QUOTE(Keli Mutu @ 2009 11 06, 10:03)
1. Sveika, žiūriu taviškiui dar tik metai ir 2 mėn.
2. Visų pirma tu taip nesijaudink - nes tavo nerimą mato vaikas ir jį perima
3. Beje, teliko patarčiau kuo mažiau.
2. Visų pirma tu taip nesijaudink - nes tavo nerimą mato vaikas ir jį perima
3. Beje, teliko patarčiau kuo mažiau.
QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 10:07)
labas rytelis,mes iš PPT. prabuvom visą val.kalbą pačią suvokia,paliepimus beveik visus padarė,tik tų žodelių tai super mažai
sakė kaip 15 mėn atitinka
na tą aš ir pati žinau.diagnozė kolkas,,suletėjęs kalbos vystymasis'' dar pas soc.pedagogę eisim.
laukine,ką turėjau omeny ,kad veikia mano rašymo stilius

laukine,ką turėjau omeny ,kad veikia mano rašymo stilius

1. Ne TIK 1m ir ryt bus 3 men, o JAU, o kalba stovi uzstrigusi ties 9 men. Pamenu, logopede gyre, kad kreipemes ir rupinames taip anksti, as esu visada uz tai, kad jei problemos nera, tegu pasako tai gydytojai ir eisim laimingi namo, bet jei yra kazkas netaip, pagalba noriu kad butu suteikta paciu laiku. Taip pat tikiu, kad kuo anksciau pastebi bedele, pradedi ja taisyti, tuo lengviau ji pasiduoda..
2. Visiskai pritariu. Tikiu minties galia, ir kad jei galvoji blogai, pritrauki visokiu negerumu... Pvz yra mamu, kurios is vis nesuka galvos del vaiko, vaiksto plikas, basas, snargliuotas,ir nei serga nei nekalba nei dar kazko nedaro... O va tokios rupestinguoles, daznai iesko siknoj slieku ir pritraukia visokiu blogu dalyku, ligu ir pan... As va tokia ir esu. Pakreipe vaikas galva netaip ir jau galvoju, kas cia ar viskas gerai? Paziurejo i lubas ir pradejo sypsotis, jau galvoju, kad jam vaidenasi ir pan... Zinau zinau kaip negerai elgiuosi, turiu tiketi savo vaiku, o as vis abejoju.. Stebgiuosi dirbt su savim, lankausi pas ta pacia moteri kad mane biski sudeliotu i visuma, nes labai issitaskiau.. Tad tikrai sutinku, kad reikia kazkaip nurimti, bet kaip? Del to ir adriu rasymo stilius ir tas toks artimas blaskymasis po visur ir pagalbos ieskojimas labai labai artimas.. (adriu, atsakiau i tavo klausima. Tiesiog is Tavo rasymo tarsi jauciu kaip tu jautiesi, nu nzn, nemoku paaiskinti

3. Dekui uz patarima.

Ryte paskambinau tai VRC gydytojai, sakau, gal jau paaiskejo del logopedo.. Sako, laukite, paskambins sesele, pasakys kada... Nu ir sulaukem skambucio- pirmadieni 9.30 einam.
Taip pat Jusu temas paskaiciusi, nuejau su sunum siandien i ta Kindermusik mokyklele. Tai jei kam idomu, surasau savo subjektyvia nuomone:
- yra kur prisiparkuoti, tas gerai;
- patalpa jauki, silta, nera tamsi, nors pusrusis. Duoda dezutes batams, yra kur pasikabinti drabuzius, dezinfekuoja rankas tik atvykus... Sako, kad visus zaisliukus dezinfekuoja po uzsiemimu, taciau cia man iskilo klausimas: mes buvome demo pamokeleje (ir buvome vieninteliai atvyke), vaikui is dezes barskuciu paduoda viena, - padainuojam, palinguojam, dedam barskuti atgal i deze prie visu kitu barskuciu ir taip su visais zaislais.. Tai klausimas- ar jos kazkaip pasizymejo ta barskuti kuri mano vaikas apseiliojo ir apgrauze, kad ji veliau is kruvos istraukt ir dezinfekuot ar dezinfekuos visus zaislus is dezes, nors apciupinetas buvo tik vienas? Kazkodel abejoju, tad meluoti- negrazu. Nors gal tai nera labai svarbu, nezinau, taciau kai dabar siaucia visokie virusai, gal ir nesinoretu, kad vaikui duotu kazkieno apgrauztus, apsnargliuotus ar apseiliotus zaislus...
- yra vystymo stalas, tualetas, viskas svaru, tvarkinga
- kaina, man asmeniskai pasirode gana auksta- uz 2 men uzsiemimu karta per sav- 280lt. (yamahoj berods i men 70lt/1k/sav).
- mokytojos malonios (dvi), taciau perdetai giria vaika, kad tik itiktu man ir kad lankytume ta mokyklele
- nepatiko kad viskas anglu kalba.. Gal gerai, vaikas tarsi momkomas kitu garsu ar zodziu, bet is esmes, mums gal svarbiau butu ismokti bent letuviskai pradzioj kalbeti...
- nelankstus pamokeliu laikas- butent per musu pietu miega.
- vaikui labai patiko, nors ir jau metas miegot, bet jis sypsojosi, dziaugesi, tad jam ispudi padare...
Tad toks komentaras

Laukiu pirmadienio.. Siandien pasikvietem dar draugus su vaiku, lai bendrauja maziai, lai sneka, zaidzia... Zodziu kolkas ziniu tiek.