QUOTE(Erendira @ 2010 12 13, 13:02)
Viskas, aišku yra šaunu

Ypač, kad neskyrė susitaikymo laikotarpio O ar prašei ieškinyje išlaikymo vaikui? Nes jį vistiek nustatyti reikia... O be to tikrai nežinai, kaip viskas atsisuks, gal išties prireiks tų alimentų... iš patirties sakau

Aš skirdamasi irgi sutikau su 125 lt/mėn ir su pareiškimu, kad vistiek jų nemokės, nes labai norėjau atskratyti ex. bet po ilgo laiko nutiko taip, kad dėl duktes interesų vėl teisiamės dėl tų alimentų

Ir žinau, kad seniai reikėjo tai padaryt
Bet kuriuo atveju, džiugu, kad reikalas pajudėjo
As iekinyje paprasiau 500 lt islaikymo, ex sutiko su tuo. Jis formaliai sutinka su tokia suma, bet faktiskai jis ju nemokes. As alimentu neatsisakau jokiais budais, tiesiog jis jau keleta metu yra bedarbis, dirba nelegaliai, neturi jokio turto savo vardu iregistruoto, turi skolu nemazu, taigi nzn is ko jis man mokes. Jis man atvirai pasake: "as zinau kad man priteis, butu kvaila nesutikt, prasyk kokia nori suma, nors 1000 lt, as visvien nemokesiu".
Erendira, jus manot, yra galimybe, kad jis man mokes alimentus? Jei taip, kaip tai padaryt, as pasiryzus, tik bijau kad situacija nepalanki man, todel jau susitaikiau, du metus auginu vaika viena, pilnai ji islaikau, padeda mano tevai. Ex tik susitinka su vaiku, bet net nevisada per tuos susitikimus sunu pamaitina, tai ko as galeciau is jo tiketis. Butu geras vyras ir tevas, nesisikirciau tuomet.
Zinau, kad jei jis dirbtu oficialiai butu galima isieskoti alimentus per darboviete, o dabar? Laukti pensijos? Nematau iseites, tik alimentu aisku neatsisakysiu, tegu jam auga ta skola, bus kaip nebylus priminimas, kad jis turi sunu.