Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 7 tema

QUOTE(Keli Mutu @ 2009 11 06, 10:03)
1. Sveika, žiūriu taviškiui dar tik metai ir 2 mėn.

2. Visų pirma tu taip nesijaudink - nes tavo nerimą mato vaikas ir jį perima

3. Beje, teliko patarčiau kuo mažiau.

QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 10:07)
labas rytelis,mes iš PPT. prabuvom visą val.kalbą pačią suvokia,paliepimus beveik visus padarė,tik tų žodelių tai super mažai unsure.gif sakė kaip 15 mėn atitinka verysad.gif na tą aš ir pati žinau.diagnozė  kolkas,,suletėjęs kalbos vystymasis'' dar pas soc.pedagogę eisim.
laukine,ką turėjau omeny ,kad veikia mano rašymo stilius unsure.gif

1. Ne TIK 1m ir ryt bus 3 men, o JAU, o kalba stovi uzstrigusi ties 9 men. Pamenu, logopede gyre, kad kreipemes ir rupinames taip anksti, as esu visada uz tai, kad jei problemos nera, tegu pasako tai gydytojai ir eisim laimingi namo, bet jei yra kazkas netaip, pagalba noriu kad butu suteikta paciu laiku. Taip pat tikiu, kad kuo anksciau pastebi bedele, pradedi ja taisyti, tuo lengviau ji pasiduoda..

2. Visiskai pritariu. Tikiu minties galia, ir kad jei galvoji blogai, pritrauki visokiu negerumu... Pvz yra mamu, kurios is vis nesuka galvos del vaiko, vaiksto plikas, basas, snargliuotas,ir nei serga nei nekalba nei dar kazko nedaro... O va tokios rupestinguoles, daznai iesko siknoj slieku ir pritraukia visokiu blogu dalyku, ligu ir pan... As va tokia ir esu. Pakreipe vaikas galva netaip ir jau galvoju, kas cia ar viskas gerai? Paziurejo i lubas ir pradejo sypsotis, jau galvoju, kad jam vaidenasi ir pan... Zinau zinau kaip negerai elgiuosi, turiu tiketi savo vaiku, o as vis abejoju.. Stebgiuosi dirbt su savim, lankausi pas ta pacia moteri kad mane biski sudeliotu i visuma, nes labai issitaskiau.. Tad tikrai sutinku, kad reikia kazkaip nurimti, bet kaip? Del to ir adriu rasymo stilius ir tas toks artimas blaskymasis po visur ir pagalbos ieskojimas labai labai artimas.. (adriu, atsakiau i tavo klausima. Tiesiog is Tavo rasymo tarsi jauciu kaip tu jautiesi, nu nzn, nemoku paaiskinti 4u.gif )

3. Dekui uz patarima. 4u.gif

Ryte paskambinau tai VRC gydytojai, sakau, gal jau paaiskejo del logopedo.. Sako, laukite, paskambins sesele, pasakys kada... Nu ir sulaukem skambucio- pirmadieni 9.30 einam.

Taip pat Jusu temas paskaiciusi, nuejau su sunum siandien i ta Kindermusik mokyklele. Tai jei kam idomu, surasau savo subjektyvia nuomone:
- yra kur prisiparkuoti, tas gerai;
- patalpa jauki, silta, nera tamsi, nors pusrusis. Duoda dezutes batams, yra kur pasikabinti drabuzius, dezinfekuoja rankas tik atvykus... Sako, kad visus zaisliukus dezinfekuoja po uzsiemimu, taciau cia man iskilo klausimas: mes buvome demo pamokeleje (ir buvome vieninteliai atvyke), vaikui is dezes barskuciu paduoda viena, - padainuojam, palinguojam, dedam barskuti atgal i deze prie visu kitu barskuciu ir taip su visais zaislais.. Tai klausimas- ar jos kazkaip pasizymejo ta barskuti kuri mano vaikas apseiliojo ir apgrauze, kad ji veliau is kruvos istraukt ir dezinfekuot ar dezinfekuos visus zaislus is dezes, nors apciupinetas buvo tik vienas? Kazkodel abejoju, tad meluoti- negrazu. Nors gal tai nera labai svarbu, nezinau, taciau kai dabar siaucia visokie virusai, gal ir nesinoretu, kad vaikui duotu kazkieno apgrauztus, apsnargliuotus ar apseiliotus zaislus...
- yra vystymo stalas, tualetas, viskas svaru, tvarkinga
- kaina, man asmeniskai pasirode gana auksta- uz 2 men uzsiemimu karta per sav- 280lt. (yamahoj berods i men 70lt/1k/sav).
- mokytojos malonios (dvi), taciau perdetai giria vaika, kad tik itiktu man ir kad lankytume ta mokyklele
- nepatiko kad viskas anglu kalba.. Gal gerai, vaikas tarsi momkomas kitu garsu ar zodziu, bet is esmes, mums gal svarbiau butu ismokti bent letuviskai pradzioj kalbeti...
- nelankstus pamokeliu laikas- butent per musu pietu miega.
- vaikui labai patiko, nors ir jau metas miegot, bet jis sypsojosi, dziaugesi, tad jam ispudi padare...
Tad toks komentaras smile.gif

