Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(lcool @ 2009 09 07, 18:12)
Sveiki,
Planuoju ir as su savo dukryte 1,5metuku skristi i LA spalio pradzioje.
Norejau paklausti del bagazo, griztant: koks svoris leidziamas ir kiek lagaminu 1am zmogui? Girdejau kad is Jav 1zmogus gali veztis 2x23kg lagaminus, o Europoj 1am zmogui leidziamas 1as lagaminas 20kg. Ar cia uzsakant bilietus reiktu sumoketi is karto uz papildoma bagaza, jei planuoji toki tureti ar kaip?
Paaiskinkit prasau, nesinori su maze veliau problemu tureti doh.gif
Ir dar, gal kas esate skride su panasaus amziaus vaikuciais i JAV, gal galite pasidalinti patarimais ir patirtim kaip sekesi vaikuciams atlaikyti toki skrydi ir laiko skirtuma blink.gif

Is anksto dekoju uz informacija 4u.gif

Sveiki , del bagazo zinau tik tiek kad mes dabar kai skridom su Finnair tai mums leido tik po 2x25 kg. as irgi su dukryte skrydau .tiesa maniskei jau 4 .
pasiemem visokios veiklos , tai paskaitem ,tai deliones padeliojom , veliau kai persedom i bojinga , multikus ziurejom , muzikos klausemes , numigom truputi . mano maziai an tiek patiko skrist kad vis dabar laukia kada vel skrisim mes gryztam i Lietuva spalio men. Adaptavosi mano zuikis nepastebimai man sunkiau buvo ,o mazoji lyg ir nieko isvis . as nemiegojau pirmas tris naktis beveik visai .
o mazoji tik ant pagalves galva padeda ir iskart nusminga , net pasaku nereik skaityti . Net gi pasakysiu kazkaip ja tas klimatas turbut veikia smile.gif ,ji cia ne tokia kaprizinga kaip Lietuvoje , dar net per savaite laiko ne kart nesioziavo smile.gif . net keista smile.gif
Nepergyvenkit viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
"Ar Jūs kada nors buvote pareiškę imunitetą nuo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn? " Tai reiskia, ar kada nors vengiau baudziamosios atsakomybes? Kazkaip jau kebliai parasyta... Aciu uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
Sveiki.Is anksto noreciau padekoti jei kas suteiks naudingos informacijos.O situacija butu tokia.Mano drauge lapkricio menesi skrenda i atlanta.Ji su mazu vaikeliu iki dvieju metu.Gal zinot ar reikia kazkokiu tai dokumentu kieno tas vaikas,ar tikrasis tevas leidzia jiem skristi ir panasiai.Ar nebus taip kad prie sienos paklaus is kur tas vaikas ir nesakys ar tik nebandai issivesti vaiko.Is vienu zmoniu girdejau kad tikrai jos neileis simtu procentu,kiti sako kad problemu neturetu kilti.Tikrojo to vaiko tevo nera.Vaiko pavarde kaip ir motinos.Taip iseina kad vaikas kaip ir be tevo nes jis dinges be zinios.Panos bukit mieli padekit jei kas esat keliave su mazais vaikais ir su kokiomis problemomis galima susidurti?ESTA buvo uzpildyta ir sau ir vaikui ir atsakymas gautas teigiamas.Dekoju labai uz bet kokia informacija.
Atsakyti
QUOTE(Ruth-Ruta @ 2009 09 09, 10:44)
Sveiki.Is anksto noreciau padekoti jei kas suteiks naudingos informacijos.O situacija butu tokia.Mano drauge lapkricio menesi skrenda i atlanta.Ji su mazu vaikeliu iki dvieju metu.Gal zinot ar reikia kazkokiu tai dokumentu kieno tas vaikas,ar tikrasis tevas leidzia jiem skristi ir panasiai.Ar nebus taip kad prie sienos paklaus is kur tas vaikas ir nesakys ar tik nebandai issivesti vaiko.Is vienu zmoniu girdejau kad tikrai jos neileis simtu procentu,kiti sako kad problemu neturetu kilti.Tikrojo to vaiko tevo nera.Vaiko pavarde kaip ir motinos.Taip iseina kad vaikas kaip ir be tevo nes jis dinges be zinios.Panos bukit mieli padekit jei kas esat keliave su mazais vaikais ir su kokiomis problemomis galima susidurti?ESTA buvo uzpildyta ir sau ir vaikui ir atsakymas gautas teigiamas.Dekoju labai uz bet kokia informacija.

