Įkraunama...
Įkraunama...

Kai mamai baigiasi kantrybė..

i lovyte kazkada idejau, tai ohoho kaip dauzesi su galva per strypus, kiso kojas tarp ju, rankas, bande pabegt ir reke, tai geriau palieku rekti ant grindu ir iseinu. na po pusvalandzio jau sirdis nebeatlaiko, einu klaust ar dar reks ar jau issireke, kartais paduoda ranka ir atsistoja ir baigiasi riksmai, o kartais dar ir apspardo, tada pasakau, kad mamai skauda ir kad labai negrazu taip daryt ir nueinu kur toliau.
Atsakyti
man su dukryte bendrauti sekasi neblogai, dažniausiai nusileidžiu aš, nei dukrytė, bet kai "kantrybė baigesi" kai būnų pikta ir skaudu kai stengiuosi išpildyti kiekvieną jos norą ir užgaidą o jai vistiek kažkas nepatinka ir pradeda rodyti savo ožiukus tiesiog pasakau nustok, ne ar dar kokį žodį jokiu būdu nerėgdama, tiesiog ramiai...žinokit nustoja zysti, apsiramina, nežinau net kodėl...gal vaikas jaučia, kad atėjo tas momentas kai mama supyko 4u.gif
kai paskaičiau kitų mamų pasakojimų, galiu palinkėti tik kantrybės, kiekviena mama mylinti savo vaiką žino kaip jį auklėti ir kokiom priemonėm galima ir efektyviausiai yra nuraminti vaiką.
pažįstų vieną šeimą, kurį savo sūnų vis kažkuom gąsdina, buvau labai nustebus net klausiau kodėl jūs taip darot, ar negalvojant kad tai nėra gerai, tai man atsakė tik tai taip galima nuraminti.
pas mus dar nebuvo tokų situacijų, kad lauke griūtų ant šaligatvio ir pradėtų rėkti, ar daužyti galvą, tiesiog pati stengiuosi neleisti sitaucijai nueiti iki kritinės situacijos, jei vaikutis nori ant rankų, kad ją paimčiau žinokite imu, nors pati apsikarsčiu pilnais maišais produktų, nors vos paeinu bet nešu, ir jokiu būdu nepykstu, gali būti daug priežasčių kodėl vaikas elgiasi vienaip ar kitaip, gal irgi pavargo eiti, gal kažką skaudą, gal tiesiog trūksta dėmesio
Atsakyti
QUOTE(Bozenyte @ 2010 09 07, 14:10)
jei vaikutis nori ant rankų, kad ją paimčiau žinokite imu, nors pati apsikarsčiu pilnais maišais produktų, nors vos paeinu bet nešu, ir jokiu būdu nepykstu, gali būti daug priežasčių kodėl vaikas elgiasi vienaip ar kitaip, gal irgi pavargo eiti, gal kažką skaudą, gal tiesiog trūksta dėmesio

Jo jo. Kai gali lakstyti kur nori lakstyti tai nei nuovargio, nei skausmu, ir demesio jokio nepasigenda, alia va kai reikia eiti ten kur vedama, tada jau visos bedos iskat supuola lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brigitte: 08 rugsėjo 2010 - 21:30
Stengiuosi nerėkti,bet kartais taip išveda iš kantrybės,kad pakeliu toną doh.gif Šiaip dažniausiai stengiuosi ignoruoti, tada greičiau ožiukai išeina...
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2010 09 08, 22:30)
Jo jo. Kai gali lakstyti kur nori lakstyti tai nei nuovargio, nei skausmu, ir demesio jokio nepasigenda, alia va kai reikia eiti ten kur vedama, tada jau visos bedos iskat supuola  lotuliukas.gif

gal būt, bet vistiek nešioju ir nešiosiu kol sugebėsiu pakelt, nes nėspėsiu atsisukt kaip ji užaugs ir nebegalėsiu taip myluot 4u.gif
Atsakyti
Mano tai kaip tik nenori buti nesiojamas. Eina ten kur pats nori,aisku jeigu jau priartejam kokia gatve tai paimu ir patraukiu, nesvarbu ar rekia ar spardosi smile.gif Stengiuosi ignoruoti jo kapriziukus ir matau, kad visai neblogai iseina. Jeigu pradeda isterikuoti jokiais budais neimu ant ranku isteriju metu, poto kai nusiramina pagiriu ir paimu smile.gif 4u.gif Pasakau, kad nenoriu pyktis, kad ten taip ar kitaip negalima. Galu gale susitaikom, as pabuciuoju jis man galvyte paglosto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeniffer @ 2010 09 10, 09:19)
Mano tai kaip tik nenori buti nesiojamas. Eina ten kur pats nori,aisku jeigu jau priartejam kokia gatve tai paimu ir patraukiu, nesvarbu ar rekia ar spardosi  smile.gif Stengiuosi ignoruoti jo kapriziukus ir matau, kad visai neblogai iseina. Jeigu pradeda isterikuoti jokiais budais neimu ant ranku isteriju metu, poto kai nusiramina pagiriu ir paimu  smile.gif  4u.gif Pasakau, kad nenoriu pyktis, kad ten taip ar kitaip negalima. Galu gale susitaikom, as pabuciuoju jis man galvyte paglosto  wub.gif

labai malonus jausmas kai vaikučiai tėvelius glosto thumbup.gif ,maniškė dar sako mama caca 4u.gif
Atsakyti
vyresnis mano vaikas mazas buvo auksas, palyginus su mazium. oziai didesni 10 kartu uz pati vaika, moja su ranka ir man ir teciui, jam juokinga, nors kai pradedi "verkti", tada glosto. bet kartais taip isveda is kantrybes, tiesiog videje viskas verda. Kartais pagalvoju, kad visokie darbai ir taip galva isvargina, pavargsti per tuos rupescius, o kai vakare dar vaikai neklauso ir isdykauja, tai tiesiog pasiunti, kaip bulius. Aisku cia ne vien vaikai kalti, ir as isvargusi kantrybes nebeturiu.Kartais pagalvoju, ar nereriktu kokiu pas gydytoja raminamuju vaistuku pagerti, nes nuo rupesciu nervai nebelaiko, o paskui ir vaikai kencia. Gal kas vartoja kokius? Butu labai idomu suzonoti. biggrin.gif
Atsakyti