Laukiu pirmadienio.. Siandien pasikvietem dar draugus su vaiku, lai bendrauja maziai, lai sneka, zaidzia... Zodziu kolkas ziniu tiek. 4u.gif
Atsakyti
laukine,matai aš pati esu didelė trizna unsure.gif ,bet dėl vaikų padaryčiau bet ką-užtai ir tampau po visur,kad tik kuo daugiau tos pagalbos sulauktumę ir greičiau ta kalbelė atsirastų unsure.gif jei ji man kalbėtų atrodo nieko nebereiktų-pats laimingiausias žmogelis bučiau.niekur aš jos nebevesčiau unsure.gif nes labiausiai tai mims tos kalbos truksta,supratimas tai yra.
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 12:56)
laukine,matai aš pati esu didelė trizna unsure.gif ,bet dėl vaikų padaryčiau bet ką-užtai ir tampau po visur,kad tik kuo daugiau tos pagalbos sulauktumę ir greičiau ta kalbelė atsirastų unsure.gif  jei ji man kalbėtų atrodo nieko nebereiktų-pats laimingiausias žmogelis bučiau.niekur aš jos nebevesčiau unsure.gif nes labiausiai tai mims tos kalbos truksta,supratimas tai yra.

Pas mus atrodo irgi kad tik jos truksta... Aisku, vaikai skirtingi labai.. Kai kurie jau trupinius susirenka kai pritrupina, mamai paliepus, kiti gi dar ziopliukai, prie mamos prilipe, treti eina galvom... Dar kazkaip labai jie skiriasi... Tas pats kas pradzioj- vieni kaip blynai guli, o kiti jau ropoja... Kaip ir akivaizdus skirtumas, bet greitai gali pasikeist viskas.. Tad del elgesio kolkas kazkokiu neaiskumu nekyla.. Vienintele kalba. Tampau ir as vaika, viskuo domiuosi, ieskau, nervuojuos, panikuoju ir visa ta negeruma dar vaikui primetu.... Gal jis visai sveikas vaikas, gal jam viskas gerai, na, kalba kiek veluoja, bet tuoj atsiras... o as drystu savo vaiku abejoti ir galvot kad jis atsilikelis, kai tuo tarpu tureciau juo tiket ir besalygiskai dziaugtis...
Atsakyti
laukine,aš manau kad jus dar labai maži blush2.gif dar labai daug laiko turit,aišku nereik nuleist rankų-reik lavint vaiką visakaip 4u.gif
ingauk,mes buvom pas rasa-faini tokia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 14:22)
ingauk,mes buvom pas rasa-faini tokia smile.gif

o kada sake kartos tyrima g.gif del logopedinio nieko nesake g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2009 11 06, 16:10)
o kada sake kartos tyrima  g.gif  del logopedinio nieko nesake  g.gif

dar eisim pas soc.-užsiregistravom.rekomenduoja logopedinį daržą-bet sakaiu nekeisim.sako -neverčiam-tik siūlom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 16:13)
dar eisim pas soc.-užsiregistravom.rekomenduoja logopedinį daržą-bet sakaiu nekeisim.sako -neverčiam-tik siūlom rolleyes.gif

o mums nereikejo pas soc g.gif ir as kai pasakiau kad musu logopede dirba ir pati ji buvo pas ja nuvaziavus ir sake kad pazanga yra per 2 mazdaug menesius tai irgi sako gali neiti bet sako o jeigu bus stop jai, o ji tipo nebus patarus man jos leisti i logopedini tai as tipo kaltinsiu ja cool.gif aisku as net nieko nesiruosiu kalti ir tikrai buciau leidus jeigu direltore butu elgusi kaip su zmogum mirksiukas.gif

o dar karta nereiks kartoti to tyrimo g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingauk: 06 lapkričio 2009 - 15:33
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 11:07)
labas rytelis,mes iš PPT. prabuvom visą val.kalbą pačią suvokia,paliepimus beveik visus padarė,tik tų žodelių tai super mažai unsure.gif sakė kaip 15 mėn atitinka verysad.gif na tą aš ir pati žinau.diagnozė  kolkas,,suletėjęs kalbos vystymasis'' dar pas soc.pedagogę eisim.
laukine,ką turėjau omeny ,kad veikia mano rašymo stilius unsure.gif

o nesake ar zymus, nezymus suletejimas?

QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 06, 14:05)
Pas mus atrodo irgi kad tik jos truksta... Aisku, vaikai skirtingi labai.. Kai kurie jau trupinius susirenka kai pritrupina, mamai paliepus, kiti gi dar ziopliukai, prie mamos prilipe, treti eina galvom... Dar kazkaip labai jie skiriasi... Tas pats kas pradzioj- vieni kaip blynai guli, o kiti jau ropoja... Kaip ir akivaizdus skirtumas, bet greitai gali pasikeist viskas.. Tad del elgesio kolkas kazkokiu neaiskumu nekyla.. Vienintele kalba. Tampau ir as vaika, viskuo domiuosi, ieskau, nervuojuos, panikuoju ir visa ta negeruma dar vaikui primetu.... Gal jis visai sveikas vaikas, gal jam viskas gerai, na, kalba kiek veluoja, bet tuoj atsiras... o as drystu savo vaiku abejoti ir galvot kad jis atsilikelis, kai tuo tarpu tureciau juo tiket ir besalygiskai dziaugtis...

zinai dabar pagipdai pasakysiu atveji..mano drauges sunus uz maniski 3 men. vyresnis. manisksi vare, balbatavo, gugavo anksti. Maniskis buvo 1.3 men kalbejo daugiau, nei anas pusantru. Tiesiog anas tyledavo. ir viena diena atvare pas musi svecius..tas vaikas paziurejo i grotuva ir sako: kompaktinis diskas blink.gif as maniau vietoje nugriusiu. Zodziu anas pradejo kalbeti va pilnais aiskiais zodziais pamazu, mansikis dege balbatavo ir..po siai dienai skuba, kalba, nesuderina linksniu, giminiu skaiciaus doh.gif faktas, akd nuo charakterio prilauso, bet kartais ramumas zmogui duoda galimybe suvirskinti ta informacija. Tik svatrbu aisku, akd jo kalbos padargai butu apsiruose istarti tuos garsus ir zodzius.
Siaip jei tau netinka,/nepatinka muzikos terapija, kuria siulo, tieisog bandyk namie leisti muzika, sokti su vaiku (kad jaustu ritma) sokineti kartu sakant koki ketureilei i ritma, ar musti kamuoli irgi i ritma. jei tai ir nebus kalbos pradzia, vis tiek smegenyse masazuojami tie centrai, kurie yra salia kalbos centru, taigi turetu lavinti ir per klausa ir per lytejima pati darai mankstas pirstuku.
Zinok tikiu, kad patirsi vaiko kalbejiimo stebukla anksciau, nei naitas 4u.gif
Atsakyti
alchemie,mums žymus kalbos suletėjimas.kaip kitaip-jei tik kelis žodelius pačius papraščiausius pasako verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 06, 15:47)

Zinok tikiu, kad patirsi vaiko kalbejiimo stebukla anksciau, nei naitas 4u.gif

Labai to laukiu... Jei tik zinociau, kad tikrai prades, galetu kalbet ir nuo 3 ar 5 metu... Bet va kol nekalba ir nezinau kas laukia toliau, tol einu is proto...

O del muzikos pamokeliu, treciadieni dar nueisim i yamaha... Ju kaina gerokai mazesne (75lt/men, kinder musik- 280lt/men), jie dainuoja lietuviskai, manau esme tu pamokeliu ir vienur ir kitur yra ta pati...Esu buvus jau ten viena karta, tai daugmas tas pats, tik kad yamahos mokykleles yra mokyklu ar darzeliu baisiose, saltose, nykiose patalpose, isklotose ant betono linoliaumu... Tas man baisiai nepatiko.. O va kindermusik, tai svaru, nauja, tvarkinga, jei vaikas kaku padaro, gi nesedes ir nelinguos i takta apsisikes, yra kur nusipraust, pasikeist... Bet sitaip kaina uzlauzta, kad manau dar nueisiu i kitas yamahos pamokeles kitam rajone, paziuresiu patalpas, gal kitur biskiuka jaukiau nei cia musu rajone...
Papildyta:
Dar va man idomu tokia informacija apie jus visas: kurias is jusu, nekalbiuku mamu, skatino gimdant? Taip pat ar visos darete skiepus? Gal yra nekalbanciu ir neskiepytu vaiku?
Mums va skiepas ant nosies, bet kazkas stabdo, atidelioju, nezinau kodel, bet nepatinka man vidinis balsas ka sako, o tas skiepas trivalentis, kiek suprantu toks stiprus...
Atsakyti
mane ir skatino ir rėzus minus ir pridusus gimė unsure.gif
skiepijau visada pagal planą-ir galvoju ar nebus ir čia surižta unsure.gif
mes kitoj tėmoj bendraujam su mamytėm kurių vaikai nekalba ,tai atrodo visai nemažai tų vaikų unsure.gif ir daug kas pasisako prieš skiepus
laukine,pradėjau skaityt tavo gimdymo istoriją-negaliu,labai gražu.... ašaros kaupiasi-gal kada veliau perskaitysiu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adriu: 06 lapkričio 2009 - 16:58
As irgi skatinta, gimdymas baisiai uzsiteses, zali vandenys. Jauciu sekancio skiepo nedarysim... Dar pasidomesiu apie skiepus situos placiau..
Idomu ir kitu nuomone, kas skatintos/neskatintos...

Del daugejanciu nekalbanciu vaiku skaiciaus, tai man kazkaip idomu: ar cia skatinimo/epiduru pasekmes, ar kokio cernobilio avarijos ar ko? Nes skiepijo ir dar baisesniais vaistais mus sovietmeciu, nei vakcinos valytos buvo nei ka, nu ir kalbam, protaujam.. O gal tik nezinom kiek yra nekalbanciu musu bendraamziu? g.gif Arba kita versija, kad anksciau nieka i tai nekreipe demesio, nebuvo tokio "mados reikalo" kaip autizmas, tad lauke tevai, nesvarbu iki 3 ar 5 m vaikas nekalba, kol galiausiai ir jie praciulbedavo.. Gal cia tik mes stresuojam be pagrindo? Na, ne metu, tai triju, ne penkiu tai penkiolikos, bet prakalbes?

As va grysiu prie savo seno klausimo: jei vaikas vystosi, jei auga, tobuleja, supranta, protauja, atlieka pagal amziu uzduoteles, ir vienas vienintelis dalykas tai, kad jis nekalba, skiria nuo bendraamziu.. tai man bet kokia logika sako, kad tas vaikas anksciau ar veliau prakalbes... As asmeniskai nesu sutikusi issivysciusio, protaujancio zmogaus, kuris moketu pasakyti du sakinius.. Nu nesu. Ar Jus esate? g.gif

Aisku, kitas reikalas, jei yra daugiau kazkokiu pozymiu ar sutrikimu, bet jei TIK kalba veluoja.. nu neimanoma kad neprakalbetu.
Papildyta:
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 16:55)

laukine,pradėjau skaityt tavo gimdymo istoriją-negaliu,labai gražu.... ašaros kaupiasi-gal kada veliau perskaitysiu unsure.gif

Kai as noriu paverkt, pati paskaitau... ypac gerai veikia dabar, kai esu ziauriai jautri del vaiko nekalbejimo ir bendraamziu snekuciu vaiku rolleyes.gif Visos mamos tik giriasi pasiekimais.. o va as vis tyliu.. Na, nieko, pasivysim kazkaip, butinai. ax.gif
Atsakyti