Įkraunama...
Įkraunama...

Stomatitas

na ka mamytes, mes jau baigem atsikratyti sia bjaurybe, liko daba didele baime kad nuo visko popa ir i burnyte atsargei deti reikia, galiu paskayti tik stipres ir kantrybes , labai baisu ziureti i maziukus norincius bet negalincius, mum sunkias dieneles padejo istempti danoni kambario temp, ir miau varskytes, mum akyvaizdu pagerejima padre saltalankiu aliejus, as jam duodavau ir paciam biskuty isgerti,ir mieganciam i burnyte po lasiuka supildavau ir mieganciam sutebdavau fuxino , tai po nakties liezuviukuas kur kas graziau atrode, dantenos dar ir daba pakraujuoja, bet ne tiek kiek buvo ir kvapas prapuole ...
stiprybes ir kantrybes jum ir jusu leliukam....
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Man 20 metu,pries kelis menesius kai buvau pas burnos higieniste,ji man diagnozavo stomatita.Nors man nei temperaturos nebuvo nei labai burnos skaudejo,tik valgant truputi.Kita diena jau buvo viskas gerai.Man yra vienas rupimas klausimas,ar as sirgusi stomatitu galiu apkresti kita zmogu?Ta prasme jei buciuociausi su mylimu zmogumi ,tai ar yra tikimybe,kad jis uzsikres nuo manes?Ir as pozymiai jam is karto pasireikstu? blush2.gif

Buciau lb dekinga uz info,nes internete nelabai randu.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maat`e @ 2009 01 30, 19:26)
Sveikos 4u.gif

Man 20 metu,pries kelis menesius  kai buvau pas burnos higieniste,ji man diagnozavo stomatita.Nors man nei temperaturos nebuvo nei labai burnos skaudejo,tik valgant truputi.Kita diena jau buvo viskas gerai.Man yra vienas rupimas klausimas,ar as sirgusi stomatitu galiu apkresti kita zmogu?Ta prasme jei buciuociausi su mylimu zmogumi ,tai ar yra tikimybe,kad jis uzsikres nuo manes?Ir as pozymiai jam is karto pasireikstu? blush2.gif