As tono nekeliu, bet ramiai pasakau kad nusiramintu, oziai retas svecias namuose, bet buna buna kaip ir pas visus, as nekreipiu demesio ir oziai greit isibegioja, einu tvarkytis kad sau galvos nesukt ir juolabiau ant vaiko nerekt schmoll.gif Jei vaikas savo pasieks karta, kita to pakaks kad oziukai butu daznesni, taip vaikais isireikalauja ko jis nori, jei jam kazko negalima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 09 05, 15:31)
vava, musiskes irgi ne uz ka nei pasodinsi, nei pastatysi. mes tai griuname ir lauke balose parekaut, ir namie. dazniausiai, kai pasakai ne. pvz stovi prie teliko ir reikalauja filmuku. aiskinu, kad juos ziurime tik vakare pries meiga. na ir viskas per sekunde jau guli, ir rekia ir staugia tiesiog zveries balsu iki springimo. gali iseit, gali likt, gali kazka aiskint, bandyt sakyt, kad nereik taip daryt, ar kad negrazu taip, nepadeda. gali reikti ir pusvalandi ir daugiau. bandziau juoktis, tai susierzina dar labiau, bandziau megdziot, tai pradeda jau is pykcio galva i grindis trankyt. na kol kas vartojam su vyru valerijona ir kenciam. arba kita situacija, einam i lauka, prisibunam, reikia eiti vakarieniauti, jau einant link laiptines, prasideda nea nea nea, sakau, zuika, reik valgyt jau eit, prisibuvom gi lauke, nea nea, gulasi ant saligatvio ir dudas paleidzia. as ja ant ranku ir tempiu namo, spardo kojom per pilva, karta skaudzia ikando, tai nesu dabar veidu nuo saves  doh.gif  o jegos kiek pas ja, vos nulaikau, zmones ziuri issizioja, o man bais geda, kad vaikas kaip zveris staugia. ir dar bobute kokia su patarimais  doh.gif  turbut vaikas susirgo arba jam ka nors skauda  biggrin.gif  nutempi vos ne vos namo, inesi pro duris, paguldai ant grindu ir dar ojojo kiek staugia  doh.gif  nezinau kas bus toliau. kartais iseina nukreip demesi i triuse, kad eisim ja maitint, tai buna nustoja rekt ir bega i kita kambari. o buna nepadeda, tai tada einam i virtuvesu vyru, nes ausu bugneliai gali sprogti. kaimynai turbut jau musu nekencia. o uzsieni turbut uz tokius klyksmus i kaliuze pasodintu.

o per uzpakali kartais pleukstelim, jei daro kazka, ko negalima, bet daznaiu aisku piktu balsu stengiuos atitraukt. kaip ziurejau rusiska labai "musti ar nemusti" ir ten sedejo mamos, kurios giresi, kad niekad nemuse vaiko. ir pediatras sedejo ir pasake joms, kad ner kuom cia girtis, tiesiog jums pasiseke, kad pasitaike tokie vaikai, kurie gali pastoveti kampe, kurie klausosi piktesnes intonacijos arba bijo kazko ko neduos ar atims, kurie yra tiesiog klusnesni. o yra vaiku kurie nesupranta kitaip, kol nepleukstelsi, nesupras, gali kalbet ir aiskint simta kartu. aisku nieks nesako musti su dirzu iki melyniu ir t.t.

mano vaikai jau išaugo iš šio amžiaus. Mažoji tai labai iš svečių nenorėdavo eiti arba kaip ir jūsiškė namo iš kiemo. Tai aš pabandžiau ir man kažkiek padėjo: prieš einant į lauką tardavausi, kad ten pabūsim tam tikrą laiką pvz.: kai laikrodžio rodyklės bus toje ir toje vietoje, kai meškutis išalks ir norės namo (reikia meškutę išsinešti į lauką), kol tėtis grįš... ir kai namie susitardavom tai kažkaip išėję į lauką labai puikiai susitardavom. smile.gif esu kelis kartus palikusi lauke o pati įėjusi į laiptinę, bet dažniausiai stengiausi tartis, bet iš anksto, o ne tada kai jau rėkia visa gerkle. O su sūnum šį metodą pradėjau naudoti jau vos ne nuo gimimo, tai mes labai gerai susišnekėdavom. Žinoma visko būdavo, bet isterijos priepuolių tikrai labai mažai, nes jie tada pasijaučia, kad yra svarbūs ir ne tėvai o jie patys nusprendžia, pvz kada laikas eit namo
Atsakyti
Kai man baigesi kantrybe as iseinu i sava kiema ir lauke issisaukiu ir tikrai man geriau palieka,ir vaikui oziai tuoj pat baigesi kai iseinu smile.gif
Atsakyti
Kai išveda is kantrybes, tenka balsa pakelti, nes kitaip jokios reakcijos nera, daro savo.... Dabar nebe pasitaiko, bet anksčiau vargo turejom del dideliu oziu, krisdavo ant zemes ir i dudas doh.gif o jei dar prie zmoniu, tai galedavau i zeme sulyst....Tad teko karta ir dirziuka paimti... blush2.gif greit ožiukai išsilakste..
Atsakyti