Įkraunama...
Įkraunama...

Rozetės, skaitikliai, jungikliai, laidai ir pan.

QUOTE(Flymanas @ 2005 10 14, 11:32)
susiremontavau kambari ir galvoju reik pakeist senas rozetes. atsidarius rozete zodziu plaukai atsistojo piestu. po 3-4 laidus aliuminius susukta, nu bardakas baisusu, vietos dirbt ner. anyway. patingejau ishsijungt elektra ir netycia uztrumpinau faze su nuliu. pokshtelejo ir ishmete saugikli. bet. saugikli ijungus dingo elektra trijose rozetese ir jungiklyje.
ar yra tikimybe kad nudege kazkurioj vietoj laidas? nesugebu atsekt kurie laidai ish spintos ateina butent iki tu rozeciu, nes ish rozetes isheina blin i visas puses laidai. taip kaip daba man daryt? kaip surast kurioj vietoj laidas nudege jei nudege ? saugikliai berods tvarkoj o elektros ner... negi daba nauja siena musht velniop?

Nereikia griaut sienu... g.gif Visu pirma yra aparateliai kurie iesko laidu sienose ir rodo esant ten itampa... jie nebrangus apie 30 ir daugiau litu. antras varijantas: rozeteje, kur sakei susukta kruva laidu, issuk juos visus ir praskambink (atrask kuris kur eina). praskambinti geriausia su kontroline lempute kuri kainuoja 5lt senukuose, arba testeriu nustacius tikrint varza (arba diodu tikrinima). o kad laidas nudege arba paluzo cia ir taip aisku. liko tik rast kur tai nutiko... smile.gif pabandyk ir parasyk kaip sekesi... ziurek tik isjunk automata, kad saugiau buti... Sekmes!..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linksmuolis:): 15 spalio 2005 - 09:47
taigi butent toj rozetej kur kruva laidu susuktu buvo radau visai netycia nudegusi laida. daba viskas kaip ir ok. ech aciu dievui kad nereikejo sienu griaut biggrin.gif
fsio taip sakant, elektros problemos baiges, laukiam kitose vietose siurprizu... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Flymanas @ 2005 10 15, 15:57)
taigi butent toj rozetej kur kruva laidu susuktu buvo radau visai netycia nudegusi laida. daba viskas kaip ir ok. ech aciu dievui kad nereikejo sienu griaut  biggrin.gif
fsio taip sakant, elektros problemos baiges, laukiam kitose vietose siurprizu... drinks_cheers.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
zodziu lyg ir suprantu kazka elektroj bet nusprendziau pasikonsultuot su dar labiau suprantanciais nes ishkilo tokia problema.

pas mane ish jungtuko ateina 3 laidai iki lubu vidurio skyles, t.y. busimos lempos - dvi fazes ir vienas nulis. anksciau kabejo senovine lempa ir buvo sujungti nuliai i viena kruva o viena faze vienai lempos pusei , kita kitai. ir aishku jungtukas su dviem "klavishais"...

daba turiu nauja lempa kuri yra 12 V m t,y, stovi trafukas. o yra du laidai "input" 220 V - faze ir nulis, ir 2 laidai "output" - 12V pliusas ir minusas. tai daba yra dilema ar imanoma tokia sistema ishskirstyt panaudojus savo turimus du faziu laidus 220 kad galeciau uzdegti su vienu klavishu puse lempos. man tai nesuprantama - nes ishejime tai tik 2 laidai - tai jei ash juos ishskirstysiu kad atsirastu du laidai pliusiniai tai koks skirtumas - vis tiek ateis 12V i abi atshakas ir degs man visas sietynas o ne puse...
zodziu reik ideju...
mano manymu cia reik dvieju trafuku , ar ne?
schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Flymanas @ 2005 10 23, 18:18)
zodziu lyg ir suprantu kazka elektroj bet nusprendziau pasikonsultuot su dar labiau suprantanciais nes ishkilo tokia problema.

pas mane ish jungtuko ateina 3 laidai iki lubu vidurio skyles, t.y. busimos lempos - dvi fazes ir vienas nulis. anksciau kabejo senovine lempa ir buvo sujungti nuliai i viena kruva o viena faze vienai lempos pusei , kita kitai. ir aishku jungtukas su dviem "klavishais"...

daba turiu nauja lempa kuri yra 12 V m t,y, stovi trafukas. o yra du laidai "input" 220 V - faze ir nulis, ir 2 laidai "output" - 12V pliusas ir minusas. tai daba yra dilema ar imanoma tokia sistema ishskirstyt panaudojus savo turimus du faziu laidus 220 kad galeciau uzdegti su vienu klavishu puse lempos. man tai nesuprantama - nes ishejime tai tik 2 laidai - tai jei ash juos ishskirstysiu kad atsirastu du laidai pliusiniai tai koks skirtumas - vis tiek ateis 12V i abi atshakas ir degs man visas sietynas o ne puse...
zodziu reik ideju...
mano manymu cia reik dvieju trafuku , ar ne?
schmoll.gif

