Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 7 tema

QUOTE(Keli Mutu @ 2009 11 10, 15:28)
Viskas bus gerai - pati rašai, kad darželis geresnis nei Vilniuje ax.gif

Aciu uz paguoda. Bet jis toks ne tik darzelyje. Visas sustinges ir neprakalbinamas apskritai visur kitur uz namu ribu...Todel ir raudu. O kad Palangoje geresnis darzelis negu Vilniuje, tai cia taip vaikas sako. As tai manau kad geresnis Vilniuje bendrai paemus. Ber daug privalumu yra ir cia. Bet manau kad ir Vilniuje lygiai toks pat vaizdas budavo, tik neturedavu progos jo pamatyti. Nu bet jo, reikia gyventi toliau, veiksmu planas yra. Gal jeigu maziau sirgs pamazu nors siek tiek adaptuosis.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 11 10, 18:36)
Bet jis toks ne tik darzelyje. Visas sustinges ir neprakalbinamas apskritai visur kitur uz namu ribu...

Na aš taip galvočiau - gal taip dėl to, kad jis jaučiasi netvirtai arba nepilnavertiškai, bijo netaip kažką padaryt, todėl sustingsta ir nekalba. Tokia kaip apsauginė reakcija. Aš taip galvoju, nes stebiu saviškio kiek kitokį veiksmą - kur benuėjęs pas vaikus jis pradeda arba girtis (žaislais), arba pareiškia, kad jis žmogus voras, ninzė ar Dar koks monstras ir yra labai stiprus, arba iš viso - susiraukia visas piktas ir kriokia doh.gif blush2.gif O iš tikrųjų, tai jis baisiai nori draugauti ir nežino kaip užmegzti kontaktą, tai ir ''ginasi'' nuo savo drovumo tokiais netikusiais būdais. doh.gif O labiausiai man gėda, kad daugelyje vietų esu skaičius, kad kaip nori galvok, daug ką pasąmoningai vaikai perimą iš tėvų. Tai taip, aš esu baisi pagyrūnė. Bet iš ko jis perėmė tą agresyvumo rodymą, neįsivaizduoju blush2.gif

O tu pagalvok, gal kažkuris žmogus iš jūsų šeimos rato yra labai santūrus arba bailus? Ir tas žmogus galbūt jam yra autoritetas g.gif

Laukiu vizito pas psichologę - gal ką nors gero mus pamokys kaip kapstytis iš tų savo baimių mirksiukas.gif
Atsakyti
skruzdeda console.gif nu nenorek is karto..manau, akd jei jam darzelis labiau patiko, nei Vilniuje, per puse metu isivaziuos ir bus pazanga ir kitose vietoe..jei vaikai ji garziai priims, pralaus jo ledus 4u.gif pas mus taip klaseje ivyko..nors as irgi va rugsejo menesi blioviau, nes pamaciau, akd epr vasara jis vis tiek netapo toks, kaip visi verysad.gif o dabar ir i mokykla vel eiti nebenori, vel isterikos, apgaudinejimai, kad pamoku neriektu ruosti ir t.t. verysad.gif
Zinai..manau, kad musu vaikai niekada nebus tokie, kaip kiti..bet jie gali buti GERESNI, nei kiti 4u.gif tik va mes ieskome rakto, kaip tai padaryti.

Keli Mutu..agresija yra nesaugumas, ne is seimos tai ateina..girtis gal, bet agresija..deja matyt prigimtimi eina toks suvokimas, kad puolimas geriausias gynybos budas..maniskis irgi issidirbineti ima doh.gif kartais visai nei is sio nei is to gintis (cia mano bruozas blush2.gif ) zodziais, nors niekas nepuola
Atsakyti
Viskas teisingai. Jis labai labai nori draugauti su vaikais. Matau kaip visas nusvinta jeigu ji priima. Bet nezino kaip su jais draugauti. O jie irgi nelabai supranta, kaip ji priimti, kai jis nekalba su jais. Be abejo jis jauciasi nesaugus. Ir yra ziauriai pazeidziamas. Gi buna vaikai is dukimo ir pasistumdo ir pasako, kad netrukdyk, o jis is karto i asaras. Ir paskui jau bijo prie to vaiko prieiti. Ziauriai jautriai reaguoja. Ai, tiek to, kitaip jau nebus... Kai nematydavau, vyras vesdavo i darzeli, tai kazkaip kitaip budavo.

Maniskis tai namie ir monstras ir zmogus voras ir riteris su kardu. Matau, kad labai jis nori iveikti savo baimes, bet tikriausiai tai yra virs noru. Ir pats samoningai zino ir sako, kad "rytoj busiu dar drasesnis", bet is tiesu nebuna jis drasesnis. Viska pamirsta kai tik is namu iseina.

