Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 7 tema

adriu verysad.gif console.gif nu tikekimes, akd greitai pereis i nezymu ir paskui visai bus vaikas pliurpaliukas 4u.gif
juk pazanga jau jauti ax.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 06, 17:36)
O del muzikos pamokeliu, treciadieni dar nueisim i yamaha... Ju kaina gerokai mazesne (75lt/men, kinder musik- 280lt/men), jie dainuoja lietuviskai, manau esme tu pamokeliu ir vienur ir kitur yra ta pati...Esu buvus jau ten viena karta, tai daugmas tas pats, tik kad yamahos mokykleles yra mokyklu ar darzeliu baisiose, saltose, nykiose patalpose, isklotose ant betono linoliaumu... Tas man baisiai nepatiko..
Dar va man idomu tokia informacija apie jus visas: kurias is jusu, nekalbiuku mamu, skatino gimdant? Taip pat ar visos darete skiepus? Gal yra nekalbanciu ir neskiepytu vaiku?
Mums va skiepas ant nosies, bet kazkas stabdo, atidelioju, nezinau kodel, bet nepatinka man vidinis balsas ka sako, o tas skiepas trivalentis, kiek suprantu toks stiprus...

zinok, man kazkaip nepatiko yamaha delto, akd kai mes ejome, ten buvo elektroninis pianinas..nu as kaip puse kojos muzikante, negaliu savo vaikui netikro insturmento duoti..juolab, akd jam tik tikri ir patinka. Yra bugneliu asp mus, pianinas, jis svajoja apie smuika..zodziu. nezinau kaip dabar ten yamahoj su insturmentais. tiesa, kai mazas visai buvo kudikis ejau i muzikos pamokeles kudikiams, tai man patiko ir dabar mazajai duag naudoju is tos patirties.
Reiks man nueiti i kindermusik, ale pati buvau us herpesu, tai nenorejau nesioti savo kazkokiu ligu i viesas vietas
Jei jums gresia tas MMR skiepas, tai imunologe sake, kad galima ji nukelti iki vaikui sueis3 metai. Ypac, jei vaikas alergikas, mazesnio svorio ar va turi bedu, kaip taviskis su raida 4u.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 06, 18:11)
As irgi skatinta, gimdymas baisiai uzsiteses, zali vandenys. Jauciu sekancio skiepo nedarysim... Dar pasidomesiu apie skiepus situos placiau..
Idomu ir kitu nuomone, kas skatintos/neskatintos...

Del daugejanciu nekalbanciu vaiku skaiciaus, tai man kazkaip idomu: ar cia skatinimo/epiduru pasekmes, ar kokio cernobilio avarijos ar ko? Nes skiepijo ir dar baisesniais vaistais mus sovietmeciu, nei vakcinos valytos buvo nei ka, nu ir kalbam, protaujam.. O gal tik nezinom kiek yra nekalbanciu musu bendraamziu? g.gif  Arba kita versija, kad anksciau nieka i tai nekreipe demesio, nebuvo tokio "mados reikalo" kaip autizmas, tad lauke tevai, nesvarbu iki 3 ar 5 m vaikas nekalba, kol galiausiai ir jie praciulbedavo.. Gal cia tik mes stresuojam be pagrindo? Na, ne metu, tai triju, ne penkiu tai penkiolikos, bet prakalbes?

As asmeniskai nesu sutikusi issivysciusio, protaujancio zmogaus, kuris moketu pasakyti du sakinius.. Nu nesu. Ar Jus esate? g.gif

Aisku, kitas reikalas, jei yra daugiau kazkokiu pozymiu ar sutrikimu, bet jei TIK kalba veluoja.. nu neimanoma kad neprakalbetu.

mAnes sneksatino nei su vienu vaiku. Pagimdziau naturaliai. Nuskausminima gavau tik nospa i vena per paskutinius cm. Bet mano vaikis tai itariu del galvos traumos ir 2 narkoziu turi tokia "dovana"

Tarybiniais laikais, musu neskiepyjo, nes nebuvo vakcinos. Manes pvz. neskiepyjo nuo raudonukes, kiaulytes ar stabliges. Poliomielito skiepa pamenu. O be to..juk "nestandarta" slepdavo ir kisdavo kur i kokia Sveksna doh.gif
Pazistu pora vyruku, labai nekalbiu, labai protingu..ale tikrai negaliu pasakyti, kad jie laimingi zmones verysad.gif

Zinai..kol su saviskio beda nesusiduriau, kazkaip negalvojau, kad kalba TIEK itakoja viska aplinkui..dabar turim emocines bedas, kurias atrodo pamazu isaugineja, socialines..kurias labai sunku sutvarkyt ir kartais tiesiog nezinau uz ko griebtis doh.gif
Siiap jei yra tik sakysime nekalbejimo beda, ir vaikui pradejus kalbeti susitvarko viskas..o cia maniskiui optine disleksija, oprine disgrafija, dizartrija doh.gif zodziu kalba jis daug, kartais norisi net uzciaupti blush2.gif doh.gif ale tas kalbejimas nekokybiskas, kartais net nesupranti, ka sako, nes sumalti linksniai, gimines...zodziu...pamazu, pamazu vis tiek juk judejimas i prieki turi buti
Atsakyti
na manes neskatino, bet gimdziau su epiduru, viskas buvo ok, o va del skiepu nezinau kaip is tikro yra g.gif nors galimybe gal but tokia ir yra g.gif g.gif

