikiuosi, laikui bėgant atrasite naudingų idėjų ir patarimų. mirksiukas.gif
Atsakyti
Klopedija, dazniau uzsuk pas mus 4u.gif
man pirmos eglutes buvo labai lidnos..jis visus eilerascius, dainas mokejo, ir verzesi i scena, o scenoje.. schmoll.gif labai su Kaledu seniu kalbetis norejo, o pasakyti neiseina..vaikai komentuoja is sales, akd nekalbetu su juo Senis, nes tipo tas berniukas nenormalus verysad.gif as verkiau kampe, o Senis, sako, visi vaikai turi teisie pasikalbeti su Seniu wub.gif
Pernai metais, visi vaikai anekdotus, pasakas, eilerascius seke..as galvojau, kaipgi maniskiui praeiti ta isbandyma, o jis atvare ir angliskai sudainavo Gingle bells bigsmile.gif visi apake liko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 12 04, 22:14)
Klopedija, dazniau uzsuk pas mus 4u.gif
Ačiū! aciuks.gif blush2.gif

Jūs visos pas mane užsukit mirksiukas.gif . Arba pas Pigį Kokosą. Jis tai tikrai jums padės! hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2009 12 04, 23:25)
Ačiū! aciuks.gif  blush2.gif

Jūs visos pas mane užsukit  mirksiukas.gif . Arba pas Pigį Kokosą. Jis tai tikrai jums padės! hihihi.gif

man patiko Jusu puslapiukas wub.gif
Atsakyti