mano regejimas nustojo blogeti 21 m sulaukus,o progresavo taipat greitai(paveldejau bloga rega is mociutes),14 metu buvo -6.......o 21 metu -9.5.....taigi be akiniu ar lindziu nej zingsnio nejau,nes nieko nemaciau,buvau beveik zabala...net zmoniu nepazindavau is arti....bet aciu Dievuj atsirado LASIK ! dabar matau beveik 100 proc.viena akis 1 ,o kita 0.9 .Perku akims vitaminus vartoju.Kazkada ir as dariau pratimus is tu ivairiu knyguciu,kurias pirkau knygine...intensyviai dariau per vasaros atostogas (kai dar moksleive buvau),ir galiu pasakyti,kad man tikrai padejo,nezinau ant kiek,bet buvau pradejus zymiai geriau matyti,tuo metu nenesiojau akiniu,nes buvo taip knygose rasyta.Bet atejo rugsejo pirmoji,ir as uzsidejau vel savo akinius,o pratimus"pamirsau",ir vel regejimas nublogejo....na tikiuosi po sios lasik operacijos nesubloges....ir neisisklaidys mano iliuzijos,ner gera rega-yra nepakartojama!
Nu ka gi ir as pas jus stoju. Pas mane -5, -6, akiniuota nuo 5 klases. Giminej jauni akiniu niekas akiniu nenesiojo, susigadinau knygas beskaitydama, savo kaime visa biblioteka perskaiciau
. Tai tais tarybiniais laikais nieks gi normaliai nenustatydavo tu dioptriju, tik pries kokius 10 metu, kai buvo nustatytas astigmatizmas
ir parinkti tinkami akiniai, sustojo bloget akys.Dabar jau apie desimt metu stovi vietoj, neblogeja. Viliuosi senatvej geriau matysiu, nes gi trumparegyste su metais vercias i toliaregyste...ai, ko ten noret is tu akiu, kai visa diena itemptos akys.
Laikykites!

Laikykites!
QUOTE(kristyyynyte @ 2006 12 12, 02:05)
mano regejimas nustojo blogeti 21 m sulaukus,o progresavo taipat greitai(paveldejau bloga rega is mociutes),14 metu buvo -6.......o 21 metu -9.5.....taigi be akiniu ar lindziu nej zingsnio nejau,nes nieko nemaciau,buvau beveik zabala...net zmoniu nepazindavau is arti....bet aciu Dievuj atsirado LASIK ! dabar matau beveik 100 proc.viena akis 1 ,o kita 0.9 .Perku akims vitaminus vartoju.Kazkada ir as dariau pratimus is tu ivairiu knyguciu,kurias pirkau knygine...intensyviai dariau per vasaros atostogas (kai dar moksleive buvau),ir galiu pasakyti,kad man tikrai padejo,nezinau ant kiek,bet buvau pradejus zymiai geriau matyti,tuo metu nenesiojau akiniu,nes buvo taip knygose rasyta.Bet atejo rugsejo pirmoji,ir as uzsidejau vel savo akinius,o pratimus"pamirsau",ir vel regejimas nublogejo....na tikiuosi po sios lasik operacijos nesubloges....ir neisisklaidys mano iliuzijos,ner gera rega-yra nepakartojama!
dziaugiuos del taves kad tau progreses

QUOTE(kalissta @ 2006 12 12, 10:35)
dziaugiuos del taves kad tau progreses
o pratimai man nepadejo..kelis metus i poliktlinika vaiksciojau ju daryt.. 

o kiek tau metu ? nes kiek zinau regejimas stabulizuojasi apie 21-23 metus,kai nustoja augti akies obuolis

William Horatio Bates"Beitso metodas regejimuj gerinti".
Margaret Darst Corbett "Greitas budas geriau matyti"
Sveiko gyvenimo mokykla REGEJIMO ATSTATYMAS "be akiniu"
O kaip tau, Bajm, akytes pablogejo? As tai prisimenu dar valgydavau morkas arkliskais kiekiais, na tiek gerai, kad as jas megstu, susitarkuodavau bliuda ir pirmyn, gal tas padejo kiek...eisiu siandien padidarysiu, kad jau prisiminiau
nepakenks.
Daug kas siulo operacija, bet as nenoriu....man su akiniais geriau. As net kont. linziu nemegstu, be to jos ziauriai brangiai man iseina.