Pagal nauja istatyma, dabar nereikia antro is tevu sutikimo, jei vaikas skrenda su vienu is ju. Seniau reikedavo. bet jei vaikas isvyksta su lydinciu asmeniu, reikia vieno is tevu sutikimo. Jis rasomas ir tvirtinamas pas notara. Paskui pasienyje pateikiamas. Reikia tureti ir jo kopija. Siaip butu gerai pasiskambinti i vaiko teisiu tarnyba ir issiaiskinti.
Atsakyti
QUOTE(Ruth-Ruta @ 2009 09 09, 10:44)

Sveiki.
Aš liepos mėn. skridau su dukryte į Čikagą. Skridom vienos,be to mūsų ir pavardės skiriasi. Prigasdino ir mane,kad būtinai reikia turėti tėčio sutikimą,kitaip neįleis. Jis nuėjo pas notarus,bet notarė užgarantavo,kad tikrai sutikimo nereikia.
Aš dėl viso pikto išsiėmiau dukros gyvenamos vietos deklaraciją. Bet migracinėj be paso jokių dukros dokumentų neprašė.
Taigi,sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruth-Ruta @ 2009 09 09, 03:44)

is manes niekas nieko neprase nei LT nei JAV. Lietuvos pilieciams nereikia tureti jokiu tevo suitiko dokumentu, jei prasys ju kas nors tai galima ir paaiskinti jiems ta. Del viso pikto galima isimesti vaiko gimimo liudijima ar jo kopija, kur butu irodymas, kad vaikas keliauja su mama, o ne siaip teta kokia ir tiek.
Atsakyti
Labuks visoms,

Merginos pildziau ta paraiska del vaziavimo i US, gavau teigiama atsakyma, bet tada kylo klausymas ar reikia man dukrai pildyti tokia pat paraiska, jai 1metai ir 4men g.gif
Atsakyti
QUOTE(lcool @ 2009 09 11, 17:36)
Labuks visoms,

Merginos pildziau ta paraiska del vaziavimo i US, gavau teigiama atsakyma, bet tada kylo klausymas ar reikia man dukrai pildyti tokia pat paraiska, jai 1metai ir 4men g.gif

taip zinoma, i bet kuria sali keliaujant vizu ar bevizio rezimo taisykles visada yra tol pacios tiek vaikams tiek suaugusiems.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Gal,kas tiesiogiai i ambasada kreipesi del vizos pratesimo (darbine),ar lengvai gavote,ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Tora 5 @ 2009 09 12, 05:21)
Sveikos smile.gif
Gal,kas tiesiogiai i ambasada kreipesi del vizos pratesimo (darbine),ar lengvai gavote,ar ne?

kuri cia viza? as kazkada H1b ambasadoj tesiausi, tai is vis jokiu problemu, pakviete pacia pirma (turistais vaziuojancius uz manes paliko, nors ir ne pirma atejus eilej is ryto buvau) ir nieko net neklause, tik kur mokslus baigiau JAV ir kaip man ten patinka. bet cia pries kokius 4 metus buvo.
Atsakyti
Ar nezinote, tokio dalyko, kad turint GC ar reikia palikti Jav vienai dienai ar tai tiesa smile.gif? sako popieriuose taip parasyta.
ir dar vienas klausimas, draugai yra su zalia korta jav 11men, ir nori gimdyti vaikeli LT, bet po gimdymo grizti i Jav, kaip jiems del dokumentu vaikelio? ar jis gaus zalia korta jei gims ne US?

Cia turetu turbut geriausia zinot Michgirl, tai lauksiu ats smile.gif Dekui is anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruth-Ruta @ 2009 09 13, 05:35)
Ar nezinote, tokio dalyko, kad turint GC ar reikia palikti Jav vienai dienai  ar tai tiesa smile.gif? sako popieriuose taip parasyta.
ir dar vienas klausimas, draugai yra su zalia korta jav 11men, ir nori gimdyti vaikeli LT, bet po gimdymo grizti i Jav, kaip jiems del dokumentu vaikelio? ar jis gaus zalia korta jei gims ne US?

Cia turetu turbut geriausia zinot Michgirl, tai lauksiu ats smile.gif Dekui is anksto smile.gif

Turint GC JAV tikrai nereikia palikti niekada. Cia neteisinga info is kazkur wink.gif

Del vaiko - jis negaus ZK jei gims LT, bent jau kelis metus ne, kol tevai netaps pilieciais ir nesponsoriaus jo. Todel gimdyti geriausia JAV. Kitaip galima prisidaryti labai daug problemu. Kodel negimdo JAV? Gi dabar leidziama dviguba pilietybe tai gaus automatishkai JAV pilietybe ir pasidarys lietuvishka per ambasada jei nores.

QUOTE(Ruth-Ruta @ 2009 09 13, 14:28)
tai va kad susimaste butinai i lietuva gimdyt, sakau nesamone wink.gif
Didelis aciu Michgirl, visas forumas ant tavo ziniu del Jav cia laikos vos ne  thumbup.gif

hehe, neissimokesit vaikai smile.gif

O jei rimtai, tai nesuprantu draugu tokio sprendimo rolleyes.gif Gal jie sveikatos draudimo cia neturi ir bijo saskaitu?

siaip pataisymas, ZK turetojams tevams jau nebereikia laukti pilietybes, kad vaika parsivezti atgal i USA, bet popierizmo bus kalnai ir nebutinai viskas bus patvirtinta. ir yra daug smulkmenu kada kazkur suklydus vaikas netenka teises i ZK.
Atsakyti