turejom sita bjaurybe, kai buvo gal apie 1.5m arba 2.5 m neatsimenu tiksliai. Buvo pasiulyta (apylinkes gyd.) tepti kokiu geliu burnos kad neskaudetu ir laukti apie 1-2 sav. Uosviene ( vaiku stomatologe ) pasiule kita buda- tepti kamistad geliu ir acikloviro tabletes ( davem po 1/4 ar po 1/2 ( nepamenu
) tabl du kartus, vakare ir kitos dienos ryte), jau po nakties zaizdeliu beveik nebuvo, po paros pamirsom kas tai per daiktas buvo
tik nesijuokit mamos, bet as pati sirgau, va ka tik pasveikau... sakes kokia bjaurybe, tiesiog gaila pasidare visu vaikiuku - nu rimtai valgyt neimanoma, net kalbet nesinori, kad tik maziau ten vartytusi tas pusletas liezuvis... O padejo kamistadas ( kai po keliu paru susipratau ji vartoti, o tai vis galvojau cia siaip kas nors, praeis ), tai maloniai apsaldo... mmmmmmmmmmm, ir pavalgyti greitai galima, kol veikia :-)
Mes taip pat kankinames dabar. Keista, bet kai paklausiau gydytojos del Daktarin tepalo, kuri turejau namie kai mazius sirgo pienlige, atsake kad netinka
ir paskyre Virolex arba Zovirax, tik jokiu budu ne tuos kurie skirti isoriniam vartojimui, bet akims. Tepasi sunkiai, nes visai nesilaiko nuo seiliu, zodziu vargstam jau savaite, neseniai pradejom valgyt.
Nesuprantu, gal cia kokia infekcija klajoja
Mano mazius praeita savaite tik tos bjaurasties atsikrate
O puoliau tai ivairiausiais budais ta zaraza stabdyt, nors gydytoja tai toookiu bjaurasciu pripasakojo
Pirmiausia apviniojau marliuku pirsta ir gerai isvaliau burnyte (nors ir nelabai davesi) su sodos skiediniu, tada pora papurskimu TANTUM VERDE purskalo, o pabaigai ziedadulkiu+vitamino C (uzmirsau pavadinima) tabletyte. Nezinau, ar cia mums lengva forma pasitaike, ar as laiku stojau su visa ginkluote pries prasidedancia liga, bet kitos dienos pavakare mazius buvo sveikutis.
Tiesa, tantum verde ir ziedadulkiu tabletikes iki siol dar naudojam-burnytes dezinfekcijai.
Tiesa, tantum verde ir ziedadulkiu tabletikes iki siol dar naudojam-burnytes dezinfekcijai.
| QUOTE (mamusiuka @ 2004 07 12, 15:05) |
| Nesuprantu, gal cia kokia infekcija klajoja Tiesa, tantum verde ir ziedadulkiu tabletikes iki siol dar naudojam-burnytes dezinfekcijai. |
Esi tikra, kad gydet stomatita?
| QUOTE (Vega @ 2004 07 12, 19:08) |
| Esi tikra, kad gydet stomatita? |
Esu tikra
Mano mama gydytoja, todel ir patare is karto burnyte dezinfekuoti sodos tirpalu. Beje ta pati buvo ir vaiku gydytoja pries pora metu sakiusi (bet tada pavyko isvengti stomatito)
Tantum verde dezinfekuoja burnos gleivine-net informaciniam lapelyje apie tai parasyta. Be to uzsaldo burnyte ir trumpam skausma nuima.
O is kur istraukei, kad grieztai draudziama sergant stomatitu burnyte dezinfekuot?
Nezinau, bet gydytoja nustate stomatita, o as ji sekmingai pasalinau.
Matai, mano abu tevai irgi gydytojai, todel man kilo tie "itarimai"
. Kai dukra susirgo stomatitu, ish karto perspejo, kad jokiu budu nenaudociau sodos tirpalu, ta pati sake ir musu gydytoja pediatre. Esant stomatitui, burnyte galima dezinfekuoti tik kalendulos aliejumi. Paties stomatito gydymui idealiausiai tinka specialiai vaikui pagaminti vaistai (atsizhvelgiant i tai, kiek ir kaip yra pazheista burnos gleivine). Skausma gerai nuima "Calgel" tepaliukas.
NEŽINAU AR PAS MUS STOMATITAS , BET PAS ABU VAIKUS ATSIRADO KELIOS ŽAIZDELĖS BURNYTĖJE . GYDYTOJA PATARĖ NUSIPIRKTI " HEXORAL " PURŠKALO ( TINKA UŽDEGIMINĖMS BEI INFEKCINĖMS BURNOS IR GERKLĖS LIGOMS GYDYTI - ANGINA; TONZILITAS; FARINGITAS; BURNOS GLEIVINĖS UŽDEGIMAS (STOMATITAS); SKAUSMINGAS BURNOS GLEIVINĖS UŽDEGIMAS SU PAVIRŠINIAIS AUDINIO DEFEKTAIS (AFTINĖS OPOS); LIEŽUVIO UŽDEGIMAS (GLOSITAS); GINGVITAS; PIENLIGĖ ). REIKIA PURKŠTI 2 KARTUS PER PARĄ . LABAI PATOGU
| QUOTE (Vega @ 2004 07 13, 13:04) |
| Matai, mano abu tevai irgi gydytojai, todel man kilo tie "itarimai" |
Gal cia ir nuo vaikucio amziaus priklauso. Ai kas ji zino-bent mums pavyko greitai pasveikti.
Vidule-mums irgi si preparata patare naudoti, sake arba HeXAROL arba TANTUMVERDE (pastaraji ir naudojom
| QUOTE (mamusiuka @ 2004 07 13, 15:17) |
| |
O cia tai jau tikrai sutinku
Dar karteli teiravausi del to sodos tirpalo, bet , matyt, shiuo klausimu vieningos nuomones tikrai nebus
Ačiū Dievui mes jau pasveikom
. Privargti tai privargom, bet šiaip ne taip įveikėm. mums daktarė patarė burnytės dezinfekcijai skalauti medetkom arba ramunėlėm, tai aš vis pakaitom duodavau tai vienas, tai kitas, kad greičiau žaizdelės trauktūsi skalavom stipria juoda arbata ir dar daktarė pasiūlė išplakti kiaušinio baltymą su medum (jei vaikutis medų toleruoja) ir jį duoti valgyti, dėl solmoneliozės baisu, bet tik tą baltyma 1,5 savaitės mažoji ir valgė. O iš tepaliukų tai su Kamistad tepėm. Smagiausia šitoj situacijoj, kad savo broliuko neužkrėtė, juk jam tik dabar 3 mėnesiai suėję
O jau kaip sesutė prašėsi pas brolį, tai net gaila vaiko buvo, bet dabar su kaupu atsigriebia
Visoms, kurių mažyliai serga linkim kuo greičiau pasveikti.
| QUOTE (Vega @ 2004 07 13, 17:23) |
| O cia tai jau tikrai sutinku Dar karteli teiravausi del to sodos tirpalo, bet , matyt, shiuo klausimu vieningos nuomones tikrai nebus |
pas mus kaip tik tai ir buvo-didesniu zaizdu pavyko isvengti
Va ir atradom sutapimu