Duok Dieve jusiskis ateitu i teisma, tai jam ir nenorint skirtis, butu galima i akis priminti, kad vaiko islaikymo ir kt.moketi jis irgi nenori. Skirtis tokiems vyrams tiesiog "nepatogu", ir ta teisejai labai puikiai supranta.
Todel jums gal ir palengvins jo pasirodymas teisme, ir nepasirodymas... Nors itariu, kad nepasirodzius per pirma posedi, jums visgi duos susitaikymo perioda. Aisku linkiu to negauti. Mano eks elges labai panasiai - skirtis kartu bandeme ne karta, paskutini karta siunciau dokumentus jo nauju adresu ne LT ir sumokejau 600lt.vien uz pabandyma (teko daryt vertimus pagal musu istatymus), o jis per chata po dvieju menesiu pasake, kad pasirasyti net nesiruose (nors pats prase juos surasyti ir atsiusti greitesnem skyrybom).
Pas mane taip ir yra, kad stovejau darbo birzoje, kuri laika galvoju gauti kokias lengvatas nes darbo nera, bet be skyrybu dokumento negali kreiptis del jokiu pasalpu ar nuolaidu darzelyje. Mano eks nusistates, kad skyrybu noriu del pasalpu

Is ju nepragyvensi, bet kol skiriesi - tai kainuoja nemazai pinigeliu, ir butent per ta perioda pagelbetu, deja net teismo israsas, kad byla virs metu teisme be jokio progreso, darzeliui nepriimtinas dokumentas. Musu salyje pagal mane tikrai truksta elementarios pagalbos mamai, kuri viena augina vaikus, nepagauna vyro ir net pasiryzus galutinai issiskirti, ilgai to negali padaryti del finansu ir del vyro nepasirodymu teisme, uz kuriuos ji moka, o tuo tarpu vaikai auga ir moketi uz maista, darzeli, ir kt.tenka vienam zmogui. Norint gauti bet kokia pasalpa, tam butinas post factum popieriukas, kad esi issiskyrusi. O kiek zinau mamu, kuriu vyrai tiesiog dingo kaip i vandeni (isvaziavo i uzsieni), jos tuo tarpu negali net teismo proceso pradeti nes dideles islaidos, o nuejus del kad ir vienkartines pasalpos, reikia vestis ir vyra arba ji atstovaujanti skyrybu dokumenta. Ratas be iseities...
Zinoma, galima sakyt pas mus juk irgi yra vadinama separacija, t.y.iteisintas gyvenimas skyriumi, taciau tik susidurus pamatai, kad tai lygiai toks pat procesas kaip skyrybos, uzima tiek pat laiko, kas mano nuomone atrodo labai nelogiska. Separacija turetu but lengviau iteisinta, nes skiriantis kelis metus ji LABAI reikalinga, deja ja gauti nera lengviau nei kad pacias skyrybas. Kitose salyse moteriai pakanka darbe (del mokesciu mokejimu) ir pan.irasyti, kad ji yra "atsiskyrusi" ir vienisa mama, ir to pilnai pakanka gauti nuolaidas. Jei kazkas netiki ja ar noretu patikrinti - turi pilna teise ta padaryti, tada ji atsako pries istatymus, bet uztat ramiau laukia neaisku kada ivyksianciu skyrybu, nes jau yra istatymiskai atsiskyrus ir jokie eks poelgiai santuokoje ir pan.nepaveiks jos finansines geroves ar vaiku.
Mums iki to dar tk augt ir augt...