Įkraunama...
Įkraunama...

Apklausa

Apklausa: ar mūsų vienišumą įtakojo tai kokioje šeimoje užaugome? (161 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
As augau pilnoje seimoje. Negaliu sakyti, kad mano tevu santuoka buvo ideali. Gal vidutine, bet jie ir po siai dienai gyvena kartu ir kivircu pasitaiko. Mano vaikiukai gime santuokoje nors 4m. juos auginau beveik viena, nes vyras dirbo uzsieny. Dabar mes jau puse metu gyvenam visi kartu. Musu seimoje irgi pasitaiko nesutarimu, bet nera namu be dumu. Bet kol kas as savo santuoka laikau laiminga wub.gif . O kaip bus toliau, tai pagyvensim pamatysim g.gif
Atsakyti
QUOTE(Die @ 2005 10 28, 08:35)
Tikiu, kas daznas atvejis, -kai zmogus nesamoningai savo seimoje kopijuoja savo tevu seimos modeli.Todel, jei berniukas auga seimoje, kur tevas i mama tapkem meto, tai oi netikiu, kad jis pats kazkada labai gerbs savo zmona.....O mergaite, tarkim, augdama seimoj, kur modelis toks:mama plusa, verda, skalbia, laksto...,o tetis guli kiausus pasidejes lovoj, alu gurksnoja, ir laukia, kada vakariene pareis jam i lova, tai tokia uzaugusi mergaite prisitaikys prie panasiu gyvenimo salygu, jei tokios jai iskiltu ,ir taip pat lakstys, valys, aptarnaus vyra visais imanomais budais, ir nemanys, jog tai labai jau blogai ir gal reikia issiskirti...Kokioj aplinkoj augam,-tai labai didele itaka turi!
O vaikai, augantys nuo gimimo(ar kudikystes)nepilnoj seimoj, nezinau, koki modeli uzauge atsinesa i savaja seima g.gif ...
Visur yra isimciu, beje...
Ir kitokiu, itakojanciu sekme(ar nesekme), faktoriu...

arba buna priesingai, vaiaks auga seimoj ir gal jis nekencia to elgesio kaip elgiasi tevai. va mano mamos tevas buvo kolukio pirminjnkas, (senais laikais tipo didelis virsininkas), tai ir osgeres pareidavo, tada lovoj rukydavo-kelis kartus vos neuzdege namo blink.gif tai mano mama organziaki negali pernest gerianciu vyru ir ji negali pakest rukanciu. Viska del to, ka ji mate augdama. tai pagal tokia teorija, tuiretu ji irgi but gal prie kokiu isgerianciu, deja...Ji mate tai ka mate, ir ji visada mane, kad taip negyvens. Todel matyt ir atsirado ta neapykanat (nu gal per astrus zodis) isgeriantiems ir rukantiems.
Todel manau, kad cia nera taisykliu ir labai priklauso nuo pacio zmogaus. g.gif
Atsakyti
Pasikartosiu-labai didele reiksme vaikui daro tai, kokioj aplinkoj auga jis.Bet kokiu atveju,turi didele reiksme.

Taip, buna ir atvirksciai-vaikas,uzauges tarp gerianciu, pvz., veliau gyvenime negali pakesti alkoholio .Arba, kaip minejau, laiko tai norma, ir geria kartu mirksiukas.gif ...Dazni tokiu atveju buna krastutinumai.
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2005 10 26, 16:13)
Sprendziant is rezultatu, dziugu konstatuoti tai, kad nera taisykle tai, kad nepilnose seimose uzaugusios pacios savo vaikus augina be tevu  tongue.gif
A tai jau issigandau del savo dukros likimo  blink.gif

bet is kitos puses.... tik viena (siai dienai), kuri uzaugo nepilnoje seimoje, pagimde santuokoje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 30 spalio 2005 - 20:22
UZAUGAU SU PATEVIU, JIS MAN KAIP TEVAS BUVO. PAGIMDZIAU NESANTUOKOJE, NES MANIAU STAMPAS PASE NIEKO NEKEICIA. O DABAR AUGINU VIENA.
Atsakyti
Aš, kaip Brangutės ir Žydriausios atveju, gyvenau pilnoje darnioje šeimoje ir pagimdžiau santuokoje. man rigi skyrybos buvo nesuvokiamas dalykas, ir "tik jau ne man". Dėl to dar ir dabar pilnai negaliu atsitokėt, labai jau lėtai vyksta tas gyjimo procesas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2005 10 30, 21:20)
bet is kitos puses.... tik viena (siai dienai), kuri uzaugo nepilnoje seimoje, pagimde santuokoje  g.gif

