Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(musyte015 @ 2011 01 29, 22:45)
g.gif kad mes neturim kreditines korteles , tai galvoju kad reikia turbut draudime pirkti , tik butu idomu gal kas zino kuriame geriau ?

O kokia kortele ten atsiskaitinesit? negi tik grynus imsit g.gif Nes debetines korteles JAV netinka. Man atrodo Jums pigiau iseis pasidaryti kreditine kortele ir is karto tureti keliones draudima visai seimai cool.gif Plius ateityje per kitas keliones taip pat pravers mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saldu @ 2011 01 29, 17:47)
O kokia kortele ten atsiskaitinesit? negi tik grynus imsit  g.gif Nes debetines korteles JAV netinka. Man atrodo Jums pigiau iseis pasidaryti kreditine kortele ir is karto tureti keliones draudima visai seimai cool.gif Plius ateityje per kitas keliones taip pat pravers  mirksiukas.gif

geras pasiulymas, as irgi taip daryciau. Nes kreditiniu tikrai gali prireikti, pvz masina nuomuojantis, kai kuriuose viesbuciuose ir t.t., ten jau su grynais gali ir neiseit prasisukt, o Lt debitines korteles irgi ne visur ima.
Atsakyti
QUOTE(saldu @ 2011 01 30, 00:47)
O kokia kortele ten atsiskaitinesit? negi tik grynus imsit  g.gif Nes debetines korteles JAV netinka.

Turiu SEB debetine kortele Visa Electron, sekmingai naudoju kaskart kai nuvaziuoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spilgiukee @ 2011 01 30, 12:19)
Turiu SEB debetine kortele Visa Electron, sekmingai naudoju kaskart kai nuvaziuoju mirksiukas.gif

ziurint kur naudojate, dauguma auto nuomu ir viesbuciu net JAV debetiniu korteliu neima (nes kreditine jiems kaip garantija yra) tai kur jau ten su europine. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 01 31, 01:50)
ziurint kur naudojate, dauguma auto nuomu ir viesbuciu net JAV debetiniu korteliu neima (nes kreditine jiems kaip garantija yra) tai kur jau ten su europine. smile.gif

Na man atrodo tiesiog nesusikalbejimas ivyko - tos visos VISA, MasterCard lietuviskos korteles kuo puikiausiai veikia kaip kreditines (nors i minusa su jomis ir neina pirkt ir oficialiai skaitosi kaip debetine kortele). Tiesiog kai tenka tokias korteles naudot uzsienyje, tai reikia rinktis kredita, o ne debita ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 01 31, 01:50)

ilga laika gyvenau, keliavau, dabar i metus kelis kartus atvaziuoju atostogu, niekada neturejau jokiu problemu schmoll.gif kreditiniu turiu, bet nemegstu ju naudot, debetine prieme man visur
Atsakyti
Labas vakaras, noreciau as jusu paklausti ne sniekaip nesusigaudau, liepos menesi ruosiames skristi i amerika atostogu visa seima, t.y mes su vyru ir musu mazyle. Radom bilietus, bet mum skrendant is Vilniaus reiktu persesti helsinki (1 val ) ir niujorke (2val) nes skrendam i neshville, ar uztektu laiko cia su tais persedimais? ax.gif ir dar prie to pacio noreciau paklausti kaip su vaiko maitinimu lektuve nes skrydis ilgas, o vaikas bilieta tures ta kur iki 2 metuku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2011 01 30, 19:13)
Na man atrodo tiesiog nesusikalbejimas ivyko - tos visos VISA, MasterCard lietuviskos korteles kuo puikiausiai veikia kaip kreditines (nors i minusa su jomis ir neina pirkt ir oficialiai skaitosi kaip debetine kortele). Tiesiog kai tenka tokias korteles naudot uzsienyje, tai reikia rinktis kredita, o ne debita ir viskas.

nezinau, pas mane kas viesejo visi anksciau ar veliau turejo problemu su debetinem, iskaitant mano mama pries kelias savaites isvaziavusia tik.

QUOTE(asju @ 2011 01 30, 20:24)
Labas vakaras, noreciau as jusu paklausti ne sniekaip nesusigaudau, liepos menesi ruosiames skristi i amerika atostogu visa seima, t.y mes su vyru ir musu mazyle. Radom bilietus, bet mum skrendant is Vilniaus reiktu persesti helsinki (1 val ) ir niujorke (2val) nes skrendam i neshville, ar uztektu laiko cia su tais persedimais? ax.gif  ir dar prie to pacio noreciau paklausti kaip su vaiko maitinimu lektuve nes skrydis ilgas, o vaikas bilieta tures ta kur iki 2 metuku blush2.gif

helsinkyje 1 val pakankama, niujorke 2val - ant ribos, sunku pasakyt. bet blogiausiu atveju sekanciu reisu isskrisit. Del maisto vaikui ant keliu, geriau imkit savo, nes ar duoda priklauso nuo avialiniju, mes esam gave tik Cathay Pacific skrisdami tyreliu keleta stiklainiuku ivairiu. Kitus kartus niekas nieko nesiule, galbut ir butu tureje ka, jei butumem paprase , nzn.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 01 31, 09:28)
nezinau, pas mane kas viesejo visi anksciau ar veliau turejo problemu su debetinem, iskaitant mano mama pries kelias savaites isvaziavusia tik.

drinks_cheers.gif
Pati ir susiduriau ne karta kai debetines neprieme doh.gif
Manau geriau tureti kreditine ir nesukt sau galvos ar priims ar ne. Plius keliones draudimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 01 31, 09:28)

As ir seniau turejau, ir dabar - kiek reikedavo, be problemu naudojau.

QUOTE(saldu @ 2011 01 31, 15:11)
Pati ir susiduriau ne karta kai debetines neprieme doh.gif

Kai buna pasirinkimas, reikia sakyt/rinktis, kad kreditine, nes jei rinksites debetine ir PIN vesit, tai tikrai neveiks. Pati daug susiduriu darbe su uzsienietiskom kortelem - nesvarbu, kad uzrasas, jog debetine, renkasi kaip kreditine ir ne karto nebuvo, kad neveiktu.
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2011 01 31, 12:16)
Pati daug susiduriu darbe su uzsienietiskom kortelem - nesvarbu, kad uzrasas, jog debetine, renkasi kaip kreditine ir ne karto nebuvo, kad neveiktu.

bet ne visur gi rinktis gali, pvz restorane kai paduodi.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 01 31, 19:50)
bet ne visur gi rinktis gali, pvz restorane kai paduodi.

Tai kaip tik daugkur automatiskai eina kaip kreditine - butent tokiose situacijose neklausia net ar debetine, ar kreditine. O ir siaip nesunku paminet, kad kreditine. Vistiek restorane atnes pasirasyt cekiuka ir viskas. wink.gif
Atsakyti