Ai, dar beje neseniai zaideme toki stalo zaidima su taisyklem. Na paprastos tos taisykles, kas greiciau nueis ridenant kauliuka, ale visvien zaidem ir jam labai patiko. Na aisku as pasistengiau, kad jis laimetu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 10 lapkričio 2009 - 18:42
Maniskiui tas pats..kazkaip su maziukais jis globejiskai elgiasi ir delto jam iseina draugauti, o su bendraamziais ar vyresniais doh.gif nugi reikia pasirodyti, kad pats kruciausias..nos visa laime, kartais paklasuo mano aptarimu ir randa bendravimo kelia trumpam.
Nors vakar pas mus buvo doh.gif musis del pamoku ruosimo..apsivardziavo, atsikalbinejo, tyciojosi, as ejau i lauka tris kartsu bliauti, nes nu nebegaliu..paskui viskas isvirto i abipuse isterija, nes jis man su zaislu epr akinius, as zu zaislo, zaislas suluzo, abu bliaunam doh.gif ir..kol tetis zaisla taise, mes padarem pamokas doh.gif
Skruzdeda, yra toks zaidimas, manisksi ji labai megsta. gal taviskiui kiek sunku, bet kalbai manau padetu. Ten vadinasi Guess who? ( http://beaut.ie/blog...9/guess_who.jpg )mazdaug toks, tik su Disnejaus pasaku herojais. Tai ten reikia uzdavineti klausimus ir pagal tai uzvertineti korteles. na pvz. ar tavo herojus vyras, ar tavo herosu sviesiai plaukais ir t.t. tai lavinair kalbos suvokima ir ziadimo taisykliu eiliskuma ir klausimo formulavima. Tiesa leisti laimeti kitam sunkoka. 4u.gif
Atsakyti
Mes kol kas apsiribojam tik tokiais žaidimais kur kauliuko ridenimas ir su figūrėlėm reikia nueiti kažkokį kelią langeliais. Turim tokio tipo raudonkepuraitę (kauliukas su spalvom), paskui iš žurnalų visokių prisirinkę. Tai irgi baisiai pergyvena jei nesiseka, o mes vis stengiamės jam aiškinti, kad toks žaidimas, tokios taisyklės ir ne jam vienam kartais nesiseka. Jau paskutiniu metu atrodo pradeda kažką suvokti ax.gif

Oi, Alchemie, na ir scenelę aprašei, užuojauta unsure.gif Man po tokių bajerių būna kartais tokia savijauta, nors imk ir skambink pagalbos telefonu doh.gif
Atsakyti
Keli Mutu..zinai siiap astrologiskai/astronomiskai viskas paaskinama, dabar si menesi bus sunku, nes tarp planetu itampos..as ta zinau..tai tiesiog reikia islaviruoti ir apsibaigs..bet faktas, kad cia man pamoka, kas bus per paauglyste doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 11 11, 10:11)

Nors vakar pas mus buvo  doh.gif musis del pamoku ruosimo..apsivardziavo, atsikalbinejo, tyciojosi, as ejau i lauka tris kartsu bliauti, nes nu nebegaliu..paskui viskas isvirto i abipuse isterija, nes jis man su zaislu epr akinius, as zu zaislo, zaislas suluzo, abu bliaunam doh.gif ir..kol tetis zaisla taise, mes padarem pamokas doh.gif

Oho blink.gif .. Gali buti, kad ir mums taip kazkada bus. Vasaros pabaigoje jis buvo labai jau pasidares neklauzada. Matyt buvo atsibodus rutina namie. Tai budavo sakau "eik valgyti", o jis tada "noriu, kad tu numirtum, tada niekada nereikes man valgyti tu bjauriu valgiu" ir t.t.
Atsakyti
Alchemie, o kaip tavo vaikui su kalba? Ar progresuoja? Kokiam lygyje esat?

Jooo, maniskis irgi be seses sunkiai. O sesei tai irgi nieko pasaulyje daugiau nereikia, kad tik Andrius butu. Zodziu labai tinka jie vienas kitam. Aisku nenoriu prisisneketi. Kartais jinai jo ka nors isardo, isbarsto, supleso, tai tas labai pasiunta, bet kazkaip susivaldo. Smarkiai nestuma ir neuztvoja.
Bet norisi, kad ir su bendraamziais...
Atsakyti
nu vis dar nezymus kalbos raidos suletejimas.Vienur geriau, nes daugiau budvardziu, vaizdingesne kalba, kitur tas pts..su giminiu derinimu schmoll.gif dabar dar kazkaip bendraties nenaudoja, vietoj jos kazkodel kisa padalyvius g.gif
mokykloje pvz. su sakinio ribom kaip kada, buna padeda taska, ale neraso is didziosios, ne visada skiria tarpais zodzius...nurasymas is viso tragedija, diktuojant raso geriau..nu bet labai letai viskas..uz tai anglu testa parase be klaidu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 11 10, 19:38)

Maniskis tai namie ir monstras ir zmogus voras ir riteris su kardu. Matau, kad labai jis nori iveikti savo baimes, bet tikriausiai tai yra virs noru. Ir pats samoningai zino ir sako, kad "rytoj busiu dar drasesnis", bet is tiesu nebuna jis drasesnis. Viska pamirsta kai tik is namu iseina.

tai kad gal visi berniukai vorai ir riteriai g.gif maniškis irgi namie ištisai kieno nors rolėje. g.gif
Buvom šiandien PPT, progresas yra, bet dirbt irgi reikia. Net raidę M parodė, ko nesitikėjau, nes gal tik pora kart rodžius buvau. Šiek tiek atsikvėpiau, gal iki mokyklos dar pasivysim bendraamžius...
maniškis brolius muša. verysad.gif Net papurto, kai nematau. Saugau nuo pat gimimo kaip sarginis šuo.O šie užtat labai jį myli
Atsakyti
joge, manau laiku viska daryt ir tvarkyt pradejot.Laiku suteikta pagalba - puse darbo.Kalbejai su logopede del maziuku? 4u.gif
As va vakar radau sansa, kai norejo uzsiimti origamiais, tai sumotyvavau padaryt matematika.Matau, kad jam, kaip ir man geometrija geriau seksis, nei algebra..skaiciuoti jam sunkiau, nei vaizdiniai uzdaviniai.
Dabar atrodo uzsikabliavo, kad jam reikia bakuganu..tai gal irgi bus motyvacija mokytis
Atsakyti