Mama brolio dukryte nuo stomatito gyde "Oksolino" tepalu (kiek pamenu taip vadinosi) ir skalavo burnyte furacilinu...pasveiko gan greitaio.
Taip vaikysteje mama gyde ir mane ir mano broli.
Dar labai gerai visą burnytę patepti šaltalankių aliejuku
padeda žaizdelėm greičiau užsitraukti, yra natūralus

O Furacilino tepalas tam tinka?
[B]
mes taip pat dabar sergam lengva forma. vartojam Kamistad tepaliuka. lyg jau geriau
QUOTE(mamusiuka @ 2004 07 14, 10:56)
pas mus kaip tik tai ir buvo-didesniu zaizdu pavyko isvengti
Va ir atradom sutapimu

Va ir atradom sutapimu

mes taip pat dabar sergam lengva forma. vartojam Kamistad tepaliuka. lyg jau geriau
Ir mes visi del to stomatito kankinames
. Jau beveik savaite, pradejom tempertatura iki 38, paskui 40 sulaukem, dabar jau lyg nieko... Pirma vakara paguldzhiau su mazhiau nei 38. Vartojam Ibufena, Kamistad, Umcalor. Dzhiaugiuosi, kad bent shvelnia darzhoviu sriubyte valgo. Labai tikiuosi, kad ryt pabus sveika, nes gaila vaiko baisiai baisiai... Reikes, matyt, dar pabandyti ta Saltalankiu alieju. Gydytoja prigrasino, kad jei ryt dar laikysis temperatura - duot antibiotiku. Bet pati sake, kad antibiotikai stomatito neveikia, tai dabar suku galva, ka reikes daryti, jei ryt ji dar tures temperaturos
.... Nenoriu kone kategorishkai jai duot tu antibiotiku, bet gal gydytoja teisi - negalima savite laikyt vaiko su auksta tempertaura? Bet gal be reikalo panikuoju. Juk miega saldzhiai, temperatura shivakar nepakylo (o juk pakyla visada vakarop), tai gal viskas bus OK...

Sveki visi,
Užpuolė ir mus tas nelemtas stomatitas. Vaikučiui 3 metukai, tai nuvažiavus pas gydytoją užsispyrė ir neparodė burnytės
, nors namuose ir susitarėm, kad klausys "daktarytės"... Tai gydytoja pasitenkino mano pateikta informacija apie vaiko simptomus ir paskyrė tepti "Kamistad" tepaliuku kas 2 val., skalauti burnytę šviežiai spaustomis morkų sultimis, tepti burnytę B12 vitaminu (iš ampulių) ir šaltalankio ar jonažolių aliejumi. Be to gerti daug skysčių (ramunėlių ir kt. dezinfekuoj.arbatų). Taip pat būtinai mažinti temperatūrą. Maistelis turi būti kuo švelnesnis, kad neskaudėtų burnytės valgant.
Taigi visiems ligoniukams linkiu greičiau pasveikti !!!
Beje gydytojos nepaklausiau kiek laiko reikia pralaukti, kol nebeužkrėstume kitų, nes vaikas lanko darželį, tad jei geriau pradės jaustis visvien dar turbūt lieka galimybė kitus užkrėsti, tad kiek mes turėtume pralaukti kol tas virusas visiškai nebebus pavojingas aplinkiniams?

Užpuolė ir mus tas nelemtas stomatitas. Vaikučiui 3 metukai, tai nuvažiavus pas gydytoją užsispyrė ir neparodė burnytės

Taigi visiems ligoniukams linkiu greičiau pasveikti !!!

Beje gydytojos nepaklausiau kiek laiko reikia pralaukti, kol nebeužkrėstume kitų, nes vaikas lanko darželį, tad jei geriau pradės jaustis visvien dar turbūt lieka galimybė kitus užkrėsti, tad kiek mes turėtume pralaukti kol tas virusas visiškai nebebus pavojingas aplinkiniams?

skaičiau gydytojos komentarą, kad nebepavojinga aplinkiniams, kai puslelės užgyja...
maniškė irgi 3 dienas su aukšta temp. kamavosi, 4 dieną temp. nukrito, bet tada stomatitas visu gražumu sužydėjo, jai l. skaudėjo, verkė kaip kūdikis visą dieną...
maniškė irgi 3 dienas su aukšta temp. kamavosi, 4 dieną temp. nukrito, bet tada stomatitas visu gražumu sužydėjo, jai l. skaudėjo, verkė kaip kūdikis visą dieną...
Labutis visiems
Na štai ir mes po truputi baigiame pasveikti
. O tas stomatitas iš tiesų bjaurybė, taip vaikas kentėjo... Dar liko keletas žaizdelių, bet jau baigia užgyti. O pradžioje ir dantenos buvo paraudusios ir labai skaudėjo visą burnytę, vos leisdavosi vaistus patepti.
Beje namaniau, kad šiais laikais dar yra deficitinių vaistų (B12 vitaminas), vos pavyko gauti keletą ampulių. Labai padėjo šaltalankių aliejus, prieš miegą ištepdavau visą burnytę, tai kaip mat nuėmė dantenų paraudimą. O taip kaip ir buvo sakyta, kas 2 val. ir tepėm ir skalavom burnytę(nors ir buvo daug ašarų) kuo tik gydytoja patarė.
Sėkmės visiems pasveikusiems ir sveikstantiems