nors sunu gimdziau naturaliai bet ir jis kiek ziuriu nespasizymi kalbumu, nors jis nors kazkiek savo kalbos turi, dukra nei to neturejo schmoll.gif

adriu, o jums kaip dare vysymosi centre disko tyrima, visi kiti rodykliai atitiko amziu g.gif nes maniske nors viska ir protauja ir supranta ir paliepimai ir visa kita atrodo yra, bet va, pagal ta tyrima buvo ne super geri rezultatai cool.gif tiesa sakant net nebuciau pagalvojus kad tokie prasti jie verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2009 11 06, 18:46)
na manes neskatino, bet gimdziau su epiduru, viskas buvo ok, o va del skiepu nezinau kaip is tikro yra  g.gif  nors galimybe gal but tokia ir yra  g.gif  g.gif 

nors sunu gimdziau naturaliai bet ir jis kiek ziuriu nespasizymi kalbumu, nors jis nors kazkiek savo kalbos turi, dukra nei to neturejo  schmoll.gif

adriu, o jums kaip dare vysymosi centre disko tyrima, visi kiti rodykliai atitiko amziu  g.gif  nes maniske nors viska ir protauja ir supranta ir paliepimai ir visa kita atrodo yra, bet va, pagal ta tyrima buvo ne super geri rezultatai  cool.gif  tiesa sakant net nebuciau pagalvojus kad tokie prasti jie  verysad.gif

mūsų pagal testą kalbos suvokimas geras,savarankiškumas ir,tik pati kalba,ir stambioji bei smulkioji motorika-veluoja-bet dabar tai lavinam savo silpnasias puses.
Atsakyti
o is stambios motorikos kas kliuna?
Atsakyti

QUOTE(adriu @ 2009 11 06, 18:50)
mūsų  pagal testą kalbos suvokimas geras,savarankiškumas ir,tik pati kalba,ir stambioji bei smulkioji motorika-veluoja-bet dabar tai lavinam savo silpnasias puses.

o kas stambiajai priklausytu g.gif
Atsakyti
manau lygsvara, sokinejimas, sukimasis, ranku judesiai ir pan.
Atsakyti
O as gi durne, vaika nuo metuku del gripo skiepinau, jau neskaitant visu tu privalomu skiepu. ir dar nuo erkiu fool.gif bet juk norejau kaip geriau, o.... verysad.gif
O cia susijes straipsnis
http://www.lrytas.lt...6...pgaulė.htm
Papildyta:

http://www.lrytas.lt...6...pgaulė.htm
Bandykit sita spaust smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 06, 19:04)
manau lygsvara, sokinejimas, sukimasis, ranku judesiai ir pan.

psichologe net nemate kaip ji laksto ar t.t.
mes tik nesenai ismokom sokinet,ir tai dar ne super.bet as jai to net neminejau g.gif
Atsakyti
O tai kaip nustate, kad stambioji motorika slubuoja g.gif kokios uzduotys buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 06, 21:37)
O tai kaip nustate, kad stambioji motorika slubuoja g.gif kokios uzduotys buvo g.gif

vystymosi centre buvo uzduotys tai pastovet ant vienos kojos ( maniske to nemoka ir dabar sad.gif ), nulipti ir uzlpiti bet minkstu pagrindu nesilaikius (ta padare), sokinet nuo vienos kojos ant kitos ( tai ta tik dabar ir tai ne visada taip padaro, o sokineja abiem is karto), ir dar atrodo ant batuto reikejo pereit nesilaikius (tai nepamenu jau kaip ten buvo) bet mums rodykliai buvo zemesni nei kad turejo but sad.gif

ps, o kaip dabar galima atsisakyt skiepu idomu g.gif nes maziui butu gruodzio pradzioj tas privalomas g.gif
Atsakyti
Skiepu galima atsisakyti paprastu atsisakymo budu- pasakyti, jog nesutinkate skiepyti savo vaiko.. Zinoma, Jus ikalbines, gasdins, kad rizikuojate ir pan, taciau vienokiu ar kitokiu atveju, sprendima priimate- Jus. Kuris is ju yra teisingas, niekas neatsakys. As vis labiau klausau nuojautos. O nuojauta piktai man grumoja pirstu (ar net visu kuloku), kad nepaklausiau jos is pradziu, jau nuo pat gmimo man kirbejo vaiko neskiepyti.. Bet tai kaip gi!!!!!!!!!! Ka jus????? Visos ir visi skiepija, ir ka? ogi nieko? Visi sveiki, kalba, va maironi deklamuoja, ir rizika visokiom kiaulytem susirgt GAL sumazejo.. Negi mano vaikas kitoks? Zinoma ne- BAKST. Nekenciu saves uz ta prakeikta bandos jausma slypinti zmonese.
Atsakyti
alchemie- mum raidos centre nustate aspergerio sindroma , nors jam tik trys nezinau ne ka galvoti g.gif , kiek pamenu tavo berniukui aspergeris?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gobsiukas: 06 lapkričio 2009 - 23:02