Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 7 tema

Laukine, ir as daviau siandien maziui tai badyt pagaliukus bet jis kaip dejo dekniuka i juos, ir is karto viskas pasibaige verysad.gif

o siaip as dukriukei duodu karoliukus verti, yra pikti parduotuvej spec rinkinukas tai nu kokias 5 min pasedi, labai greitai jai viskas atsibosta, daviau siandien ir maziukui verti bet kad jam dar sunku suprasti kad viena ranka reikia laikyt o kita imti karoliuka ir kisti tai ne kas jam ten buvo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 08, 00:20)
joge, o ejote pakartotino ivertinimo g.gif kiek pazanga padarete ar zinote 4u.gif gal dvynukai is brolio gali ismokti, juk is tiek kopijuoja g.gif
Papildyta:
laukine, pirmam puslapyje prie info idetas linkas i patarimu skyreli, ten rasi info 4u.gif

einam trečiadienį 4u.gif

Laukine, manau , kad tu savo vaikui duodi labai daug 4u.gif .Aš saviškiams , kai buvo tiek metukų , tikrai tiek nedaviau blush2.gif Aišku, čia akmuo į mano daržą.
Yra gi VRC mokami logopedo užsiėmimai, gal ten galima pabandyt tau g.gif .Bet , manau, kad tu panašiai dirbi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joge: 08 lapkričio 2009 - 17:19
Abejoju, ar logopede uzsiims su vaiku tokio amziaus, nes jo susikaupimas per trumpas. VRC logopedai (mano nuomone) uzsiima vaikais, kuriu tonusas per didelis/mazas, daro liezuvio masaziukus ir t.t. jei tokiu bedu ner, tai va pataria manau, kaip laukine ir daro, tiesiog lavinti vaika ir laukti.
joge sekmes jums treciadieni 4u.gif
laukine, naturalu, kad vaikas nesugeba susikaupti ilgesnei veiklai tokiam amziuje,. Gi motorinis amzius reikia eiti ir viska is eiles daryti, tvarkyti, versti ir t.t. doh.gif Beje, per ilgas demesio sukaupimas ties viena veikla tokiame amziuje irgi nera geras rodiklis ax.gif
Atsakyti
Tai va panasiai mes pas logopede ir darydavom..Taciau rezultato per 3 men nuo uzsiemimu- jokio...
VRC sake, kad poliklinikos logopedas nelabai tinkamas gal, pabandysim su VRC pasitarti.. Labai tikiuosi kazko daugiau, ne vien tik kastonu padeliojimo..
Ir dar, kas keisciausia, poliklinikoj logopede sake, kad kalba lavina ne tiek kalbejimas, kiek darbas pirstukais, taciau VRC, sake, kad tie uzsiemimai pirstukams maza naudos.. Tai suprask, zmogau kas istiesu yra veiksminga blink.gif
Buvom siandien vaiku zaidimu kambary, vaikui labai patinka, stebi didesnius, p ypac mergytes tuoj prisigretina ji dabot, glosto ji, vedzioja, tai musiskis baisiai patenkintas, tik sypso... Gaila, kad labai retai tokiu maziuku kaip musu vaikas teveliai atveda... unsure.gif Nelabai musu pipiras randa bendraminciu. Bet is esmes, stengiuosi kad vaikas kuo daugiau pabutu,pastebetu vaikus, gal supras pagaliau kad jie kalba tam, kad ne siaip skleisti garsus, bet kad vienas kita suprastu...
Atsakyti
man irgi logopede sake kad daugiau turi pirstukai dirbti tada tipo ir kalbai lengviau ateit, kiek tos teisybes nezinau g.gif
Atsakyti
pirstu galuose yra nervai susije su smegenyse esanciais kalbos centrais. Taip sakant jie asazuojami, aktyvinami, kai mankstinami pirstukai. Tiesos yra, tik, aisku su ta mankstele visu kalbos bedu neispresi
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 08, 23:23)
pirstu galuose yra nervai susije su smegenyse esanciais kalbos centrais. Taip sakant jie asazuojami, aktyvinami, kai mankstinami pirstukai. Tiesos yra, tik, aisku su ta mankstele visu kalbos bedu neispresi