Na štai ir mes po truputi baigiame pasveikti

Beje namaniau, kad šiais laikais dar yra deficitinių vaistų (B12 vitaminas), vos pavyko gauti keletą ampulių. Labai padėjo šaltalankių aliejus, prieš miegą ištepdavau visą burnytę, tai kaip mat nuėmė dantenų paraudimą. O taip kaip ir buvo sakyta, kas 2 val. ir tepėm ir skalavom burnytę(nors ir buvo daug ašarų) kuo tik gydytoja patarė.
Sėkmės visiems pasveikusiems ir sveikstantiems

Na mes turėjom labai lengvą stomatito formą, kai dukrytei buvo 1 metai 3 mėn., po trijų dienų vėl pradėjo valgyti pomidorus... (iki tol verkė, nes graužė žaizdeles)
Gal čia įtakos turėjo tai kad vis dar maitinau pati
Tai irgi keletas patarimų,
1. duokite Ibufeno ar paracetamolio net jei nėra temperatūros - jie nuskausmina šiek tiek
2. Duokite vaikučiui ledų (tai ir skystis ir maistas), ledai irgi vėsina burnytę, skausmas mažesnis, paprastai juos vaikas mėgsta
3. Galima duoti žėlė - tai irgi skystis ir neskaudės valgant
Šaltalankis - labai gerai, dar geriau maišyta šaltalankis ir medetka - dezinfekuoja ir gydo
O dėl imuniteto, kažkas rašė kad šiai ligai jo nėra, tai stomatitas yra herpes virusas (kaip žinia visam gyvenimui), ir jei tėveliai jį turi, baimintis nėra ko, pvz. aš neužsikrėčiau ir tėvelis neužsikrėtė, nes abu turim jį
Dar kažkas klausė ar gali 6 dienas būti, tai stomatitas gali testis 7-10 dienų
priklauso nuo vaikučio imuniteto stiprumo
Gal čia įtakos turėjo tai kad vis dar maitinau pati

Tai irgi keletas patarimų,
1. duokite Ibufeno ar paracetamolio net jei nėra temperatūros - jie nuskausmina šiek tiek
2. Duokite vaikučiui ledų (tai ir skystis ir maistas), ledai irgi vėsina burnytę, skausmas mažesnis, paprastai juos vaikas mėgsta

3. Galima duoti žėlė - tai irgi skystis ir neskaudės valgant

Šaltalankis - labai gerai, dar geriau maišyta šaltalankis ir medetka - dezinfekuoja ir gydo

O dėl imuniteto, kažkas rašė kad šiai ligai jo nėra, tai stomatitas yra herpes virusas (kaip žinia visam gyvenimui), ir jei tėveliai jį turi, baimintis nėra ko, pvz. aš neužsikrėčiau ir tėvelis neužsikrėtė, nes abu turim jį

Dar kažkas klausė ar gali 6 dienas būti, tai stomatitas gali testis 7-10 dienų

Na mano vaikui pirmam jau 10 metu, bet po šiai dienai kankinamės su tuo stomatitu. Nėra baisi čia labai liga tik kad skauda. O gydymas paprastas. tepu DAKTRIN tepalu( tik reik žiūrėt, kad būrnai būtų skirtas, nes yra ir užpakaliukui) ir labai gerai džiovina vandeninis fuksino tirpalas(tai gaminamas vaistas) Ir daba skaitau ir keista, temperatūra niekad nebuvo sukilusi mano vaikui. Beja kai tik jissuserga tai užsikrėčiu ir aš pati, mažoji kol kas da nebuvo užsikrėtus. Jei jau turėjot syky tokią problemą, tai žinokit, kad tai ne paskutinis kartas ir nuolat tikrinkit vaikučio burną. Jei neramus be priežasties irgi žiūrėkit. Daug lengviau išsigydyti kol tik viena puslytė, kol dar neišplito po visą burną. Ir temperatūrų tada gal nebus.
Būkit sveikos mamytės ir tegu jusų vaikučiaii būna sveiki. Sėkmės.
Būkit sveikos mamytės ir tegu jusų vaikučiaii būna sveiki. Sėkmės.

QUOTE(Agnė @ 2004 07 12, 05:06)
Mes taip pat kankinames dabar. Keista, bet kai paklausiau gydytojos del Daktarin tepalo, kuri turejau namie kai mazius sirgo pienlige, atsake kad netinka
ir paskyre Virolex arba Zovirax, tik jokiu budu ne tuos kurie skirti isoriniam vartojimui, bet akims. Tepasi sunkiai, nes visai nesilaiko nuo seiliu, zodziu vargstam jau savaite, neseniai pradejom valgyt.

Kiek žinau ZOVIRAX ir VIROLEX skirti lūpų pūslelinei gydyti. Tai irgi grybelinis susirgimas, bet tas grybas kitoks. Esu apie tai skaičius ir mano vaiko pediatrė taip sakė. O gal aš klystu?