Daug kas siulo operacija, bet as nenoriu....man su akiniais geriau. As net kont. linziu nemegstu, be to jos ziauriai brangiai man iseina.
man regėjimas pradėjo kristi nuo nervų
9 metų likau be tėvo
ir nuo tada prasidėjo sunki vaikystė,
giminė kaltino mamą nepagrįstais dalykais ir linkėjo kuo blogiausio
be to vyresnis brolis buvo sunkaus charakterio
tai labau daug verkdavau, mama irgi visą laiką įsitempus buvo
dar prisidėjo prie to, kad daug knygų skaičiau, lankiau muzikos mokyklą (mokytoja ragana
)
mokyklą baigiau gal su -4/-5
poto univerkėj mokiausi
ir šiaip visą laiką labai nervinuosi
vasarą buvo pas akių gydytoją per pietūs
o ryte kažko susinervinau, tai gydytoja pasakė, kad akių kraujagyslės labai nervingos
ir pasakė, kad tavo akys priklauso nuo tavo nervų
ir šiaip susinervinu, iš karto akis skauda
o jei nesinervinu, galiu daug dirbti ir nieko
šiaip dar pastebėjau, pozityvus nusiteikimas nemažai padeda
aš žinau, kad mano regėjimas silpnokas, bet mano akys sveikos
ir šiaip gydytoja sako, kad dioptrijos nemažos, bet su akim viskas čiki
9 metų likau be tėvo
ir nuo tada prasidėjo sunki vaikystė,
giminė kaltino mamą nepagrįstais dalykais ir linkėjo kuo blogiausio
be to vyresnis brolis buvo sunkaus charakterio
tai labau daug verkdavau, mama irgi visą laiką įsitempus buvo
dar prisidėjo prie to, kad daug knygų skaičiau, lankiau muzikos mokyklą (mokytoja ragana

mokyklą baigiau gal su -4/-5
poto univerkėj mokiausi
ir šiaip visą laiką labai nervinuosi

vasarą buvo pas akių gydytoją per pietūs
o ryte kažko susinervinau, tai gydytoja pasakė, kad akių kraujagyslės labai nervingos

ir pasakė, kad tavo akys priklauso nuo tavo nervų
ir šiaip susinervinu, iš karto akis skauda
o jei nesinervinu, galiu daug dirbti ir nieko

šiaip dar pastebėjau, pozityvus nusiteikimas nemažai padeda
aš žinau, kad mano regėjimas silpnokas, bet mano akys sveikos
ir šiaip gydytoja sako, kad dioptrijos nemažos, bet su akim viskas čiki

tęsiant temą, norėčiau informuoti silpnareges
nu atsiprašau už tokį žodį
tai va pagal SAM įsakymą dirbti su kompiuteriu galima su dioptrijomis iki - 6
taigi, jeigu dar nedirbate ir turite silpną rgėjimą, turkite omeny, kad ateityje teks imtis įvairių būdų gauti pažymą, kad galite dirbti
pvz. mano dabartinėje darbovietėje pažymos nereikalauja, bet tik todėl kad nežino
maža įstaiga ir kenksmingų sąlygų nėra (išskyrus kompus)
va taip
bet šiaip ši pažyma yra privalomas dalykas, t.y. tiek priimant į darbą, tiek reguliariai kas 1-2 metai turi pateikti darbdaviui pažymą, kad esi sveikas ir šį darbą gali dirbti
planuoju keisti darbą, tai keičiant darbą bus didžiausias rūpestis ne tik jį rasti, bet ir susiveikti pažymą
kaip šitą padaryti nežinau - t.y. neturiu gydytojo, kuris pasirašytų
vairuoti galima iki - 8 imtinai
va iš forumo žinau, kad vairuoja ir su silpnesniu regėjimu
ta pati sistema - reikia sugebėti susiveikti pažymą
kol kas nenusimato, kad koreguotų minėtąjį SAM įsakymą
greičiau griežtins profilaktinių sveikatos tikrinimų tvarką
bet žinia, Lietuva švogerių kraštas
svarbu būti apsukriam
tai tiek

taigi, jeigu dar nedirbate ir turite silpną rgėjimą, turkite omeny, kad ateityje teks imtis įvairių būdų gauti pažymą, kad galite dirbti
pvz. mano dabartinėje darbovietėje pažymos nereikalauja, bet tik todėl kad nežino
va taip
bet šiaip ši pažyma yra privalomas dalykas, t.y. tiek priimant į darbą, tiek reguliariai kas 1-2 metai turi pateikti darbdaviui pažymą, kad esi sveikas ir šį darbą gali dirbti
planuoju keisti darbą, tai keičiant darbą bus didžiausias rūpestis ne tik jį rasti, bet ir susiveikti pažymą

svarbu būti apsukriam

tai tiek
Ka as zinau, tai kad praeinant pazyma ar del teisiu, ar del darbo, nieks ten per daug neziuri, nesigasdinkit be reikalo. Ateini i ta tipo apziura..ten gi visus konvejeriu pravaro, nes pensininkai gi prie duru musasi...na, uzdengi viena-matai, uzdengi kita - matai..stampukas ir viskas. Dieve, tokia viena boba...pas mane senam darbe toj savo knygelej invaliduma turejo susiveikus del akiu..ir ka...pasirase gydytoja, kad gali dirbt. Du zuikiai : ir invalidumas, ir dirba. Nieks ten labai netikrina, vat jei nematai tu eiluciu per apziura, tai gali ir nepasirasyt. As labai bijojau tos apziuros kai del teisiu reikejo...galvojau viskas, -6 sakes, isigijau linzes, tipo be akiniu
..... nuejau visa perbalus ir viskas gerai baigesi. Pasirodo pas mane valdiskoj ligos istorijoj net nera parasyta, kad - 6, visada gi "matydavau" 1. Va taip va. Einam valgyt morku.

Na, kalbant apie teises ir darbo pazyma, jokiu problemu neturejau, nors su astigmatizmu gaunasi -8.5 ir -8.75. Tiesiog perspejo, kad pagal normas jau nebegaliu dirbti prie kompiuterio ir irashe -6..
Griztant prie temos - ar dar kuriai leido vaistukus i smilkinius?...
Man metu daugiau nei 23, gydytojai sako, kad pas juos ateina zmones 30 metu ir pirma karta uzsideda akinius, viskas del itempto darbo. Manau, nereikia tureti per dideliu iliuziju, kad sueis 25 ar 27, ir akys sustos blogejusios, nors jus 12 val prie kompiuterio per diena..
Griztant prie temos - ar dar kuriai leido vaistukus i smilkinius?...
Man metu daugiau nei 23, gydytojai sako, kad pas juos ateina zmones 30 metu ir pirma karta uzsideda akinius, viskas del itempto darbo. Manau, nereikia tureti per dideliu iliuziju, kad sueis 25 ar 27, ir akys sustos blogejusios, nors jus 12 val prie kompiuterio per diena..
QUOTE(kristyyynyte @ 2006 12 12, 10:42)
o kiek tau metu ? nes kiek zinau regejimas stabulizuojasi apie 21-23 metus,kai nustoja augti akies obuolis
Man tie pratimai tai tikrai buvo padeje,as juos dariau pati is knygeliu ivairiu,buvau pasidariusi ivairiu plakateliu su ivairiais dydziais raidem ir taskais,ir su jais treniruodavau akis.o knygeles stai tokios buvo:

na man greit 20m..bet ziauru is tiesu

Papildyta:
QUOTE(Bajm @ 2006 12 12, 12:08)
va taip
svarbu būti apsukriam
tai tiek
va taip

svarbu būti apsukriam

tai tiek
niu tai ka, teks nusiteikti isidarbint maximoj ir mest vairavima is galvos

Papildyta:
realiai tai kas is to lasik jei operacija daro tik regejimui neblogejant! o kaip suprantu mums, bent jau man sis geris negresia artimiausisu metu..