mes ir daug dirbam jau senai su tais piršteliais,ale atrodo,kad jokios naudos unsure.gif
bet vistiek dirbam,blogiau nebus.
sekmadieniais pas mus vonios ritualas.diškis su maže priliedžiam putų ir maudom vienoj vonioj-tai jie abu žaidžia,taškosi.kažkaip ir dičkis nesigėdija jos smile.gif ,tai ta vis taikosi sugriebt jam-tas dengiasi-per putas nesimato,bet kai šluostau abu,tai vakar dičkis sako mano pimpė-tai ji pipė biggrin.gif tiek jai juokas imė.
sakau ko nereik tai kartoja,o kas reik -nikaip schmoll.gif
Atsakyti
Na, mes po VRC logopedo ir neurologo.
Logopede dare Hjustono tyrima, kur klause ka vaikas daro ir ko ne, suvede kazkokius skaiciukus ir gavosi, kad atitinkam 10-11 men, tad veluojam su kalba..
Taip pat pasirodo veluojam ir su supratimu, nes kai dave vaikui sauksta, sukas ir puoduka ir paprase paduot sauksta, vaikas ima i abi rankytes po daikta, pvz sauksta ir puoduka.. Tad liepe rodyt paveiksliukus daugiau ir duot uzduoteles kad is keleto daiktu issrinktu viena prasoma..
Isvadoje parasyta: kalbos ir supratimo sutrikimas (kazi kodel ne suletejimas?).
Kadangi esam jau iseje viena priklausoma pagal LK logopedo kursa, tai dabar rasysim rasta, kad skirtu dar viena papildomai... Ir siule eit pas save i poliklinika, nes VRC eiles.. Jei po tu papildomu uzsiemimu nebus pagerejimo, po nauju eisim i VRC issamiam kazkokiam tyrimui.. Nezinau, gal tada eiles tokios nebus, nes dabar sake puse ar visus metus eile..
Is musu stovyklos tiek ziniu.. Bet va pasiklausinejau kitu mamu, tai irgi ne visi vaikai daro tai, ka turejo maniskis VRC padaryt, taciau jos ne kiek nesuka galvos...
Kazkodel manau, kad tiem vaikam ir buna kazkas negerai tu mamu, kurios iesko ligu.. O va tos, kurios atsiputusios, sako, kad viskas susitvarkys, taip ir susitvarko...
Atsakyti
mus neurologė ramino ,sakė,,svarbu pačią kalbą suvokia,o ne visi vaikai auga pagal vodovėlį-nustokit lygint. mano pvz ant puoduko nuo 2 metų,valgo gal nuo 1,5 TIK pati,savarankiška.o vat nekalba.kitas gal kalba-bet sisioja į kelnes iki 3 ir tt
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 11 09, 11:31)
mus neurologė ramino ,sakė,,svarbu pačią kalbą suvokia,o ne visi vaikai auga pagal vodovėlį-nustokit lygint. mano pvz ant puoduko nuo 2 metų,valgo gal nuo 1,5 TIK pati,savarankiška.o vat nekalba.kitas gal kalba-bet sisioja į kelnes iki 3 ir tt

adriu, man irgi taip atrodo, kad svarbiausia, kad suprastu kas yra kas, kokie veiksmai ir pan... Kaip suprantu, tavoji viska supranta, jokiu pozymiu, tik kalbos ir betruksta? Jei taip, nu NETIKIU, galesi mest akmeni man i langus (visu kambariu) jei taviske neprakalbes. Esu absoliuciai tikra, kad jei jokiu daugiau pozymiu apart nekalbejimo ner, ji prakalbes... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2009 11 09, 12:38)
adriu, man irgi taip atrodo, kad svarbiausia, kad suprastu kas yra kas, kokie veiksmai ir pan... Kaip suprantu, tavoji viska supranta, jokiu pozymiu, tik kalbos ir betruksta? Jei taip, nu NETIKIU, galesi mest akmeni man i langus (visu kambariu) jei taviske neprakalbes. Esu absoliuciai tikra, kad jei jokiu daugiau pozymiu apart nekalbejimo ner, ji prakalbes... 4u.gif

kad prakalbės tai tikrai,gal 4 gal 5.bet kalbės.nes matyt ir tas žemas tonusas daro savo.nes mums viskas vėlavo ir dabar kažkiek raida veluoja unsure.gif svarbu kad kalbos suvokimas yra
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 11 09, 11:42)
kad prakalbės tai tikrai,gal 4 gal 5.bet kalbės.nes matyt ir tas žemas tonusas daro savo.nes mums viskas vėlavo ir dabar kažkiek raida veluoja unsure.gif svarbu kad kalbos suvokimas yra

Vadinasi gali buti rami smile.gif
Atsakyti