Įkraunama...
Įkraunama...

Stomatitas

QUOTE(astuted @ 2008 02 12, 18:37)
sveikutes mamytes 4u.gif sakykit, o sergant stomatitu ar gali isberti dar ir barzdyte?

pas mus ir lupos buvo išbertos.o mes gydemes savo vaistais,nes daktarinas nepadedavo schmoll.gif kiaušinio baltima reikia sumaišit su soda.ir tept burnite thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai padeda
Atsakyti
sveikutės
mano mažiui prieš kelias dienas atsirado kosulys tai pradėjau duot vaistukus nuo kosulio poto lyg ir gerklė raudona pasidarė bei temp pakilo.Šiandien pažiūrėjau ir radau balta puslyte burnoj doh.gif ar gali taip viskas nuo kosulio kaži prasidėt nelabai suprantu ar įsikandes yra ar stomatitas prasideda.nesu susidūrusi su ta liga. g.gif
Atsakyti
mes ir sirgom net du kartus,pirma taip baisiai nes nezinojau kas tai per liga,baisiai dantenos buvo istine ant liezuvio pusleles,prie burnytes.Tai gydemes Kamistad N,DAKTARIN mum padejo smile.gif
Atsakyti
Maniskei 7mėnesiukai,dabar kaip tik dygsta dantukai. Tokia sudirgusi, apetito nerasta, ir pastebejau kad ant liezuvelio kelios pusleles, bet temperaturos neturi. Gal cia irgi stomatitas? Tepioju šaltalankiu aliejum tas pusleles.
Atsakyti
QUOTE(zaraja @ 2008 03 31, 12:06)
Maniskei 7mėnesiukai,dabar kaip tik dygsta dantukai. Tokia sudirgusi, apetito nerasta, ir pastebejau kad ant liezuvelio kelios pusleles, bet temperaturos neturi. Gal cia irgi stomatitas? Tepioju šaltalankiu aliejum tas pusleles.

jei tai stomatitas,tai alejus nepades schmoll.gif
Atsakyti
Maziukas mano serga antra karta stomatitu,si kart labai sunkiai 5para 38,5-39,5temp.Nieko nevalgo,negeria ,viska per svirksta duodu.verkia istysai ,nuo ranku nenueina,jau nusikankinom ne tas zodis.Siandien pirma diena kai temp pakrito,burnyte istinus,visa puslem nuejus gydytoja sake,net gerklej pusle didele.gydomes kamistad mostele,skyre mum acic gerti,nes sunkios bukles stomatitas.Laukiu nesulaukiu kada pasveiksim.
Papildyta:
QUOTE(zaraja @ 2008 03 31, 11:06)

Sveikute,stomatito yra kelios atmainos,vienos su temperatura kitos ne,jei tai stomatitas berimas greit isbujos,stebek,tik negalima puslyciu judint ,jei truksta dauginas berimas.Saltalankiu aliejum tepk veliau,pirmom dienom neblogai kamistad baby mostele,ji mazina uzdegima, skausma,vesina.Sekmes sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nicelady @ 2008 03 04, 15:06)
sveikutės
mano mažiui prieš kelias dienas atsirado kosulys tai pradėjau duot vaistukus nuo kosulio poto lyg ir gerklė raudona pasidarė bei temp pakilo.Šiandien pažiūrėjau ir radau balta puslyte burnoj doh.gif ar gali taip viskas nuo kosulio kaži prasidėt nelabai suprantu ar įsikandes yra ar stomatitas prasideda.nesu susidūrusi su ta liga. g.gif

Na mums buvo, kad mazoji pradejo sloguoti siek tiek, gerkle raudona, gydytojai pasake angina, temperatura aisku buvo auksta, numusti sunkiai sekesi, antibijotyikus pradejome, temperatura nemazeja, o tik trecia diena islindo viena puslyte ant liezuvio, as ir itariau stomatita, gydytojai patvirtino, tada nutraukeme antibijotikus - gydeme visokiais tepalais, ir is karto temperatura mazeja mazeja ...ir mes sveiki.
O stomatitas ne iskarto gali islysti, pirmiausia gali pasirodyti kaip koks virusas (kosulys, gerkle, sloga) o trecia diena pasirodo pusleles (beja mums niekur daugiau ir neatsirado, tik dantenos buvo labai jau patinusios)

Linkiu, kad jums nebutu stomatitas - slyksti liga ... gaila vaikucio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(astuted @ 2008 02 12, 16:37)
sveikutes mamytes 4u.gif sakykit, o sergant stomatitu ar gali isberti dar ir barzdyte?

Smakriukas gali būt išbertas nuo seilių. Bent jau saviškiui nespėju seilių valyt, negana to, kad stomatitas kankina, dar ir trys krūminiai kalasi unsure.gif
Mums gydytoja liepė Tantum Verde purškalą panaudot ir ALOCLAIR (sakė, šitas iš naujesnių, tai pusę Kauno išmaišiau, kol Megos vaitinėj radau). Skirtas skalavimui, bet mažiukams, sakė, geriau, su pipete už apatinės lūpos vis įlašint, ir tirpalas pats pasiskirstys po burnytę.
Atsakyti
Tantum verde skausma nuima ,neblogai pries valgi duot,kad ne taip skaudetu.Sekmes visom ir leliam,nesirkit smile.gif
Atsakyti
Labutis mamos ir aš atėjau pasidalinti savo patirtim apie šią bjaurią ligą.Nes kai mažiui ji prasidėjo tai iškart čia atėjau pasiskaityti ir tikrai radau daug patarimų kaip gydytis.Mano mažuliui 1,8 mėn. aš ir net nežinojau apie tokią ligą kai daktarė pažiūrėjo į burnytę ir pamačius vieną spuogiuką ant gomurio pasakė kad Stomatitas puoliau pas jus ieškot info.Tai mes vargom gan ilgai su temperatūra net 5 dienas ji šokinėjo, aišku valgyt negalėjo nes po kelių dienų tų spuogelių atsirado ir ant liežuvio ir ant barzdos, labai bėgo seilytės turbūt nuo to.Gydėmės KamistatN šaltalankių aliejuku, turėjau ir Daktarino tai karts nuo karto patepdavau tiūtelę ir juo nors jis sako nuo grybelinio stomatito o mums buvo virusinis nes gerklė buvo raudona.Dar nupirkau lašiukais vitamino C irgi duodavau.Tai aš tik laabai džiaugiausi kad jis daug gėrė skysčių, o kai temperatūra nukrito tai ir valgyt pradėjo. Dabar jau visai gerai jaučiasi šašiukai tik ant barzdutės valgo daug geria daug matyt atsigriebia už prarastą laiką, tai patepu tuos šašiukus žaluma kad kokio brudo neužneštu liesdamas. Svarbiausias vaistas tai kantrybė nes vaikiukas būna laabai irzlus ir piktas .
Atsakyti
maniškė irgi susirgi šia bjauria liga verysad.gif Sakė vaiką izoliuoti, o ar aš pati (nos nesergu), esu tu bakteriju, virusų nešiotoja, ar galiu užkrėti būdama šalia kitų mažų vaikiukų? g.gif
Atsakyti
Labux 4u.gif
Vyresnelis turejo si grozi jau kokis 6 kartus unsure.gif
Gydymas
Daktarin
Kamistad
Saltalankiai
Medetku tinktura -skiesti ir skalauti n-kartu per diena 4u.gif
Atsakyti