QUOTE(Annika @ 2010 02 03, 10:52)
Čia visos dalijasi patirtimi dėl Mirenos įdėjimo. Man būtų labai įdomi patirtis tų, kurios išsiėmė Mireną: Pasidalinkit patirtim
Išėmė man Mireną gruodžio gale. Turėjau tris metus. Na įspūdžiai po Mirenos tokie, kad kraujavimas pasirodė praėjus 2 dienom po spiralės pašalinimo, toks ne itin gausus, kaip supratau tai nebuvo mm, nes nuo paskutinių dar būnant su spirale mažokas laiko tarpas tebuvo praėjęs. Pirmosios mėnesinės pasirodė lygiai po 28 d. Nelabai skausmingos, bet žiauriai gausios, maniau negyvai nukraujuosiu, gyvenime nesu taip kraujavus, paketus keičiau kas 30 min ir taip beveik 2 paras, jau net galvoj ūžė, jaučiausi gerokai pasilpus, mm baigėsi po 5 dienų ir štai 10 ciklo dieną pradėjo skaudėti pilvo apačią, toks griaužiantis skausmas, įtariu gimdos, pirmomis dienomis dar ir šlapintis noras padidėjęs buvo, vėliau ėmiau jausti kiaušides, skaudena šonus pilvo apačios, jokių išskyrų, nemalonaus kvapo ar karščiavimo nėra, tad spėju tai prasidėjus skausminga ovuliacija, kuri buvo visus tuos metus Mirenos pristabdyta. Dėl visą ko užsirašiau pas gydytoją, nueisiu pasirodyti. Dabar geriu noshpą ir kenčiu už visą tą laiką, skausmai spazminiai, tai užeina, tai vėl praeina, jau trunka beveik savaitę. Laukiu antrųjų mm, tikiuosi nebus tokios gausios... gal...
Tad gal ir Jums reikėtų pasiginkluoti kantrybę ir tikėtis, jog hormonų pusiausvyra su laiku susitvarkys. Juk hormonas, esantis Mirenoje, ne tik tirština gimdos kaklelio gleives bei slopina gimdos pasiruošimą vaisiaus įsitvirtinimui, bet ir stabdo kiaušidžių veiklą, kai kurioms moterims net ovuliacijos išnyksta, tarp jų turbūt ir aš patekau. Įsivaizduokit visą tai laiką tas kiaušinėlių gaminimo mechanizmas buvo sustabdytas (na čia grubiai taip išsireiškiau

) ir dabar jam reikia šiek tiek laiko ir pastangų, kad vėl iš naujo užsivesti, kitaip sakant sintetinio hormono dėka organizmas buvo 3 metus apgautas, jog esate nėščia ir natūraliai į tai reaguodamas nebegamino kiaušinėlių. Manau viskas bus gerai, o ir gydytoja išėmus spiralę man sakė, jog šitie Mirenos hormonai iš organizmo pilnai pasišalins tik po pusmečio
Prisipirkau nakvišos aliejaus kapsulių po 1000 mg ir geriu
po vieną per dieną. Gal ir pagreitins atsistatymo procesą, o jei ir ne, tai manau blogiau nepridarys.
Aj vienas gerumas jau yra, plaukų slinkimas sumažėjo iki minimumo