Įkraunama...
Įkraunama...

Rozetės, skaitikliai, jungikliai, laidai ir pan.

4u.gif aš ir su kvailu prašymu 4u.gif gal kas žinot gerą elektriką, neplėšiką ax.gif Kaune 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Nikoleta @ 2007 02 01, 19:44)
4u.gif aš ir su kvailu prašymu 4u.gif gal kas žinot gerą elektriką, neplėšiką  ax.gif Kaune 4u.gif

mane irgi tai domintų ax.gif
Atsakyti
sveiki,
reikia naujakurių patarimo smile.gif kai mes nusipirkome nauja buta, mums pasake, kad kai isigysime virykle reikia pranesti i VST, kad sumazintu elektros kaina. dabar kainuoja 36ct/kwh. šiandien paskambinau, tai pasake, kad reikia issikviesti kazkokia firma, kuri ismatuotu izoliacine varza, ir dar kazka g.gif ir turi surasyti protokola. ar kas buvo susidure su tokiais dalykais? ir kaip cia tas vyksta???
Atsakyti
Ar reikia butinai elektriko pasijunkti,dujini pavirsiu(jungias ir prie elektros,nes elektrinis uzdegimas),nes vyras paziurejo,ten trys laidziukai,bijo pats lysti,sako dar sudeginsiu ka lotuliukas.gif Gal atsiras kas patys pasijunge,paaiskintumet kas ir kaip ten,nes del tokio niekucio elektrika koki prisisaukti tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(omni @ 2007 05 22, 13:30)
Ar reikia butinai elektriko pasijunkti,dujini pavirsiu(jungias ir prie elektros,nes elektrinis uzdegimas),nes vyras paziurejo,ten trys laidziukai,bijo pats lysti,sako dar sudeginsiu ka lotuliukas.gif Gal atsiras kas patys pasijunge,paaiskintumet kas ir kaip ten,nes del tokio niekucio elektrika koki prisisaukti tai doh.gif

Mano vyras pats pajunge. As dar pradejau zyzti, kad geriau pasikviestu elektrika. Garantiniame buvo parasyta, kad pajungti prie elektros tinklo turi igaliotosios remonto imones atstovas ir tel. Nr. duotas. Paskambinau as i ta imone, tai liepe patiems pasijungti ir neziureti, kas ten garantiniame parasyta. Nelabai ten juos prisisauksi doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(krise @ 2007 01 31, 17:54)
Sveiki,
gal galėtumėt kas rekomenduoti kokį žmogelį, kuris už prieinamą kainą galėtų papaišyti elektros planą naujai įrenginėjamam butui ?
Ačiū  4u.gif

jei vilniuj reikia galeciau savo vyro paklaust, jis el. projektuotojas ax.gif manau nenuplestu ziauriai biggrin.gif
Papildyta:
doh.gif tik dabar pamaciau kad rasyta buvo pries 4men. na bet gal dar kam prireiks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(omni @ 2007 05 22, 12:30)

Trys laidziukai - vienas yra +, kitas -, trecias 0 (izeminimas). Viskas priklauso nuo to kokia bute elektros instaliacija - ar siuolaikiska, ar sena. Jei sena tai ir nebus to trecio laidelio, ji izoliuosi ir viskas. Dabar reikalingas spec. atsuktuvas kuris parodo kuris laidas +(dega), o kuris -(nedega), pagal instrukcija ir sujungi laidus - pliusa su pliusu, minusa su minusu. Ir verdam sriuba wink.gif
Atsakyti
Mergaitės,
reikia info blush2.gif
Pasiskaičius apie nuotekio reles, nusprendžiau, kad man jos reikia. Elektrikas iš karto prieš dėdamas pasakė, kad bus blogai, kad negalėsim apskritai įsijungti elektros blink.gif Bet aš neatlyžau ir padarė vieną tą rėlę visam butui. Kaip ir sakė elektrikas iš tikro nebegalėjom nieko įsijungti doh.gif Vėl kvietėm elektriką, kad išmontuotų. Nu bet man tai kažkokie X failai doh.gif Įtariu, kad tas elektrikas arba nemoka jos montuoti, arba iš tikro reikėjo ne vienos tos rėlės g.gif
gal kas turit tas rėles ir galit paaiškinti kiek Jums jų sudėjo ? Ar ant kiekvieno kambario, ar tik vieną visam butui ?
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2007 06 19, 11:19)
Mergaitės,
reikia info  blush2.gif
Pasiskaičius apie nuotekio reles, nusprendžiau, kad man jos reikia. Elektrikas iš karto prieš dėdamas pasakė, kad bus blogai, kad negalėsim apskritai įsijungti elektros blink.gif Bet aš neatlyžau ir padarė vieną tą rėlę visam butui. Kaip ir sakė elektrikas iš tikro nebegalėjom nieko įsijungti  doh.gif Vėl kvietėm elektriką, kad išmontuotų. Nu bet man tai kažkokie X failai  doh.gif Įtariu, kad tas elektrikas arba nemoka jos montuoti, arba  iš tikro reikėjo ne vienos tos rėlės  g.gif
gal kas turit tas rėles ir galit paaiškinti kiek Jums jų sudėjo ? Ar ant kiekvieno kambario, ar tik vieną visam butui ?