Jei transformatorius eina už jungtuko, tada reikės dviejų transformatorių.
Iškėlus transfomatorių prieš jungtuką, galima padaryti su vienu. Tada į transformatorių ateina du laidai (fazė ir nulis) iš jo i jungtuką aina du laidai (- ir +), o iš jungtuko i lempas lieka trys (- gali daryti bendrą, o + atjunginėti kiekvienai lempai atskirai).
Sėkmės.
Atsakyti
butent kad trafas uz jungiklio kaba tiesiai po lempa. na toj lempos dezej. toki graba negaliu niekaip imontuot kazkur priesh jungtuka kad jo nesimatytu taip kad teks pasitenkint vienu mygtuku. tegu dega visos lempos. bala nemate. o jei reikesis maziau shviesos tai perku torshera su reguliuojama lempa. vat.
aciu uz pagalba.
Atsakyti
perskaičiau čia viską ir susinervinau... g.gif vakar gavom lapą su pasiūlymu įsivesti tą dvitarifį skaitiklį...kažkaip galvojau kad mums neapsimoka-nes aš pastoviai namie, vaikai nuo pietų irgi -pastoviai Tv, kompas, šaldytuvas, mikrobangė, skalbyklė-skalbiu irgi dieną, nes sena ir neprogramuojama, o ir džiūsta dieną geriau balkone... dar orkaitė elektrinė.... g.gif nu naktim tai tik šaldytuvas ir kompas teveikia kartais, kai ką nors srebia... kažkaip galvojom kad neapsimokės mums...nes elektros tai ir iki 250kw privarom kartais... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2005 11 11, 14:41)
perskaičiau čia viską ir susinervinau... g.gif vakar gavom lapą su pasiūlymu įsivesti tą dvitarifį skaitiklį...kažkaip galvojau kad mums neapsimoka-nes aš pastoviai namie, vaikai nuo pietų irgi -pastoviai Tv, kompas, šaldytuvas, mikrobangė, skalbyklė-skalbiu irgi dieną, nes sena ir neprogramuojama, o ir džiūsta dieną geriau balkone...  dar orkaitė elektrinė.... g.gif nu naktim tai tik šaldytuvas ir kompas teveikia kartais, kai ką nors srebia... kažkaip galvojom kad neapsimokės mums...nes elektros tai ir iki 250kw privarom kartais... unsure.gif

O mes šį mėnesį privarėm 800 KW - 300 dieniniu ir 500 naktiniu doh.gif
Bet čia susiję su tuo, kad dar neturime šildymo, ir šildomės elektra. Tai tikrai apsimoka, nes šildytuvus jungiame tik naktį.
bet jei ne tas šildymasis, tai nežinau, ar apsimokėtų - paprastas tarifas 0,31 ct, o mūsų - 0,30 dieną ir 0,16 naktį, o naktis ten nuo 11 vakaro iki 7 ryto ar kažkas panašaus... Tai tokiu metu nieko neveikiu smile.gif
O skalbiankė, beje, specialiai žiūrėjau: sunaudojo mažiau nei 1 kw, tuo metu ir šaldytuvas dar priedo veikė thumbup.gif taip kad nematau skirtumo, ar skalbimas kainuoja 16 ct, ar 30 ct blink.gif nors iš pradžių irgi atidėdavau nakčiai smile.gif
Atsakyti
Bent mano mama kai statė namą, tai elektrikasd tašku vadino ir rozetę, ir jungiklius. Jo kaina už tašką reiškė atvesti laidus ir įmontuoti razetę. Tikiuosi neklaidinu jūsų, tai buvo ne žargonas. ax.gif
Atsakyti
Taip ,taip taškas tai ir yra. Laido atvedimas ir mechanizmo pajungimas ir nesvarbu ar tai rozetė, ar tai jungtukas. javascript:add_smilie(":console:")
console.gif
Atsakyti
Mes kai įsirenginėjom, tai pas mus taškus skaičiavo taip pvz: lempa - 1 taškas, jungiklis - 2 taškas ir t.t., bet jeigu vienoj kruvoj 4 rozetės (t.y. blokas rozečių) tai irgi skaiciuojasi kaip vienas taškas (vieno laido atvedimas iki taško). Už taško atvedima mes mokėjom po 17 litu, o jau už montavima mokėjom už kiekvieną rozetę, jungiklį, lempą ir taip toliau, po 6 litus. Ir jau nesvarbu ar jie vienoj kruvoj, ar skirtinguose kambario galuose.
Atsakyti
Pastata ekspluatuojam jau dvidesimt metu, dalyje irengem parduotuve. Ant pridavimo akto nesiraso energetikos inspektorius, kol nebus elektros instaliacijos projekto (jo niekada ir nebuvo). Reiketu gal pasibraizyti, bet nezinau sutartinių zenklu. Gal kas galetu atsiusti projekto nors fragmenta, ar visa projekta, kaip jis ten turi atrodyti, ar nuoroda kur galima rasti ka nors panasaus. Dar reikalavo dengtu darbu akto, tai susisiekiau su virsininku departamente, tai pasikeite nuomone. Musu biurokratai visiskai nuzmogejo, sedi nusipeneje, is uz stalo nebeislipa per pilva, uz parasa dar paims 30 Lt, o juk algas tai is musu kiseniu moka. g.gif
Atsakyti