Bet pasikeite ir vertybes, nuostatos, siekiamybes. Dabar apie 50%vaiku gimsta nesantuokoje, bet nemazai ju auga laimingi su teciu ir mama. Turime pripazinti, kad yra daug iformintu santuoku, kuriuose zmones tiesiog viens kita kankina. Vaikai tokiose seimose nera labai laimingi, nes teveliai nuolat isitempia(nors auga ir su abiem tevais, kurie gyvena santuokoje). Pazistu labai daug vienisu tevu, kurie jauciasi komfortiskai taip gyvendami. Kuomet tevai jauciasi laimingi ir vaikai jauciasi gerai. Tad neklijuokime siauru ir primityviu sablonu mirksiukas.gif Gyvename tik viena karta. Santuoka nera laimes garantas.
Atsakyti
aš užaugau pilnoje šeimoje tačiau pati pagimdžiau ne santuokoje ir viena auginu sūnų...mano tėvams tai buvo didelis šokas ir dėl to ką žmonės pasakys,juk "padorių"niekas nepalieka...dabar viskas pasikeitė džiaugiasi anūku ir gindami mane nuo piktų liežuvių sako: geriau vienai negu su bet kuo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2008 10 29, 07:44)
Turime pripazinti, kad yra daug iformintu santuoku, kuriuose zmones tiesiog viens kita kankina. Vaikai tokiose seimose nera labai laimingi, nes teveliai nuolat isitempia(nors auga ir su abiem tevais, kurie gyvena santuokoje).

Aš užaugau tokioje šeimoje. Tėvai kartu, bet nelaimingi, kitaip tariant, dviese vieniši. Labai bijau tokios ateities.. Jau geriau viena pati, nei taip. Pati gimdžiau netekėjus, bet su dukros tėvu dar kol kas gyvenam kartu.
Tiesa, mano mama norėjo skirtis, bet aš (tada 5 metukų!) nepritariau, tai ji ir neišsiskryrė, "dėl vaiko" doh.gif Dabar negana to, kad pati kentėjau tokioje šeimoje, dar ir kalta dėl to jaučiuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 29 spalio 2008 - 12:32
Neperskaičiau visų pasisakymų, tai gal pasikartosiu, bet vis dėlto įkišu ir savo trigrašį:
užaugau pilnoje šeimoje, bet būtent tai ir turėjo įtakos mano skyryboms... Tėtis gėrė, lakstė "į kairę"... nors buvau dar vaikas, bet daug ką mačiau ir savaip "virškinau"... O kai po kelerių metų santuokos suvokiau, kad mano vyrui patinka gerti, lošti, lakstyti su draugais... Trūko nervai. Nenoriu sau tokio gyvenimo, kokį turėjo mano mama...
Suprantu, kad mano mamą galima į šventąsias įrašyti, kad dėl vaikų ji tiek daug ištvėrė...
Taip pat nenoriu vaikams "suaugusių alkoholikų vaikų" sindromo...
Taigi, sąvoka pilna (koncepcinė) šeima dar nieko nereiškia. Svarbu kokia ta šeima viduje.
Atsakyti
Užaugau pilnoje šeimoje, pagimdžiau santuokoj.
Tik buvęs vyras su savo seserimis ir broliais paliktas vaikų globos namuose, prasigėrusių tėvų.
Labai gražiai kalbėdavo apie būsimą šeimą, apie vaikus, kad niekada taip negalėtų pasielgti, kad jam šeima - tai jau brangiausia, bet... įvyko kaip įvyko.
Labai didelė ir draugų įtaka, mano buvusio vyro VISI draugai turėjo meilužes, to net neslėpdavo, bet niekada nemaniau, kad man nutiks tas pats.
Atsakyti
Pagimdžiau nesantuokoj, augau pilnoje šeimoje. Tiesa ta šeima nėra įdeali, tėvas geriantis, mama stengiasi dėl šeimos gerovės, galbūt dėl to nenoriu betkokio vyro, nenoriu, kad jis būtų panašus į mano tėvą unsure.gif
Atsakyti