Na va, kepiau ir aš duonelę su ruginiais miltais. Gavosi net labai skani. Pasirinkau vieną receptą iš jūsų pasiūlytos gausybės, šiek tiek modernizavau pagal save

ir gavosi nu labai skani duonelė. Man prie jos nereikia jokių priedų, su balinta kava ar arbata jos riekė pusryčiams - vienas gardumas
Pagrindu ėmiau šį receptą:
"Lenkiška duona":Tik jį perdirbau pagal save (turiu tokią ydą, retai kada laikausi tikslios receptūros, dažnai paeksperimentuoju

)
225 g ruginių miltų (
dėjau 250 gr., nes mušiau kiaušinį)
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos (
bėriau 1 a.š., nes šoninė duoda sūrumo)
20 g šviežių mielių (7 g sausų) (
bėriau 15 gr. sausų mielių, nes ir miltų buvo daugiau, ir dar papildomų ingredientų primaišiau)
150 ml šilto pieno (
pyliau 300 ml. pieno)
1 a. š. skysto medaus (
medaus dėjau sriubinį šaukštą su dideliu kaupu, mėgstu truputi salsvą duonelę 
)
150 ml šilto vandens (
visai nepyliau)
Vandens visai nepyliau, keičiau liesu pienu, mušiau 1 kiaušinį, šliūkštelėjau šaukštą alyvuogių aliejaus, įbėriau žiūpsnelį džiovintų svogūnų, įbėriau porą gerų šaukštų skrudintų kanapių sėklų ir darrrr

... supjausčiau smulkiais kubeliais šalto rūkymo šoninės apie 150 gr. ir taipogi subėriau į tešlą.
Duonikė gavosi superinė, prie jos net sviestuko man nebereikia.
Tik pastabėlė, kadangi šoninė pati turi sūrumo, tai druskos užtenka 1 a. šaukštelio.