Baisi liga! Tris naktis vaikas blogai miegojo. Po to dvi paras su temperatura 38. Na o tik trecia diena pasirode spuogeliai balti ant liezuvio galo. Galvojom kad serga del besikalanciu dantu. Deje. Stomatitas visame grazume. Temperatura nukrito, bet aplink dantis is vidines puses atsirado balti spuogeliai. Valgo skysta maista. Bet nebegriauzia visokiu skanumynu:( Nuotaika ziauri, zyzimas beprotiskas. Tepam vaistineje gaminta tepala - rasala, daktarina, saltalankiu alieju. Laukiam pagerejimo. Kada pageres?
Mes sirgom pries savaite, bet issigydem per 3 dieneles.Tepem tiktai Daktarina, gal tiksliau netepem, o dejom ant pirsciuko po lasiuka ir kaip medu laizem, bandem viska daryti zaidimo forma, nes tepti jokiais budais nesidave
.Temperatura buvo pakilusi iki 37.8. Nuo skausmo nakciai sugirdydavom Ibufeno, tada lengviau miegodavo.
kuo greiciau sveikit

kuo greiciau sveikit

nu va ir mes ta liga pasigavom.....priesh savaite labai kosejom, buvo temperatura, ber daktaras liepe vaistu duot, tai praejo visi kosuliai, nei temperatuos nebuvo. bet va vakar ryte prabudo visa deganti... bet jai pasiseka susirgti sekmadieniais, kai daktarai nedirba... tai davaiu vaistu. padejo, kai pabudo ish miego, vel deganti buvo. teko i ligonine vesht. tai tikrino nieko nerado, paskui gerkle pasizejo, ir sako...o puslytes baltos gale burnos. sako gali ir daugiau atsirast. sakau tai ka man jai duot. sako nyc nieko. sako per savaite turi praeiti. sake tik duot vaistu kas 6 val nuo temperaturos ir viskas. aciu dievui, kad ji dar gerai valgo.. bet va shiandien pamachiau nauja puslyte ant liezuviuko galo... ir temperatura jau nukritusi. tai nors miegam palyginus gerai. nors kai nemiega ji labai zirzli pasidarius. kazkaip nepripratus kai ji zirzia, nes anxciau nieko neveikdavo o tik shypsodavosi. o tai jei ne paslaptis, kaip ta liga vaikai pasigauna? nes ash nesuprantu kaip jinai ja gavo chia.
Šiandien gydytoja mano mergytei irgi rado stomatitą. Vakar tempa buvo sukilusi 39.2, dabar užmigo, bet temperatūra 38
Gydytoja liepė duoti kuo daugiau skysčių, tepti tepaliuku (na mes turim Dentinox) ir dar pasidaryti tokio tirpaliuko
viskas lygiomis dalimis: Tai aš dėjau po arb. šaukšt.: svogūno sulčių, morkų sulčių ir medaus. Suvalgė šiandien 4 šaukštukus varškytės ir viskas
Gal reikės kokios pliurzytės padaryt

Mes susirgom ketvirtadienį, pati pradžia buvo kaip angina, kai nuvežėm pas gyd. nebuvo nei pūslyčių, nieko, tai mums antibiotiką ir išrašė, po kelių val. grįžus namo užkylo temp. ir išbėrė visą burną, oi kiek kankinomės, vaikas 12 val. absoliučiai nieko negėrė
tik klykė, apie maistą tai net kalbos nebuvo. Sekančią dieną vėl važiavom, tai patvirtino kad stomatitas, naudojom Daktariną, tepėm ant žinduko. Ryt jau bus savaitė, gerklytė dar raudona, bet jau valgo, žaidžia
Baigiam pasveikt, ir jums to pačio linkim. Tik žinau, kad ši liga mėgsta kartotis, būkit budrios.
dvyne2 , čia truputis apie stomatitą
Stomatitas

Baigiam pasveikt, ir jums to pačio linkim. Tik žinau, kad ši liga mėgsta kartotis, būkit budrios.
dvyne2 , čia truputis apie stomatitą

Stomatitas
mes tai jau sveikos jau kokia antra dinea,
bet dabar slogyte pasigavom
vel bus ilga naktis

mano mergaitei greit 7 metai, o ji vis (per metus 3-4 kartus) vis serga stomatitu.
kartais apkrecia ir mus, bet nedaznai.
ar yra dar tokia problema turinciu mamu??? ka darot?

QUOTE(ScarleTa @ 2006 08 23, 23:25)
Oksis, o gal žinai kaip galima šios ligos išvengti? Labai jau nekokia ligele, nualina vaikiuką. Maniškė dabar užmigo su 38.7 temperatūra 

kazi ar jos galima isvenkti... mano septinmete dukra stomatitu serga nuo 8men. ir iki siol si liga vis pasikartoja maziausiai du kartus per metus

galbut tai priklauso ir nuo vaiko organizmo, ji yra labai lepi, ir imunitetas jos nusilpes. istisai vartojam vitaminus, o jei padarom keliu men. pertrauka ir vel stomatitas gryzta...

Mano mažiukas taip pat susirgo stomatitu sergam kaip keturios dienos
temperatūra laikosi 38 laipsniai gydytoja išrašė daktarino tepalo bet dar poveikio nepastebėjau
o puslytės burnytėj,iki nosytės ir iki smakro labai didelės,norėčiau mamyčių paklausti kaip dar kitaip gydėtės stomatitą ar ilgai nežinau kaip padėti galiu savo vaikui jam labai skauda ir negali nieko valgyti

QUOTE(dzeine @ 2006 08 26, 23:23)
mano mergaitei greit 7 metai, o ji vis (per metus 3-4 kartus) vis serga stomatitu.

o ka sako gydytoja?stomatitas dazniausiai atsiranda nuo infekcijos kokios, nuo nesvarumu visokiu. siaip stomatitas gali atsirasti ir nuo aukstos temperaturos. Gal daznai sergate.
mano vaikas viena syki sirgo stomatitu, bjauri liga, gaila vaiko.Bet pfui pfui daugiau nebesikartojo.
QUOTE(Lina444 @ 2006 09 19, 11:54)
Mano mažiukas taip pat susirgo stomatitu sergam kaip keturios dienos
temperatūra laikosi 38 laipsniai gydytoja išrašė daktarino tepalo bet dar poveikio nepastebėjau
o puslytės burnytėj,iki nosytės ir iki smakro labai didelės,norėčiau mamyčių paklausti kaip dar kitaip gydėtės stomatitą ar ilgai nežinau kaip padėti galiu savo vaikui jam labai skauda ir negali nieko valgyti 

Sveika. kai mano sunus sirgo stomatitu, vaistininke parekomendavo purksti xexsoral purskala. Jis siaip yra nuo gerkles, dantenu uzdegimo, bet tame tarpe ir nuo stomatito. Buvo labai patodu. nes daktarina kai bandziau istepti nelabai leidosi.o cia tik pripurksdavau burnite ir viskas.
Girdejau dar kad nuo seno tepdavo medumi,gal jis karsti istraukdavo. ne nezinau.