kogero elektrikas taupe doh.gif dejo viena visam butui todėl gavos naturalus srovės nutekėjimas, reikia butui dėti taip: viena voniai o kita virtuves rozetems, isskyrus elektrinei kaitlentei, nebent ji taip pat pajungta per rozete biggrin.gif
arba gali buti bloga elektros instaliacija ar blogi prietaisai unsure.gif
dar geltonas bei žalias laidas negali buti sujungtas kartu su mėlynu, gali ir dėl to nelaikyti schmoll.gif
beje ar o matavimo protokolus buto turit ? g.gif
Papildyta:
ne geltonas bei zalias o geltonai zalias blush2.gif
netaip supratau kai vyras bande man isaiskint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Goniuke @ 2007 06 19, 11:53)
kogero elektrikas taupe doh.gif  dejo viena visam butui todėl gavos naturalus srovės nutekėjimas, reikia butui dėti taip: viena voniai o kita virtuves rozetems, isskyrus elektrinei kaitlentei, nebent ji taip pat pajungta per rozete biggrin.gif
arba gali buti bloga elektros instaliacija ar blogi prietaisai unsure.gif
dar geltonas bei žalias laidas negali buti sujungtas kartu su mėlynu, gali ir dėl to nelaikyti schmoll.gif
beje ar o matavimo protokolus buto turit ? g.gif
Papildyta:
ne geltonas bei zalias o geltonai zalias blush2.gif
netaip supratau kai vyras bande man isaiskint doh.gif

Pas mus dujinė kaitlentė.
Tai elektros instaliaciją gi ir darė tas elektrikas iš naujo doh.gif
Prietaisai pas mus tai bus nauji, bet remontininkai negali dabar pasijungti savų doh.gif o jiems gi neliepsi naujus grąžtus nupirkt doh.gif
o kas tie matavimo protokolai ?
Goniuke, o gal Jūsų vyras žino kokią firmą, kuri įžeminimą galėtų padaryt ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2007 06 19, 14:19)
Pas mus dujinė kaitlentė.
Tai elektros instaliaciją gi ir darė tas elektrikas iš naujo  doh.gif
Prietaisai pas mus tai bus nauji, bet remontininkai negali dabar pasijungti savų  doh.gif o jiems gi neliepsi naujus grąžtus nupirkt  doh.gif
o kas tie matavimo protokolai ?
Goniuke, o gal Jūsų vyras žino kokią firmą, kuri įžeminimą galėtų padaryt ?  blush2.gif

turi issireikalauti is to elektriko matavimo protokolu, kad gerai kabelius paklojo. protokalai tai varžų matavimai, izoliacijos matavimai, jie yra skirti tam kad atsakyti už darbus, kad gerai padaryta smile.gif

turėjo tas elektrikas padaryti izeminima, pravesti visur trigyslius kabelius o po to paskirstymo dėžėj ižeminti ir į žemę ikalti pora strypų varinių kuriuos reikia sujungti su dėže unsure.gif
tikiuosi supratai ka nors biggrin.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif jo jau aš tai taip į tuos protokolus pažiūrėjusi ir suprasčiau ar gerai paklojo doh.gif Ech kai nieko nesupranti tai ir š... gauni sad.gif
Elektrikas sakė, kad įžeminimą gali padaryti tik firma doh.gif Sakė, kad kažkokia iš "S" raidės Žvėryne unsure.gif
Atsakyti