ačiū už pastebėjimus skanumų grilintų 
Vakar nelijo, tai GRILINOMMMMM

Štai tokia
skumbrė žolėse agurkinėse ir akmenuose bulviniuose išėjo

Reikia:
kelių šviežių skumbrių
malto lauro lapo, garstyčių grūdukų, provanso žolelių mišinio, druskos, 1-2 v.š. aliejaus {skumbrei viskas}
agurko
acto, cukraus, mineralinio vandens {2:1:30} - agurko staigiam marinavimui
jau virtų bulvių
sviestuko, pomidorų drožlių {prieskoniai tokie}
Darymas:
Skumbres išdarinėju, nuplaunu, nusausinu, įpjaunu odą keliose vietose, ištrinu visų prieskonių mišinuku, sudedu į uždaromą indą, palaistau aliejum, uždarau, padedu 1-1,5 valandos į šaldytuvą.
Susiprieskoniavusias skumbres kepti reikia grotelėse {uždaromose, taip lengviau vartyti} ant gyvos ugnies.
Kai jau skumbrė beveik iškepusi, staigiai ant sviestuko pakepinti kiek pasmulkintas virtas bulves, pabarstyti jas pomidorų drožlėmis. Palikti uždengtoje keptuvėje, kol staigiuoju būdu pasaldinsim ir paaštrinsim juostelėm pjaustytą agurką.
Mirkaliuke palaikyti agurką reikia laabai trumpai {kuo ploniau supjaustytas, tuo trumpiau}. Minučių reikalas. Traukiu lauk, dedu ant popierinio rankšluosčio, kad nutrauktų perteklių mirkaliuko.
Ir dėliojam, dėliojam.
Gardaus
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.”
― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh