Įkraunama...
Įkraunama...

Kompotai

QUOTE(escape_simute @ 2009 07 01, 18:25)
pats paciausias kompotas ziemai tai vysniu  ax.gif  ax.gif i nei viena kita jo neismainyciau mirksiukas.gif

Man irgi skaniausias yra vysniu kompotas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cemy @ 2007 08 13, 18:46)
taip taip i man butu labi smalsu pasidaryt obuoliuku kompota..tiesa tik ne ziemai o siaip atsigert dabar-karsta vasaros diena?kaip toki pasigaminti? smile.gif  mirksiukas.gif

Vat man irgi prireike to "siaip" kokio receptuko, ne ziemai biggrin.gif
O kad ryte pasidarai, ir gurksnoji po to visa diena smile.gif
Gal galit kas parasyt, kaip toki pasidaryt blush2.gif ax.gif
Pvz.: jei noriu asoteli kompoto pasidaryt, tarkim litra, tai kiek cukraus det, jei nesinori labai jau saldziai, ir kiek uogas pavirt ? blush2.gif ax.gif
Buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
Lb mėgstu ir aš kompotus. Tik baisiausia yra juos apversti uždarytus doh.gif stiklainius trilitrinius užsukinėju metaliniais dangteliais, kompoto ingridientus užpilinėju verdančiu vandeniu ir iškart užsuku dangtelius. Pastarieji netrunka nuo garu išsipūsti...reik pasistengt, norint tokius "sūpuonėlius" apverst 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karpeace @ 2009 08 10, 23:47)
Vat man irgi prireike to "siaip" kokio receptuko, ne ziemai  biggrin.gif
O kad ryte pasidarai, ir gurksnoji po to visa diena  smile.gif
Gal galit kas parasyt, kaip toki pasidaryt  blush2.gif  ax.gif
Pvz.: jei noriu asoteli kompoto pasidaryt, tarkim litra, tai kiek cukraus det, jei nesinori labai jau saldziai, ir kiek uogas pavirt ?  blush2.gif  ax.gif
Buciau dekinga  4u.gif

Bandysiu tau išvirti kasdieninio kompotuko.
Aš pirmiausia,užverdu vandenuką supilu cukrų,paverdu,kol jis ištirpsta, tuomet supilu,uogas,ir nukaitus uždengiu indą dangteliu,kol jis atvesta.
Dėl cukraus galiu parašyti,aš,jo nenaudoju,bet cukraus kiekis priklauso nuo to,kokius vaisius ar uogas beri į kompotą.
Aš,manau,kad pora šaukštų ltr.užtekt turėtų,nebent,tu pati mėgsti labai saldžiai.
Pati aš,nesaldau,o pravėsus kompotui įsidedu šaukštelį medučio.
Nepyk,jeigu mano kompotas buvo neskanus 4u.gif
Atsakyti
Vyrui patinka visokie kompotai, kuriuos galima iškart ir išgerti. Tik spėk virti doh.gif
Turėjau daug cukinijų, moliūgą nemažą, vyšnių. Viską užšąldžiau porcijomis ir dabar tik iš kameros išimu, išverdu ir baigta.
Užverdu vandenį, pilu cukraus, cintrinos rūštelės truputį - ragauju ar nieko netūksta (jei trūksta dadedu), prieš baigiant virti sudedu porciją iš kameros (moliūgai, cukinija pjaustyti kubeliais ir vyšnios), dar paverdu šiek tiek, palaukiam kol pravėsta ir galima gerti - skanumėlis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemyna*: 16 spalio 2009 - 13:11
Verdu iš šaldytų uogų ir/arba obuolių tokį, kurį iškart gert galima wink.gif Įdedu cukraus, griežinėlį citrinos ir thumbup.gif
Atsakyti
Mane tai labiau domina vaisiai is kompoto, negu pats gerimas ax.gif patys paciausi- obuoliai ir slyvos thumbup.gif
o gerti skaniausias tai braskiu(siuo metu saldytu)
Atsakyti
Spanguoliu:)
Atsakyti
Skaniausias braskiu kompotas smile.gif.
o dabar geriausia uzsisaldai uogas, kada nori ir issiverdi.
Atsakyti
o man skaniausias juodu raudonu serbentu ir avieciu smile.gif , viskas kartu thumbup.gif
Atsakyti
Aš kompotus verdu vaikui tik tam kartui, bet neuždarinėju. Šiaip manau daug geriau užsišaldyti uogas ir kada užsinori gali išsivirti kompotuko ax.gif
Atsakyti
neskaiciau visos temos, bet as kompota (kisieliu)verdu kitaip. katilo talpa 5 l, uzkaiciu vandeni, kai uzverda supilu apie 0,5 l stiklaini saldzios uogienes, kartais dar obuoliu idedu, o puodelyje su saltu vandeniu issitirpinu krakmolo ir palengva supilu maisant i bendra mase, kelias min pakaitinuir viskas. krakmola dedu pagal save, jei geriama maziau, jei valgoma daugiau 4u.gif skanaus
Atsakyti