Buciau lb dekinga uz info,nes internete nelabai randu.. 4u.gif

Tai aisku uzkreciama,galima net per irankius valgant uzsikrest.Bet jei imunitetas stiprus tai gali ir nesusirgt.Musu didzioji maza daug kartu sirgo stomatitu,bet musu neuzkrete
Atsakyti
aha priklauso nuo organizmo, gali buti , kad uzsikres ir dar sirgs stipriau nei tau buvo, siaip sako sergant stomatitu reikalinga ipatinga higiena... 4u.gif
Atsakyti
Tikrai labai klastinga liga,dukra prasirgo 2sav. temperatura daugiau nei 39.,numusi ir vel pakyla,burna isberta,baltom puslem,skausmas baisus, vaikas i burna nieko neima,tik siek tiek gerti-padejo tik burnos valymas saltalankio aliejumi. doctor.gif
Atsakyti
Uzpuole ir mus ta zaraza. Tris dienas buvo tik auksta temepratura, bet jokiu kitu pozymiu. Po triju dienu isbere gomuriuko sonus baltais taskeliais ir labai dantenos uzraudo, kaip aviete. Ir isdygo salia lupos spuogelis pulingas, jau isoreje. Daktare diagnozavo stomatita.Tepem saltalankio aliejum, gerem ramuneliu arbata. Nelabai padejo. Nuo vakar jau burna tokiom nemazom pilkom demem isberta, daugiausia ant dantenu prie dantuku. Temperatura uzkyla tik i vakara. Iki siol dar valge gan neblogai ir gere, o nuo siandien jau sunkiai ka beisiulau. MP visai atsisako, turbut jau reiks atsisveikinti. Vakar pradejom vartoti Daktarin geli ir Hexoral purskala. Kol kas pokyciu nematau. Kaip isiulyt mazam vaikui kuo daugiau skysciu? Sakykit, o saltalankiu alieju jus su kuo nors tepet ar tiesiog i burnyte sulasindavote? As arba soskiuka pamirkau, arba sauksciuka i burnyte supilu, nes prisiliesti tai niekaip neduoda. Ir Daktarina taip pat. O gal reikia aptepti? Po kiek laiko vartojant vaistukus pageredavo? Padekit, nes jau stogas vaziuoja.
Ir dar. Tos pilkos demes prie dantuku, tai kaip apnasos atrodo. Ant priekiniu dantu tai net ant virsus uzlipe. Ar kam taip buvo?
Atsakyti
Stomatitai buna virusinai, grybeliai ir bakteriniai. O gal kas zinot, ar skiriasi tos pusleles? Kaip atskirti kokia rusis?
Atsakyti
Tai siuo metu mes vieni sergam? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2009 02 28, 12:43)
Uzpuole ir mus ta zaraza. Tris dienas buvo tik auksta temepratura, bet jokiu kitu pozymiu. Po triju dienu isbere gomuriuko sonus baltais taskeliais ir labai dantenos uzraudo, kaip aviete. Ir isdygo salia lupos spuogelis pulingas, jau isoreje. Daktare diagnozavo stomatita.Tepem saltalankio aliejum, gerem ramuneliu arbata. Nelabai padejo. Nuo vakar jau burna tokiom nemazom pilkom demem isberta, daugiausia ant dantenu prie dantuku. Temperatura uzkyla tik i vakara. Iki siol dar valge gan neblogai ir gere, o nuo siandien jau sunkiai ka beisiulau. MP visai atsisako, turbut jau reiks atsisveikinti. Vakar pradejom vartoti Daktarin geli ir Hexoral purskala. Kol kas pokyciu nematau. Kaip isiulyt mazam vaikui kuo daugiau skysciu? Sakykit, o saltalankiu alieju jus su kuo nors tepet ar tiesiog i burnyte sulasindavote? As arba soskiuka pamirkau, arba sauksciuka i burnyte supilu, nes prisiliesti tai niekaip neduoda. Ir Daktarina taip pat. O gal reikia aptepti? Po kiek laiko vartojant vaistukus pageredavo? Padekit, nes jau stogas vaziuoja.
Ir dar. Tos pilkos demes prie dantuku, tai kaip apnasos atrodo. Ant priekiniu dantu tai net ant virsus uzlipe. Ar kam taip buvo?

sveikuciai, uzuojauta verysad.gif
Mums lygiai tokie patys pozymiai kaip tu aprasei.
Tik beda ta, kad gydytojas pries kelias dienas apsilankes nepastebejo, kad tai stomatitas, israse mums antibiotiku Ospen 400, kuriuos jau geriam ketvirta diena.
Pagerejimo jokio, diena temp. 38C, vakare pasoka iki 39.5C. Vaikas visas issekes, valgyti nieko negali, ne arbateles is buteliuko negeria, nors matau, kad labai nori, tai su pipete sulasinu. Is burnytes kvapas acetono eina, tai bijau kad del skysciu netekimo nereiktu i ligonine vaziuot lasintis...
Tepem Daktarin ir Kamistad N tepalu, tai nelabai matau as kazkokios naudos is tu tepalu. O dar mazyle viduriuot pradejo, tai manau, kad nuo antibiotiku. Ir is vis, manau, kad tuos antibiotikus be reikalo tas mano vaikelis gavo, pykstu ant gyd. nerealiai gun_rifle.gif
Dar va siandien laukiu, kol tas gyd. pakartotinai ateis, tai ziuresim ka sakys, nes dantenos irgi avietes spalvos, pagal likos aprasyma, sitoj stadijoj prasideda dantu parodontoze, vyresniems net dantys gali issiklibint ir iskrist, atsiranda atviros zaizdos...nenoriu to sulaukt.
Kiek paskaitinejau is kitu mamyciu info - saltalankiu aliejus gelbsti, tai siunciu vyra i vaistine, ziuresim kaip cia mums toliau bus...

Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2009 03 02, 09:55)
sveikuciai, uzuojauta  verysad.gif
Mums lygiai tokie patys pozymiai kaip tu aprasei.
Tik beda ta, kad gydytojas pries kelias dienas apsilankes nepastebejo, kad tai stomatitas, israse mums antibiotiku Ospen 400, kuriuos jau geriam ketvirta diena.
Pagerejimo jokio, diena temp. 38C, vakare pasoka iki 39.5C. Vaikas visas issekes, valgyti nieko negali, ne arbateles is buteliuko negeria, nors matau, kad labai nori, tai su pipete sulasinu. Is burnytes kvapas acetono eina, tai bijau kad del skysciu netekimo nereiktu i ligonine vaziuot lasintis...
Tepem Daktarin ir Kamistad N tepalu, tai nelabai matau as kazkokios naudos is tu tepalu. O dar mazyle viduriuot pradejo, tai manau, kad nuo antibiotiku. Ir is vis, manau, kad tuos antibiotikus be reikalo tas mano vaikelis gavo, pykstu ant gyd. nerealiai  gun_rifle.gif
Dar va siandien laukiu, kol tas gyd. pakartotinai ateis, tai ziuresim ka sakys, nes dantenos irgi avietes spalvos, pagal likos aprasyma, sitoj stadijoj prasideda dantu parodontoze, vyresniems net dantys gali issiklibint ir iskrist, atsiranda atviros zaizdos...nenoriu to sulaukt.
Kiek paskaitinejau is kitu mamyciu info - saltalankiu aliejus gelbsti, tai siunciu vyra i vaistine, ziuresim kaip cia mums toliau bus...

Oi, oi, tikrai tie antibiotikai visai be reikalo. Mums siandien jau geriau. Temperatura issilaike 6 dienas. Tai savaitgali jau nebuvo, bet vaikas vistiek nieko nevalge tik sauksteliu girdydavau ramuneliu ir pankolio arbatyte, kad skysciu gautu. Dar siek tiek savo pienuko nu`
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2009 03 02, 11:29)
Oi, oi, tikrai tie antibiotikai visai be reikalo. Mums siandien jau geriau. Temperatura issilaike 6 dienas. Tai savaitgali jau nebuvo, bet vaikas vistiek nieko nevalge tik sauksteliu girdydavau ramuneliu ir pankolio arbatyte, kad skysciu gautu. Dar siek tiek savo pienuko nu`

Oi, patvarke cia man vaikas kompa. Tai va rasau toliau.. biggrin.gif
dar pienuko nutraukto su sauksteliu sugirdydavau. Is maisto tai tik Hipp tyrele moliugas su obuoliu dar biski tiko. Jis toks svelnus. O siandien jau ryte girdziu mano vaiko pilvas taip garsiai gurgia verysad.gif , tai pats isgere apie 120 ml pienuko is buteliuko. Tai jau manau kad maziau skauda ir koses isviriau mieziu-avizu, bet sumaliau blenderyje ir dar per sieteli pratryniau, kad nebutu jokiu luobeliu. Tai irgi taip nemazai suvalge thumbup.gif . Tai o mums galiu pasakyti, kad labiausiai padejo burnytes valymas sodos tirpaliuku. Kol tepiau daktarina, saltalanki ir t.t. pokyciu nebuvo. O vakar atvaziavo mano mama ir jau manes net neklause, padare tirpaliuka, apvyniojo aplink pagaliuka taip nemazai vatos ir svelniai isvale burnyte. taip per diena 4 kartus. Nepasakyciu, kad jam labai skaudejo, nes verke tik kol vale, o paskui is karto nurimdavo. Ir ka rezultatas - siandien burnyte visai grazi. aisku tu demeliu dar yra, bet jau dau daug mazesnes.
Nors man atrodo, kad cia jam ne tiek stomatitas, kiek stipri pienlige, nes po tom demelem-pulinukais jokio kraujo nera, t.y. kraujuojancios opeles neatsivere. Aisku dar burnyte nekaip kvepia. Ta va, dabar siandien jau pati vel valau soda, bet dar ir daktarinu pateplioju (blogiau nebus).
Ai, dar mes visa sia savaite gerem homeopatinius zirniukus Beladona, tai jie isgi mazina uzdegima ir nuo temperaturos. Gal cia viskas kartu susidejo del pagerejimo.
Sveikit, ir jeigu tos jusu demeles ne kraujuoja, tai pabandykit pavalyti su soda ( i puse stiklines drungno vandens sauksteli sodos istirpinkite) ir taip nebruzinant su vata patapsnoti. 4u.gif
Atsakyti
MamaSandra, kaip jusu sveikatyte?
Atsakyti