Įkraunama...
Įkraunama...

Stomatitas

Mano mergytė dabar segra šia baisybe, ir serga jau 6 diena... verysad.gif Dabar jos burnytė gelsvų pūslių pilna... verysad.gif Gal galite pasidalinti patirtimi, kada pasveiksim, kiek dar tęsis ši bemiegių naktų ir dienų be ramybės virtinė.Mes naudojam daug "preparatų" - šaltalankių aliejų, daktariną, morkų ir česnakų sulčių mišinį dantenoms tepti, trijų rūšių homeopatinius vaistus... Kol kas nesveikstam ir temperatūra vis apie 38 sukinėjasi verysad.gif
Atsakyti
Atsimenu ir as ta bjaurybe... mazoji susirgo 2.3 men. Temperatura laikesi 5 dienas. mes tepem Daktarinu, Carbosan 2 proc. gelis ir dar vienais, bet jau nepamenu. Bet mums padejo ypac Carbosan, greitai sumazejo ir temperatura staigiai dingo, mes sirgom kazkur 10 dienu is viso. Sekmes gydant ir kantrybes dideles ...
o kokias jus homeopatiniais vaistai gydot? gal jie jums visai nepadeda? Mums tik tepaliukai padejo...
Atsakyti
Ech, ta homeopatija... net nežinau ar ji padeda, ar ne, g.gif bet kadangi nekenkia, tai ir vartojam. Konsultavomes su labai superinio lygio homeopate (šiaip ji dirba Ignalinoje, bet pas ją žmonės ir iš Vilniaus važiuoja), tai ji prie visų tepamų dalykų liepė vartoti Engystol, Traumeel S tabletes (po pusę tabletės 4 kartus dienoje sutrinti ir duoti vaikui išvolioti po burnytę,po to nuryti, pusvalandį nevalgyti). Ir dar patarė purkšti burnytę tokiu (labai brangiu - su nuolaida 60 lt) vandeniu Silver Max - jis nuo visokių uždegimų, su sidabro dalelėmis, tinka ir gerklei ir slogai, ir išoriškai žaisdoms vartoti (bet vaistinėse jo nėra, yra tik "Aukso korale" pirkti). Tai va, darom viską, bet jau 7 dienos sergam ir temperatūra vis iki 38 dar pakyla... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
ir mus uzpuole stomatitas doh.gif temperatura kelias dienas laikosi 38-39 laipsniai.absoliuciai nieko nevalgo, vis verkia ir verkia doh.gif daktare liepe su daktarinu tyepti, su saltalankiu aliejumi arba su tepaliuku nuo dantu dygimo.kiek laiko trunka tas prakeiktas stomatitas?
Atsakyti
Šiandien kaip tik dėl stomatito trukmės kalbėjau su gydytoja, tai ji pasakė, kad geriausiu atveju - 7-10 dienų, o blogiausiu - MĖNESĮ blink.gif verysad.gif Mano jau serga 7 dienas ir galo kol kas nematyti... verysad.gif
Atsakyti
mes sirgom sita bjaurybe per pacius naujus metus.... kaip sirgom pasveikom po savaiteles, labai dar gerai burnyte tepti vandenuku su sauksteliu sodos pamaisytu, geriausia tai daryti su pipete, tai pats vaikutis paskirsto po burnyte, pries valgi patepti kamistad N tepaliuku, tai nuima skausma...Ir zinoma nepamirsti vitamino c, labai svarbu.
O siaip tai baisu tikrai daros tas bemeiges naktis prisiminti...nors dabar ne ka geriau, po ligos pasipyle pilna virtine dantuku besikalanciu, dabar turime besikalancius 4 kruminius ir du iltinius doh.gif
Atsakyti
idpmu dar pasidare, o jei vaikas jau 4 dienas nieko nevalgo, tik misinuka ryte ir kartais vakare doh.gif daugiau absoliuciai nieko ne iarbatos...truko mums jau kantrybe, tai vyras laike vaiko rankytes o as pieniskos sriubos jam kisau i burnyte, aisku nepatiko verke, bet paskui iskart guvesnis pasidare.
o koki duoti C vitamina reikia, o tiktu miolerio zuvu taukai su citrina, ten D ir C vitaminai yra:hm
Papildyta:
QUOTE(perlixike @ 2008 01 16, 02:08)
idpmu dar pasidare, o jei vaikas jau 4 dienas nieko nevalgo, tik misinuka ryte ir kartais vakare doh.gif daugiau absoliuciai nieko ne iarbatos...truko mums jau kantrybe, tai vyras laike vaiko rankytes o as pieniskos sriubos jam kisau i burnyte, aisku nepatiko verke, bet paskui iskart guvesnis pasidare.
o koki duoti C vitamina reikia, o tiktu miolerio zuvu taukai su citrina, ten D ir C vitaminai yra:hm

ir dar iltinis dantukas pradejo dygti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=perlixike,2008 01 16, 01:09]
Papildyta:

Vitamino c reikia paildomai butinai duoti, mes gereme Cevikap , siaip reikia po 10 lasiuku, bet kaip sirgom gerem po 15 lasiuku mirksiukas.gif
Ir nemanau kad reiketu per prievarta duoti valgyti, nes gal maziukui labai skauda todel jis nevalgo, po to visai bijos maista valgyti...maniskis labai mego raugintus agurkus, paragavo kaip sirgo, suskaudo labai, dabar duodi agurka, o jis sako ne ir cia popa doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mielosios mamytes...
man 23 metai ir tikriausiai apsirgau sita bjaurybe sad.gif kaip uzjauciu vaikiukus, nes tiap ziauriai skauda, niekas nebedziugina..
praeita penktadieni pamaniau kad isidreskiau gomuri kazkuo, nieko rimto.. po to pradejo vis labiau skaudeti, uzsidedavau karts nuo karto medetku tinkturos tirpala, bet vis tiek skaudejo kuo toliau, tuo daugiau. ;(
vaistinej (buvau dvejose) kazkokios veplos pasitaike sad.gif pykstu ant ju. tipo pasake, kad nera jokiu priemoniu gydytis apart carbosan 2proc ir skalauti medetku tinktura. naudoju as ta carbosan jau 5dienas ir nieko sad.gif
is pradziu buvo baltas plonas toks kaip saselis, tai jis naudojant carbosan greitai nusilupo. ir dabar tikriausiai man ten grybas uzaugo. nes atrodo kaip patinusi ir pabaltavusi gumurio mesa. sad.gif labai slykstu ;(
ka man patarsite? as cia prisiskaiciau tai rodos viska susipirkciau kad tik greiciau padetu.
apie maista tai net pagalvot nenoriu.. visai nebloga dieta biggrin.gif tik jau pasiilgau valgyti.. nes kremtu kaip coliuke.

patarkit ka nors.. verysad.gif
Atsakyti
[quote=gintuks,2008 01 16, 12:05]
[quote=perlixike,2008 01 16, 01:09]
Papildyta:

Vitamino c reikia paildomai butinai duoti, mes gereme Cevikap , siaip reikia po 10 lasiuku, bet kaip sirgom gerem po 15 lasiuku mirksiukas.gif
Ir nemanau kad reiketu per prievarta duoti valgyti, nes gal maziukui labai skauda todel jis nevalgo, po to visai bijos maista valgyti...maniskis labai mego raugintus agurkus, paragavo kaip sirgo, suskaudo labai, dabar duodi agurka, o jis sako ne ir cia popa doh.gif
[/quote]
o ju atskirai kaip suprantu yra pirkti g.gif musu daktare tai isvis nieko apie c vitamina net neminojo doh.gif
supratu,kad negerai per prievarta duoti valgyt, bet kad jau teko apturet smarkia dehidracija, tai dabar ir bijau kad vel netektu kelias paras ant laseliniu gulet doh.gif
o del agurku biggrin.gif maniskis irgi labai jios megsta, bet dabar kai skauda burnyte, tai pasiima agurka ir mums po trupiuneli isdalina smile.gif
siandien labai apsidziaugiau, nes pazanga jau padarem valgyme thumbup.gif pradejo pats ragauti pieniwskos sriubytes thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2008 01 16, 14:13)
Sveikos, mielosios mamytes...
man 23 metai ir tikriausiai apsirgau sita bjaurybe sad.gif kaip uzjauciu vaikiukus, nes tiap ziauriai skauda, niekas nebedziugina..
praeita penktadieni pamaniau kad isidreskiau gomuri kazkuo, nieko rimto.. po to pradejo vis labiau skaudeti, uzsidedavau karts nuo karto medetku tinkturos tirpala, bet vis tiek skaudejo kuo toliau, tuo daugiau. ;(
vaistinej (buvau dvejose) kazkokios veplos pasitaike sad.gif pykstu ant ju. tipo pasake, kad nera jokiu priemoniu gydytis apart carbosan 2proc ir skalauti medetku tinktura. naudoju as ta carbosan jau 5dienas ir nieko sad.gif
is pradziu buvo baltas plonas toks kaip saselis, tai jis naudojant carbosan greitai nusilupo. ir dabar tikriausiai man ten grybas uzaugo. nes atrodo kaip patinusi ir pabaltavusi gumurio mesa. sad.gif labai slykstu ;(
ka man patarsite? as cia prisiskaiciau tai rodos viska susipirkciau kad tik greiciau padetu.
apie maista tai net pagalvot nenoriu.. visai nebloga dieta biggrin.gif tik jau pasiilgau valgyti.. nes kremtu kaip coliuke.

patarkit ka nors..  verysad.gif

VAISTINEJE YRA PIRKTI TOKS PURSKALAS SUAUGUSIEMS SU PROPOLIU, TIK ZINAU KAD EURO VAISTINESE JO TIKRAI NERA.dar skalauk su soda ir tepk sermuksniu aliejumi, gal pades unsure.gif sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perlixike: 16 sausio 2008 - 14:33
O aš manau, kad tau reiktų apsilankyti pas gydytoją, nes žinau, kad suaugę stomatitu serga daug sunkiau negu vaikai, ir ilgiau, tad geriau nerizikuoti ir pirmiausia klausti nuomonės profesionalo (gal tau net ne stomatitas, juk burnos ligų yra įvairių ir jos panašios).
Atsakyti